Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Καταφθάνει ο (σκληροπυρηνικός) Γερμανός ΥΠΟΙΚ με... στρατιά επιχειρηματιών



Image
O αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής που αποτελείται από Γερμανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, του real estate, της βιομηχανίας κτλ., κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.  
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας των δύο υπουργών (Χρυσοχοϊδη-Ρέσλερ) για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.
 
Παράλληλα, οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στο Ελληνογερμανικό business forum που διοργανώνει από κοινού ο ΣΕΒ με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών (BDI), ενώ θα πραγματοποιήσουν και κατ’ ιδίαν επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες.
    
«Γίνεται μία μεγάλη διαπραγμάτευση προκειμένου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε εμείς ως χώρα γερμανικές επενδύσεις. Αυτό είναι θετικό και για τους Γερμανούς και για εμάς. Είναι μία υπόθεση με κέρδος και για τους δύο», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Ούτε ο Ρέσλερ έρχεται εδώ με δώρα, ούτε έρχεται με ένα πακέτο χρεοκοπίας. Ούτε ο Ρέσλερ είναι φιλέλληνας ούτε είναι ανθέλληνας», τόνισε, τέλος, σχετικά με διάφορα σενάρια που διακινούνται για την επερχόμενη επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελάριου.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...