Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μεγάλη επίθεση ετοιμάζει ο συριακός Στρατός σε κωμόπολη που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς



Μεγάλες δυνάμεις έχει συγκεντρώσει ο Στρατός της Συρίας έξω από την κωμόπολη Μπου Καμάλ στην ανατολική Συρία όπου η κατάσταση είναι  έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης και οι αντικαθεστωτικοί έχουν καταλάβει αποθήκες με όπλα.
«Η κατάσταση της ασφάλειας στο Μπου Καμάλ είναι εκρηκτική, γι' αυτό ο στρατός ετοιμάζεται να παρέμβει καθώς οι αρχές φοβούνται την δημιουργία ενός ένοπλου κινήματος ανυπακοής σε αυτή την μεθοριακή πολη, όπου οι αντάρτες θα μπορούσαν εύκολα να λάβουν επιμελητειακή και πολιτική υποστήριξη», αναφέρει η αλ Ουάταν.

Το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε πάντως ότι «τρομοκρατικές ομάδες επιτέθηκαν σε ένα δημόσιο κτίριο και πήραν τα όπλα που βρίσκονταν εκεί», όπου τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και δύο απήχθησαν. Από την αρχή του κινήματος αμφιβήτησης του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, οι αρχές αποδίδουν τα βίαια επεισόδια σε ένοπλες ομάδες που προσπαθούν να σπείρουν το χάος.
Άρματα μάχης Τ-55 και Τ-72 και ΤΟΜΑ BMΡ-1 έχουν κυκλώσει την κωμόπολη ενώ μονάδες των ειδικών δυνάμεων έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό της.
Αντίθετα, η αλ Ουάταν επισημαίνει ότι «η κατάσταση έχει επιστρέψει στο κανονικό» στην πόλη Χάμα, όπου τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του Ασαντ.

Επίσης, ο Στρατός εισέβαλε σήμερα στην πόλη Ζαμπαντάνι, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, και συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους, σύμφωνα με ακτιβιστές. Λίγο πριν το ξημέρωμα περίπου πέντε τάγματα πεζικού και ένα τάγμα Μηχανοκινήτων περικύκλωσαν την πόλη, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, σύμφωνα με την Τοπική Επιτροπή Συντονισμού της Συρίας.
Πριν την εισβολή στη Ζαμπαντάνι είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, η ηλεκτροδότηση και η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τοπικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τουλάχιστον 1.800 πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από τον Μάρτιο οπότε ξεκινησε το κίνημα αμφισβήτησης. Ο δικηγόρος και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χάιταμ αλ Μάλεχ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 2.000, ενώ χιλιάδες ακόμη κρατούνται ή έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τη χώρα.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...