Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Κι άλλες -ανεξήγητες- μειώσεις στο μισθό Σεπτεμβρίου είδαν οι στρατιωτικοί!



Τα μηνύματα που φθάνουν στο Onalert, για την μισθοδοσία Σεπτεμβρίου,των στρατιωτικών δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου και κυρίως σ΄ ότι αφορά τη κυβερνηση εκτός κάθε λογικής!

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που στελέχη των ΕΔ μας μεταφέρουν:


•Οι στρατιωτικοί που έλαβαν τους φακέλους μισθοδοσίας μηνός Σεπτεμβρίου διαπίστωσαν νέα μείωση στους μισθούς τους της τάξης των 50 έως 130 €. Οι φάκελοι έγραφαν ότι η μείωση αφορά νέα φορολογικά μέτρα. Βέβαια αυτή η μείωση είναι ανεξάρτητη της μείωσης που θα ακολουθήσει με 10% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης.
Η νέα μείωση μισθού είναι η δέκατη από το 2010 μέχρι σήμερα!

Γιατί κάνουμε λόγο για παραλογισμό; Γιατί αυτή τη στιγμή αξιωματικός με 22 χρόνια υπηρεσίας ,έγγαμος με δύο παιδιά, λαμβάνει μισθό 1395 ευρώ! Η υπηρεσία του τον έχει τοποθετήσει στη Ρόδο ,όπου πληρώνει ενοίκιο 530 ευρώ! Δηλαδή η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ ζητά από τον αξιωματικό που είναι τοποθετημένος σε ακριτική υπηρεσία να ζήσει με 865 ευρώ το μήνα! Πως γίνεται αυτό κ.Μπεγλίτη;

Κι όλα αυτά όταν η κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να αγγίξει τα πραγματικά ρετιρέ δημοσίου και ΔΕΚΟ, τα οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "έχτισαν" όλα αυτά τα χρόνια. Οι μόνοι που την πληρώνουν διαρκώς είναι οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί και τα αιώνια θύματα μισθωτοί και συνταξιούχοι. Δεν είναι το ζητούμενο να τεθούν αντιμέτωπες κοινωνικές τάξεις. Αλλά είναι απάνθρωπο και ανάλγητο να κόβεις εισοδήματα από ανθρώπους που κάθε λιγο και λιγάκι τους ξεσπιτώνεις και τους μεταθέτεις  και από την άλλη ο ίδιος ο ΥΕΘΑ να ομολογεί δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του ότι "δεν συμμετέχουν όλοι το ίδιο στα βάρη"!!!


www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...