Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Προβληματική η επάνδρωση του ΕΣ: Ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Το Πεντάγωνο μελετά όλα τα ενδεχόμενα για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των οξύτατων προβλημάτων επάνδρωσης των μονάδων του Ε.Σ., που δημιούργησε η μείωσή της από 12 σε 9 μήνες. Το υπουργείο Άμυνας μελετά επίσης το εύρος των αναβολών λόγω σπουδών και υγείας, αλλά και τα κριτήρια προσδιορισμού της σωματικής ικανότητας του στρατεύσιμου. Το επιχειρησιακό πρόβλημα που δημιούργησε η μείωση της θητείας σε 9 μήνες δείχνει να επιδεινώνεται, από την αδυναμία πρόσληψης για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους επιπλέον αριθμού επαγγελματιών οπλιτών (τουλάχιστον για ένα έτος).


Ως εκ τούτου, ο ΥΠΕΘΑ Π. Μπεγλίτης ακύρωσε απόφαση του προκατόχου του Ευ. Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών στην Αεροπορία και στο Ναυτικό.
Ήδη δόθηκε εντολή μέρος των κατατασσόμενων στον Στρατό Ξηράς να μεταφερθούν στους άλλους Κλάδους, όπου η θητεία είναι σχεδόν για όλους 12 μήνες.
Σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο νεοσύστατος θεσμός του ειδικού εφέδρου οπλίτη προτού καν ξεκινήσει (!), καθώς το υπουργείο εκτιμά ότι μάλλον θα προκαλέσει νέα προβλήματα με το ύψος του μισθού κλπ.
 

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...