Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Παπανδρέου – Ερντογάν – Το παρασκήνιο για την ΑΟΖ


Αναρτήθηκε από τον/την economikos
Ο Γ. Παπανδρέου αρχικά εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του τις ευχές του για το τέλος του Ραμαζανιού.
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να προγραμματιστεί για την προσεχή περίοδο η Σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το περασμένο Ιούνιο αλλά ανεβλήθη λόγω των εκλογών της Τουρκίας.
Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πρόσφατη απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού, σχετικά με τις περιουσίες των μειονοτήτων και χαρακτήρισε την απόφαση αυτή θετική. Για το θέμα αυτό ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις μίλησαν για τις εξελίξεις σε Συρία και Λιβύη.
Επισήμως, δεν έγινε γνωστό αν μίλησαν για το θέμα της Κύπρου που ξεκινά έρευνες για φυσικό αέριο στην περιοχή “12″ εντός της ΑΟΖ της, στην οποία αντιδρά η Τουρκία.,
Το σίγουρο είναι ότι ο Παπανδρέου θέλει να ανοίξει το ήδη ..ανοιγμένο παρασκηνιακά ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ. Η Τουρκία θέλει η πίτα να μοιραστεί, γι’ αυτό και κάνει το άνοιγμα προς την Ελλάδα με την επιστροφή προς τη χώρα μας τα μειονοτικά κοινωφελή ιδρύματα της ακίνητης περιουσίας, που απέκτησε η Τουρκία με την καταγραφή του 1936.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...