Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας για τους Αλβανούς: "Είναι σκουπίδια και κοπρίτες"



Σήμερα σύσσωμος ο Αλβανικός, έντυπος και ηλεκτρονικός, Τύπος αναφέρεται στην "συγκλονιστική" δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ρουμανία με θέμα τους Αλβανούς.

Σύμφωνα με τον Αλβανικό Τύπο λοιπόν, ο όποιος αναφέρεται σε Ιταλικό δημοσίευμα το όποιο λέει πως ο Μπασέσκου αποκάλεσε τους Αλβανούς σκουπίδια και.....
 κοπρίτες ενώ παράλληλα, φέρεται να δήλωσε ότι η Ρουμανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

«Η Ρουμανία δεν θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος γιατί δεν υπάρχει κάποια διμερής σύμβαση μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου. Η πράξη της υπογραφής της ανεξαρτησίας είναι παράνομη, ενώ όλοι οι Αλβανοί είναι σκουπίδια και κοπρίτες, όπως οι γύφτοι», αυτή φέρεται να ήταν η απάντηση του πρόεδρου της Ρουμανίας σε σχετική ερώτηση για το αν η Ρουμανία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ορισμένοι πολιτικοί εκπρόσωποι στη Ρουμανία αντέδρασαν έντονα μετά τις δηλώσεις Μπασέσκου.

Τώρα μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του αλβανικού κράτους, σε αυτήν την πολύ "βαριά" για τους Αλβανούς προσβολή που έγινε δια στόματος του Προέδρου της Ρουμανίας, ο οποίος μάλιστα είχε επισκεφτεί πέρυσι την Αλβανία.

 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...