Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ρωσικό fund με 5% στην Τράπεζα Πειραιώς!



ImageΜερίδιο κοντά στο 5% στην Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε το fund ICT του Ρώσου μεγιστάνα, Alexander Nesis του fund ICT. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται επίσημη ανακοίνωση του fund, το ύψος της συμμετοχής του ICT είναι «συγκρίσιμο» με το 5,7% που κατέχει η PPF Group του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Petr Kellner.
O Alexander Nesis είναι πρόεδρος της ICT Group, αναπληρωτής πρόεδρος της Uralkaliy και πρόεδρος της North West Ferro, ενώ το διάστημα 1998-2003 υπήρξε γενικός διευθυντής της MNPO Polymetal, γράφει το capital.gr.
Σημειώνεται πάντως, ότι δεν πρόκειται για νέα «είσοδο», καθώς είχε ανακοινωθεί και στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, όπου μάλιστα γνωστοποιήθηκε και η τοποθέτηση στο Δ.Σ. της Τράπεζας του Yanakov P Konstantin από το ICT Group και του Smejc J Jiri από το PPF Fund.
Επιπλέον, πηγές από τη διοίκηση της Πειραιώς αναφέρουν ότι η τοποθέτηση και το χτίσιμο θέσεων είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν και είναι σε γνώση και σε συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...