Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πτώση της κυβέρνησης πριν το 2012 προβλέπει Αμερικάνικη οικονομική εφημερίδα


Λόγω, για περαιτέρω επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους αλλά και για κύμα χρεοκοπιών στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες κάνει άρθρο του "The Journal of the American Enterprise Insitute", με τίτλο «Obama’s European Economic Time Bomb» (Η ευρωπαϊκή ωρολογιακή βόμβα του Ομπάμα).

Ο συντάκτης αναφέρει πως το κύμα χρεοκοπιών που θα χτυπήσει» την Ευρώπη θα πλήξει άσχημα την πιθανότητα επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα.

Το άρθρο αναφέρεται στην έκθεση των ΗΠΑ στα Ευρωπαϊκά χρέη, ενώ προβλέπει την πτώση της κυβέρνησης στην Ελλάδα ίσως και πριν το 2012.

«Η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους συμβαίνει τη χειρότερη στιγμή για τον Ομπάμα. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά στο να οδηγηθούμε σε ένα κύμα ευρωπαϊκών χρεοκοπιών στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, την περίοδο δηλαδή των αμερικανικών εκλογών του 2012.

Όταν θα συμβούν οι ευρωπαϊκές χρεοκοπίες, θα υπάρξει ένα ντόμινο συνεπειών στην παγκόσμια οικονομία, όπως συνέβη και το 2008, όταν ξέσπασε η αμερικανική κρίση.

Και με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ και τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ανεργία την περίοδο των εκλογών θα αγγίξει τα μεταπολεμικά επίπεδα. Μία τέτοια εξέλιξη, θα αποτελέσει και την κύρια προεκλογική κριτική κατά του Ομπάμα.

Η υπερβολική έκθεση των αμερικανικών κεφαλαίων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, προκαλεί εφιάλτες στον Ομπάμα.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, λόγω της έκθεσης τους στην κρίση χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, που αγγίζει τα 2 τρις δολάρια.
Αναφορά του ΔΝΤ τονίζει, πως η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, αγγίζει περίπου το 80% της κεφαλαιακής βάσης τους.

Οι τράπεζες αυτές, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις απώλειες που θα υποστούν λόγω των κρατικών χρεών που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκια τους».

Κλείνοντας το άρθρο του ο Desmond Lachman, επισημαίνει πως, είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.

Και συνεχίζει αναφέροντας πως το ΔΝΤ, συνεχίζει, να απαιτεί από την Ελλάδα να προχωρήσει σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει ξανά στους δρόμους τους πολίτες.

Κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει, είναι πολύ πιθανό να ρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου πριν από το 2012.
newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...