Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γ.Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για ευρώ - Πάω για light Σύνταγμα!




Δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο και "light" Σύνταγμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Βουλή στην ομιλία του επί τις ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε για τη νέα του κυβέρνηη.  'Οπως είπε ο Γ.Παπανδρέου "Το Φθινόπωρο θα κάνω δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές", ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει για ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος.
"Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου γιατί η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η χώρα είναι σε ιδιότυπη κηδεμονία. Την ζητώ (σ.σ. την ανανέωση εμπιστοσύνης) όπως ζητώ και την εθνική συνεννόηση στην βάση συγκεκριμένων επιλογών και παραδοχών", είπε ξεκινώντας. Δηλαδή θα ζητήσει δημοψήφισμα για να επικυρώσει την κηδεμονία με έναν διλημματικό τρόπο. Π.χ. "Μέσα ή έξω από την ευρωζώνη;" Όπου τυχόν θετική ψήφος θα θεωρηθεί ότι πρέπει να εγκρίνουμε κηδεμονία, Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο κλπ!
Και συνέχισε: "Πρώτος πυλώνας είναι οτι το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και το πρόβλημα αυτό μα ςθέτει σε μια ιδιότυπη κηδεμονία. Αν θέλουμε να είμαστε εκτός, αν θέλουμε να βγούμε από το αδιέξοδο, πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. Να συμφωνήσουμε οτι τα προβλήματά μας δεν μπορούμε να τα λύσουμε αν διώξουμε το ΔΝΤ και τους εταίρους μας και δεν ξαναπατήσει εδώ η τρόϊκα".
Επανέλαβε επίσης τα εκφοβιστικά διλήμματα: "Το 2012 η χώρα μας δεν θα μπορεί να δανειστεί (σ.σ. δεν είπε όμως ποιος προκάλεσε την πιστωτική κρίση πριν από 18 μήνες!). Αυτό είναι μια επιπλοκή που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσουμε με ισχυρή φωνή να αντιμετωπίσουμε δυνατά μια διαπραγμάτευση συμφέρουσα για την Ελλάδα".
Είπε επίσης οτι η εφαρμογή του Μνημονίου ανέδειξε αδικίες και οτι το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι οτι δεν υπάρχουν σωστοί φορολογικοί μηχανισμοί και να δημιουργηθεί φορολογική συνείδηση ώστε να εκλειψουν οι αδικίες στους αδύναμους.
Προανήγγειλε επίσης νέο Σύνταγμα ... απλοποιημένο. Δηλαδή ... Σύνταγμα light που θα επιτρέπει τ ξεπούλησαμ δημόσιας περιουσίας, εκχώρηση εξουσιών κλπ. Οπως είπε οι αλλαγές θα προκύψουν από μια επιτροπή 20 προσωπικοτήτων οι οποίοι θα επεξεργαστούν όλες τις προτάσεις που θα γίνουν.
 Η συνεδρίαση θα διαρκέσει περί τις 5 με 6 ώρες και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Και αφού μιλήσουν όλοι, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, θα γίνει και η φανερή ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Τμήμα ειδήσεων defefencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...