Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Λαγκάρντ-Μεντβέντεφ στο Κρεμλίνο για την ευρω-κρίση





Image
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής της στη χώρα που αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ανέφερε χθες το Κρεμλίνο.
Στη συνάντησή τους οι Μεντβέντεφ και Λαγκάρντ θα «συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα στην παγκόσμια οικονομία, τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την ενίσχυση της οικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την εξάλειψη των τάσεων κρίσης».
 
Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Λαγκάρντ σε χώρα εκτός ΕΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο ΔΝΤ τον Ιούλιο. Ακολούθως αναμένεται να επισκεφθεί την Κίνα και την Ιαπωνία. 
Στα τέλη Οκτωβρίου ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για οικονομικά θέματα Αρκάντι Ντβόρκοβιτς είχε δηλώσει πως η Ρωσία θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης -πιθανώς αγοράζοντας τίτλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)- με ένα ποσό «περίπου 10 δισ. δολαρίων», όχι άμεσα, αλλά διαμέσου «εργαλείων» του ΔΝΤ. Το ποσό χαρακτηρίζεται σχετικά μικρό, καθώς η σχετική συζήτηση με την Κίνα λέγεται ότι αφορά ένα ποσό ύψους 100 δισ. ευρώ.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...