Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Φρεγάτες FREMM: Η διαφορά τεχνολογίας στην κατασκευή στην Ελλάδα θα πάει σε μίζες πάλι


Αφιερωμένο στους μ***κοπίτουρες του Π.Ν.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Η πρόταση της Γαλλίας να κατασκευασθούν FREMM στην Ελλάδα για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, προσαρμοσμένες στις «Ελληνικές ανάγκες» ακούγεται καλή ΑΛΛΑ υπάρχουν πολλά αδύνατα σημεία, όπως...


1. Στα Ελληνικά ναυπηγεία δεν θα γίνει η κατασκευή των FREMM συμφωνα με τις Γαλλικές προδιαγραφές. Δεν έχουν ουτε την τεχνική επάρκεια ούτε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα υλικά εκείνα που θα χρησιμοποιόντουσαν αν φτειαχνόντουσαν στη Γαλλία.

2. Η Γαλλία δεν κάνει χάρη στην Ελλάδα με το να τις φτειάξει σε Ελληνικά ναυπηγεία, αφού τα Ελληνικά ημερομίσθια θα ειναι κατώτερα απο τα Γαλλικά.

3. Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν αποδειχτεί αφερέγγυα στη συμφωνία για τα υποβρύχια. Οταν κάνεις δουλειές με κάποιον αυτά τα μετράς...

4. H τιμή πώλησης δεν ειναι σίγουρο αν είναι σε τωρινές τιμές ή τιμές 2017

5. Η διαφορά τεχνολογίας π.χ. χρήση αντιμαγνητικής λαμαρίνας αντί σύνθετου γραφίτη θα μπεί στις τσέπες των μιζαδόρων, όπως έγινε με τα υποβρύχια.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη τα Ελληνικά Ναυπηγεία να δουλέψουν αλλά θα έπρεπε να υπάρχει άλλη στρατηγική και άλλες επιλογές πλοίων και επιλογών. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία χρειάζονται άλλη στρατηγική. Αλήθεια οι Ελληνες «φιλέλληνες» εφοπλιστές π.χ. ο ιδιοκτήτης του σκαι.gr, ο κύριος Ολυμπιακοί Αγώνες κοκ, που φτειάχνουν τα πλοία τους;

Θεωρώ τις FREMM ήδη τεχνολογικά ξεπερασμένες και τρωτές με την κατάλληλη επιλογή όπλου με τους κατάλληλους αισθητήρες, που αλλάζουν όπως και το software τους... Στην Ελλάδα εχoυν το know how στο πολεμικό ναυτικό; Δεν νομίζω... Πολλά λεφτά για μερικούς πυραύλους 1000 χιλιομέτρων.

Εφόσον η Γαλλία αγαπάει την Ελλάδα ας της δώσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς πληρωτέους άμα τη χρήσει τους ή αν θέλει ας τους κατασκευάσει στην Ελλάδα. Aυτο ναί.

Ο Σαρκοζύ παίζει με τη παθητικότητα γνωστού πολιτικού που δίνει καθε τόσο μηνύματα στις αγορές και την ασχετοσύνη αυτών των ειδικών φοβερων σχεδιαστων του ΠΝ, που έκαναν αλλαγές σε τάνκς, των οποίων κάηκαν οι κάνες και σε υποβρύχια που γέρνουν.

Πετάχτε έξω τους άσχετους και τους λουμπίνες απο το ΠΝ.

Σκεφτείτε να βγεί ενας αισθητήρας (ακόμη και στο διαδίκτυο...) που να ανιχνεύει τον αντιδιαμαγνητικό μανδύα των FREMM. Πάνε οι FREMM...

Το μήνυμα ελήφθη;

Στο ΠΝ, να κρατανε σημειωσεις όταν λέω κατι και οι λουμπίνες επίσης...

Η κατάσταση του ΠΝ είναι πράγματι χάλια. Με πρόφαση αυτό όμως ο παθητικός πολιτικός δεν μπορει σα βλάκας και να συμφωνεί σε ότι και καλα του δίνουν. Αυτός και για να κλασει θελει σύμβουλο για να βγάλει μιζα.

ΥΓ. Πασα ομοιότητα με γνωστό πολιτικό είναι σύμπτωση. 


ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...