Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σπάει κάθε ρεκόρ ο χρυσός, πάνω από 1.750 δολάρια! Υποχωρεί το πετρέλαιο





ImageΗ δραματική κρίση που πλήττει τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο οδηγεί ώστε το πολύτιμο μέταλλο να καταρρίπτει συνεχώς νέα ρεκόρ ανόδου, λειτουργώντας ως "καταφύγιο" για τους επενδυτές.
Οι τιμές του χρυσού ξεπέρασαν και τα 1.750 δολάρια την ουγκιά και διαμορφωνόταν στα 1.757 δολάρια την ουγιά, σημειώνοντας άνοδο κατά 32,30 δολάρια (1,9%), στη διάρκεια των πρωινών συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Ασίας.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 22%, ενώ μόνο αυτή την εβδομάδα, τα κέρδη ανέρχονται σε 5,6%.
«Η υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ, που ήρθε μετά από την επίτευξη μιας συμφωνίας στο παρά πέντε για την αύξηση του ορίου χρέους από τους Αμερικανούς βουλευτές, έχει αφήσει τους επενδυτές να ψάχνουν για ασφαλές προορισμό και καταλήγουν στο χρυσό», σχολιάζει αναλυτής της HSBC, ο James Steel.
Αντίθετα, το πετρέλαιο συνεχίζει την καθοδική του πορεία (crude) ενώ το brent «έχασε» και τα 100 δολάρια για να επανέλθει λίγο αργότερα, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, που μπορεί να πλήξει τη ζήτηση.
Συγκεκριμένα, το brent διαμορφώνεται τώρα στα 101,52 δολάρια το βαρέλι υποχωρώντας 2,14%, ενώ το παράγωγο του αργού κινείται στα 78,2 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 3,75%.
Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης στο New York Mercantile Exchange, οι απώλειες άγγιξαν και το 6,4%. Το brent υποχώρησε και κάτω των 100 δολαρίων ανά βαρέλι, διαμορφούμενο για λίγο στα 99,06 δολάρια το βαρέλι.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...