Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πολιτική ευφυΐα, αποφασιστικότητα και ανθρωπιά.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Αυτά που συνέβησαν στον Πειραιά, πραγματικά πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά και για τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό.
Είναι γνωστό ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι ο μόνος δήμαρχος που κατάφερε να συντρίψει το παρεμπόριο, έργο που φάνταζε ακατόρθωτο στον Πειραιά κυρίως λόγω του παζαριού και της διαφθοράς.
Χθες λοιπόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταστράφηκαν τόνοι κατασχεμένων σε ανοιχτή διαδικασία, παρουσία του δημάρχου. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείστηκε το φαινόμενο “διαρροής” των εμπορευμάτων με αποτέλεσμα να ξαναβγαίνουν στην μαύρη αγορά και να γεμίζουν κάποιοι της τσέπες τους συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο παρεμπορίου και εγκληματικότητας που το συνοδεύει.
Ο Μιχαλολιάκος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Σε μία κίνηση – μοντέλο πολιτικής ευφυΐας, δέσμευσε τις εταιρείες επωνύμων ειδών (που είναι οι πρώτες που ενδιαφέρονται για την πάταξη των “μαϊμούδων”), να προβούν σε χορηγία ειδών για τις άπορες οικογένειες του Πειραιά, υπό την αιγίδα του Δήμου!
Όταν λοιπόν υπάρχει η πολιτική αποφασιστικότητα, υπάρχει πάντα τρόπος να συντριβεί η ανομία, χωρίς “παραθυράκια”, αφού πάντα υπάρχει ο αντίλογος τα κατασχεμένα να μην καταστρέφονται αλλά να δίδονται σε άπορες οικογένειες. Τα εμπορεύματα δηλαδή που έχουν αποδειχτεί επικίνδυνα ακόμα και για την δημόσια υγεία. Λες και οι άπορες οικογένειες είναι τόπος απόθεσης και πειραματισμού. Αλλά και τέτοια εγχειρήματα ανοίγουν την κερκόπορτα της ανακύκλωσης του εμπορεύματος από επίορκους λειτουργούς.
“Είστε ευχαριστημένοι λοιπόν από την πάταξη του παραεμπορίου στον Πειραιά; Αποδείξτε το έμπρακτα τιμώντας τους δημότες του Πειραιά που με την σειρά τους είναι οι αρωγοί, οι σύμμαχοι στις ενέργειες της δημοτικής αρχής αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνικός λαός έχει και κριτήριο και φιλότιμο.”
Έτσι και οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο σε μία κοινωνία από την οποία και οι ίδιες βασίζουν την ύπαρξη τους.
Τόσο απλά, τόσο αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...