Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Αντι-αντιπυραυλικό σύστημα κατά της Νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας, μπορεί να έχει έτοιμο η Ρωσία!





ImageΟ πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Dmitry Rogozin μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη του δήλωσε πως η Ρωσία έχει τη δυνατότητα πια να αναπτύξει το δικό της αντι-αντιπυραυλικό σύστημα στο αντιπυραυλικό σύστημα που ετοιμάζεται να εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ σε χώρες του πρώην του ανατολικού μπλοκ.
Ο Rogozin έκανε αυτές τις δηλώσεις ύστερα από την άρνηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen να προχωρήσει σε γραπτή εγγύηση της συμμαχίας ότι κανένας πύραυλος από την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τη ρωσική δυνατότητα αποτροπής.
«Έχοντας αποκτήσει την τεχνολογία που επιθυμεί, η Ρωσία δεν χρειάζεται πλέον εξωτερική συνεργασία για να προστατευθεί από πυραυλικές επιθέσεις. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν οι συνομιλίες με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ δεν καταλήξουν κάπου  η Ρωσία μπορεί να βρει τρόπους να προστατευθεί επαρκώς από μόνη της. Το μόνο εμπόδιο θα είναι το επιπλέον κόστος» είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Έτσι ο Ρωσός επίσημος, εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε πως η Ρωσία μπορεί να έχει έτοιμο ένα νέο πυραυλικό σύστημα που να αναχαιτίζει τους πυραύλους του ΝΑΤΟ που υποτίθεται πως με τη σειρά τους; Θα αναχαιτίζουν τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν ή της Β. Κορέας.
Το μόνο εμπόδιο; Το κόστος...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...