Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

"Κλειδώνει" η αναδιάρθρωση, "ξεκλειδώνουν" τα προγράμματα αμυντικών επενδύσεων


Image«Κλειδώνει» η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με όποιο όνομα και να την «βαπτίσει» η κυβέρνηση που ακόμα και τώρα αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι όμως η μοναδική περίπτωση να μπει και πάλι άμεσα σε δρόμο ανόδου η ελληνική οικονομία και φαίνεται ότι ακόμα και οι πιστωτές μας το έχουν πάρει απόφαση. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, όλα θα έχουν κριθεί και αυτό αφορά άμεσα και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Το μοναδικό που συζητείται αυτή την στιγμή είναι το ύψος του «κουρέματος» των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους οι ξένοι δανειστές. Ο Τ.Σόρος μίλησε χθες για ένα «μικρό» κούρεμα της τάξεως του 20% (περίπου 70 δισ. ευρώ). Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, είπε ότι «Απλά δεν υπάρχει άλλη λύση" και δεν προέβλεψε δεινά για την εποχή μετά την αναδιάρθρωση που σημαίνει τυπικά «πτώχευση».
Μια πτώχευση, βέβαια, που έχει ήδη συντελεσθεί, απλώς η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση που συμφωνηθεί «κούρεμα», τότε σημαίναι από την πλευρά μας «δήλωση αδυναμίας καταβολής των οικονομικών υποχρεώσεων μας». Αλλά όλα είναι θέμα timing και τρόπου ανακοίνωσης του όλου θέματος. Παράλληλα ο Τ.Σόρος εκτίμησε ότι είναι πιθανόν στην ίδια λύση να καταφύγει και η Πορτογαλία.
Όσο για τις συνέπειες από μια τέτοια λύση ο κ. Σόρος εκτίμησε ότι μπορούν να απορροφηθούν αφού τις ζημιές στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών θα καλύψει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σύμφωνα με τον Τ.Σόρος, η κρίση χρέους έχει μπει στο δρόμο της αντιμετώπισής της με τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Aπό όσα θα αποφασιστούν από τώρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα εξαρτηθούν πολλά και για τις αμυντικές δαπάνες. Μία ευνοϊκή απόφαση είτε "μίνι" αναδιάρθρωσης με επιμήκυνση του δευτερογενούς χρέους των 110 δισ. και κυρίως ς επιμήκυνση του πρωτογενούς χρέους των 300+ δισ. ευρώ μέσω της επαναγοράς, είτε ολική αναδιάρθρωση που θα περιλαμβάνει τις παραπάνω λύσεις και ένα "κούρεμα" περί το 20%, το οποίο θα καλυφθεία από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Θετικές εξελίξεις σημαίνουν ότι άμεσα θα "κουμπώσει" το πρόγραμμα των φρεγατών FREMM (άλλωστε η Γαλλία πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή υπερ των ελληνικών θέσεων), ενώ θα υπάρξει και ουσιαστική πρόοδος και στα άλλα προγράμματα όπως το TOMA BMP-3HEL (επίκειται προγραμματισμός της εποίσκεψης Ν.Μεντβέντεφ στην Ελλάδα), αλλά κάι των λοιπών προγραμμάτων. Διότι το υπουργείο Οικονομικών θα ξέρει επιτέλους πόσα λεφτά θα έχει στην διάθεσή του και τότε ... θα το μάθει και το Εθνικής Άμυνας που τώρα σχεδιάζει κάπως ... αυθαίρετα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η 31η Μαρτίου είναι κοντά...
Σήμερα στο Νταβός τέθηκε στο δεύτερο σκέλος του μηχανισμού αναδιάρθρωσης που αφορά την επιμήκυνση του πρωτογενούς χρέςους, πέρα από αυτό των 110 δισ. ευρώ.  Η επαναγορά του ελληνικού χρέους με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποτελεί το πιο ελκυστικό σενάριο, δεδομένου ότι οι αγορές θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει από μόνη της να εξυπηρετήσει το χρέος της
Τη «βόμβα», ωστόσο, έριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αποκάλυψε ότι πέρυσι πρότεινε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά δεν δέχτηκε η ελληνική πλευρά.
Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ανέφερε ότι αναδιάρθρωση ή περικοπή (haircut) χρέους χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα «δεν είναι στο πρόγραμμα». Αυτή η χλιαρή απάντηση (το «Δεν είναι στο πρόγραμμα» δεν σημαίνει ότι δεν θα μπει στο πρόγραμμα), πυροδότησε και πάλι τα σενάρια για την αναδιάθρωση.
Στο Νταβός, όπου και πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει την τιμητική της, καθώς είναι στο επίκεντρο συζητήσεων και δηλώσεων σχετικά με τη διαχείριση του τεράστιου χρέους.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, επεσήμανε ότι «ο μηχανισμός στήριξης μας βοήθησε, αλλά δεν αρκεί», αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελλάδα περιμένει κάποια πρωτοβουλία, πιθανότατα μέσω του EFSF.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σε δηλώσεις του στο Market News International, τις οποίες αναμετέδωσε το Bloomberg, ερωτώμενος για τα σενάρια αναδιάρθρωσης, τα απέρριψε. Οταν ρωτήθηκε για το γερμανικό σχέδιο της επαναγοράς των ομολόγων, έπειτα από δάνειο από τον EFSF, είπε ότι προτείνονται διάφορες ιδέες για τη βελτίωση της διαχείρισης του χρέους και αν η γερμανική πλευρά έχει κάποια επίσημη πρόταση, θα τη συζητήσουμε.
Η Γερμανία πάντως φέρεται να ανησυχούσε για το ελληνικό χρέος και την κλιμάκωσή του από πέρυσι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε.
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στη γερμανική Βουλή αποκάλυψε ότι είχε συζητήσει πέρυσι με την ελληνική κυβέρνηση το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά δεν το αποδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση.
Από τα μέσα του Ιανουαρίου η Γερμανία κυοφορεί ένα σχέδιο διευκόλυνσης της Ελλάδας στην αποπληρωμή του χρέους της με προαγορά ομολόγων. Δηλαδή θα χορηγηθεί στην Ελλάδα δάνειο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το οποίο θα διατεθεί για την εξαγορά ομολόγων που κατέχουν θεσμικοί επενδυτές.
Το επιτόκιο του EFSF θα είναι χαμηλότερο από το επιτόκιο των δανείων που «τρέχουν», κάτι το οποίο σημαίνει ελάφρυνση του κονδυλίου των τόκων. Το δάνειο θα συνοδευτεί και με ένα αυστηρότερο δημοσιονομικό πρόγραμμα. Τα σενάρια επιβεβαιώνονται και από άλλες γερμανικές πηγές.
O ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) -που μετέχει στη γερμανική κυβέρνηση, Βολφ Κλιντς, δήλωσε στο Reuters ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στους επόμενους 12 μήνες, προσθέτοντας ότι το κόμμα του στο Βερολίνο δεν είναι αντίθετο σε μια τέτοια κίνηση.
Υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε και η Μπεατρίς Βέντερ Ντι Μάουρο, μέλος της ομάδας οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης. «Μια διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και πιο ευνοϊκοί όροι θα βοηθήσουν».
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο γερμανικό κοινοβούλιο, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Γκίντερ Κίρχμπαουμ, δηλώνει ότι θα στήριζε και ένα «εθελοντικό κούρεμα ομολόγων» (haircut), στο οποίο η Ελλάδα θα αποφάσιζε να επαναγοράσει ομόλογα σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη στην οποία τα εξέδωσε.
Ο μηχανισμός στήριξης μας βοήθησε αλλά δεν αρκεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός συμμετέχοντας σε συζήτηση στο Νταβός.
Όπως είπε, είμαστε στο δρόμο της ανάπτυξης, για το 2012 όπως και για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις αγορές, στις οποίες δεν απέκλεισε η Ελλάδα να απευθυνθεί στο τέλος του 2011. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σε έναν πολύ σημαντικό δρόμο αλλαγών, ο μηχανισμός στήριξης μας βοήθησε αλλά δεν αρκεί, για να τονίσει ακολούθως ότι «χρειαζόμαστε ένα δυνατό και ευέλικτο μηχανισμό».
Στην κατεύθυνση αυτή, είπε ο κ. Παπανδρέου «υπάρχουν πολλά εργαλεία, όπως τα ευρωομόλογα για τα οποία γίνεται συζήτηση ή η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. για να μετριαστούν οι φόβοι των αγορών». Έχουμε πάρει την απόφαση για να πετύχουμε, τόνισε συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση για την επιμήκυνση αφορά στους πόρους με βάση τους οποίους θα γίνει και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλα αυτά θα αποβούν θετικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «δεν κινούμαστε προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του χρέους». Παραδέχτηκε ότι πολλοί συζητούν για το θέμα αυτό, ωστόσο απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας πως «έχουμε οδικό χάρτη για να βγούμε από το πρόβλημα του χρέους».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εκρηκτική παραμένι η κατάσταση στην Αίγυπτο παρά το τηλεοπτικό διάγγελμά του Χόσνι Μουμπάρακ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

 
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου έκανε λόγο για «σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας» και δήλωσε πως θα ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης και τον σχηματισμό νέας που θα επιβάλει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα. Αγνωστη παραμένει ακόμη η στάση που θα κρατήσουν οι ένοπλες δυνάμεις ενώ χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου και άλλων μεγάλων πόλεων παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
 
Το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους τη νύχτα ξαναβγήκαν στους δρόμους, φωνάζοντας "φύγε, φύγε", σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με πυροβολισμούς πλησίον των διαδηλωτών. Άγνωστο παραμένει αν έβαλαν με πραγματικά πυρά.
 
Το διάγγελμα Μουμπάρακ
Ο Χόσνι Μουμπάρακ δήλωσε πως δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί από το αξίωμά του και εξέφρασε την κατανόησή του για τον "πόνο και τα προβλήματα του λαού" τα οποία και θα προσπαθήσει να επιλύσει "καταπολεμώντας τη φτώχεια και τη διαφθορά".
Ο 82χρονος Μουμπάρακ, που κυβερνά τη χώρα για σχεδόν 30 χρόνια, απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στο λαό, υποστήριξε ότι αντιλαμβάνεται πως του ζητά να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, να κάμψει την ανεργία και να προωθήσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει "πρόοδος" στην Αίγυπτο.
 
"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός δεν μπορούν να λυθούν μέσα από τη χρήση βίας και το χάος αλλά με εθνικό διάλογο και σταθερότητα" είπε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.
 
"Λυπούμαι για τα αθώα θύματα και τις απώλειες και στις δύο πλευρές, πολίτες και προσωπικό της αστυνομίας", είπε ο Μουμπάρακ, λίγη ώρα αφότου πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς την Παρασκευή και συνολικά τουλάχιστον 27 από την Τρίτη.
 
Ακόμα, ο Μουμπάρακ είπε ότι οι Αιγύπτιοι πρέπει να γνωρίζουν "τι βρίσκεται γύρω μας. . . τα παραδείγματα αστάθειας γύρω μας".
 
Αμέσως μετά το τηλεοπτικά διάγγελμα του Μουμπάρακ στρατιωτικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους κεντρικά σημεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
 
Λίγες ώρες νωρίτερα μέρος του στρατού έδειχνε να ενώνεται με τους πολίτες στις μεγάλες διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τις τελευταίες ώρες την Αίγυπτο. 
 
Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία σε όλες τις πόλεις, από τις 6 το απόγευμα ως τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ έχει επιβάλλει από το πρωί πρωτοφανές μπλακάουτ στην ενημέρωση, θέτοντας κυριολεκτικά εκτός διαδικτύου την Αίγυπτο. Παράλληλα έχουν "μπλοκάρει" και οι τηλεπικοινωνίες.
 
Δύο και πλέον ώρες μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης, φορτηγά του στρατού και τεθωρακισμένα κυκλοφορούσαν κοντά στην πλατεία της Όπερας και οι στρατιώτες έκαναν το σήμα της νίκης στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι απαντούσαν με χειροκροτήματα. Ορισμένοι διαδηλωτές μάλιστα ανέβηκαν πάνω στα στρατιωτικά οχήματα ενώ αστυνομικοί έσφιγγαν το χέρι των διαδηλωτών.
 
"Δεν θέλουμε πια τον Μουμπάρακ, δεν θέλουμε πια αυτήν την κυβέρνηση. Όμως αγαπάμε το στρατό, οι Αιγύπτιοι αγαπούν το στρατό", δήλωσε ένας νεαρός διαδηλωτής, τα λόγια του οποίου απέσπασαν τις επιδοκιμασίες των υπόλοιπων.
 
Επίσημα δεν έχει ακόμη υπάρξει καμιά ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τη στάση που θα κρατήσουν οι αξιωματικοί σε σχέση με το καθεστώς. Γεγονός όμως είναι ότι ο στρατός δεν κινείται εναντίον του πλήθους.
 
Οπως έγινε πριν λίγες ώρες γνωστό ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων διέκοψε εσπευσμένα το ταξίδι του στις ΗΠΑ και επιστρέφει στη χώρα.
 
"Δεν ξέρουμε ακόμη με ποια πλευρά είναι ο στρατός, αν είναι μαζί μας. Αλλά είναι αλήθεια πως όλοι σεβόμαστε το στρατό", πρόσθεσε ένας άλλος διαδηλωτής στη συνοικία Ντόκι.
 
Χιλιάδες αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους είναι -όπως αναφέρουν διαδηλωτές- ντυμένοι με πολιτικά, είχαν αναπτυχθεί από το πρωί σε καίρια σημεία στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και τις άλλες πόλεις της χώρας.
 
Τουλάχιστον 20 νεκροί και 1.100 τραυματίες
Όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα ιατρικές πηγές της χώρας, οι νεκροί από τις συγκρούσεις είναι τουλάχιστον 20, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000. Για "Παρασκευή της Οργής" κάνουν λόγο διεθνείς αναλυτές και σχολιαστές.
Σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην Αίγυπτο και χθες, Πέμπτη. Η κυβέρνηση απαντά με συλλήψεις και με την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας στους δρόμους 
Σφοδρές ήταν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην Αίγυπτο και χθες, Πέμπτη. Η κυβέρνηση απαντά με συλλήψεις και με την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας στους δρόμους Ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα στην Αλεξάνδρεια μετέδωσε ότι μέτρησε ο ίδιος 20 πτώματα. Ιατρικές πηγές στο Σουέζ έκαναν λόγο για 13 νεκρούς.
Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τα γραφεία του κυβερνώντος  κόμματος ενώ σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πολύς κόσμος φαίνεται να αψηφά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και να βρίσκεται στους δρόμους.
Στο μεταξύ από το πρωί, έχει ακυρωθεί σχεδόν το σύνολο των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Καίρου. Ειδικότερα, η EgyptAir εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν θα πραγματοποιήσει καμία πτήση τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί.
Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι
Κεντρικό πρόσωπο στις διαδηλώσεις είναι ο Νομπελίστας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, που φέρεται να δέχθηκε και αυτός επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την προσευχή των Μουσουλμάνων στα τζαμιά της Αιγύπτου.
 
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, τόνισε ότι η βία δεν θα εξαφανίσει τα παράπονα και κάλεσε τη κυβέρνηση "να κάνει ό,τι μπορεί για να συγκρατήσει τις δυνάμεις της τάξης".  Όπως σχολίασε, οι αρχές οφείλουν να "επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να θέσουν τέλος στα χωρίς προηγούμενο μέτρα που έχουν ληφθεί για να μπλοκαριστούν οι επικοινωνίες".
Από το Νταβός της Ελβετίας, η Ανγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο. "Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε ώστε να τερματιστεί η βία και να μην υπάρξουν αθώα θύματα", δήλωσε προσθέτωντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να απαγορεύεται στον κόσμο η πρόσβαση στις πληροφορίες. "Δεν έχει κανένα νόημα να αποκλείονται οι άνθρωποι ή να μειώνεται η πρόσβαση στις πληροφορίες. Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα ειρηνικό διάλογο στην Αίγυπτο. Η σταθερότητα της χώρας είναι βεβαίως εξαιρετικά σημαντική αλλά όχι εις βάρος της ελευθερίας της γνώμης" δήλωσε.
Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει πως δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες που να βρίσκονται σε κίνδυνο στην Αίγυπτο.
Συλλήψεις και μπλακάουτ στη διάρκεια της νύχτας
Τουλάχιστον 20 υψηλόβαθμα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, συνελήφθησαν τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δηλώνει "ανοικτή στο διάλογο" προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως θα λάβει "αποφασιστικά μέτρα" κατά των διαδηλωτών. Εκπρόσωπος του εκτός νόμου κόμματος έκανε λόγο για δεκάδες συλλήψεις, ενώ η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια μελών της Αδελφότητας με εκπρόσωπό της να μιλά για "σαρωτικούς ελέγχους ασφαλείας".

Ηδη από την Πέμπτη το βράδυ η πρόσβαση των Αιγυπτίων σε δημοφιλείς online πλατφόρμες, όπως το Facebook και το twitter, έχει διακοπεί, προφανώς σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να παρεμποδίσει κάθε προσπάθεια συντονισμού των διαδηλωτών αλλά και ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση προχώρησε ένα ακόμα βήμα, κυριολεκτικά αποσυνδέοντας την Αίγυπτο από το διαδίκτυο. Οπως όλα δείχνουν, από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής σταμάτησε η λειτουργία όλων των συνδέσεων μεταξύ της Αιγύπτου και του υπόλοιπου κόσμου, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στη χώρα. Ωστόσο, κάποιοι "θύλακες" επικοινωνίας, όπως μεγάλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, παρέμειναν online, ενώ με τη χρήση διαφόρων τεχνικών φαίνεται πως κάποιοι πολίτες καταφέρνουν να παρακάμψουν το ψηφιακό φίμωτρο που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση Μουμπάρακ.
To πρωί του Σαββάτου αποκαταστάθηκε η λειτουργία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, η οποία είχε διακοπεί το βράδυ για περιοχές του Καΐρου με διαταγή της κυβέρνησης. Δεν αποκαταστάθηκε, ωστόσο η υπηρεσία μηνυμάτων κειμένου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

REPTILIAN CHILD REAL

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ;

ΚΛΑΟΥΣ ΝΤΟΝΑ: Η Κρυφή μας Ιστορία







Τουρκική φρεγάτα στην ... Κύμη (φωτό) - Προκαλεί η Άγκυρα & μιλάει για "αναχαιτίσεις" μαχητικών της

Image
Ακολουθώντας την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει πριν δύο εβδομάδες το τουρκικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε στις 13 Ιανουαρίου ανατολικά-βορειοανατολικά της Κέας, η τουρκική φρεγάτα TCG F-243 "Yildirim", κλάσης MEKO-200T (φωτό), μέσα στη νύχτα απέπλευσε από τα Δαρδανέλλια και έφτασε περίπου στην ίδια περιοχή ανατολικά βορειοανατολικά της Κέας σήμερα τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ η φρεγάτα εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως Λήμνου σε Διεθνή Ύδατα. και στην συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων μεταξύ Σκύρου - Εύβοιας και στη συνέχεια κινήθηκε με νοτιοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή νότιου Αιγαίου.
Η φρεγάτα έφτασε ανοικτά της παραλίας της Κύμης, κοντά στη νησίδα Πρασούδα (Στη φωτογραφία. Στο βάθος διακρίνονται οι ακτές της Εύβοιας). Το γεγονός ότι τα τουρκικά πολεμικά συνεχώς περιτριγυρίζουν την Σκύρο, τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο και βάση των βλημάτων επακτίου αμύνης MM-40 Εξοσέτ, μόνο συμπτωματικό δεν είναι...
Image
To σκάφος είναι βαριά οπλισμένο με πολλαπλά αντιπυραυλικά συστήματα, οκτώ βλήματα επιφανείας-επιφανείας, Harpoon κλπ.
Το σκάφος, αυτή τη φορά εντοπίστηκε εγκαίρως και παρακολουθήθηκε από σκάφη του Π.Ν.
Στο ΓΕΕΘΑθεωρούν ότι πρόκειται για κίνηση "αντιποίνων" μετά την "ανακάλυψη" από τους Τούρκους αναχαίτισης τουρκικών μαχητιοκών στην Ικαρία και βορειοδυτικά της Λέσβου την Τρίτη. Ιδού πως το τουρκικό ΓΕΕΘΑ περιγράφει το περιστατικό:
"Greek jets intercept Turkish jets over Aegean
   
Οn Wednesday that Greek jets intercepted Turkish jets three times over the Aegean Sea.

Greek M-2000 and F-16 jets intercepted Turkish F-16 jets, which were on training flight in the international air space over the Aegean Sea, three times in the the north of Greek island of Ikaria and northwest of Lesbos on Tuesday.

The Greek jets took off from Tanagra, Limnos and N.Ankhialos air bases of Greece".




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βούλγαροι κατά Σκοπιανών στην UNESCO: Έκαναν τους ήρωες μας ‘Μακεδόνες’…


Περίπου 20 Βούλγαροι διανοούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρεις που κατάγονται από τα Σκόπια, απέστειλαν αναφορά προς την UNESCO, ζητώντας από την παγκόσμια οργάνωση να σταματήσει η τηλέοραση των Σκοπίων να καταχράται συνεχώς τη βουλγαρική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της Βουλγαρίας.
Η αναφορά που κατατέθηκε προς τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ειρήνα Μπόκοβα, καλεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για τη βουλγαρική γλώσσα την οποία η σκοπιανή κρατική τηλεόραση αποκαλεί ως ‘μακεδονική’.
«Επί 65 χρόνια διαδίδει ψέματα σε όλον τον κόσμο πως υπάρχει ξεχωριστή ‘μακεδονική’ γλώσσα, μακεδονική ιστορία και μακεδονικός πολιτισμός".
»Η Μακεδονία του Βαρδάρη,( Βαρντάρσκα Μακεντόνια ) περιοχή την οποία καταλαμβάνει σήμερα η πΓΔΜ, υπήρξε πάντοτε ένας γεωγραφικός όρος ενιαίος με τον βουλγαρικό πολιτισμό και την βουλγαρική ιστορία.
»Υπάρχουν πολλά ιστορικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την θέση, αναφέρει η επιστολή. Στη δήλωση αναφέρονται τα ονόματα των Ιωακείμ Καρτσόφσκι, Κύριλλου Πεϊτσίνοβιτς, των αδελφών Μιλαντινοβι, Κούζμαν Τσαπκάρεβ, Γκότσε Ντέλτσεφ και άλλων.
Οι Βούλγαροι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καθημερινά στην πΓΔΜ καταστρέφονται ιστορικά μνημεία, τάφοι στρατιωτών, εκκλησίες και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη Βουλγαρία.
Στην καταγγελία τους αναφέρουν ακόμη ότι οι Σκοπιανοί τους έκλεψαν τη λαϊκή μουσική, τις εκδηλώσεις, τους βούλγαρους βασιλιάδες, τους ήρωες, τις μάχες και τους επαναστάτες και τους ανακήρυξαν ως ‘Μακεδόνες’.
O Βούλγαρος Τσάρος, Σαμουήλ τον οποίο οι Σκοπιανοί, "βάφτισαν" Μακεδόνα !
Υπογραμμίζουν το γεγονός ότι στην τελευταία απογραφή, υπήρξε στήλη ξεχωριστή για τους Βουλγάρους. Δεκάδες έχουν συλληφθεί και τρομοκρατούνται όσοι λένε ότι είναι Βούλγαροι.
Η επιστολή προς την UNESCO αναφέρει ακόμη ότι στην κρατική σκοπιανή τηλεόραση ο επικεφαλής της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», αρχιεπίσκοπος Στεφάν, αποκάλεσε τον Μητροπολίτη Αχρίδας Γιοβάν Βρανισκόφσκι ως Σπάρκα Μίτροβα, της σκοπιανής εκκλησίας.
Τίτλος: «Български интелектуалци поискаха от ЮНЕСКО да спре присвояването на българския език и култура от страна на Македония»
Δημοσίευση: Агенция "Фокус", 24.1.2011.



Σχέδιο άλωσης της Ελλάδας από ισλαμιστές!

Αξιωματικοί της FRONTEX (της ευρωπαϊκής δύναμης ελέγχου των συνόρων για είσοδο λαθρομεταναστών σε Έβρο και νησιά Αιγαίου) αποκάλυψαν στο newsbomb.gr όλο το σχέδιο που ήδη εφαρμόζεται για την άλωση της Ελλάδας από ισλαμιστές.
Στόχος των ισλαμικών κρατών (κυρίως Λιβύης, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Αφγανιστάν και Πακιστάν) είναι η Ελλάδα σε δύο 2-3 χρόνια να έχει κατακλυστεί από 2.000.000 ισλαμιστές λαθρομετανάστες και έτσι να καταστεί προγεφύρωμα για τη μεταφορά του Ισλάμ στην κεντρική Ευρώπη.
Οι αξιωματικοί της FRONTEX αποκαλύπτουν στο newsbomb.gr ότι οι πυρήνες των ισλαμιστών που στέλνουν στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες και πέρα από τα 10.000 ευρώ που καταβάλουν για τον καθένα σε αυτούς που τους μεταφέρουν προμηθεύουν κάθε λαθρομετανάστη με μία ταυτότητα με ζελατίνα που περιέχει φωτοτυπία οδηγίας της ευρωπαϊκής ένωσης με τα δικαιώματά τους.
Συχνά οι λαθρομετανάστες παραδίνονται μόνοι τους σε αστυνομικούς και φρουρούς της FRONTEX μόλις περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας τους επιδεικνύουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα δικαιώματά τους, τις οποίες περιέχονται:
1) Άρθρο νομοθεσίας – οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της που εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει αν τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δακτυλικά αποτυπώματα.
2) Η καταγραφή των λαθρομεταναστών τους δίνει το δικαίωμα στην περίπτωση που βγουν εκτός Ελλάδας και συλληφθούν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα (γιατί αυτή τους έχει πρώτη καταγράψει) και να μην τους επιστρέψει στη χώρα καταγωγής τους.
Να σημειωθεί ότι πριν περίπου ένα χρόνο ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι είχε απειλήσει δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ή θα του καταβάλουν 5,5 δισ. ευρώ για αγορές λιβυκών προϊόντων ή αλλιώς θα μετατρέψει την Ευρώπη σε Αφρική με κυριαρχία του Ισλάμ.



http://anaxfiles.blogspot.com/

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κινεζικό ενδιαφέρον για το σχεδιασμένο από Έλληνες Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας!


ImageΈντονο ενδιαφέρον εξέφρασε η κινεζική πολεμική βιομηχανία για το Ταχύπλοο Καταδυόμενο Σκάφος Επιφανείας που ανέπτυξε ελληνική σχεδιαστική ομάδα και παρουσιάζει στο τεύχος που κυκλοφορεί κατ’αποκλειστικότητα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και τον ερχόμενο μήνα αναμένεται παρουσίαση του σκάφους σε αντιπροσωπεία της κρατικής κινεζικής εταιρείας NORINCO, η οποία θα επισκεφθεί την Ελλάδα για να διερευνήσει ευκαιρίες συνεργασίας με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Οι Κινέζοι δείχνουν εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες του σκάφους και ειδικά από την υποσχόμενη ταχύτητα των 30 κόμβων που όπως υποστηρίζει η σχεδιαστική ομάδα μπορεί να αναπτύξει το σκάφος υποβρυχίως με την χρήση θερμικών και ηλεκτρικών κινητήτων, υδροκινητήρων C [water jet]. Ο σχεδιασμός του ΤΚΣΕ βασίζεται σε ανάλογες μελέτες που είχαν γίνει στην Σοβιετική Ένωση μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του.
Η μεγάλη ταχύτητα ανάδυσης/ κατάδυσης απλουστεύει το πρόβλημα ευστάθειας που παρουσιάζουν τα υποβρύχια στο πρώτο στάδιο της κατάδυσης, ενώ ο μικρός συντελεστής θετικής πλευστότητας επιτρέπει την ανάδυση/κατάδυση και υποβρύχια πλεύση να πραγματοποιείται κυρίως υδροδυναμικά και όχι με τις δεξαμενές ζυγοσταθμίσεως /διαγωγής, η αναγκαιότητα των οποίων (στο συγκεκριμένο σχέδιο του σκάφους) είναι σχεδόν περιττή, μιας και τις αντικαθιστούν οι ελαστικές δεξαμενές καυσίμου. 
Image
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι το χαμηλό κόστος ανάπτυξης του συγκεκριμένου project, το οποίο το κάνει αποδεκτό σε σχέση με το τεχνολογικό ρίσκο του. Οι Κινέζοι γνωρίζουν ότι οι Βορειοκορεάτες έχουν αναπτύξει ένα ανάλογο σκάφος, το οποίο όμως χρησιμοποιείται σε αποστολές των ειδικών δυνάμεων, με κύριο χαρακτηριστικό την βύθιση του σκάφους όταν αυτό προσεγγίζει την περιοχή αποβίβασης-εξόδου της ομάδας που μεταφέρει.
Φαίνεται ότι αυτού του είδους τα σκάφη αποτελούν το μέλλον στις θαλάσσιες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι και η Γαλλία (DCNS) αναπτύσσει αυτή την στιγμή ένα ανάλογο project καταδυόμενου σκάφους επιφανείας το SNX-25, αλλά σαφώς πιο μεγάλο και με διαφορετικές αποστολές από το ελληνικό TΚΣΕ. 





 


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πάνος Καμμένος ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ BLOG ΑΝΤΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ




Το Πείραμα Φυλάκισης του Stanford (Κατάχρηση Εξουσίας)



Το Πείραμα Υπακοής (Milgram)


ΝΤΑΪΝΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ























Τα σύμβολα και η δύναμη τους.

Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να αναφερθώ στα σύμβολα και την δύναμη τους.
Καταρχήν πρέπει να δούμε από που προκύπτουν τα σύμβολα και φυσικά με πιο τρόπο κωδικοποιούνται και για πιο λόγο.
Οι άνθρωποι ως όντα προσπαθώντας να περιγράψουν ένα οπτικό ή ιδεατό γεγονός ή κατάσταση δίνανε ένα σύμβολο , αυτό το γεγονός μπορεί να ήταν ένας τυφώνας ή ακόμα ένας σεισμός αλλά και μίας συμπεριφοράς ανθρώπινης , ιξού και η γλώσσα των ιερογλυφικών όπως την έχουμε σε διάφορους αρχαίους πολιτισμούς , επίσης σύμβολα έχουμε δώσει για την ταυτοποίηση στοιχείων στην χημεία και την φυσική και σε όλο το φάσμα των θετικών επιστημών , ακόμα και οι θρησκείες
βασίζονται σε σύμβολα .
Μέχρι εδώ όλα καλά άρα τα σύμβολα είναι παράγωγα του εκάστοτε ανθρώπινου πολιτισμού και έχουν μία πρακτική εφαρμογή όπως η επικοινωνία , η ταυτότητα , η καταγωγή , ο συμβολισμός φυσικών φαινομένων , η σήμανση , η προειδοποίηση και άλλες αναρίθμητες εφαρμογές που έχουν .
Ένα αξιοσημείωτο που πρέπει να αναφερθεί είναι και η διαφοροποίηση που έχουν τα σύμβολα από πολιτισμό σε πολιτισμό και μέρος ανά την υφήλιο και φυσικά αυτό έχει να κάνει με τις διαφορετικές αντιλήψεις που εν μέρει βασίζονται στην διαφορά κλήματος και γεωγραφικής διαμόρφωσης αλλά ταυτόχρονα και από την διαφορετική ιδιοσυγκρασία που έχει καλλιεργηθεί και αυτή εν μέρει από τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής όπου ζει μία πληθυσμιακή ομάδα.
Άρα τα σύμβολα είναι τελικά δημιουργήματα αν θέλετε μία συμπιεσμένη κωδικοποιημένη οπτική ή ιδεατή απεικόνιση από την σκοπιά μίας πληθυσμιακής ομάδας ή ενός ανθρώπου.
Εφόσον τα σύμβολα είναι δημιουργημένα από τον άνθρωπο για πρακτικούς σκοπούς πρέπει να αναφέρουμε την ιερατική υπόσταση που έχουν τα σύμβολα αλλά και την έννοια τους.

Αναρωτηθείτε , τι θα γινόταν εάν οι θρησκείες δεν είχαν σύμβολα.
Σε αυτήν την περίπτωση φαίνεται ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν σύμβολα μέσα στις θρησκείες διότι πως θα υπήρχε η ταυτοποίηση του “ πιστεύω “ αλλά και σε τι “ πιστεύω “ .
Κάθε θρησκευτικό σύμβολο έχει την ιερατική του εφαρμογή που αντιπροσωπεύει μία έννοια η ένα σύνολο εννοιών άλλα ιδεών και πεποιθήσεων , αυτή η εφαρμογή για να έχει έναν μυσταγωγικό χαρακτήρα η ύπαρξη των συμβόλων είναι σχεδόν απαραίτητη σε σημείο που να επιβάλλεται αυτή η εφαρμογή τους.

Σκεφτείτε μία ομάδα ανθρώπων όπου μεγαλώνει σε ένα ιερατικό περιβάλλον όπου περικλείετε από τα σύμβολα της πίστεως και των πεποιθήσεων των προγόνων τους , αυτοί οι άνθρωποι είναι λογικό να θέλουν να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους και να διατηρούν στο έπακρον την γνώση που τους έχει δοθεί , εδώ έρχεται μία ακόμη εφαρμογή των συμβόλων ίσως η σημαντικότερη και είναι η κωδικοποίησης της γνώσης , μίας γνώσης η οποία κωδικοποιήτε σε σύμβολα με απώτερο σκοπό την διατήρηση της ανέπαφη και αμόλυντη από τρίτο χέρι και εδώ σε αυτό το σημείο τα σύμβολα αποκτούν την μεγαλύτερη δύναμη τους άλλα και επιρροή τους στον άνθρωπο.

Προκειμένου λοιπόν να προστατευθεί η “ γνώση “ απαιτήτε η ομάδα των ανθρώπων που θα την διαχειριστεί . Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται να δημιουργηθεί και να “ χτιστεί “ εμπιστοσύνη μεταξύ της παλαιάς “ φρουράς ” των διαχειριστών με την καινούργια.
Ο τρόπος που θα επιτευχθεί θα είναι με την μύηση στην έννοια των συμβολισμών και στο τι πραγματικά αντιπροσωπεύουν τα σύμβολα άλλα και η αντίστοιχη ακολουθία τους , η ομάδα διατήρησης της γνώσης πολλές φορές δεν είναι μόνο για την “ προστασία “ της γνώσης αλλά και για την εφαρμογή της και την ολοκλήρωση της , διότι η γνώση χωρίς να εφαρμόζεται δεν εστί γνώση, η γνώση είναι ζωντανή διότι πάντα εφαρμόζεται με έναν απώτερο σκοπό.
Φυσικά η ομάδα αυτή θα έχει πάντα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και θα λειτουργεί ιερατικά με ιεραρχημένα καθήκοντα ως προς την εφαρμογή της γνώσης σε ένα σκοπό , και εφόσον έχουμε μύηση σε καθήκοντα και γνώσεις έχουμε και την δημιουργία γνωστικισμού.

Ομάδες σαν και αυτήν βασίζονται στα σύμβολα που με τον τρόπο που τα διαχειρίζονται αποκτούν τον μυσταγωγικό χαρακτήρα τους.

Εάν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη η σημερινή "μοντέρνα" ζωή που ζούμε βασίζεται πάνω στον τρόπο τον οποίο προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτές οι ομάδες για έναν απώτερο σκοπό η κάθε μία τους , έχοντας όλες βέβαια έναν κοινό παρανομαστή
...τον έλεγχο της γνώσης.


Ιωάννης Λ






METANAΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ


Eκατοντάδες μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στον χώρο της Νομικής Σχολής , προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα… Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.ΕΝ, δηλαδή του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια, γιατί «αποφάσισαν με το έτσι θέλω και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα».

(απόσπασμα από άρθρο του Α. Ανδριανόπουλου)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!
Παράνομοι μετανάστες κάνουν απεργία πείνας και μερικές εκατοντάδες κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Μέσα στα τόσα παράδοξα που συμβαίνουν στη χώρα αυτή το είδαμε κι αυτό. Ατομα που παραβιάζουν αυταπόδεικτα τον νόμο να απαιτούν δικαιώματα που η έννομη τάξη της χώρας τους αρνείται. Κάποιοι φαίνεται να ξεχνούν…

πως όσοι παράνομα και δίχως χαρτιά εισέρχονται στην χώρα παραβιάζουν νόμους της χώρας. Σαν συνέπεια είναι υπόλογοι στη δικαιοσύνη κι οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Αντί λοιπόν να διώκονται για τις παράνομες πράξεις που έχουν πραγματοποιήσει κινητοποιούνται διαμαρτυρόμενοι διότι δεν έχουν ακόμη νομιμοποιηθεί!! Κάποιοι άλλοι μάλιστα ζητούν και πολιτικό άσυλο. Σαν διωκόμενοι στις χώρες τους, που όμως δεν μπορούν να αποδείξουν ούτε ποιές είναι. Πολύ περισσότερο να θεμελιώσουν τον ισχυρισμό πως διώκονται εκεί για τις πεποιθήσεις τους. Η ύπαρξη συγκρούσεων σε μιά χώρα δεν αποτελεί απόδειξη πως κάποιοι από τους κατοίκους της χώρας αυτή πως διώκονται πολιτικά. Τέτοια κωμικά φαινόμενα μόνο σε μια χώρα σαν την σημερινή Ελλάδα θα μπορούσαν να σταθούν.


http://udemand.wordpress.com

Κρυπτο-ιουδαϊκό κράτος η Ελλάδα!

Το Μεξικό γίνεται η πρώτη χώρα που θα εκδώσει ταυτότητες με σάρωση της ίριδας του ματιού



Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα συμπεριλάβει την εικόνα της ίριδας του ματιού στις ταυτότητες θα γίνει το Μεξικό από την προσεχή Δευτέρα.
«Οι νομικές, τεχνικές και οικονομικές συνθήκες πλέον πληρούνται για να ξεκινήσει από τις 24 Ιανουαρίου η έκδοση των δελτίων αυτών» διαβεβαίωσε ο Φελίπε Σαμόρα, (Felipe Zamora) υπεύθυνος Δικαστικών Υποθέσεων του μεξικανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Πρόσθεσε πως η αξιοπιστία που θα έχουν τα δελτία ταυτότητας που θα περιλαμβάνουν την ίριδα του ματιού και στα οποία θα συνεχίσουν να υπάρχουν και τα δακτυλικά αποτυπώματα, θα φθάνει το 99,9%.
Το μέτρο αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται προοδευτικά, με πρώτο στάδιο τη έκδοση δελτίων σε 28 εκατ. ανηλίκους, ενώ το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ.
Η έκδοση της νέας ταυτότητας για τους ενηλίκους προβλέπεται να ξεκινήσει από το 2013.
Το νέο δελτίο αναγνώρισης έχει δρομολογηθεί παρά τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία υπογραμμίζει τους κινδύνους που ενδέχεται να υπάρξουν για τις εγγυήσεις ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων κατά την καταγραφή τους.
Η αναγνώριση της ίριδας χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε αεροδρόμια, για τον έλεγχο της πρόσβασης σε ζώνες περιορισμένης πρόσβασης, και για κράτηση αποφυλάκιση κρατουμένων.




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Φωσγένιο το χημικό που ευθύνεται για τους θανάτους των πτηνών εξηγεί η Colleen Thomas


ImageΔεδομένων των προσφάτων περιπτώσεων θανάτων πτηνών αλλά και ψαριών που –πολλές από αυτές εξακολουθούν να συμβαίνουν- πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί από δηλητηριάσεις μέχρι καρδιακές προσβολές λόγω πυροτεχνημάτων μέχρι ακόμη και τη μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης.
Μια ακόμη θεωρία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες και προέρχεται από την Colleen Thomas –γνωστή τηλεοπτική φυσιογνωμία στις ΗΠΑ- η οποία κινείται στο ευρύτερο πλαίσιο των θεωριών ακραίας λογικής εξηγεί πως «Ψεκαζόμαστε καθημερινά από αυτά τα μεγάλα αεροσκάφη».
Σύμφωνα με την ίδια το κύριο χημικό που περιλαμβάνεται στους ψεκασμούς είναι το φωσγένιο το οποίο έχει κλαπεί από το Ιράκ και τώρα χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις της CIA μισθώνοντας αεροσκάφη της εταιρείας Evergreen International Aviation Company.
«Όταν ο John Walter βρέθηκε νεκρός καθώς είχε εναντιωθεί στην αμερικανική κυβέρνηση για το φωσγένιο που είχαμε κλέψει από το Ιράκ και τώρα το χρησιμοποιούν παντού τον δολοφόνησαν γιατί απαιτούσε είτε να σταματήσουν τις επιχειρήσεις αυτές είτε θα πήγαινε στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Putin να του πει πως δεν καταστρέψαμε τελικά τα αποθέματα των χημικών που είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάναμε» εξήγησε η Thomas σε συνέντευξη που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosty.
Η ίδια εξήγησε πως αυτή τη στιγμή είμαστε κάτω από μια παγκόσμια επίθεση αλλά τώρα ξέρουμε ποιος μας επιτίθεται. Τέλος η Colleen Thomas προειδοποίησε ότι η επίθεση αυτή έχει ως τελικό στόχο τον ίδιο τον άνθρωπο σε μια προσπάθεια της νέας τάξης να περιορίσει τον πληθυσμό της Γης. 


 defencenet.gr

Τουρκικό σχέδιο SUGA: Απόβαση σε Λέρο, Οινούσσες και Φούρνους! - To ναυτικό σκέλος της "Βαριοπούλας"


ImageΑπόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο, με συνδυασμένη ενέργεια αμφίβιων ειδικών δυνάμεων, αερομεταφερόμενων ειδικών δυνάμεων και εν τέλει βαρέων δυνάμεων, περιλάμβανε το σχέδιο “Suga” που είχε καταστρώσει το τουρκικό Nαυτικό, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Βαριοπούλα”. Η επιχείρηση θα γινόταν τον Μάρτιο του 2003, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Γιενί Σαφάκ". Επιβεβαιώνονται έτσι όσοι πιστεύουν ότι αν γίνει ενέργεια της Τουρκίας κατά της νησιωτικής Ελλάδας αυτή θα αφορά τα Δωδεκάνησα, αφού η Λέρος ήταν ο κύριος στόχος τους, για τα οποία η Άγκυρα θεωρεί ότι υπάρχει νομική ασάφεια στην κυριαρχία τους από την συνθήκη των Παρισίων του 1948. Θυμίζουμε την ενέργεια τον Ιούλιο του 2009 σε μικρό νησί της Δωδεκανήσου την οποία κινηματογραφούσε τουρκικό συνεργείο από φουσκωτό σκάφος για να στοιχειοθετήσει "επιθετική κίνηση με μεταφορά στρατευμάτων σε νησιά των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο", η προβολή του οποίου θα προκαλούσε πολεμικό κλίμα στην Τουρκία. Ευτυχώς το Λιμενικό πρόλαβε το φουσκωτό, λίγο πριν μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα, συνέλαβε τους επιβαίνοντες και κατέσχεσε όλο το υλικό που είχαν συλλέξει!
Η εφημερίδα γράφει ότι έγγραφα που βρέθηκαν στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιόλτζουκ, έδειξαν πως η χούντα που ετοίμασε το σχέδιο “Βαριοπούλα” είχε για στόχο την τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο.
Όλα αυτά, μετά από διαταγή του τότε διοικητή του τουρκικού στόλου ναύαρχου Οζντέν Ορνέκ για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες αποκαλούνται στο έγγραφο, όπως ονομάζονται και επισήμως στην Τουρκία, “νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα”.

   
Στην εν λόγω διαταγή ζητείται να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές μέχρι τις 3 Μαρτίου 2003, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν συζήτηση επί του σχεδίου Βαριοπούλα.

   
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο “Suga” που ήταν το ναυτικό τμήμα της “Βαριοπούλας”, “προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα”.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι “σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης”.

  
Σε έκθεση που γράφτηκε μετά την εν λόγω συνεδρίαση, το Δεκέμβριο του 2002 και φέρει την υπογραφή του αρχιπλοίαρχου Ντενίζ Τζόρα, αναφέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα ότι “εκτιμάται πως η ετοιμασία εκτεταμένης επιχείρησης εναντίον της Λέρου, θα προκαλέσει αλλαγή στην κατάσταση επιφυλακής της Ελλάδας”.

"Για την Λέρο
θα χρειαστούν σημαντικές δυνάμεις και πιθανόν η κινητοποίηση να γίνει αντιληπτή από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Προτείνεται η απ΄ευθείας μεταφορά ειδικών δυνάμεων από την Ανατολή με ελικόπτερα και η στενή υποστήριξη μετά την αεραπόβαση από τις Αεροπορία μέχρι την άφιξη βαρέων τμημάτων. Πρώτα πρέπει να εξουδετερωθεί η μικρή στρατιωτική δύναμη του νησιού και εν συνεχεία να ελεγχθεί το λιμάνι για την άφιξη βαρέων δυνάμεων που θα αφιχθούν για να αποτρέψουν επιχειρήση ανακατάληψης"  
Σε άλλη έκθεση των επιτροπών που συστάθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου “Suga”, αναφέρονται και τα ονόματα των νησιών όπου θα γίνει απόβαση. Πρόκειται για τις Οινούσσες, με το σκεπτικό ότι “οι Οινούσσες ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην αποκοπή και της Χίου, ενώ θα απαλειφθεί και ο κίνδυνος κατά του Τσεσμέ”.
Επίσης αναφέρεται ότι "Δεν διαθέτουν ισχυρές στρατιωτιές δυνάμεις, η μεταφορά ενισχύσεων είναι αδύνατη και ο πληθυσμός τους μικρός και δεν θα έχει δυνατότητα να συνεισφέρει στην αμυντική προσπάθεια, όμως θα συμβεί αν κάνουμε ενέργεια σε μεγαλύτερα νησιά".
Σε άλλο σημείωμα που φέρει την υπογραφή του αντιπλοίαρχου Ερντίν Ινάλ και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003 αναφέρεται ότι στη μονάδα που θα δημιουργηθεί για την επιχείρηση στα νησιά θα πάρει μέρος μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών η οποία θα προηγηθεί του κύριου επιθετικού κύματος και θα καταστρέψει τις υποδομές του νησιού, ενώ θα κτυπήσει τα βασικά κέντρα διοίκησης!
Στην αερομεταφερόμενη κίνηση θα χρησιμοποιούσαν ελικόπτερα Super Puma και εν συνεχεία UH-60. Τον πληθυσμό θα τον συγκέντρωναν μετά την κατάληψη του νησιού σε στρατόπεδο και θα τον έστελναν στην ηπειρωτική Ελλάδα!   
Τέλος στην έκθεση για τη σχετική με το σχέδιο “Suga” συνεδρίαση που έγινε τον Ιανουάριο του 2003, αναφέρεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με την κρίση, όμοια με αυτής στα Ίμια, που θα ξεσπάσει, θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ.
"Πριν την έναρξη των αποβάσεων θα δοθούν στην δημοσιότητα επεισόδια σε βάρος των τουρκικών δυνάμεων" αναφέρεται χαρακτηριστικά.
   
Μήπως και με αυτά τα στοιχεία κάποιοι από την ελληνική πολιτική ηγεσία και ειδικότερα την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιλαμβάνονται ότι παίζουν με τη φωτιά, αφοπλίζοντας την χώρα; Εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος τους: Να αποτελέσουμε εύκολη λεία... 


 defencenet.gr

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ελληνικός Στρατός Τέλος

  Δικαίωμα εισαγωγής στις Ανώτερες και Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές θα έχουν πλέον και όλοι οι αλλοδαποί !!!

Με νέα υπουργική απόφαση , προνομιούχοι και όλοι οι λουφαδόροι !!!

Οι 160 έδρες του ΠΑΣΟΚ πήραν απόφαση να τα αλλάξουν όλα και όταν λένε όλα... εννοούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως μέσα στην αναμπουμπούλα με την οικονομία εκτός απο τις ελληνοποιήσεις , είναι καιρός να τελειώνουμε με τον στρατό και την πατριωτική συνείδηση του.....


Μια ριζοσπαστική αλλαγή που θα εξοργίσει πολλούς προωθεί "υπογείως" το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραλλήλως με τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα.
Το... Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης

Πάει... περίπατο !!!

Από φέτος κιόλας , δικαίωμα εισαγωγής σε όλες τις Ανώτερες και Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές θα έχουν και όλοι οι ελληνοποιημένοι αλλοδαποί !

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, καταργείται η προϋπόθεση που ήθελε όλους τους υποψήφιους για φοίτηση στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές, δηλαδή τους μελλοντικούς αξιωματικούς, να είναι Έλληνες το γένος.

Κατά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (απόδοση ιθαγένειας) ο νόμος πρέπει να καταργηθεί ώς αντισυνταγματικός.

Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος.

Έτσι θα τελειώνει η κυβέρνηση και με τα όποια συνθήματα των ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού στρατού αφού πλέον περνάμε σε φάση μισθοφόρων στρατιωτικών υπαλλήλων.

Κατά την κυβέρνηση η πατριωτική συνείδηση στο στράτευμα είναι ενοχλητική και περιττεύει...

Έτσι λοιπόν όλοι οι μετανάστες και τα τέκνα αυτών που αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια, θα μπορούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και μάλιστα προνομιούχοι , αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για μόρια στις εξετάσεις προς στρατιωτικές σχολές.

Με την απόφαση αυτή, το Πεντάγωνο υπολογίζει ότι σε περίπου τέσσερα χρόνια απο σήμερα, αναμένεται να βγουν οι πρώτοι Αλβανοί , Τούρκοι , Πακιστανοί ανθυπολοχαγοί, σημαιοφόροι και ανθυποσμηναγοί!


Όσο πιο ανθέλληνας τόσο το καλύτερο...

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το Πεντάγωνο....

"Θύματα" θα θεωρούνται όλοι οι έφεδροι που θα λειτουργούν πατριωτικά αφού στο στρατό θα λειτουργεί πλέον και επισήμως το παλιό ρητό "όσο πιο λουφαδόρος τόσο καλύτερα περνάς"

Με το σκεπτικό αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε με νόμο του κράτους να προασπίζονται τα συμφέροντα των απανταχού λουφαδόρων.

Κι όμως δεν είναι πλάκα...

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε, προς πάταξη της πατριωτικής "αρρώστιας" , πως... Όλοι οι απανταχού λουφαδόροι θα τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης κατά τη διάρκεια της θητείας τους !!!

Αφού... στο εξής , όλοι όσοι θα δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης με υπουργική απόφαση θα μειώνεται αυτομάτως κατά δύο μήνες η διάρκεια της θητείας τους.

Δηλαδή, οι λεγόμενοι αντιρρησίες συνείδησης θα υπηρετούν πλέον θητεία διάρκειας 15 μηνών, από 17 που υπηρετούν όλοι οι υπόλοιποι.
Zeto e Hellas kai... Kalo Kouragio !!!!

tiresias-press.blogspot.com

ΤΟΓΚΟΥΣΚΑ: ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΡΟΣΓΟΥΕΛ





Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...