Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ετοιμασθείτε για νέα μέτρα


Aν υλοποιηθούν οι φιλόδοξοι αλλά και εφικτοί στόχοι του προϋπολογισμού, θα αλλάξει η δημοσιονομική εικόνα της χώρας και θα τεθούν οι βάσεις για την ανάκαμψη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, λίγο μετά την ολoκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι, μετά την επίτευξη των στόχων αυτών, η Ελλάδα θα ...........
ασκήσει δημοσιονομική πολιτική, σύμφωνη με τους νέους κανόνες που υιοθετήθηκαν σήμερα από την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα μέτρα που έλαβε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για συνέχιση της στήριξης των τραπεζών της Ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα σημαντικά και θα πρέπει να συνεκτιμηθούν με τις χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τον Μάρτιο του 2012 αναμένεται η κοινή έκθεση των κκ. Μπαρόζο και Γιούνκερ σχετικά με τη δυνατότητα έκδοσης ευρωομολόγων, ένα θέμα το οποίο, όπως είπε, δεν απορρίπτεται αλλά και που δεν είναι ακόμη ώριμο.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε ότι τα μέτρα που ενδέχεται να κριθούν αναγκαία για το 2013-2014 θα εξειδικευτούν κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η διαμόρφωση του οποίου θα ξεκινήσει την άλλη βδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου.



www.dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...