Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο ΔΕΗ-πλεκόμενος ΑΛΕΚΟΣ...και το μεσοπρόθεσμο!!


Είναι ο πλουσιότερος βουλευτής της Δυτικής Μακεδονίας με βάση το «πόθεν έσχες». Κέρδισε πολλά λεπτά δημοσιότητας και προκάλεσε πολιτικό σεισμό, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Τελικώς με την απεμπλοκή της ΔΕΗ, το..ψήφισε!!

Γιατί;; ΔΙαβάστε για να καταλάβετε:
Ο λόγος για τον βουλευτή Κοζάνης του...
ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρο Αθανασιάδη, ο οποίος εισήλθε στην πολιτική ζωή ως δραστήριος και επιτυχημένος επιχειρηματίας που έκανε μεγάλη περιουσία παίρνοντας έργα από το ελληνικό δημόσιο.
Η κύρια ασχολία της επιχείρησής του ήταν οι εργολαβίες της ΔΕΗ.
Με τα έργα στα υδροηλεκτρικάεργοστάσια έγινε μεγάλος και τρανός. Και εκτός Κοζάνης έγινε γνωστός, όταν δήλωσε ότι διαφωνεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και θα το καταψηφίσει.
Διαφωνεί με το σύνολο του προγράμματος; Μάλλον όχι, καθώς οι δηλώσεις του κατά του σχεδίου της κυβέρνησης και της τρόικας των διεθνών δανειστών της χώρας επικεντρώθηκαν σε ένα και μόνο σημείο, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Δηλαδή, της κρατικής επιχείρησης μέσω της οποίας έγινε πλούσιος…
Ένας άλλος λόγος που διαφωνεί με την πώληση της ΔΕΗ, είναι ότι κατάγεται, ζει και πολιτεύεται στην Κοζάνη, όπου αναπτυξιακός μοχλός είναι το εργοστάσιο της επιχείρησης.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο έτος, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό.
Αναλυτικότερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 102.866 ευρώ και από άλλες πηγές 17.310 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία του περιλαμβάνει: Διαμερίσματα: 2 στην Καλαμαριά 176 και 158 τ.μ. και τον αέρα σε έκταση 200 τ.μ. στην ίδια περιοχή, 1 στα Πεύκα εμβαδού 172 τ.μ., 2 στη Χανιώτη Χαλκιδικής (σε ποσοστό 50%) εμβαδού 49,7 τ.μ. έκαστο, 1 στην Κοζάνη (εξ ημισείας) εμβαδού 70 τ.μ.
Αγροτεμάχια: 3 στη Χαλκιδική (σε ποσοστό συμμετοχής 20, 30 και 50%) συνολικού εμβαδού περίπου 6 στρεμμάτων, 11 στην Κοζάνη, συνολικής έκτασης 40.813 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης διαθέτει τρεις αποθήκες σε Καλαμαριά και Πτολεμαΐδα, μία οικία στην Ποντοκώμη 100 τ.μ. και ένα γραφείο στην Κοζάνη εμβαδού 196 τετραγωνικών μέτρων.
Έχει κατάθεση 800.000 ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κοζάνης και δύο αυτοκίνητα 3.200 και 1.400 κυβικών.

Η δραστηριότητά του
Στο βιογραφικό του, ο ίδιος ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης αναφέρει: «Μετά τις σπουδές και την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων εργάστηκα σε ιδιωτικές εταιρείες κατασκευών και το 1978 ιδρύω τεχνική εταιρεία με κύριο αντικείμενο τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Στην συνέχεια δραστηριοποιούμαι σε έργα νέας τεχνολογίας όπως η κινητή τηλεφωνία, το φυσικό αέριο, αναπαλαιώσεις στο Άγιο Όρος, Αιολικά Πάρκα. Το 1992 αναλαμβάνω κατασκευαστικά έργα στην Δυτική Γερμανία με απασχολούμενο προσωπικό μόνο Έλληνες. Η ανώνυμη τεχνική εταιρεία που διηύθυνα απασχολεί 300 εργαζόμενους μέχρι το 2003. Το ασυμβίβαστο των βουλευτών που και εγώ ψήφισα, με αναγκάζει να σταματήσω την επαγγελματική μου δράση και να ασχοληθώ πλέον μόνο με τα κοινά. Το 2004 δεν επανεκλέχτηκα βουλευτής και επανήλθα στην παραγωγική διαδικασία ως τεχνικός σύμβουλος σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, διατηρώντας παράλληλα τον πολιτικό ρόλο που κατείχα ως του Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Το 2007 εκλέχτηκα δεύτερος βουλευτής στον νομό Κοζάνης και εγκατέλειψα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, ασχολούμενος πλέον μόνο με τα κοινά».
Η τεχνική του εταιρεία με κύριο αντικείμενο τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έπαιρνε τις δουλειές από τη ΔΕΗ, που έχει μεγάλη μονάδα στην Κοζάνη....


μαύρος γάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...