Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Το μέλλον και οι προφητείες!



Στα πλαίσια της κατηγορίας “ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ” αναρτώ το πιο κάτω κείμενο.
γράφει ο Ιάσων Μαντάς
Το επόμενο χρονικό διάστημα το καθεστώς της Συρίας θα δεχτεί αφενός «οικονομικό» αποκλεισμό και αφετέρου ίσως και ΝΑΤΟϊκή επίθεση. Αυτά λένε οι πληροφορίες από τα σχετικά δημοσιεύματα του διεθνή και όχι μόνο τύπου. Παράλληλα όπως όλα δείχνουν το ΝΑΤΟ «βαφτίζει» τη Τουρκία ως τη χώρα «ηγέτη» που θα διαχειριστεί τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα.

Στη περίπτωση που συμβεί αυτό, αυτομάτως θα αποκοπεί η Τουρκία από τον εξολοκλήρου Ισλαμικό προσανατολισμό που υιοθέτησε το κόμμα του Ερντογάν (AKP) και θα βάλει «φωτιά» στα θεμέλια της Ισλαμικής Σένγκεν που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας οραματίστηκε, πόσο μάλλον πρότεινε στα κράτη της Μέσης Ανατολής πριν μερικούς μήνες.

Το γεγονός πως στη Τουρκία αποφάσισαν κάποιοι να ηγηθούν υπέρ των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και κατ’ επέκταση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, αναβαθμίζει το ρόλο της και ουσιαστικά την μετατρέπει σε περιφερειακή υπερδύναμη ή καλύτερα σε παράγοντα …σταθερότητας για τα δεδομένα πάντα της Δύσης.
Σήμερα, οι άμεσα «θιγόμενοι» με τη συγκεκριμένη κίνηση/απόφαση θεωρούνται εκτός της Συρίας, το Ιράν η Χεζμπολάχ που έχουν ήδη ταχθεί ανοιχτά υπέρ του καθεστώτος αλ Ασστ και έχουν συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή.
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ
Ο ρόλος του ηγέτη στη Μέση Ανατολή δείχνει να περνάει στα «συρτάρια» του ΝΑΤΟ την ώρα που το Ισραήλ δέχεται σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή τύπου …απίστευτες πιέσεις εκ των ΗΠΑ ώστε να απολογηθεί στη Τουρκία σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των τούρκων και όχι μόνο ακτιβιστών προς τη Γάζα.
Το Ισραήλ πρόσφατα απείλησε εμμέσως πλην σαφώς πως αν στο Παλαιστινιακό που θα εξεταστεί το φθινόπωρο στον ΟΗΕ, η Τουρκία πάρει το μέρος τους, τότε το Ισραήλ θα αναγνωρίσει τον αγώνα των Κούρδων και θα το εξισώσει ουσιαστικά και από διπλωματικής άποψης σε ανάλογο επίπεδο!
Το Ισραήλ τελευταία ταράζει με τη σιωπή του!!! Οι εχθροί του Ισραήλ, Χεζμπολάχ και Ιράν, κάλλιστα μπορεί να γίνουν και (είναι) εχθροί της Τουρκίας στη περίπτωση που αναλάβει ηγετικό ρόλο στη περιοχή αναλαμβάνοντας ρόλο στο θέμα της Συρίας.
Το Ισραήλ, έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες με τη Κύπρο όπως επίσης και με τη χώρα μας. Η πίεση που δέχεται από τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα γεγονότα όπως της δεδομένης χρονικής στιγμής που διαδραματίζονται μόνο ανησυχία μπορούν να επιφέρουν!
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ
Η Τουρκία ζητά εγγυήσεις από τις ΗΠΑ ώστε να αναλάβει καθοριστικό ρόλο. Οι ΗΠΑ περνούν μία (αν όχι τη χειρότερη) εκ των χειροτέρων οικονομικών περιόδων τους. Το Κουρδικό θα το κλείσουν. Στη τελευταία επίσκεψη της στη ΝοτιοΑνατολική Τουρκία η αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, επισήμανε πως το PKK παραμένει για τις ΗΠΑ μια τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό θα συμπεριληφθεί όπως όλα δείχνουν ως το …πρώτο αντάλλαγμα.
Όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς, υπάρχει και δεύτερο αντάλλαγμα. Μόλις χθες, η Τουρκία ζήτησε από την αμερικανική Noble Energy να αναθεωρήσει τις εργασίες της και να αποσυρθεί από τις διαδικασίες εξόρυξης φυσικού αερίου που θα ξεκινήσει το προσεχή χρονικό διάστημα η Κύπρος!
Διανύουμε τη περίοδο που η Τουρκία με το Ισραήλ διαπραγματεύονται. Κανείς στην Ελλάδα δεν έχει μιλήσει τι θα γίνει στη περίπτωση που αναβληθούν ή έρθουν «πίσω» οι συνομιλίες με το Ισραήλ.
Την ίδια ώρα το θέμα του Αιγαίου παραμένει «ανοιχτό» και υπάρχουν ανησυχητικά δημοσιεύματα!
ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Σε τουρκικές ιστοσελίδες Τούρκων αποστράτων αξιωματικών αναλύεται ο ρόλος της Τουρκίας, αλλά και αυτός του Κεμαλικού κατεστημένου. Ο σημερινός Πρωθυπουργός της Τουρκίας σε ορισμένα δημοσιεύματα παρουσιάζεται έμμεσα ως ο «βαλτός» Πρωθυπουργός ή αυτό που συνήθως εμείς λέμε και …«υπάλληλος της CIA».
Για το ποιος είναι ο Ερντογάν θα το δούμε στη πορεία και θα το αναλύσουμε διεξοδικά. Ωστόσο ως φιλοξενούμενος του GEOPOLITICS & DAILY NEWS επανέρχομαι στο σήμερα.
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΡΑΝ
Πρόσφατα το Ιράν επιτέθηκε φραστικά στη Τουρκία και την προειδοποίησε ουσιαστικά πως αν υπερβεί τα εσκαμμένα θα αναλάβει…δράση. Η Τουρκία είναι ήδη έτοιμη για κάτι τέτοιο και θα έχει τη καθολική στήριξη του ΝΑΤΟ και κατ’ επέκταση της Δύσης. Το Ιράν από τη πλευρά του δεν δείχνει διατεθειμένο να παίξει δευτερεύοντα ρόλο.
Χαμένη υπόθεση η Μέση Ανατολή με κυρίαρχο τη Τουρκία δείχνει.
Και πάμε στη Ρωσία…
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ο Καύκασος γεωπολιτικά αποτελεί το παραδοσιακό σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, σύνορα με Ρωσία, Ιράν και πλησίον της Τουρκίας. Τα ενεργειακά αποθέματα καθιστούν τον Καύκασο γεωπολιτικό κόμβο ενδιαφέροντος (η Αρμενική κοινότητα στην Αμερική υπολογίζεται εδώ ως παράγοντας αποφάσεων καθώς και θέματα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Αρμενία και το Αζερμπαιτζάν, η Γεωργία «εξαιρείται» σε αυτό το σημείο). Οι ΗΠΑ θεωρούν ως πεδίο αμφισβήτησης της ακεραιότητας της Ρωσίας και των επακόλουθων σχέσεων με την Αμερικανική πλευρά ως αναποτελεσματικές λόγω της στάσης της Ρωσικής πλευράς που απειλείται διαρκώς από την Αρμενία, την Γεωργία και το Αζερμπαιτζάν και κατά συνέπεια πλήττονται και τα κατά περίπτωση συμφέροντα της Αμερικανικής πλευράς. Στο αν η Ρωσία είναι υπολογίσιμη δύναμη, η Ρωσία επιτέθηκε στην Γεωργία και μπορεί να προκαλέσει χάος στην περιοχή αν και η επέμβασή της κρίθηκε απαραίτητη για την ασφάλεια των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Αμπχαζία και Βόρεια Οσσετία μετά την επίθεση της Γεωργίας που αθέτησε σχετικές συμφωνίες.
Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι…

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...