Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ισραήλ-Βουλγαρία: Συμφωνία κοινών στρατιωτικών ασκήσεων


Η κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Βουλγαρίας και του Ισραήλ για στρατιωτική συνεργασία, σχετικά με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση. Η συμφωνία πρόκειται να επικυρωθεί και να υπογραφεί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πληροφοριών της βουλγαρικής κυβέρνησης. Το Ισραήλ είναι συνδεδεμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ και στο Μεσογειακό Διάλογο, μεταξύ των έξι μεσογειακών κρατών-μελών του ΟΑΣΕ. Η χώρα συμμετέχει επίσης στην Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου, ως παρατηρητής.

Η πραγματοποίηση των κοινών επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, στην επικράτεια της κάθε χώρας, θα αυξήσει τη διαλειτουργικότητα και θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Βουλγαρίας και του Ισραήλ.
Επιπρόσθετα θα βελτιωθεί η προετοιμασία των βουλγαρικών τμημάτων, ώστε να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον.
Το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών στο σχεδιασμό κοινών επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τη δικαιοδοσία των δυνάμεων κάθε χώρας, τελωνειακά και οικονομικά θέματα, την ευθύνη σε ατυχήματα, τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων μερών ώστε να συμμορφωθούν με τις διεθνείς συμφωνίες κ.α.
--
Πηγή: "Фокус"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...