Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!


Γιατί Αντώνη Σαμαρά... Οι παππούδες μας που ήτανε στο πλευρό του Στρατηγού Ζέρβα δεν ήτανε "δημοκρατικοι"; Πρόδωσες και τον Αβέρωφ όπως πάντα ξέρεις να προδίδεις.

Πόσο δίκιο είχε ο Αβέρωφ....
Το πόσο δίκιο είχε τότε ο Αβέρωφ, όταν επεσήμαινε το λάθος της ηρωοποίησης της Αριστεράς.

Ισως από υπερβάλλοντα ζήλο για να δείξουν ότι....
συμμορφώνονται με την εξαγγελία του Ηλία Μόσιαλου ότι «η κρατική τηλεόραση θα γίνει δημόσια», στο τέλος του μεσημβρινού δελτίου της ΝΕΤ προβλήθηκε χθες μια πεντάλεπτη σπονδή στα ιερά και τα όσια του ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή το μάλλον σημαντικό γεγονός -αλλά όχι και τόσο πολύ σημαντικό- ότι η συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία ψηφίσθηκε το 1982 η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, διατίθεται πλέον από το περίφημο Αρχείο της ΕΡΤ (υπ’ όψιν: αυτό που χρειάζεται τρεις μήνες για να παραδώσει ένα αντίγραφο στον ενδιαφερόμενο...), επί πέντε λεπτά έδειχναν αποσπάσματα της συζήτησης, όπου οι σπουδαιότεροι άγιοι του πασοκισμού (Ανδρέας, Γεννηματάς, Γιαννόπουλος κ.ά.) ελεεινολογούσαν τη Ν.Δ., επειδή ο Ευάγγελος Αβέρωφ είχε θέσει θέμα διαχωρισμού όσων έστρεψαν τα όπλα κατά της πατρίδας τους και, εφόσον δεν έγινε δεκτή η πρόταση, αποχώρησε με το κόμμα του από τη συνεδρίαση.

Το πόσο δίκιο είχε τότε ο Αβέρωφ, όταν επεσήμαινε το λάθος της ηρωοποίησης της Αριστεράς, το δείχνει το γεγονός ότι, σήμερα, μερικοί επαγγελματίες αγωνιστές του ΚΚΕ φθάνουν για να αποκλείσουν τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος, ενώ κανένας υπουργός, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της Ν.Δ., δεν τολμά να διατάξει την αστυνομία να τους απομακρύνει αμέσως και αν χρειαστεί να τους συλλάβει: αυτό, δηλαδή, που θα συνέβαινε χωρίς δεύτερη σκέψη σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα του δυτικού κόσμου.

του Στέφανου Κασιμάτη


http://s-extreme.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...