Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

90-120 ημέρες χρειάζεται η εξόρυξη στη Κύπρο.



 

Θετικές επιδράσεις στις χερσαίες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της Κύπρου θα έχει το διερευνητικό πρόγραμμα γεωτρήσεων της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12", όπως αναφέρεται στην Περιβαλλοντική Μελέτη που κατέθεσε η εταιρεία.

   
Συγκεκριμένα, στην εκ 244 σελίδων μελέτη των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αναφέρεται πως η Κύπρος θα επωφεληθεί λόγω των εργαζόμενων που θα διακινούνται μέσω της αλλαγής βαρδιών στην πλατφόρμα, από τον ανεφοδιασμό της διερευνητικής δραστηριότητας, με εξοπλισμό για τη γεώτρηση και προμήθειες σε καύσιμα, πόσιμο νερό φρέσκα τρόφιμα αλλά και τη χερσαία διαχείριση των αποβλήτων. Παράλληλα, στη χερσαία βάση υποστήριξης του όλου εγχειρήματος, θα απασχοληθεί προσωρινά περιορισμένος αριθμός διοικητικού προσωπικού και προσωπικού συντήρησης και εφοδιαστικής αλυσίδας.

   

Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάζει η Νoble, η πιθανότητα διαρροής σημαντικής ποσότητας υδρογονανθράκων κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι πολύ μικρή, ειδικά αφού ο στόχος είναι η ανεύρεση φυσικού αερίου.

  


Οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις για την πρώτη εξόρυξη θα κατασκευαστούν σε υφιστάμενα λιμάνια στη Κύπρο (πιθανότερο στη Λεμεσό) ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και μία βάση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Χάιφα του Ισραήλ.

   


Πέραν από τον «Όμηρο», την ημιβυθιζόμενη πλωτή πλατφόρμα γεωτρήσεων μεγάλου βάθους Νoble Homer Ferrington, δεν αποκλείεται η εταιρεία να χρησιμοποιήσει και μία πλατφόρμα γεωτρήσεων που μπορεί να μετακινηθεί. 

   


Η εταιρεία εκτιμά ότι θα απαιτηθούν 90-120 μέρες για την εξόρυξη.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...