Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ξεκινούν οι γεωτρήσεις στο κοίτασμα Leviathan 3





ImageΞεκινούν οι γεωτρήσεις για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο σημείο Leviathan 3, στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της συγκεκριμένης χώρας και της Κύπρου! Ο «πετρελαϊκός επόπτης» Δρ. Γκάρντος του υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, ειδοποίησε την αμερικανική εταιρία (Noble Energy) ότι έχει την άδεια να ξεκινήσει γεωτρήσεις στο κοίτασμα Leviathan 3 και κατά πάσα πιθανότητα, παρότι χρησιμοποιήθηκε η φρασεολογία ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν «τις επόμενες ημέρες», εκτιμάται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει.

Το κοίτασμα Leviathan 3 απέχει 4,4 χιλιόμετρα από το κοίτασμα Leviathan 2 όπυο σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες για τεχνικούς λόγους και οι γεωτρήσεις θα γίνουν σε βάθος 5.300 μέτρων, το οποίο συνεπάγεται ένα συνολικό κόστος 70 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η εξόρυξη και προώθηση πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αναμένεται να ξεκινήσει το 2017, με τους υπεύθυνους να ευελπιστούν ότι δεν θα σημειωθούν προβλήματα τα οποία θα καθυστερήσουν την αξιοποίηση των κοιτασμάτων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...