Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Επίθεση στον ΥΕΘΑ για τους ΕΠΟΠ.Ποιοι λένε ότι "παραπλανεί για τις απολύσεις"







Σκληρή απάντηση της ΑΝΕΑΔ στον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη για το θέμα των απολύσεων ΕΠΟΠ. Τον κατηγορεί ευθέως ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να παραπλανήσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα.


Ποια είναι η αλήθεια για το θέμα; Σ΄ όποιες περιπτώσεις η ηγεσία του ΥΕΘΑ μπορεί να βρεί “πάτημα” θα απολύει ΕΠΟΠ,για να γλιτώσει μισθούς. Το ερώτημα είναι μέχρι που θα φθάσουν αυτά τα “πατήματα”. Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι πολλοί ΕΠΟΠ αναγκάζονται για να επιβιώσουν να εργάζονται και σε δεύτερες δουλειές. Γνωστό τις περισσότερες φορές και στην υπηρεσία τους,που λογικά κάνει τα στραβά μάτια. Θα συνεχίσει να τα κάνει ή η δεύτερη -αναγκαστική- εργασία θα θεωρείται λόγος απόλυσης.

Η ΑΝΕΑΕΔ, πάντως δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει τη κόντρα της με τον Π.Μπεγλίτη. Κόντρα που είχε ξεκινήσει με την ανοιχτή επιστολή του προέδρου της με την οποία καλούσε εν ενεργεία και απόστρατους σε επιφυλακή για τη διαφύλαξη δημοκρατικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνεχίστηκε με την προσπάθεια του ΥΕΘΑ να παρουσιάσει την ΑΝΕΑΕΔ ως χειραγωγούμενη από τη ΝΔ.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:

“Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγνοώντας για μία ακόμη φορά επιστολή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. σχετικά με τις απολύσεις επαγγελματιών οπλιτών δεκανέων, επέλεξε να απαντήσει σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, που εκ των πραγμάτων λόγω χώρου, δεν θα μπορούσε να περιέχει λεπτομερή στοιχεία.
Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με την ουσία του θέματος, αφ ενός γιατί όλα τα στοιχεία υπάρχουν στο σχετικό έγγραφο μας, αφετέρου γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη νομικές ενέργειες από αριθμό θιγομένων.
Εκείνο όμως που θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. ΥΠΕΘΑ είναι ότι πράγματι υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης ακόμη και του συντάκτη της εφημερίδας. Το ζήτημα είναι από ποιόν. Από την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. που ανέδειξε το θέμα ή από τον κ. Υπουργό που ξεχνώντας τις συνεχείς δηλώσεις περί κατάργησης του επαγγελματικού στρατού και αύξησης της θητείας, δηλώνει τώρα ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα;
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. φυσικά και δικαιούται να έχει πολιτικό λόγο και να αναδεικνύει οποιοδήποτε θέμα θεωρεί ότι πρέπει να έλθει σε γνώση των στελεχών των ΕΔ αλλά και οποιουδήποτε ενδιαφερομένου γενικότερα στα πλαίσια ενός δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου, τον οποίο ο κ. Υπουργός επιδεικτικά αρνείται τουλάχιστον προς την ΑΝΕΑΕΔ. Εκείνο όμως που δεν δικαιούται η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και δεν πρόκειται να πράξει, είναι να χειραγωγείται κομματικά, με σκοπό να εξυπηρετεί συμφέροντα οποιασδήποτε αποχρώσεως”.




www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...