Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

19+27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επαναστάτησαν και "στήνουν" κάλπες!





Επανάσταση σημαντικού τμήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και ολική αποδόμηση της συνοχής της συμπολίτευσης καταγράφεται από χθες, καθώς 19+27 βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, είτε αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν κυβερνήτικές προτάσεις (παραπομπή Siemans), είτε προχώρησαν σε "προειδοποιητική" ερώτηση για τις προσλήψης εκτός ΑΣΕΠ στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).
Αν συνδυαστούν τα παραπάνω με την παραίτηση Χ.Παμπούκη (όλα συνέβησαν την ίδια ώρα περίπου) ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει μια δυναμική που "σπρώχνει" την χώρα σε εκλογές;
Χθες στη Βουλή οι μόνοι που ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής των Γ.Αλογοσκούφη και Χ.Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση της Siemens ήταν οι 149 βουλευτές (5 βουλευτές απουσίαζαν από την διαδικασία) του ΠΑΣΟΚ (είχαν αποχωρήσει ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, το ΚΚΕ «Λευκό» και ΣΥΡΙΖΑ «Άκυρο»). Το αποτέλεσμα ήταν στην περίπτωση του κ. Αλογοσκούφη 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν την πρόταση του κόμματός τους, ενώ στην περίπτωση του κ. Μαρκογιαννάκη διαφώνησαν 21 «πράσινοι» βουλευτές! Τέτοια σφαλιάρα σε Επιτροπή της Βουλής σε κυβερνητικό κόμμα δεν έχει πέσει από το 1974.
Περίπου την ίδια ώρα 27 κυβερνητικοί βουλευτές σε κοινή ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ρουσφετολογικές προσλήψεις (τουλάχιστον αυτές που θα γίνουν εκτός ελέγχου τους ...):
"Γιατί να γίνουν προσλήψεις μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ποιος είναι ο ρόλος τους. Με ποιο τρόπο θα ελέγχεται το παρελθόν και η δράση τους. Πώς θα αποτραπεί η πελατειακή λογική στις προσλήψεις. Και πώς θα διασφαλισθεί ότι οι ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια το τελευταίο διάστημα δεν ιδρύθηκαν ακριβώς για να μετάσχουν στη διαδικασία των προσλήψεων" ρωτάνε και προειδοποιούν ότι θα πολεμήσουν κάθε ανάλογη τακτική της κυβέρνησης.
Για την ιστορία να πούμε όρι πρόκειται για τους:Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Αθανάσιος Αλευράς, Μιχάλης Τζελέπης, Γιάννης Βλαντής, Βασίλης Γερανίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Χρήστος Κατσούρας, Εύα Καϊλη, Παναγιώτης Ρήγας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Αθανασία Μερεντίτη, Μιλένα Αποστολάκη, Βασίλης Γιουματζίδης, Σπύρος Μαργέλης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Καρύδης, Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Καρτάλης, Αθανάσης Γικόνογλου και Βάσω Παπανδρέου.
Είναι η "σκληρή" αντιπαπανδρεϊκή ομάδα με έντονη παρουσία "βενιζελικών" βουλευτών, η οποία de facto θα τεθεί εκτός διαδικασίας των όποιων προσλήψεων.
Όταν μέσα στον Αύγουστο συμβαίνουν αυτά, όταν "θα βράζει το σίδερο" από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πόσες πιθανότητες έχει να επιβιώσει η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Μην ξεχνάμε και τους οργισμένους με τον Γ.Παπανδρέου "καθαρούς" παπανδρεϊκούς βουλευτές, οι οποίοι δεν πήραν κάποιο υπουργικό θώκο στον ανασχηματισμό του Ιουνίου και είδαν τους περισσότερους πολέμιους του Γ.Παπανδρέου να υπουργοποιούνται. "Βράζουν" σε μεγαλύτερο βαθμό από τους προηγούμενους...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...