Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σε κίνδυνο σχεδόν τα μισά ΚΕΠ λόγω λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων


Περίπου 460 από τα 1.081 ΚΕΠ που λειτουργούν, κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε αδυναμία λειτουργίας, ή σε υπολειτουργία, τους επόμενους μήνες, λόγω λήξης των συμβάσεων των απασχολούμενων σε αυτά.

Το πρόβλημα της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων συζητήθηκε τη Δευτέρα σε συνάντηση που είχαν ο....
υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από τον υφυπουργό να αναγνωρισθεί μισθολογικά και βαθμολογικά η προϋπηρεσία που είχαν στα ΚΕΠ, προ της πρόσληψής τους ως μονίμων υπαλλήλων, καθώς και να μην αναθέτουν οι δήμαρχοι στους υπαλλήλους των ΚΕΠ καθήκοντα που δεν τους αναλογούν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός τόνισε ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος και ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τον αναβαθμίσει, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Επίσης, ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ και ότι το υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μία σκληρή πραγματικότητα, με τις συμβάσεις να λήγουν η μία μετά την άλλη και με τις ανάγκες λειτουργίας να πιέζουν.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν διεκπεραιωθεί από το σύνολο των ΚΕΠ, περισσότερες από 1,9 εκατ. υποθέσεις.


http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...