Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Φουκουσίμα:Ερευνητές διαπιστώνουν 3πλάσια διαρροή ραδιενέργειας, ακυρώνοντας τα στοιχεία της Tepco





Image
Τεράστιες ποσότητες μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού συγκεντρώθηκαν ενόσω καταβάλλονταν προσπάθειες να ψυχθούν οι αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε. Μεγάλο μέρος του ραδιενεργού υλικού έφτασε στη θάλασσα. Ραδιενέργεια έχει βρεθεί στα ψάρια, στα φυτά και σε άλλους θαλάσσιους οργανισμούς.
Δυστυχώς, το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε στη θάλασσα κατά την κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα είναι περισσότερο από το τριπλάσιο από αυτό που υπολόγιζε η εταιρεία διαχείρισης του σταθμού Tokyo Electric Power Co (Tepco), δήλωσαν Ιάπωνες ερευνητές.
Η Tepco υπολόγιζε ότι περίπου 4.720 τρισ. μπεκερέλ καισίου-137 και ιωδίου-131 διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό μεταξύ της 21ης Μαρτίου και της 30ής Απριλίου, αλλά οι ερευνητές της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (JAEA) υπολόγισαν ότι το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε ανέρχεται σε περίπου 15.000 τρισ. μπεκερέλ! Οι κανονισμοί της ιαπωνικής κυβέρνησης απαγορεύουν την αποστολή εμπορευμάτων τροφίμων που περιέχουν περισσότερα από 500 μπεκερέλ ραδιενεργού υλικού ανά κιλό.
Ο Τακούγια Κομπαγιάσι, ερευνητής της υπηρεσίας, δήλωσε σήμερα ότι η διαφορά αυτή στους αριθμούς οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι η ομάδα του μέτρησε και το ραδιενεργό υλικό που έπεσε από τον αέρα στον ωκεανό μαζί με το ραδιενεργό υλικό από το μολυσμένο νερό που διέρρευσε στη θάλασσα από τον πυρηνικό σταθμό. Ο Κομπαγιάσι πιστεύει ότι η Tepco είχε αποκλείσει στον υπολογισμό της τη ραδιενέργεια που προήλθε από υλικό από τον αέρα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...