Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Μπάιντεν έρχεται για τις εκλογές


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το… χρονολόγιο των σημαντικών γεγονότων που ανοίγεται μπροστά μας, πιθανόν και να μπορέσει να διακρίνει στον – όχι και τόσο μακρινό – ορίζοντα την προοπτική διενέργειας πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, πριν το...
τέλος του 2011.

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου. Η Σύνοδος του G20 στις 3-4 Νοεμβρίου. Εντός του Οκτωβρίου θα έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο, όπως προέκυψε από τις επώδυνες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Και ακολουθεί η ψήφιση του προϋπολογισμού, το αργότερο εντός του Νοεμβρίου, από τη στιγμή που η συγκυρία επιτάσσει κατεπείγοντες ρυθμούς.

Και μετά τον Νοέμβριο, τι; Από τη στιγμή που θα έχει αποφασιστεί το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η χώρα θα ζει στον αστερισμό της υλοποίησης των αποφάσεων, με την προσδοκία να μην αποδειχτούν τα αχαρτογράφητα νερά εξαιρετικά επικίνδυνα για το μέλλον του τόπου.

Η Κυβέρνηση λοιπόν, έχει την ευχέρεια να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ακόμη και για τις αρχές του Δεκεμβρίου. Εκλογές που φαίνεται να μην θέλει, τις θέλει ωστόσο… το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απαλλαγεί από το βάρος διαχείρισης της εξουσίας, να μαζέψει τα συντρίμμια που μετά βεβαιότητας θα προκαλέσει η λαϊκή ετυμηγορία, και να επιχειρήσει, σε βάθος χρόνου την πολιτική επανάκαμψή του.

Οι εκλογές του Νοεμβρίου, που πιθανότατα… αναβάλλονται για τον Δεκέμβριο, φαίνεται ότι εντάσσονται και στον σχεδιασμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Χθες βράδυ ανακοινώθηκε ότι ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έρχεται στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου. Το υπονοούμενο είναι ότι έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα που δοκιμάζεται. Ίσως όμως και να είναι το τελευταίο χατίρι που… δεν χαλάει ο Λευκός Οίκος στον Γιώργο Παπανδρέου. Και στέλνει τον Αντιπρόεδρο στο Μαξίμου για… photo opportunity, προεκλογικά.


http://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...