Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Φιλοδυτικά ρωσικά κόμματα χρηματοδοτούμενα από ΜΚΟ δημιουργούν ταραχές στη Μόσχα






 ImageΤο μικρό ρωσικό φιλοδυτικό κεντροδεξιό κόμμα «Γιάμπλοκο», που για μιά ακόμη φορά απέτυχε να πιάσει το «πλαφόν» του 7% και έμεινε και πάλι εκτός Βουλής, και χρηματοδοτείται από διάφορες δυτικές ΜΚΟ προανήγγειλε για το ερχόμενο Σάββατο μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Μόσχας.

Ομως η αντιπολίτευση έχει διχαστεί: τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης που πέρασαν το όριο και μπήκαν στη Δούμα, απέρριψαν την πρόταση του οικονομολόγου Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, ηγέτη του «Γιάμπλοκο», να παραιτηθούν μαζικά από τις έδρες τους στη Βουλή έτσι ώστε να προκαλέσουν ακύρωση των εκλογών.

«Καλούμε όσους θεωρούν ότι οι εκλογές ήταν ανέντιμες να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και τότε θα γίνουν νέες εκλογές, γιατί δεν μπορούν μόνο οι 238 [σ.σ. του κυβερνώντος κόμματος] να συνεδριάζουν στη Δούμα», τόνισε ο κ. Γιαβλίνσκι, του οποίου το κόμμα πήρε μόλις το 3,43% των ψήφων - αν και αποδίδει το πολύ χαμηλό αυτό ποσοστό στην καλπονοθεία του «καθεστώτος» Πούτιν.

Τόσο ο αντιπρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιβάν Μέλνικοφ, όσο και το ηγετικό στέλεχος της κεντροαριστερής «Δίκαιης Ρωσίας» Νικολάι Λέβιτσεφ, απέρριψαν την πρόταση, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Ιγκορ Λιέμπεντεφ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος υπό τον υπερεθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Βλαντίμιρ Τσούροφ, υπέρ της «Ενιαίας Ρωσίας», του κόμματος του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, τάχθηκαν 32.448.000 ψηφοφόροι (49,3% και 238 έδρες).


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...