Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ρωσικό αντιτορπιλικό παρακολουθεί το USS Monterey στην Μαύρη θάλασσα


ImageΤο αντιτορπιλικό Kerch του ρωσικού στόλο της Μαύρης θάλασσας έστειλε η κυβέρνηση της Ρωσίας για την παρακολούθηση του αμερικανικού καταδρομικού USS Monterey το οποίο συμμετέχει στην αμερικανο-ουκρανική άσκηση Sea Breeze 2011 στην Μαύρη θάλασσα.
Νωρίτερα το ρωσικό πλοίο παρακολουθούσε το επίσης αμερικανικό καταδρομικό κατευθυνομένων βλημάτων USS Anzio το οποίο απεχώρησε από την Μαύρη θάλασσα στις 14 Ιουνίου. Το αμερικανικό καταδρομικό είχε επισκεφτεί κατα τη διάρκεια της παραμονής του στην Μαύρη θάλασσα τα λιμάνια της Βάρνας, του Βατούμι, και της Οδησσού. Και τα δύο αμερικανικά πλοία ανήκουν στην κλάση Ticonderoga και είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis, που τους επιτρέπει να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους
Η παρουσία των πλοίων αυτών ενόχλησε την ρωσική κυβέρνηση η οποία διαμαρτυρήθηκε στις ΗΠΑ αφού σύμφωνα με την συνθήκη του Montreux τα πλοία που δεν ανήκουν στις χώρες που βρέχονται από την Μαύρη θάλασσα μπορούν να παραμείνουν σε αυτή μόνο 21 ημέρες. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ Alexander Dikusarov η άσκηση Sea Breeze 2011 και η παρουσία των αμερικανικών πλοίων δεν αποτελεί απειλή για την Ρωσία.
Από την άλλη πλευρά το αμερικανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μία μάλλον απαξιωτική απάντηση στις ρωσικές ενστάσεις αναφέροντας ότι είναι δικαίωμα της Ρωσίας να έχει αυτή την θέση για το ζήτημα της παρουσίας του αμερικανικού πλοίου. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ οι αμερικανικές αυτές κινήσεις θα μπορούσαν να εκληφθούν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ομοσπονδίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...