Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Δ.Αβραμόπουλος στην πρώτη ημερήσια διαταγή του: "Πρέπει να διαφυλάξουμε τις κόκκινες γραμμές μας"



ImageΓια "κόκκινες γραμμές" και άρνηση "συμπίεσης της εθνικής μας κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας μας και της αμυντικής μας πολιτικής" λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, μιλάει ο νέος ΥΠΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος σε μια ενδιαφέρουσα πρώτη ημερήσια διαταγή:
"Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με υψηλό  αίσθημα ευθύνης αλλά και τιμής, σε ένα Υπουργείο υψίστης σημασίας για την προστασία της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Ακεραιότητας της Χώρας.
Η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, με άμεσες επιπτώσεις και στην αποστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε έκπτωση στην εκπλήρωση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αποτελεί για μένα προτεραιότητα η αποστολή αυτή.
Συνάμα, στόχος η επικράτηση πνεύματος ελέγχου των δαπανών και αξιοποίησης στο μέγιστο βαθμό κάθε δαπάνης που χρηματοδοτείται από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι σηκώνουν το συνολικό βάρος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η πορεία μας ως έθνος στον 21ο αιώνα θα είναι πορεία αγώνα για την πρόοδο, την ευημερία, την ανάπτυξη. Θα είναι πορεία ενίσχυσης του ρόλου και του κύρους της Χώρας μας. Θα είναι πορεία προστασίας και διαφύλαξης των εθνικών μας κόκκινων γραμμών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλό το φρόνημα και χαίροντας της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής Πολιτείας θα στέλνουν ένα συνεχές ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο περιορισμός της δημοσιονομικής μας ελευθερίας για όσο καιρό αυτό χρειάζεται, δεν θα σημάνει ποτέ περιορισμό και συμπίεση της εθνικής μας κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας μας και της αμυντικής μας πολιτικής.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η αποστολή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι μία αποστολή υψίστης σημασίας.
Σας διαβεβαιώνω ότι θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια ώστε η εκπλήρωση της αποστολής σας να συνοδεύεται από την πλήρη αναγνώριση, ενθάρρυνση αλλά και ουσιαστική στήριξή σας.
Από συστάσεως του σύγχρονου ελληνικού κράτους οι Ένοπλες Δυνάμεις, ήσαν στην πρώτη γραμμή κάθε εθνικής προσπάθειας.
Το ίδιο και τώρα.
Δέσμευση και στόχος όλων μας είναι να στηρίξουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή την εθνική προσπάθεια, να ισχυροποιήσουμε την κοινωνική μας συνοχή, να αναπτερώσουμε το ηθικό μας, να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να αναδείξουμε τον σύγχρονο πατριωτισμό στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον, ως την κυρίαρχη αξία που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης, της αυτοπεποίθησης και της ελπίδας για το λαό και το έθνος μας.
                                                                                                                                                                                                                                                Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Δημήτριος Αβραμόπουλος"


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...