Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΗΠΑ: Πανικός από την ανεργία και την κρίση χρέους



Μπορεί η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών να έφερε στις αποσκευές της υποσχέσεις συμπαράστασης στην ταλαιπωρημένη από την οικονομική κρίση χώρα μας, δεν μας είπε όμως πως θα γίνει αυτό όταν στα του οίκου της επικρατεί -δεδομένων των αναλογιών- μια παρόμοια κατάσταση…


Όπως προκύπτει από τους αριθμούς, η ανεργία στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε τον Ιούνιο στο υψηλότερο επίπεδο για το 2011, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι ελάχιστες, κάνοντας την ανάκαμψη στην αγορά εργασίας να φαντάζει μακρινό όνειρο.

Ο δείκτης ανεργίας στα νοικοκυριά, αυξήθηκε για τρίτο συνεχή μήνα και διαμορφώθηκε στο 9,2% τον Ιούνιο από 9,1% το Μάιο, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2010.

Συνολικά 14,1 εκατ. Αμερικανοί δεν μπορούν να βρουν εργασία.

Η ασυνήθιστη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα πριν από λίγες μέρες ξένισε και προβλημάτισε για το μέλλον του «γίγαντα με τα πήλινα πόδια» που δεν είναι άλλος από την αμερικανική οικονομία.

«Αρκετά, ως εδώ! Έφτασα στα όριά µου» είπε σε μια προσπάθεια να επιβάλει κοινή γραμμή στο φλέγον θέμα της κρίσης χρέους που ταλανίζει την αμερικανική υπερδύναμη.

Η φημολογία για εξανέμιση του ρευστού και κήρυξη στάσης πληρωμών στις 2 Αυγούστου έχει σπείρει πανικό στον πλανήτη.

Η Αμερική δείχνει να οδηγείται στο λάκκο που μόνη της άνοιξε, προκαλώντας το μειδίαμα όσων -ανάμεσα σε αυτούς και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης- την περιμένουν στη γωνία για να την πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα…

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...