Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

H ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Δεν έχει ανάγκη κανέναν!
Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε σε ένα ματς-θρίλερ της Κροατίας με 74-69 και πέρασε στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, έχοντας τον Φώτση κορυφαίο με 17 πόντους.
Κορυφαίος για την ομάδα του Ηλία Ζούρου ήταν ο Αντώνης Φώτσης με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ, με την πολύτιμη βοήθεια του Κώστα Βασιλειάδη που πρόσθεσε άλλους 17. Από την πλευρά των ηττημένων ο Μπάρατς με 14 πόντους πήγε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των Κροατών στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Πόποβιτς σημείωσε 14 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ.
Πρώτο δεκάλεπτο

Ζήσης, Καλάθης, Μπράμος, Κουφός και Φώτσης ήταν οι εκλεκτοί του Ηλία Ζούρου, ενώ ο Γιόζιμ Βράνκοβιτς επέλεξε τους Τόμιτς, Άντριτς, Μπογκντάνοβιτς, Ντρέιπερ και Σίμον. Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης σημείωσε ο Τόμιτς με σουτ από την κορυφή της ρακέτας, ενώ ο Κώστας Κουφός ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές (1-2). Ο Μπράμος αστόχησε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, ενώ ο Αντώνης Φώτσης μετά από εντυπωσιακό κόψιμο πάνω στο Σίμον, ευστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε και έδωσε προβάδισμα στην Εθνική (4-2), τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Δύο συνεχόμενα καλάθια από τους Σίμον και Τόμιτς, έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στην Κροατία, αλλά ο Καλάθης απάντησε και πάλι με τρίποντο, βάζοντας και πάλι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπροστά στο σκορ (7-6). Ο Ζήσης διαμόρφωσε αρχικά το (9-6), ενώ ο Κουφός αστόχησε στο καλάθι που επιχείρησε από κοντά. Ο Αντώνης Φώτσης και πάλι με τρίποντο διεύρυνε τη διαφορά στους 6 (12-6), ενώ ο Σίμον μείωσε στους τέσσερις (12-8). Ο Κουφός μετά από ασίστ του Φώτσης, διαμόρφωσε το (14-8), τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Μετά από νέο μπλοκ του αρχηγού της Εθνικής, ο Καλάθης κέρδισε το φάουλ, ευστόχησε και στις δύο βολές, δίνοντας προβάσδισμα οκτώ πόντων, ανεβάζοντας το επιμέρους σκορ στο 14-2 (16-8). Μετά από καλάθι του Πόποβιτς, ο Φώτσης ευστόχησε από κοντά, μετά από επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε ο ίδιος (18-10). Ο Πόποβιτς με έμμεσο τρίποντο μείωσε αρχικά στους πέντε (18-13), ενώ μετά από λάθος του Μπουρούση, ο Πόποβιτς αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε. Ο Γιάννης Μπουρούσης διεύρυνε το προβάδισμα της Εθνικής στους επτά (20-13) ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το τρίποντο του Βασιλειάδη, έδωσε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προβάδισμα δέκα πόντων για πρώτη φορά στο παιχνίδι (23-13), ενώ η καλή άμυνα οδήγησε στο κλέψιμο του Ζήση. Ο Βασιλειάδης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +12 (25-13), το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς ο Μάρκοτα αστόχησε στο άστοχο τρίποντο που επιχείρησε.
Δεύτερο δεκάλεπτο
Παπανικολάου, Ζήσης, Βασιλειάδης, Μπουρούσης και Καϊμακόγλου ξεκίνησαν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ για λογαριασμό της Κροατίας ξεκίνησαν οι Πόποβιτς, Ντρέιπερ, Μπογκντάνοβιτς, Μάρκοπτα και Ζόριτς. Το πρώτο καλάθι  του δεύτερου δεκαλέπτου σημειώθηκε από την ελληνική πλευρά,  δια χειρός Κώστα Καϊμακόγλου μετά από ασίστ του Βασιλειάδη (27-13). Ο Ζόριτς μείωσε για τους Κροάτες (27-15), ενώ στη συνέχεια ο Μπουρούσης μετά από ασίστ του Ζήση έδωσε και πάλι αέρα 12 πόντων (29-17), ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ομάδα του Βράνκοβιτς δεν έχει ευστοχήσει από τη γραμμή του τριπόντου (0/5). Μετά το τάιμ άουτ του Βράνκοβιτς, ο Ζήσης αστόχησε στο σουτ από μέση απόσταση, ενώ μετά το 5ο μπλοκ της Εθνικής, ο Βασιλειάδης ανέβασε τη διαφορά σττους 14 πόντους (31-17), ακριβώς στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου. Δύο βολές από τον Γιάννη Μπουρούση διεύρυνε τη διαφορά στους 16 πόντους (33-17), μετά το άστοχο σουτ του Στίπτσεβιτς, ο Βασιλειάδης ανέβασε τη διαφορά ακόμη περισσότερο (36-17). Ο Τόμιτς με γκολ-φάουλ έδωσε ανάσα στην Κροατία, αλλά ο Μπουρούσης απάντησε με καλάθι από κοντά (38-20). Ο Σίμον με σουτ τριών πόντων μείωσε αρχικά (38-23), αλλά ο Μπουρούσης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά (40-23). Ο Βασιλειάδης με σουτ από τα δέκα μέτρα έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (43-23), δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Στίπτσεβιτς μείωσε αρχικά για την Κροατία (43-25), ωστόσο μία εύστοχη βολή του Καλάθη. διαμόρφωσε αρχικά το (44-25). Δύο εύστοχες βολές του Άντριτς (44-27), διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Τρίτο δεκάλεπτο
Κουφός, Καλάθης, Ζήσης, Φώτσης και Μπράμος ξεκίνησαν για την ελληνική ομάδα, ενώ ο Βράνκοβιτς επέλεξε τους Ντρέιπερ, Σίμον, Μπογκντάνοβιτς, Μπάρατς και Άντριτς. Ο Μπράμος αστόχησε στο σουτ τριών πόντων, αλλά ο Φώτσης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των 6.75, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 20 (47-27). Ο Άντριτς μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ, ευστόχησε από κοντά και μείωσε αρχικά στους 18 ((47-29), ενώ ο Μπάρατς κατέβασε τη διαφορά στους 16 (47-31), τρία λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Μετά τη λάθος πάσα του Στάνκο Μπάρατς, ο Κουφός πάτησε υπέπεσε σε λάθος. Οι Κροάτες απέτυχαν να ροκανίσουν τη διαφορά, αλλά ο Σίμον δεν αστόχησε από κοντά, μειώνοντας ακόμη περισσότερο (47-43). Μετά το άστοχο λέι απ του Μπουρούση, ο Μπράμος έκανε το φάουλ, ενώ ο Ηλίας Ζούρος κάλεσε τάιμ άουτ, προκειμένου να ηρεμήσει τους παίκτες του. Ο Μπάρατς ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές (47-34), ενώ στη συνέχεια ο Νικ Καλάιθης ανακόπηκε από τον Μπάρατς. Ο Ντρέιπερ υπέπεσε σε νέο λάθος, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 14 (48-34). Ο Άνττρις κατέβασε τη διαφορά στους 12 (48-36) τρία λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ζήσης ήταν εύστοχος στις δύο βολές (50-36), ωστόσο ο Πόποβιτς ευστόχησε στο δύσκολο σουτ τριών πόντων ποπυ επιχείρησε (50-39). Ο Αντώνης Φώτσης αποκατέστησε την τάξη με νέο σουτ τριών πόντων (53-39). Ο Ντρέιπερ κατέβασε τη διαφορά στους 11 (53-42), ενώ ο Άντριτς δεν κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά κάτω από τους 10, καθώς ήταν άστοχος από τη γραμμή των βολών (54-44). Μετά το 5ο ομαδικό φάουλ των Κροατών, ο Βασιλειάδης οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών, μετά το φάουλ που κέρδισε ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ευστόχησε και στις δύο βολές (55-43), ενώ ο Μπάρατας έκανε βήματα. Ο Καλάθης αστόχησε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, αλλά στη συνέχεια, έκλεψε τη μπάλα και με γκολ φάουλ ανέβασε τη διαφορά και πάλι στους 15 (58-43).Ο Μπάρατς με σουτ από μέση απόσταση διαμόρφωσε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (58-45), καθώς ο Μπουρούσης αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε.
Τέταρτο δεκάλεπτο
Το πρώτο καλάθι του πρώτου δεκαλέπτου σημειώθηκε από τον Μπογκντάνοβιτς στον αιφινιδασμό (58-47), ενώ ο Μπουρούσης έκανε βήματα στην ελληνική επίθεση. Ο Πόποβιτς με δύσκολη προσπάθεια κατέβασε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (58-49). Μετά το άστοχο σουτ του Πόποβιτς, ο Καλάθης μάζεψε το ριμπάουντ, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε σε λάθος. Ο Μπογκντάνοβιτς μείωσε ακόμη περισσότερο (58-51), αναγκάζοντας τον Ζούρο να καλέσει τάιμ άουτ, επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Το 6-0 σερί των Κροατών "έσπασε" ο Κουφός (60-51), αλλά ο Μπάρατς απάντησε με σουτ από τα πέντε μέτρα (60-53). Με νέο καλάθι του Μπάρατς η διαφορά έπεσε στους πέντε πόντους (60-55), ενώ μετά από δύο συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ οι διεθνείς δεν κατάφεραν να σημειώσουν καλάθι. Ζήσης και Κουφός σημείωσαν πολύ κρίσιμα καλάθια, ανεβάζοντας τη διαφορά στους οκτώ (64-56), αναγκάζοντας τον Βράνκοβιτς να καλέσει τάιμ αουτ, τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Δύο βολές του Μπάρατς, έφεραν τη διαφορά στους έξι (64-58), ωστόσο ο Μπράμος μετά από ασίστ του Καλάθη, διαμόρφωσαν το (66-58). Ο Φώτσης αστόχησε σε τρίποντο, ενώ ο Μπάρατς με τρίποντο μείωσε στους 5 (66-61), μετά από τρίποντο. Ο Τόμιτς στη συνέχεια έφερε τη διαφορά στους τρεις (66-63). Ο Φώτσης σημείωσε ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο (69-63), ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Πόποβιτς ευστόχησε και στις δύο βολές, μετά το φάουλ που κέρδισε από τον Μπράμος. Ο γκαρντ της Γκραν Κανάρια αστόχησε στο τρίποντο, ενώ στη συνέχεια ο Ζήσης έκανε το φάουλ και οδήγησε τον Πόποβιτς στη γραμμή των βολών. Εκείνος ήταν εύστοχος και στις δύο βολές, 24'' πριν το τέλος (69-67). Μετά από το τάιμ άουτ του Ηλία Ζούρου, ο Νίκος Ζήσης ευστόχησε και στις δύο βολές, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 4 (71-67) 23 '' πριν το τέλος. Μετά το τάιμ άουτ του Βράνκοβιτς, οι Κροάτες ο Ντρέιπερ αστόχησε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, ενώ στη συνέχεια ο Πόποβιτς έκανε φάουλ πάνω στον Ζήση. Ο γκαρντ της Σιιένα, ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές (72-67) 16'' πριν το τέλος. Ο Μπάρατς μείωσε στους τέσσερις (72-69), ενώ ο Βασιλειάδης από τη γραμμή των βολών ήταν ψύχραιμος, καθώς ευστόχησε και στις δύο βολές (74-69) 12'' πριν το τέλος, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, καθώς ο Μπάρατς αστόχησε από κοντά.
Δεκάλεπτα: 25-13, 44-27, 58-45, 74-69.

Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 11, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 17, Καλάθης 9, Φώτσης 17, Παπανικολάου, Μπράμος 2, Κουφός 7, Καϊμακόγλου 2.
 
Κροατία (Γιόσιπ Βράνκοβιτς): Τόμιτς 10, Άντριτς 9, Πόποβιτς 14, Μπογκντάνοβιτς 4, Στίπτσεβιτς 2, Ντρέιπερ 3, Σίμον 11, Μάρκοτα, Ρούντεζ, Ζόριτς 2, Μπάρατς 14


koproskyla.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...