Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Γκρέμισμα σκηνών "Αγανακτισμένων" και συλλήψεις στην πλατεία Συντάγματος





ImageΣκηνές τέλος στην πλατεία Συντάγματος.  Οι υπηρεσίες καθαρισμού του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα ΜΑΤ, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Με εντολή του Γ. Καμίνη αφαίρεσαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις.
Ο δήμαρχος Αθηναίων έστειλε 25 φορτηγά στην πλατεία και οι υπάλληλοι του δήμου, με τη συνδρομή της αστυνομίας, απομάκρυναν τις σκηνές και τα κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό τόσο από την πλατεία όσο και από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας.
Μέλη του κινήματος των "Αγανακτισμένων" έτρεξαν να σώσουν ό,τι προλάβουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά αντικείμενα κατασχέθηκαν.
Κατά την επιχείρηση, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 4 Έλληνες, δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός κι ένας Ρουμάνος, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
 Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες διατάχτηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχει η πράξη της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και αυτή της υποβάθμισης περιβάλλοντος.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...