Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Νέα δημοσκόπηση: Κυβερνητική συντριβή και "εκλογές εδώ και τώρα"!





Eπιβεβαιώνεται η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με διαφορά +2% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ να καταγράφεται από νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Ύστερα από αναγωγή, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συγκεντρώνει 25,5% , η Ν.Δ. 27,5% , το Κ.Κ.Ε. 11,6%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 8,8 %, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 5,6% , οι Οικολόγοι -Πράσινοι 3,4% , η ΔΗΜΑΡ 4,8 %, η ΔΗΣΥ 4,3% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8%.
 Δηλαδή είναι μία δημοσκόπηση που δείχνει πιο χαμηλά τη Ν.Δ. (το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει σε καμία δημοσκόπηση πάνω από 27%) σε σχέση π.χ. την δημοσκόπηση της Public Issue, με τελικά ωφελημένη την ... Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία κατά ένα περίεργο τρόπο από το 2,8% που εμφανίζεται να λαμβάνει στην αρχική πρόθεση ψήφου τελικά με αναγωγή της εταιρείας που κάνει την δημοσκόπηση παίρνει με αναγωγή 4,3%.
Χωρίς αναγωγή ψήφων (δηλαδή μετράνε μόνο οι αρχικές απαντήσεις και δεν γίνεται υπολογισμός βάσει των ποιοτικών στοιχείων των αναποφάσιστων, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συγκεντρώνει 16,5% , η Ν.Δ. 17,8% , το Κ.Κ.Ε. 7,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 5,7%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 3,6%, οι Οικολόγοι -Πράσινοι 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 3,1%, η ΔΗΣΥ 2,8% , το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 3,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση δύο είναι τα συμπεράσματα και αυτής της δημοσκόπησης: Η διαφαινόμενη εκλογική συντριβή του κυβερνώντος κόμματος που πλέον κινείται σε ποσοστά 1977 (!) όταν είχε λάβει 25% (με τελείως διαφορετική πολιτική δυναμική, πάντως) και το γεγονός ότι η μονοκομματική κυβέρνηση τουλάχιστον μετά τις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει.
Όλα τα ποιοτικά στοιχεία πλέον είναι κατά της κυβέρνησης: Συγκεκριμένα, το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της έως τον Σεπτέμβριο (λιγάκι δύσκολο...), ενώ το 68,3% χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη Ν.Δ. του Μεσοπρόθεσμου. Το 58,7% πιστεύει ότι δεν ευθύνεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα επεισόδια, το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα, ενώ το 49,6% εγκρίνει τις αποδοκιμασίες εις βάρος βουλευτών.

Παράλληλα, ποσοστό 54,2% τάσσεται υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν, ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων.

Τέλος, το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές στην παιδεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των Α.Ε.Ι. και στελεχών εκτός πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...