Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβέρνηση και Ε.Ε. λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.... 76% Δεν έχω, δεν πληρώνω κανένα φόρο........





Οριστική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με φόντο τη διευρυνόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση δείχνει η πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση, μετά τις δραματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο εσωτερικό και το διεθνές μέτωπο.



Δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» καταγράφει, από τη μία πλευρά, την κοινωνική απόγνωση μπροστά στις δυσκολίες που έρχονται και, από την άλλη, την αλλαγή του πολιτικού τοπίου με ισχυρό προβάδισμα της Ν.Δ. και καθίζηση της κυβέρνησης. Παρά το νέο σκηνικό, οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι πρόωρες εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων μπορούν να προσφέρουν λύση στο σημερινό αδιέξοδο. Αντίθετα, φοβούνται για το μέλλον, το 76% δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία και το 75% των νέων είναι έτοιμο να αναζητήσει το μέλλον του σε χώρα του εξωτερικού.


Στερεότυπα του παρελθόντος, όπως η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, ακόμη και η μείωση του αριθμού των βουλευτών έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Είναι προφανές ότι η κοινή γνώμη δεν πείθεται πλέον πως όλα αυτά είναι αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι πολίτες ζητούν από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου μείωση της φορολογίας και αναπτυξιακά μέτρα για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, θεωρώντας πως η παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης μπορεί να είναι η αφετηρία μιας εντυπωσιακής αλλαγής στην κυβερνητική πολιτική, μόλις λίγα 24ωρα μετά τη ρήξη με την τρόικα.


Στο πολιτικό πεδίο η κυβέρνηση καταγράφει αρνητικό ρεκόρ από τη Μεταπολίτευση και είναι προφανές ότι βρίσκεται σε δημοσκοπική κατάρρευση. Ούτε καν ο ένας στους πέντε πολίτες εμπιστεύεται πλέον τον κ. Παπανδρέου. Πληρώνει βαρύτατο πολιτικό τίμημα για τα νέα φορολογικά μέτρα, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τον περιορισμό των κεκτημένων σε μεγάλες επαγγελματικές ομάδες, τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, τις άστοχες πολιτικές κινήσεις και, κυρίως, εξαιτίας της αποτυχίας του συνολικού προγράμματος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...