Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εξέλιξη-σοκ:Η Τρόικα τα... βρόντηξε κι έφυγε!Στον αέρα η επόμενη δόση 8 δις, αναλαμβάνει τώρα η ΕΕ






Image
Σε δραματικό αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την Τρόικα για τα επιπλέον μέτρα που μας ζητούνται λόγω μεγάλης απόκλισης στους στόχους και κυρίως στο έλλειμμα που εμφανίζεται τελικά μεταλύτερο κατά 1% του ΑΕΠ. Το έλλειμμα διαμορφώνεται στο 8,7% έναντι 7,7% που ήταν ο στόχος, πράγμα που θα σημάνει πρόσθετα μέτρα τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών τους δήλωσε -αφού επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό- ότι δεν συνεχίζει τη διαπραγμάτευση και ότι αυτή θα γίνει πλέον σε επίπεδο Eurogroup. Oι ελεγκτές αποχώρησαν και -σύμφωνα με το Reuters- πηγή του ΔΝΤ είπε ότι το Ταμείο δεν δεσμεύεται για την εκταμίευση της επόμενης δοσης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι μπορούμε να πιάσουμε τους στόχους με την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων μέτρων, πράγμα που δεν δέχονται οι ελεγκτές, με αποτέλεσμα τώρα το θέμα να παραπέμπεται στους Ευρωπαίους ιθύνοντες.
Τον λόγο έχει τώρα η ΕΕ που καλείται να δώσει λύση, σχεδιάζοντας πιθανώς ξανά το πακέτο βοήθειας. Η εμπλοκή δεν μπορεί να γίνει σε χειρότερη στιγμή, καθώς δίνει πολύ άσχημο σήμα για το δεύτερο δάνειο, που απαιτεί τη συμμετοχή ιδιωτών και που προχωρά αργά και δύσκολα.
Τίποτα δεν διασφαλίζει ότι το ΔΝΤ θα δώσει το "πράσινο φως" για την επόμενη δόση των 8 δισ. ευρώ που κανονικά θα εκταμιευόταν στο τέλος Σεπτεμβρίου και σε αυτή την περίπτωση όλα είναι ανοιχτά για το πώς θα αντιδράσει η Ε.Ε. απέναντι στη χώρα μας.


 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...