Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Το 20% των καταστημάτων στην Καβάλα έκλεισε τον τελευταίο χρόνο!!!


Μία στις πέντε επιχειρήσεις στο εμπορικό κέντρο της Καβάλας έχει κλείσει το τελευταίο δωδεκάμηνο (Αύγουστος 2010 - Αύγουστος 2011), όπως καταγράφεται σε έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.
Σύμφωνα με τον ΕΣΚ, «τα αποτελέσματα της καταγραφής δεν είναι ενθαρρυντικά και....
εξακολουθούν να επισημαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Είναι όμως προφανές ότι ορισμένες επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν, επιλέγοντας τη μετακίνησή τους στο "στενό" εμπορικό κέντρο και τους πεζόδρομους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, η οδός Ομονοίας παρουσιάζει εφέτος τον Αύγουστο ποσοστό 19,68% κλειστών επιχειρήσεων καθώς έκλεισαν 41 έναντι 25 τον Αύγουστο του 2010, ποσοστό 11,74%.

Στην οδό Βενιζέλου το ποσοστό αγγίζει το 16,20%, από 5,41% πέρυσι τον Αύγουστο, στην Ι. Δραγούμη το ποσοστό ανήλθε στο 15,81%, από 0% καθώς πέρυσι δεν είχε κλείσει κανένα κατάστημα, στη Φιλελλήνων το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανήλθε εφέτος τον Αύγουστο στο 14,30% όπου και παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι. Στις υπόλοιπες οδούς το ποσοστό αναλογικά παρουσιάζεται μικρότερο, λόγω της μεταφοράς εμπορικών επιχειρήσεων και όχι από το άνοιγμα νέων.

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των επιχειρήσεων τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εξακολουθούν να είναι πολλαπλές. Σοβαρότερη είναι η αύξηση της ανεργίας, διότι χάνονται θέσεις εργασίας και επίσης επέρχεται σημαντική μείωση εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Προβλήματα επίσης δημιουργούνται στα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημοσιονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης), ιδιαίτερα στον Δήμο Καβάλας που έχει στην ιδιοκτησία του και αρκετά εμπορικά ακίνητα που μισθώνει σε τρίτους.


http://www.dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...