Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Αποκλειστικό: Ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ.... εγείρει θέμα Τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο!

 

Επανέρχεται η Άγκυρα, με διαρροές και κατασκευές από ανθρώπους της επιρροής της, στη δημιουργία θέματος περί ύπαρξης δήθεν Τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα, κάτι που πρόσφατα είχε αναδείξει η «prionokordela.gr»....Σήμερα, o συνεργάτης της Hurriyet, κ. Γιαλτσίν Μπαγιέρ, σε άρθρο του, με τον τίτλο « Άσχημη η κατάσταση των Τούρκων στην Ρόδο», γράφει ότι σε συζήτηση που είχε με «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης είχε την ευκαιρία να μάθει πολλά. Ο βουλευτής Ξάνθης.... του ΠΑΣΟΚ, κ. Τσετίν Μαντατζί, επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα την Ρόδο και σύμφωνα με την εφημερίδα φέρεται να είπε:
«Η κατάσταση εκείνων (σ.σ. των Μουσουλμάνων στην Ρόδο) είναι πολύ πιο χειρότερη από τη δική μας (σ.σ. των Μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης). Τουλάχιστον εμείς έχουμε δικαιώματα που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, εκείνοι όμως δεν έχουν! Θα πρέπει να τους βοηθήσουμε». Στη συνέχεια το άρθρο γράφει: «Στα Δωδεκάνησα, που δόθηκαν στην Ελλάδα μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ζουν 5.000 «Τούρκοι». Ο αριθμός των «Τούρκων», που ζουν στην Ρόδο, είναι γύρω στις 2.000… Στην Ρόδο έχουμε Γενικό Προξενείο. Επισκευάστηκε ένα τέμενος μας. Τα άλλα «Τουρκικά» μνημεία είναι ερειπωμένα»!
Οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί της Άγκυρας για εκμετάλλευση της παρουσίας κάποιων Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα σε Ρόδο και Κω είναι ολοφάνεροι… Το ερώτημα είναι τί κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, με τον βουλευτή της, που έχει ξεσαλώσει και λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Άγκυρας; Αλλά τί να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση, που διορίζει βουλευτή, σε μια τόσο «ευαίσθητη» περιοχή, κάποιον αλλοεθνή, αλλόθρησκο και κυρίως, γνωστό για τις ανθελληνικές του απόψεις…

parapona-rodou.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...