Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Επινόησαν ανύπαρκτη τουρκική άσκηση για λόγους δημοσιότητας!


Η εσκεμμένη κατασκευή σεναρίου μιας ανύπαρκτης τουρκικής άσκησης, η οποία δήθεν σχεδιαζόταν κατά της Ελλάδας – για λόγους που πιθανόν εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας – έχει ενοχλήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και με αφορμή στρατιωτικό δυστύχημα σε σχολείο εκπαίδευσης στελεχών της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, στο οποίο μετείχαν υπαξιωματικοί προτού μετατεθούν στο κουρδικό μέτωπο, κύκλοι διαστρέβλωσαν τα δεδομένα, παρουσιάζοντας μιαν εντελώς ψευδή πραγματικότητα, παραπλανώντας ταυτόχρονα και σειρά ελληνικών ΜΜΕ!


Όπως διευκρίνισαν άριστα πληροφορημένες πηγές του ΓΕΕΘΑ, της ΕΥΠ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκαν 15 τουλάχιστον στρατιωτικοί συνέβη στην περιοχή της Φώκαιας. Συγκεκριμένα η έκρηξη βλήματος όλμου από λανθασμένη σκόπευση και λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας, επέφερε παράπλευρες απώλειες γεγονός που οδήγησε τις τοπικές αρχές να εκδώσουν ανακοίνωση, καθώς η Στρατοχωροφυλακή υπάγεται στο Υπουργείο των Εσωτερικών.

Όμως παρότι το συμβάν δεν αποσιωπήθηκε, έτυχε της γνωστής παραπληροφόρησης από… σεσημασμένες πηγές, οι οποίες ελλείψει ειδήσεων… αποφάσισαν να τις δημιουργήσουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Με αφορμή το γεγονός της εντοπιότητας της συγκεκριμένης σχολής με την μονάδα των Πεζοναυτών, κατασκεύασαν σενάριο περί άσκησης κατάληψης ελληνικού νησιού!

Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα και σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ, εξέφραζαν αγανάκτηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι κύκλοι στην Ελλάδα κάνουν ότι μπορούν για να περάσουν την τουρκική προπαγάνδα του φόβου, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες…

Οι στρατιωτικές πηγές τόνισαν ότι οι τουρκικές ασκήσεις με αντικείμενο την επίθεση κατάληψης νήσου είναι γνωστές, παρακολουθούνται στενότατα, λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες με τη συμμετοχή δυνάμεων από διαφόρους κλάδους και διεξάγονται ειδικά τη νύκτα (Σημ. το συμβάν συνέβη περί τις 16.00 το απόγευμα).

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεταν, όσοι υποστηρίζουν ότι στη δήθεν «άσκηση» μετείχαν και άλλες μονάδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με στόχο την επιθετική δραστηριότητα κατά της χώρας μας, «αν δεν είναι φαντασιόπληκτοι, τότε είναι τουλάχιστον κακοπληροφορημένοι, ή ανεύθυνοι και επιπόλαιοι στη διασταύρωση των ειδήσεων».

Κι εμείς με τη σειρά μας, αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι είχαν άλλους σκοπούς και δεχόμαστε την εξήγηση ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, καθότι εάν ίσχυε οτιδήποτε άλλο, θα αποτελούσε όνειδος για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατόν Έλληνες δημοσιογράφοι να θέτουν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από τα εθνικά συμφέροντα προσπαθώντας να δημιουργήσουν ζήτημα εκεί που δεν υπάρχει, καθότι εάν αυτό συνέβαινε τότε απλώς θα ενέπιπτε στις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου και η πάταξη του φαινομένου σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία – που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η Ελλάδα – θα ήταν σκληρότατη προς παραδειγματισμό. Κι εδώ δεν μιλάμε για την προτροπή… σε βαθμό παρεξηγήσεως για την προμήθεια του τάδε ή του δείνα οπλικού συστήματος, αλλά για απόπειρα δημιουργίας κλίματος που θα μπορούσε να εμπλέξει τη χώρα σε περιπέτειες.

Κι αυτό είναι εγκληματικό. Αναρωτιέται ο νουνεχής αναγνώστης, εάν αυτά συμβαίνουν εν καιρώ ειρήνης, τι θα συνέβαινε σε περίπτωση πραγματικής έντασης και κλιμάκωσης; Πόση ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει στη χώρα τέτοια ανευθυνότητα; Τη βασική ευθύνη όμως φέρουν αυτοί που επιτρέπουν να αναπτύσσονται τέτοια νοσηρά φαινόμενα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ανοίγουν τον λάκκο στον οποίο την κρίσιμη στιγμή θα πέσουν οι ίδιοι μέσα.

 

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...