Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Θερίζει το AIDS στο κέντρο της Αθήνας--«Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περιμέναμε» δήλωσαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ



Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τη μετάδοση του AIDS στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας . Έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφει πρωτοφανή αύξηση των λοιμώξεων από τον HIV κατά 580% μέσα σε μόλις ένα χρόνο, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Από τις 9 Ιουνίου τρία κλιμάκια του ΚΕΕΛΜΠΝΟ έχουν εγκατασταθεί στον Βοτανικό και στις πλατείες Αμερικής και Βικτώριας, όπου κάνουν ιατρικές εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενα άτομα.

Όπως δηλώνει στην «Espresso» ο Βαγγέλης Λιάπης, γιατρός του τμήματος Παρέμβασης στην Κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ και ένας από τους ειδικούς που εργάζονται στον εν λόγω πρόγραμμα,
«τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περιμέναμε».
Όπως επισημαίνει, η έξαρση που παρατηρείται στην HIV λοίμωξη, οφείλεται στην αύξηση της πορνείας και κυρίως, του αριθμού των ατόμων που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ουσιών. Η έξαρση του AIDS αφορά τόσο Έλληνες όσο και αλλοδαπούς, αλλά η έως τώρα έρευνα έχει δείξει ότι «στη λοίμωξη έχουν επικρατήσει τα εισαγόμενα στελέχη του ιού HIV».

Το χειρότερο είναι ότι ανάλογη είναι και η κατάσταση και σε άλλες μεταδοτικές ασθένειες. «Τα έως τώρα δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», λέει ο Β.Λιάπης.

 
 
 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...