Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ;

Το κοσμοείδωλο του Αριστοτέλη

Ο Αριστοτέλης υπήρξε ίσως ο μεγαλύτερος συστηματικός νους του κόσμου. Φιλοσόφησε επί παντός του επιστητού. Από τη Φυσική μέχρι τη Λογική, την Ηθική και την Πολιτική. Διασώθηκαν μόνο 169 από τις πραγματείες του Αριστοτέλη. Τις αντιλήψεις του για τη Φυσική τις βρίσκουμε στα έργα του: α) Φυσική ακρόασις (Τα Φυσικά), β) Μετά τα Φυσικά, γ) Περί ουρανού, δ) Μετεωρολογικά, ε) Προβλήματα μηχανικής, στ) Περί γεννήσεως και φθοράς και ζ) Μηχανικά.
Alexander_and_AristotleΟ Αριστοτέλης διδάσκει τον Αλέξανδρο
Οι κεντρικές ιδέες της Φιλοσοφίας της φύσεως του Αριστοτέλη μπορούν να συνοψισθούν στα παρακάτω:
1. Το Σύμπαν είναι γεωκεντρικό, πεπερασμένο χωρικά και άπειρο χρονικά (δηλαδή αδημιούργητο). Το κέντρο του Σύμπαντος είναι η ακίνητη Γη. H Σελήνη, οι πλανήτες, ο Ήλιος και οι απλανείς αστέρες βρίσκονται σε ομόκεντρες σφαίρες, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τη Γη. H εξώτατη σφαίρα με τους απλανείς αποτελεί το όριο του Σύμπαντος. Ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτή τη σφαίρα αποτελεί το Σύμπαν. Έξω από αυτή τη σφαίρα δεν υπάρχει τίποτε, ούτε κενό ούτε τόπος.
Το κενό είναι ανύπαρκτο. H Σελήνη, οι πλανήτες, ο Ήλιος και οι απλανείς αστέρες βρίσκονται σε ομόκεντρες σφαίρες, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τη Γη. H εξώτατη σφαίρα με τους απλανείς αποτελεί το όριο του Σύμπαντος. Ό,τι υπάρχει μέσα σε αυτή τη σφαίρα αποτελεί το Σύμπαν. Έξω από αυτή τη σφαίρα δεν υπάρχει τίποτε, ούτε κενό ούτε τόπος.
Το κενό είναι ανύπαρκτο. H αντίληψη αυτή του Αριστοτέλη ίσως δικαιώνεται από τη Σύγχρονη Φυσική, η οποία θεωρεί ότι τα πεδία έχουν οντολογική υπόσταση. Δεν είναι δηλαδή αφηρημένες μαθηματικές συλλήψεις.
O Αριστοτέλης εγκαταλείπει τις απόψεις του δασκάλου του Πλάτωνα για την ύπαρξη του κόσμου των ιδεών, που ως γνωστόν έχει οντολογική υπόσταση.
Τα λογικά, επιστημονικά και φιλοσοφικά έργα του Αριστοτέλη σχημάτιζαν τον πυρήνα του προγράμματος σπουδών των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων του Μεσαίωνα.
Δεν είναι δηλαδή οι ιδέες που έχουμε στο νου μας. Δέχεται, όμως, ο Αριστοτέλης ότι υπάρχει στον άνθρωπο η άυλη ψυχή και ο Θεός, ο οποίος όμως δεν είναι ο δημιουργός της αρχικής ύλης του Σύμπαντος. Με δεδομένη και προϋπάρχουσα την αρχική ύλη, ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο (κόσμος = κόσμημα).
2. O Αριστοτέλης βλέπει το Σύμπαν σαν έναν οργανισμό, στον οποίο υπάρχει σκοπιμότητα, όπως και στους έμβιους οργανισμούς. Δεν υπάρχει αιτιοκρατία στον κόσμο του Αριστοτέλη, ούτε τύχη.
Στον αντίποδα βρίσκεται το Σύμπαν του Δημόκριτου, το οποίο είναι μία μηχανή που υπακούει αυστηρά στους νόμους της αιτιότητας. Στο Σύμπαν του Δημόκριτου δεν υπάρχει περιθώριο για τύχη ή σκοπιμότητα, είναι άπειρο και χωρικά και χρονικά και κατά συνέπεια αδημιούργητο. Με το Γαλιλαίο και το Νεύτωνα θα επιβληθεί στην επιστήμη το μηχανιστικό αυτό μοντέλο του Δημόκριτου.
3. Κατά τον Αριστοτέλη η ύλη είναι συνεχής, σε αντίθεση με την ατομική θεωρία του Δημόκριτου.
4. H κίνηση είναι θεμελιώδης ιδιότητα της ύλης. O Αριστοτέλης υποστήριζε ότι «για να κινηθεί ένα σώμα, πρέπει να δρα σε αυτό δύναμη» και συνδέει τη δύναμη με την ταχύτητα. Κάτι που αρνείται ο Γαλιλαίος και ο Νεύτωνας. O τελευταίος θα συνδέσει τη δύναμη με την επιτάχυνση.
O Αριστοτέλης δέχεται την αρχή της αδράνειας για να την αρνηθεί μετά, γιατί δεν πιστεύει ότι υπάρχει κενός χώρος. Γράφει: «Ένα σώμα στο κενό θα ηρεμεί ή θα κινείται ευθύγραμμα και ομαλά, γιατί το κενό δεν συνεπάγεται καμία διαφορά η οποία θα καθόριζε κάποια κατεύθυνση για την κίνηση» (Τα Φυσικά 213b, 215a). Επειδή όμως, κατά τον Αριστοτέλη πάντα, δεν υπάρχει κενό, δεν ισχύει η αρχή της αδράνειας. O Γαλιλαίος δε δέχεται την ύπαρξη του κενού άρα και την αρχή της αδράνειας.
5. Τα φαινόμενα κατά τον Αριστοτέλη δεν μπορούν να περιγραφούν ποσοτικά. Δεν μπορούν να περιγραφούν με μαθηματικές σχέσεις. Αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη Φιλοσοφία του Πλάτωνα. Κατά τον Πλάτωνα, για να εξηγήσουμε τα φαινόμενα δεν πρέπει να τα περιγράφουμε απλώς, αλλά να τα ανάγουμε σε αριθμητικές σχέσεις. Το «σώζειν τα φαινόμενα», δηλαδή η ερμηνεία των φαινομένων, πρέπει να αναχθεί σε ποσοτικές σχέσεις. Αυτό που κάνει δηλαδή η Φυσική από την εποχή του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα. Αυτό αποτελεί και το θρίαμβο του Πλάτωνα.
6. O χρόνος στον Αριστοτέλη συνδέεται με την κίνηση. O χρόνος είναι μέτρο της κίνησης και δεν νοείται χωρίς αυτόν. Ενώ όμως οι κινήσεις είναι διαφορετικές, ο χρόνος είναι πάντα ο ίδιος. Έτσι, τελικώς, ο χρόνος κυλά ανεξάρτητα από τις κινήσεις των σωμάτων.
O Αριστοτέλης είχε καθιερωθεί τόσο πολύ στη συνείδηση των επιστημόνων και διανοούμενων των μεσαιωνικών χρόνων, ώστε από ένα σημείο και πέρα αποτελούσε ανασχετικό παράγοντα για την πρόοδο της επιστήμης. «Αυτός έφα» έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες, το ίδιο επαναλάμβαναν αργότερα οι Ευρωπαίοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γαλιλαίος ντρεπόταν (!) να πει ότι η Γη γυρίζει, παρ’ ότι είχε αδιάσειστα επιστημονικά επιχειρήματα γι’ αυτό. Δεν υπήρχε λόγος για έρευνα και μελέτη της φύσης. Όλα τα είχε πει ο Αριστοτέλης! Αυτός είναι μάλλον ο δεύτερος βασικός λόγος της μη προόδου των φυσικών επιστημών κατά το Μεσαίωνα.
O κύριος βέβαια λόγος παραμένει ότι στο μεγαλύτερο μέρος της η Δύση ήταν υπό την κατοχή των βαρβάρων και υπό την επήρεια των σκοτεινών θρησκευτικών κύκλων.
H Φιλοσοφία του Αριστοτέλη έγινε τόσο αποδεκτή για δύο κύριους λόγους.
- Πρώτο, γιατί στηρίζεται και συμφωνεί με την άμεση εμπειρία μας, δηλαδή την εποπτεία. 
- Δεύτερο, γιατί είναι συμβατή με τη χριστιανική Αποκάλυψη, η οποία είχε κυριαρχήσει στο γνωστό τότε κόσμο.
Οι απόψεις του Αριστοτέλη πόρρω απέχουν από τις λαϊκές δοξασίες της εποχής του, περί δωδεκαθέου. Κατηγορήθηκε μάλιστα για αθεΐα και κατέφυγε στη Χαλκίδα, τη γενέτειρα της μητέρας του, όπου πέθανε το 322 π,Χ.
Σήμερα ο άνθρωπος, ασφαλώς πιο πλούσιος σε γνώσεις για το Σύμπαν, επιχειρεί μια διαφορετική ανθρωποκεντρική προσέγγιση από τον Αριστοτέλη – ότι ο άνθρωπος δηλαδή είναι στο κέντρο του Σύμπαντος – με την διατύπωση της Ανθρωπικής Αρχής. Η Ανθρωπική Αρχή,  επιχειρεί να προσδώσει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην παρουσία του Ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν.

Σεισμός 4,4 R ανατολικά της Νίσυρου


 

Σε απόσταση 24 χλμ. νότια των Καρδάμαινων το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:33 το βράδυ της Παρασκευής, ανατολικά της Νισύρου, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται σε απόσταση 24 χλμ. νότια των Καρδάμαινων, ενώ το βάθος του σεισμού ορίζεται στα 150 χλμ

Έκλεισαν οι κάλπες στην Ιρλανδία



Το κυβερνών κόμμα αναμένεται να υποστεί συντριπτική ήττα

Υψηλή ήταν η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ιρλανδία, με το κυβερνών κόμμα Fianna Fail να οδεύει σε μια εκλογική ήττα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της χώρας και το κόμμα της αντιπολίτευσης, Fine Gael, να ελπίζει ότι θα αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών για πρώτη φορά.

Πολλά εκλογικά τμήματα κατέγραψαν συμμετοχή 70% και υψηλότερη, με το τελικό ποσοστό να αναμένεται να ξεπεράσει εκείνο των εκλογών του Μαΐου του 2007, όταν είχε φθάσει το 67%.

Η καταμέτρηση θα αρχίσει στις 11 το πρωί με τα τελικά αποτελέσματα να αναμένονται αργά το βράδυ σήμερα ή την Κυριακή. Τα πρώτα exit polls, που συνήθως είναι ακριβή, αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα από νωρίτερα.

Λευκός Οίκος: "Δεν εξαιρούμε στρατιωτική δράση κατά του Καντάφι"...


Image"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξαιρούν, από το τραπέζι, καμία απολύτως μορφή δράσης τους έναντι του Μουάμαρ Καντάφι, συμπεριλαμβανομένης μιας δυνητικής αμερικανικής στρατιωτικής δράσης", υπογράμμισε μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπός του Τζέϊ Κάρνι και δικαιολόγησε την θέση αυτή λέγοντας "Επειδή στη Λιβύη έχει εκδηλωθεί πολλή βία" και έχει και πολύ πετρέλαιο, λέμε εμείς... Στο μεταξύ το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως απογειώθηκε ήδη από λιβυκό αεροδρόμιο "ένα ναυλωμένο από το αμερικανικό δημόσιο αεροπλάνο, με επιβάτες Αμερικανούς κι άλλους αλλοδαπούς, που διέμεναν στη Λιβύη".Το πολεμικό πλοίο της Ιταλίας, Σαν Τζιόρτζιο, παρέλαβε σήμερα από το λιβυκό λιμάνι Μισράτα 245 αλλοδαπούς, που διέμεναν στη Λιβύη, έχει δε ως προορισμό του το λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία (θα καταπλεύσει εκεί μεθαύριο Κυριακή), όπως μετέδωσε ήδη το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
 Επίσης, το ιταλικό καταδρομικό Mimbelli, που ήδη βρίσκεται στα διεθνή ύδατα κοντά στη Λιβύη, μπορεί να κληθεί να υλοποιήσει άλλη μία επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από τη Λιβύη, πρόσθεσε το ίδιο πρακτορείο. "Πολλοί Ιταλοί είναι τώρα εγκλωβισμένοι στη νοτιοανατολική Λιβύη", ανέφερε το πρακτορείο.
Τέλος, από το ιταλικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώθηκε αργά σήμερα πως η ιταλική κυβέρνηση έχει δώσει την άδεια, "η Νατοϊκή αεροπορική βάση στη Σιγκονέλα στη Σικελία να χρησιμοποιείται κι από βρετανικά κι από αμερικανικά αεροπλάνα, γιά να απομακρύνονται, από τη Λιβύη, βρετανοί και αμερικανοί πολίτες".



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

300 000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΤΟΥ ΕΔΩ

Ο ΣΑΛΟΥΣΤΙΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΟΣΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΟΣΜΙΩΝ ΘΕΩΝ


του Edward Butler
( μετάφραση Εμπεδότιμος)
Τι εννοεί ο Σαλούστιος όταν λέει :
«Οι μεν ουν ποιούντες τον Κόσμον Ζευς και Ποσειδών εισί και Ήφαιστος· οι δε ψυχούντες Δημήτηρ και Ήρα και Αρτεμις· οι δε αρμόζοντες Απόλλων και Αφροδίτη και Ερμής· οι δε φρουρούντες Εστία και Αθηνά και Άρης»
Αυτή είναι μια μεταγενέστερη Πλατωνική ταξινόμηση, όχι τόσο μυστήρια όσο ακούγεται, αν και λίγο περίπλοκη. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι συμβαίνει, παρουσιάζοντας την εκδοχή του Σαλουστίου με την πιο λεπτομερή ανάλυση που μας δίνει ο Πρόκλος.

Ο Σαλούστιος ταξινομεί τους θεούς σύμφωνα με την στάση που τηρούν στον κόσμο. Είναι ταξινόμηση με βάση τους τρόπους ενέργειας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά είναι μόνο όψεις της συνολικής δράσης των θεών.
Η πρωταρχική σημασία αυτής της ταξινόμησης είναι αυτό που μας λέει για την δομή του όντος, για τα προϊόντα της δράσης των θεών.
Σαν καθορισμός της φύσεως των θεών είναι αναγκαστικά περιορισμένη γιατί πάντα υπάρχει μια υπέρτερη της δράσης ύπαρξη στις θείες οντότητες. ΕΙΝΑΙ πάντα περισσότερο από Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
Σημειώστε ότι ο Σαλούστιος δεν διαπραγματεύτεαι όλους τους Έλληνες θεούς. Διαπραγματεύεται ένα συγκεκριμένο σύνολο θεών από τις υπερκόσμιες τάξεις (δηλαδή αυτές που προΐστανται του κόσμου)
Ο Ζευς, ο Ποσειδών και ο Ήφαιστος είναι δημιουργοί.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι την Ελληνική σκέψη ποτέ δεν απασχόλησε η δημιουργία εκ του μηδενός, αλλά αντίθετα η θέση ενός συστήματος σε τάξη. Μπορούμε να δούμε πως δουλεύει αυτό μελετώντας τον Τίμαιο του Πλάτωνα, όπου ο Πλάτων μέσω του Πυθαγόρειου Τιμαίου του Λοκρού, περιγράφει την κοσμογονική διαδικασία σε γενικούς, αφηρημένους όρους.
Η δημιουργία είναι μια διαδικασία θέσεως σε τάξη μιας κίνησης. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η δημιουργία εδώ, δεν είναι κάτι που συνέβη άπαξ και τώρα τελείωσε.
Κάθε τι που κάνουν οι θεοί, το κάνουν τώρα και το έχουν πάντα κάνει. Αυτή είναι η Πλατωνική οπτική. Συνεπώς, αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία μορφοποίησης.
(Όπως ακριβώς στην Αιγυπτιακή θεολογία, όπου ο χρόνος κοσμογονίας είναι πάντα τώρα.)
Ο Σαλούστιος αναγνωρίζει τρεις διαφορετικούς τρόπους μορφοποιητικής δράσης στην τριάδα Ζευς, Ποσειδών και Ήφαιστος. Ο Ζευς δίνει μορφή στον κόσμο των ιδεών, ο Ποσειδών στον κόσμο της γέννησης, ο Ήφαιστος στον κόσμο των σωμάτων.
Όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε τις μορφικές δομές, ιδέες και ιδεατά, όταν στην πραγματικότητα κάνουμε ό,τι κάνουν και οι θεοί, δρούμε στην επικράτεια του Διός.
Όταν αλληλεπιδρούμε με άλλα έμψυχα όντα στην ροή της γέννησης, είμαστε στην επικράτεια του Ποσειδώνα, στις «θάλασσες» του. Η επικράτεια της Φυσικής, της Χημείας, της υλικής ύπαρξης ανήκει στον Ήφαιστο.
Αυτοί οι θεοί είναι υπεύθυνοι για την τάξη που ανακαλύπτουμε σε αυτές τις επικράτειες – οι νόμοι του νου, της ψυχής, της φύσεως είναι με αυτή την έννοια δράσεις του Διός, του Ποσειδώνα και του Ηφαίστου αντίστοιχα, εκφράσεις της φύσης τους, και αυτές οι επιστήμες είναι σε κάποιον βαθμό ένα μονοπάτι προς αυτούς.
Οι ζωογονικοί θεοί είναι μια τάξη των υπερκόσμιων θεών που μεταδίδει την αυτοκίνηση, γιατί αυτό είναι που είναι ουσιώδες στην κατηγορία της ζωής στην Ελληνική σκέψη- είναι θέμα της διασάφησης των κατηγοριών της Ελληνική σκέψης σαν τα αποτυπώματα, τρόπον τινά, της δράσης των Ελλήνων θεών, γιατί όλη η Ελληνική σκέψη και κουλτούρα είναι η αποκάλυψη τους, η θέαση του ενός από τον άλλο και συνεπώς καθιστώντας την φύση του όντος στέρεη, την κοσμογένηση τους.
Η ζωή είναι αυτοκίνηση. Συνεπώς βλέπουμε τρεις τρόπους αυτοκίνησης.
Η Άρτεμις μεταδίδει την ζωική κίνηση, η Ήρα την ψυχική κίνηση, η Δήμητρα την κίνηση του κόσμου σαν ένα όλον.
(Θα είμαι λίγο ασαφής εδώ, γιατί ο Σαλούστιος, αν και χρησιμοποιεί κυρίως τις ίδιες κατηγορίες που κάνει ο Πρόκλος αργότερα, ταξινομεί τις κατηγορίες του λίγο διαφορετικά. Για να το θέσουμε ιστορικά, ο Σαλούστιος πολύ πιθανόν δίνει την σύνοψη του συστήματος του Ιαμβλίχου, μια προηγούμενη μορφή της Πλατωνικής Φιλοσοφίας της θρησκείας που είναι ακόμα εν χρήσει, ακολουθεί ο Πρόκλος τον 5ο αι.ΚΕ με μετατροπές και μέχρι το κλείσιμο της Ακαδημίας της Αθήνας τον 6ο αι.ΚΕ.)
Η ζωογονική διαδικασία είναι πιο συγκεκριμένη από την δημιουργική, αν και μόνο λεπτοφυής. Εν τούτοις, οι δύο τελευταίες λειτουργίες που αναφέρει ο Σαλούστιος είναι ξεκάθαρα τοποθετημένες «κάτω» από τις προηγούμενες δύο, δηλαδή προϋποθέτει την ύπαρξη τους.
(Κανένας θεός δεν είναι στην πραγματικότητα «πάνω» ή «κάτω» από οποιονδήποτε άλλο।Κάποιοι απλώς δρουν «πριν» ή «μετά» από κάποιους άλλους.)
Η εναρμονίζουσα λειτουργία είναι ουσιαστικά η εφαρμογή της τάξης των δημιουργών στην κίνηση των πραγμάτων που είναι ολικά ή μερικά κινούμενα από κάτι άλλο, γιατί η ουσιώδης ζωή είναι η αυτοκίνηση.
Η μεταβαλλόμενη κίνηση, η παθητική κίνηση, είναι εν τάξει, σε συγκεκριμένη πορεία και αυτοί οι θεοί είναι οι πηγές αυτής της τάξης.
Ο Απόλλων με την μουσική, την μαντική και την ιατρική.
Η Αφροδίτη μέσω του κάλλους αυτού καθ’εαυτού – η δράση της στην πραγματικότητα ξεκινά πολύ πριν το επίπεδο στο οποίο ο Σαλούστιος την τοποθετεί, καθώς είναι της προ-Ολυμπιακής γενιάς – αλλά εδώ αυτή λειτουργεί μέσα στο Ολύμπιο βασίλειο, και έτσι στην σφαίρα του κοινωνικού κάλλους, κυρίως του κάλλους της αρετής.
Ο Ερμής μέσω της θέωσης και των άλλων Ερμαϊκών λειτουργιών.
Η φρουρητική λειτουργία τέλος, αναφέρεται στη αποτροπή πόρευσης της κίνησης από πηγές αντίθετες στην θέληση. ‘Ετσι οι Κουρήτες, παραδείγματα «φρουρών» για την Πλατωνική Φιλοσοφία της θρησκείας, προστατεύουν τον Δία, έτσι ώστε η κίνηση που ο Ζευς μεταδίδει στον κόσμο να παραμένει διακριτή από την αντίστοιχη Τιτανική του πατέρα του Κρόνου.
Αυτό σημαίνει τελικά ότι η επικράτεια των ιδεών θα έχει κάποια ανεξαρτησία από την επικράτεια της φύσης. Στην ανάλυση του Σαλούστιου (ξανά κάπως διαφορετική από αυτή του Πρόκλου, οπότε θα πρέπει να κάνω μια βάσιμη υπόθεση εδώ) η Εστία κατέχει την εστία του όντος , σαν φρουρός του δυνατού.
Η Αθηνά φρουρεί την τάξη του Δία από δυνάμεις που, αν και όχι κακές αυτές καθ’εαυτές, δεν μπορούν να έχουν τον τελευταίο λόγο, τρόπον τινά, εάν το σύνολο της εκδήλωσης πρέπει να προστατευθεί (π.χ Γίγαντες), ενώ ο Άρης φρουρεί την αυτονομία των δυνάμεων στο επίπεδο της ενσωμάτωσης, όπου το αποτέλεσμα της σύγκρουσης, δεν μπορεί τελείως να προκαθορισθεί με ιδανικούς παράγοντες ( δυνάμεις το «πολεμούν» τρόπον τινά).
Edward Butler
(Το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο βρίσκεται στην διεύθυνση :
http://lemon-cupcake.livejournal.com/32839.html
Η ιστοσελίδα του συγγραφέα είναι η : http://henadology.wordpress.com/ )

“Ενορχηστρωμένες θύελλες”: Ο ρόλος των ΗΠΑ στις “αλυσιδωτές εκρήξεις” σε Τυνησία, Υεμένη και Αίγυπτο


* Ο γνωστός οικονομολόγος και δημοσιογράφος William Engdahl, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Russia Today, σχολιάζει τις αλυσιδωτές εκρήξεις που συντελούνται αυτές τις μέρες στον αραβικό κόσμο, καταδεικνύει το προφανές παρασκήνιο πίσω από αυτές και προειδοποιεί για την άκρως επικίνδυνη φάση στην οποία είναι πολύ πιθανό να εισέλθει η Ευρώπη.
RT: Τις τελευταίες μέρες, μαζικές διαδηλώσεις, εμπνευσμένες από την εξέγερση στην Τυνησία, μεταδόθηκαν σαν αλυσιδωτές εκρήξεις διαδοχικά στην Αίγυπτο, την Υεμένη και την Αλγερία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έκαναν συγκρίσεις με τις “χρωματιστές επαναστάσεις” που είδαμε να γίνονται σε κάποια μετασοβιετικά καθεστώτα. Έχουμε μαζί μας σήμερα τον οικονομολόγο, συγγραφέα και δημοσιογράφο κ. William Engdahl, σε ζωντανή σύνδεση με την Φρανκφούρτη, για να συζητήσουμε ακριβώς αυτό το θέμα, Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Κυριαρχία πλήρους φάσματος: η δημοκρατία του ολοκληρωτισμού στη Νέα Διεθνή Τάξη”. Είναι τιμή και χαρά μου που σας φιλοξενώ εδώ, στο Russia Today. Ευχαριστώ πολύ που δεχθήκατε την πρόσκλησή μας. Να αρχίσουμε από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή χιλιάδες συμμετέχουν σε οργανωμένα συλλαλητήρια, πλήθη ανατρέπουν προέδρους… Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια σχέση με αυτά που συμβαίνουν σήμερα με όσα έγιναν πριν από μερικά χρόνια στη Γεωργία, την Ουκρανία και το Τατζικιστάν;
William Engdahl: Δεν τίθεται θέμα. Αυτό που συνέβη στη Γεωργία με την “Επανάσταση των Ρόδων”, ή στην Ουκρανία με την “Πορτοκαλί Επανάσταση” το 2003 με 2004, ήταν μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που ενορχηστρώθηκε από το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω διαφόρων ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, όπως είναι το Freedom House και το National Endowment for Democracy, με σκοπό τότε τη ανατροπή των κυβερνήσεων και τη δημιουργία στη θέση τους φιλονατοϊκών καθεστώτων σε αυτές τις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ώστε να περικυκλωθεί κυριολεκτικά η Ρωσία.


Αυτό που είδαμε να εκτυλίσσεται πριν από λίγες ημέρες στη Μέση Ανατολή είναι η “Επανάσταση του Γιασεμιού” στην Τυνησία με τον Μπεν Άλι, τον πρόεδρο εκεί, και τώρα στην Αίγυπτο, με τον Μουμπάρακ, έναν ηγέτη που έχει ξεπεράσει τα 80, χώρες όπου προφανώς τα καθεστώτα δεν είναι ακριβώς το πιο σταθερά που υπάρχουν. Έχουμε, λοιπόν, στο φόντο μια πλήρη κρίση σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα καταφθάνει το ΔΝΤ και λέει σε αυτές τις χώρες να καταργήσουν τις κρατικές επιδοτήσεις για την σίτιση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Έτσι έχουμε, φυσικά, το εκρηκτικό υπόβαθρο για λαϊκές εξεγέρσεις, ενώ στην καρδιά όλης αυτής της δραστηριότητας βλέπουμε να υπάρχουν αμερικανικές ΜΚΟ με διεθνή δράση, όπως το Freedom House, που εκπαιδεύουν ακτιβιστές στα συνδικάτα και διάφορους άλλους οργανισμούς ώστε να απαιτούν δημοκρατία, να απαιτούν ανθρώπινα δικαιώματα και ούτω καθεξής.
RT: Οπότε, για να γίνουμε πιό σαφείς, μιλάτε για τις ΜΚΟ και άλλες επιρροές. Μας λέτε δηλαδή, ουσιαστικά, ότι, όπως ακριβώς είδαμε και στις “χρωματιστές επαναστάσεις” να υπάρχει σαφώς αμερικανικός “δάκτυλος”, έτσι ακριβώς και σήμερα υπάρχει ένας αμερικανικός “δάκτυλος” πίσω από όσα βλέπουμε να εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή, πίσω από τις ταραχές στην Υεμένη, την Αίγυπτο, την Τυνησία και τις άλλες χώρες της…
Engdahl: Ακριβώς. Αυτό είναι βέβαιο. Δεν έχουμε παρά να πάμε λίγο πίσω, στο 2004, όταν η Κοντολίζα Ράις μιλούσε για τη “Νέα Μέση Ανατολή”, που νωρίτερα ονομαζόταν “Ευρύτερη Μέση Ανατολή”. Αναφέρομαι σε μια μεγάλη στρατηγική που προωθούνταν όχι μόνο από την κυβέρνηση Μπους, αλλά και το αμερικανικό Πεντάγωνο για περισσότερο από δύο δεκαετίες, τρεις δεκαετίες για την ακρίβεια, από την εποχή του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι στη θέση σύμβουλου του προέδρου Κάρτερ για θέματα ασφαλείας, όταν μίλησε για πρώτη φορά για ένα “μουσουλμανικό τόξο κρίσεων” που θα δημιουργούσε ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από τη Ρωσία (ή μάλλον τη Σοβιετική Ένωση, εκείνη την εποχή). Και πιστεύω ότι σήμερα βλέπουμε, σε ευρύτερη και πιο εντατική κλίμακα, μια επανάληψη αυτής της πολιτικής, αυτό που κάποιοι σήμερα στην Ουάσιγκτον αποκαλούν “διαδικασία δημιουργικής καταστροφής”, ένα απότομο τίναγμα της σκακιέρας προς τα επάνω, που θα δημιουργήσει θραύσματα σε όλη την περιοχή. Τα κομμάτια θα ξαναπέσουν πάνω στην σκακιέρα, αλλά θα είναι ομαδοποιημένα διαφορετικά, σε νέους σχηματισμούς. Επιδιώκουν ένα ανασχηματισμό αξόνων επιρροής που προηγουμένως είχαν προσανατολισμό προς την Δυτική Ευρώπη, προς την Κίνα ή την Κεντρική Ασία.
RT: Συγγνώμη που πρέπει να σας διακόψω, κ. καθηγητά. Δεν έχουμε πολύ χρόνο… Μας λέτε, λοιπόν, ότι αναδιοργανώνουν αυτούς τους άξονες επιρροής. Ωστόσο, όπως είδαμε με αυτές τις “χρωματιστές ανακατατάξεις” στο μετασοβιετικό χώρο, στην πραγματικότητα οι μετατάξεις αυτές δεν υπήρξαν επιτυχείς. Κάνω λάθος; Τι προβλέπετε λοιπόν; Αν δούμε όντως μια αλλαγή καθεστώτων – προφανώς είδαμε ήδη μια τέτοια αλλαγή στην Τυνησία – αλλά αν υπάρξει μια αλλαγή στην Αίγυπτο ή την Υεμένη, θα δούμε μια παρόμοια κρίση; Θα δούμε πολιτικές αναταραχές στις χώρες αυτές στο μέλλον;
Engdahl: Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνουν προβλέψεις στη συγκεκριμένη φάση που βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι η αστάθεια μπορεί να έχει τρομακτικές εν δυνάμει συνέπειες για την ίδια την Ευρώπη, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική, στη Γαλλία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν όλα αυτά συνεχιστούν – και όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστούν – τότε μέσα στις προσεχείς βδομάδες θα εισέλθουμε σε μια εξαιρετικά ταραχώδη φάση, που θα είναι καθοριστική τόσο για την υπόσταση της ίδιας της Ευρώπης όσο και για την πολιτική σταθερότητα που είναι το απαραίτητο υπόβαθρο για την οικονομική ανάπτυξη. Θεωρώ, επομένως, ότι όλα αυτά δεν ωφελούν καμμία χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Ωφελούν, πιθανόν, ορισμένα άτομα στην Ουάσιγκτον, τα οποία επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτή την αστάθεια.
RT: Μια τελευταία παρατήρηση πριν κλείσουμε. Αυτές οι επαναστάσεις, καθοδηγούμενες από τους λαούς (και όχι κατ’ ανάγκην πολιτικούς από το συμβατικό πολιτικό φάσμα) και φυσικά από τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ιστολόγια του διαδικτύου) φαίνεται να επηρεάζουν επίσης όλες αυτές τις εξελίξεις. Είναι όντως έτσι τα πράγματα;
Engdahl: Σαφώς όχι. Εσείς λέτε “καθοδηγούμενες από τους λαούς …” , αλλά αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά, θα δούμε ότι οι αποκαλούμενοι από τα ΜΜΕ “λαοί” που ηγούνται αυτών των κινημάτων είναι ομάδες εκπαιδευμένες και με συγκεκριμένες εντολές. Και είναι εκπαιδευμένες από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ακριβώς όπως έγινε με την “Πορτοκαλί Επανάσταση” στην Ουκρανία ή την “Επανάσταση των Ρόδων” με τον Σαακασβίλι στη Γεωργία. Και ξέρετε, δεν πρόκειται για αυθόρμητες εκρήξεις. Δεν ξέρω για τις λεγόμενες “αυτοκατεδαφίσεις” και τι μπορεί να σήμαιναν, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εκρήξεων φαίνεται να είναι πολύ προσεκτικά ενορχηστρωμένο. Πρόκειται για την εφαρμογή της τεχνικής που τελειοποιήθηκε με βάση την “μη βίαιη επανάσταση” του Τζην Σαρπ στο Albert Einstein Institute στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης πριν από μερικά χρόνια, καθώς και στο Rand Corporation. Αναφέρομαι σε πολύ εξελιγμένα μοντέλα που δοκιμάστηκαν στο Ιράν πριν από ένα έτος περίπου – χωρίς επιτυχία, καθώς οι Ιρανοί τα έθεσαν υπό έλεγχο – αλλά είναι το ίδιο “αποτύπωμα” που είδαμε στη Σερβία με την απομάκρυνση του Μιλόσεβιτς.
RT: Ας βάλουμε μια τελεία εδώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο καθηγητής William Engdahl, συγγραφέας του βιβλίου “Κυριαρχία πλήρους φάσματος: η δημοκρατία του ολοκληρωτισμού στη Νέα Διεθνή Τάξη”, ήταν μαζί μας ζωντανά από τη Φρανκφούρτη. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διαθέσατε.
Engdahl: Και εγώ σας ευχαριστώ.





Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_3032.html

Ο ΦΑΛΜΕΡΑΫΕΡ ΜΑΣ “ΓΕΝΝΗΣΕ” ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ.

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΤΣΙΟΥ
Λέγεται μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «πατέρας» της νεοελληνικής ιστοριογραφίας θεωρείται ο περιβόητος Γερμανός ιστορικός Ιάκωβος – Φίλιππος Φαλμεράϋερ (1790-1861). Ο Φαλμεράϋερ έγινε γνωστός διότι αμφισβήτησε την συνέχεια του Ελληνικού Έθνους. Υποστήριζε ότι κατά το τέλος του 6ου μ.Χ. αιώνα οι Έλληνες εξαφανίστηκαν λόγω των σλαβικών επιδρομών. Πολλοί ξένοι αλλά και ημέτεροι ιστορικοί, ιδιαιτέρως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, αντέκρουσαν τις υποβολιμαίες και εμπαθείς συγγραφές του και έκτοτε κανείς δεν αποδέχεται την θεωρία του, πλην βεβαίως των νεογραικύλων της σήμερον.  Ισχύει, όμως, πάντοτε ο αείχλωρος λόγος των προγόνων: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Ο Φαλμεράϋερ μάς «γέννησε» τον Παπαρρηγόπουλο. Όμως και οι τωρινοί «Φαλμεράϋερ» αφυπνίζουν τον λαό και αναγκάζουν πολλούς έγκριτους επιστήμονες να στρέψουν την προσοχή τους στην ένδοξη εποχή της Παλιγγενεσίας και στην προηγηθείσα Οθωμανοκρατία. Επιπλέον στην εποχή της εθνικής κατήφειας και της τρομοκρατίας από τις άπληστες συμμορίες των πολυεθνικών απατεώνων, η ενασχόληση με τους αθάνατους ήρωες του ’21, προσδίδει στον λαό κάποιον ανασασμό, ψήγματα εθνικής υπερηφάνειας. Αρχή έγινε με την κ. Ρεπούση, οι νυν τηλεϊστορικοί συνεχίζουν το έργο της, τους είμαστε ευγνώμονες. Τα ψεύδη και οι επιστημονικοφανείς σαχλαμάρες τους «γεννούν» την «καλή ανησυχία», όπως θα έλεγε ο γέροντας Παΐσιος. Ο λαός κατανοεί το μέγεθος της πνευματικής «αποπλάνησης», θυμάται ότι υπάρχει και η ευλογημένη μελέτη, όχι μόνο τα τηλεκοπρίσματα, διότι «αταλαίπωρος γαρ τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται». (Θουκυδίδης). Είναι σίγουρο ότι μια νέα γενιά εθνικών ιστορικών εκκολάπτεται…
Τώρα. Στο πρώτο επεισόδιο της τηλεϊστορίας ακούστηκε από τον «ξεναγό» της Τατσόπουλο ότι τα τρία δεινά της Οθωμανοκρατίας ήταν οι Τούρκοι, οι παπάδες και οι κοτζαμπάσηδες. Για τους παπάδες, την ελληνοσώτειρα την Εκκλησία,, την κιβωτό του Γένους έχουν γραφτεί και θα γραφούν πολλά. Ετοιμάζει εγκύκλιο και η Ιερά Σύνοδος. (Είναι σατανικό το μίσος τους κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συγκρίνουν, εξισώνουν μάλλον, τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό με τους αιμοσταγείς μπέηδες της Τουρκίας. Είπαμε «πας άφρων μαίνεται…»). Για τους κοτζαμπάσηδες, τους πρόκριτους, τους Δημογέροντες, τους εύπορους Έλλληνες της εποχής δεν ακούγεται όμως ούτε ένας λόγος υπεράσπισης. Για να μην παρεξηγηθώ. Σίγουρα την περίοδο της σκλαβιάς πολλοί εξ αυτών έδειξαν χειρίστη διαγωγή, κατάντησαν τσιράκια και συνεργάτες των Τούρκων, καταπίεζαν και λήστευαν τους ομοεθνείς τους. Όμως, αν δεν πρόσφεραν οι πρόκριτοι και κυρίως οι «οικοκυραίοι» των τριών ναυτικών νήσων, Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών, όλο «το είναι» τους για τις ανάγκες του Αγώνα, η Επανάσταση δύσκολα θα πετύχαινε. Νομίζω πως και οι Υψηλάντες πρόκριτοι, Φαναριώτες ήταν, αλλά «θυσίασαν πρώτα ζωή, πλούτη∙ και θυμώνται Θεόν, πατρίδα και θρησκεία» γράφει ο Μακρυγιάννης. Πρόκριτος ήταν και ο Χρήστος Καψάλης, που ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη στην Έξοδο.
Για την συνέχεια χρησιμοποιώ ένα εξαιρετικό άρθρο του αείμνηστου Τάσου Λιγνάδη, που περιέχεται στο βιβλίο του «Καταρρέω», εκδόσεις «Ακρίτας», σελ. 197, με τίτλο: «Οι πρώην τρισόλβιοι (=πάμπλουτοι) πρόκριτοι που μεταβλήθησαν σε επαίτες». Ο Λιγνάδης καταφεύγει σ’ ιστορικό λόγο που εκφώνησε στην Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Φθιώτιδος Μιλτιάδης Χουρμούζης, μια από τις πιο έντιμες μορφές της ιστορίας μας, αγωνιστής ο ίδιος της Επανάστασης και θεατρικός συγγραφέας, που όταν άφησε το σπαθί, έπιασε την πένα για να χτυπήσει την βαυαροκρατία. Στην πρώτη αγόρευσή του, το 1852, ο Χουρμούζης αναφέρεται στους προκρίτους των νήσων «οίτινες διά τον πατριωτισμόν των ελησμόνησαν και τέκνα και γονείς και συζύγους και εγένοντο επαίται σήμερον αυτοί εκείνοι, οι πολλάκις, αντί άμμου και λίθων, μεταχειρισθέντες ως έρμα τον άργυρον». Εξηγεί ο Λιγνάδης: «Αναφέρω απλώς ότι για να εκπλεύσουν οι στόλοι κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως ήταν απαραίτητο να προκαταβληθούν στα πληρώματα οι μισθοί δύο μηνών. Τα διπλά αυτά μηνιαία καταβάλλονταν από τους προκρίτους που ήταν και πλοιοκτήτες.
Η προσωρινή Διοίκηση έδινε σε αντάλλαγμα έγγραφα αναγνωρίσεως, που το μόνο τους αντίκρισμα ήταν η εκποίηση εθνικής γης, η οποία μόνο στο μέλλον επρόκειτο να αποκτήσει κάποια σημασία. Έτσι γέμισαν από χαρτιά τις στέρνες τους που τις άδειασαν από τα τάλληρά τους οι καραβοκυραίοι». Σε άλλη αγόρευσή του το ίδιο έτος ο Χουρμούζης επιτίθεται κατά των βουλευτών που ανέχονταν να παίρνουν τα υψηλά επιμίσθια την στιγμή που «λιμμώτουν σήμερον αι χήραι και τα ορφανά του Γιατράκου, του Νικηταρά, του Κολανδρούτσου, του Λυκούργου (Λογοθέτη) και μυρίων άλλων τούτων». Το 1855 επανέρχεται λέγοντας μεταξύ άλλων: «….ο Παναγιώτης Κρεββατάς, τον οποίον διάσημοι οπλαρχηγοί βλέποντες μακρόθεν ερχόμενον, «ο άρχοντας, έλεγον, έρχεται» και μετά σεβασμού όρθιοι τον υπεδέχοντο, αποθανών αφήκε την σύζυγόν του άπορον, διότι τον πλούτον του εδαπάνησε και αυτός αφειδώς εις τας ανάγκας της πατρίδος. Του Κρεββατά λοιπόν η σύζυγος λαμβάνει σύνταξιν 20 μόνον δραχμών κατά μήνα. Οποία ύβρις κατά του παρελθόντος…Σέκερης και Λεβέντης, η προσωποποιημένη αύτη δυάς του ακραιφνούς πατριωτισμού, εθυσίασαν περιουσίαν κολοσσιαίαν διά της πατρίδος την απελευθέρωσιν και όμως αι χήραι και τα ορφανά των σπανίων τούτων ανδρών διάγουσιν ως δουλοπάροικοι εντός της ελευθέρας Ελλάδος, μη έχοντα ουχί πέντε στρέμματα γης, ουχί καλύβην αλλ’ ουδ’ άρτον. Εις την αυτήν δε κατηγορίαν ευρίσκονται και αι χήραι και τα ορφανά του Λυκούργου, του Θ. Δεληγιάννη, του Περούκα, του Ιω. Βλάχου, του Μακρή, του Κεφάλα, του Αναγνωσταρά και τοσούτων άλλων διασήμων αγωνιστών…. Συμφέρει βεβαίως εις τινάς να λησμονήσωμεν το παρελθόν ημών, όπερ όμως αδύνατον. Χειμών δριμύς ήτο, ότε κατά το 1822 παρεδόθη η Ακροκόρινθο ς, πλείστα δε λάφυρα περιήλθον εις χείρας ημών, μεταξύ των οποίων πολλαί βαρύτιμοι μηλωταί (= επενδύτες από μαλλί προβάτου). Έτρεμεν εκ του ψύχους ο διάσημος της Πελοποννήσου οπλαρχηγός… Παναγιώτης Γιατράκος και αντί να θέση επί των ώμων του μίαν των μηλωτών εκείνων, έγραψεν εις την οικογένειάν του, ήτις τω απέστειλε μιαν παλαιοκαζάκαν. Παραδόξως εφάνη…και εις τον Γαβριήλ Αμανίτην και εις τον Γεώργιον Σπυρίδωνος (τον εκ δυσπραγίας παραφρονήσαντα και αποβιώσαντα προ τινός χρόνου ενταύθα) και εις τον Ηλίαν Μπισπίκην και εις αυτόν έτι τον αγορεύοντα (ενν. τον εαυτό του) νεανίαν τότε, η τοιαύτη του στρατηγού διαγωγή∙ ερωτώμενος δε περί ταύτης έλεγε: αδελφούλια μου, εν όσω έχω φορέματα εις το σπίτι μου οικονομούμαι∙ όταν δε τελειώσουν, ας είναι καλά η Πατρίς. Ναι, αείμνηστε στρατηγέ Γιατράκε, η πατρίς είναι καλή διά τους μη μετασχόντας των αγώνων σου, αλλ’ η σύζυγός του…πολλάκις νήστις εκοιμήθη…η θυγάτηρ σου ουδέ εν στρέμμα έλαβε διά προίκα…ο υιός σου έχει προ πολλού ως ενέχυρον την πολύτιμον σπάθην, την οποίαν παρά του Κιαμήλεπεκ έλαβες…»».
Στην αγόρευση αυτή του Χουρμούζη ήταν παρών και ο πρωθυπουργός (σημ. ο Βούλγαρης) προς τον οποίο απευθυνόμενος ο βουλευτής Φθιώτιδος τον ερώτησε ρητορικώς για το πόση σύνταξη έπαιρναν οι χήρες του πρώην ναυάρχου της Ελλάδος Ιακώβου Τομπάζη, του «λεοντόκαρδου» Μιαούλη, του Βόταση, του Σαχτούρη, του Αποστόλη και του Αναστασίου Τσαμαδού, που έπεσε στη Σφακτηρία. Η μνεία του ονόματος του Αναστασίου Τσαμαδού έκανε τον Χουρμούζη να θυμίσει στη Βουλή την εξής περίπτωση:
«Περί τον Μάρτιον, νομίζω του 1825, παρουσιάσθη ανάγκη να εκκινήήση αμέσως ο ελληνικός στόλος ο κατά του Ιμπραήμ Πασά. Συνήλθον τότε εν τω μοναστηρίω οι μεγάθυμοι οικοκυραίοι της Ύδρας και απεφάσισαν να συνεισφέρουν και τα τελευταία τάλληρά των προς εκκίνησιν του στόλου, τέσσαρες δε χιλιάδες ταλλήρων ανελογίσθησαν εις τον γέροντα Τσαμαδόν: «αδελφοί, είπε τότε εις τους άλλους, τάλληρα πλέον δεν μοι έμειναν, διότι όσα είχα τα εδαπάνησα (σημ. είχε δαπανήσει για τον Αγώνα 150.000 τάλληρα) ∙ έχω όμως την ζωήν μου ακόμη και ιδού επιβαίνω του πλοίου μου ως ναύτης». Και ταύτα ειπών, εκίνησε τρέμοντας πόδας ο γηραιός οικοκύρης της Ύδρας, όπως θυσιάσει διά την απελευθέρωσιν της πατρίδος ό,τι εισέτι τω έμενε: την ζωήν του αυτήν… Τούτου δε ο υιός Λάζαρος ελθών εις Αθήνας διά να ζητήση περίθαλψιν παρά της κυβερήσεως και μη εισακουσθείς κατέβη πεζός εις Πειραιά, διότι και της δραχμής εστερείτο δι’ αγώγιον, και μεταβάς εις Ύδραν δωρεάν διά τινος υδραϊκού πλοιαρίου αυτοχειριάσθη ο δύσποτμος»! (Δύσποτμος= δυσ+πότμος. Πότμος είναι αυτό που πέφτει στον καθένα, η μοίρα. Δύσποτμος είναι ο κακότυχος). Και συνέχισε ο Χουρμούζης: «Εις εκ των πρώτων οικοκυραίων της Ύδρας, ο Θεόδωρος Γκίκας, προσήνεγκεν όλην αυτού την χρηματικήν κατάστασιν, συνισταμένην εις 900.000 δραχμάς εις τας ανάγκας της πατρίδος∙ και λέγω όλην, διότι μετά τον θάνατον αυτού η σύζυγός επεκαλέσθη της κυβερνήσεως την συνδρομήν και μη εισακουσθείσα κατέφυγεν εις την ευεργετικήν αρωγήν των επτά ορνίθων της, των οποίων τα ωά πωλούσα ηγόραζεν τον άρτον της ημέρας, ο δε Παπαμιχαλάκης, ο ιερεύς της ενοριακής της εκκλησίας η Ανάληψις, συνήθροιζεν επ’ ονόματί της κατά Κυριακήν διά του δίσκου ολίγα λεπτά, άτινα έδιδεν εις την χήραν του βαθύπλουτου Γκίκα, έως ου η δυσπραγία και η λύπη έδωκαν τέλος εις τα βάσανά της». Στο πόνημά του «πώς δει ιστορίαν συγγράφειν», ο Λουκιανός γράφει ότι ο ιστορικός πρέπει να είναι «άφοβος, αδέκαστος, ελεύθερος παρρησίας και αληθείας φίλος». Το να λες ότι όλοι οι πρόκριτοι ήταν περίπου μάστιγα του λαού, ψεύδεσαι. Ο κ. Τατσόπουλος και οι συν αυτώ δεν αρκούνταν στην ασημαντότητά τους, ήθελαν επωνυμία. Όμως, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «όσο ψηλότερα πηδάει η μαϊμού τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της».



ΑΝΤΙΒΑΡΟ

Κρύβονται κάποιοι πίσω από τους δωδεκαθεϊστές;





Την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", παρουσιάστηκαν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, για την ύπαρξη και δράση κάποιων δήθεν "δωδεκαθεϊστών", οι οποίοι προσπαθούν να διαβρώσουν εκ των έσω ολόκληρο ελληνοκεντρικό ρεύμα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Όπως δείξαμε, οι πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις του θέματος, είναι σημαντικότερες από τις όποιες θρησκευτικές, καθώς πρόσωπα ή ομάδες που αυτοπροβάλλονται ως "οπαδοί της πατρώας θρησκείας", έχουν παρεισφρήσει σε ευρύτερες συλλογικές προσπάθειες του λεγόμενου χώρου των ελληνοκεντρικών. Στο παρόν άρθρο θα γίνει μία σκιαγράφηση των δήθεν "δωδεκαθεϊστών", καθώς είναι σημαντικότερη η αποκάλυψη των ιδεών που πρεσβεύουν, από τα ονόματα και τους τίτλους όποιων προσώπων ή ομάδων εμπλέκονται στην ιστορία αυτή. Μη ξεχνάτε εξάλλου την ικανότητά τους να αλλάζουν σαν "χαμαιλέοντες" και να είναι ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι στις όποιες συνθήκες… Εάν κάποιος προσωπικά ενδιαφέρεται να ξετυλίξει το κουβάρι του ζητήματος των δήθεν "δωδεκαθεϊστών", δεν έχει παρά να δει ποια από τα έντυπα του λεγόμενου ελληνοκετρικού χώρου έχουν διαφημιστικές καταχωρήσεις ή συνεργάζονται με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ή ομάδες του εξωτερικού. Αφού παρατηρήσει κατ' αρχήν ότι συγκεκριμένοι ελληνικοί εκδοτικοί, αλλά και ομάδες του εξωτερικού, μόνο με την αναβίωση της Πατρώας Θρησκείας του Δωδεκαθέου δεν έχουν σχέση. Αντιθέτως προβάλλουν απροκάλυπτα έννοιες και απόψεις που στρέφονται όχι μόνον κατά του Ελληνισμού, αλλά και κατά της Πατρώας Θρησκείας. "Γουϊκάνοι" και δήθεν "δωδεκαθεϊστές". Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει και στον χώρο των δωδεκαθεϊστών η ιδιαίτερη κινητικότητα των λεγομένων "νεοπαγανιστών" "Γουϊκάνων" ("Wiccans") και στην Ελλάδα. Η δημιουργία του κινήματος των "Wiccans", δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την αναβίωση "παγανιστικών δοξασιών". Κυρίως έχει να κάνει με εσωτερικά αποκρυφιστικά τάγματα, με σημαντικές τεκτονικές και καβαλιστικές επιρροές, που έδρασαν στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα (οράτε και συμβολή Άλιστερ Κρόουλι στο εν λόγω κίνημα…), στην Μεγάλη Βρετανία και αργότερα στις ΗΠΑ. Σήμερα οι ΗΠΑ θεωρούνται η βάση της οικονομικής δραστηριότητας των "Γουϊκάνων", που δεν είναι καθόλου περιορισμένη(γίνεται λόγος για κεφάλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων). Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης διακρίνονται από τις νεοεποχίτικες και διεθνιστικές απόψεις τους. Με το προκάλυμμα του "παγανισμού" και του σεβασμού προς τις "Πατρώες Θρησκείες", έχουν καταφέρει να παρεισφρήσουν (μέσω του χρήματος) σε αρκετά κινήματα που επιθυμούν την αναβίωση Εθνικών Θρησκειών. Απώτερος σκοπός τους, όπως δείχνουν και τα φαινόμενα, είναι ο έλεγχος και η χειραγώγηση αυθεντικών κινημάτων, η ευρύτερη διάδοση και τελικά η επικράτηση των απόψεών τους. Στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν έγκριτοι Έλληνες ερευνητές και οπαδοί της Πατρώας Θρησκείας, μέσω των άφθονων χρηματικών προσφορών, προσπαθούν να διαβρώσουν όποια προσπάθεια έχει πραγματικά εθνικό και πατριωτικό προσανατολισμό και ασχολείται με την διαφύλαξη την ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς ή με την αναβίωση της Πατρώας Θρησκείας. Γενικότερα πάντως, οι "Γουϊκάνοι" διακρίνονται και για την ροπή τους προς ο,τιδήποτε είναι υπέρ του πολυπολιτισμού, του διεθνισμού και της παγκοσμιοποίησης, ενώ καλλιεργούν την αποστροφή προς ο,τιδήποτε εθνικό, ακόμη και προς οποιασδήποτε πατριωτική και εθνική εκδήλωση. Αφορίζουν σαν ιεροκήρυκες του Μεσαίωνα, τέτοιους είδους εθνικούς και πατριωτικούς προσανατολισμούς, χαρακτηρίζοντας τους "φασιστικούς", "ξένο σώμα" ή ακόμα και "διαστρέβλωση" της πραγματικής έκφρασης της Πατρώας Θρησκείας και της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι τραγική ειρωνεία να μιλούν οι εν Ελλάδι αντιπρόσωποι των "Γουϊκάνων" για διαστρέβλωση, μιας και οι ίδιοι προβάλλουν τις απόψεις τους είτε μέσα από ένα παραμορφωτικό πρίσμα, είτε μέσω της αποσπασματικής προβολής στοιχείων που σχετίζονται με την Πατρώα Θρησκεία. Σκεφτείτε ποια θα ήταν η στάση των Αρχαίων Ημών Προγόνων απέναντι σ' αυτές τις δήθεν "παγανιστικές" αντιλήψεις; Πρόκειται για ρητορική ερώτηση βέβαια. Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων αναφέρονται ακόμη και στη χρηματοδότηση συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, από τους "Wicca" των ΗΠΑ. Και βέβαια το ουσιώδες ερώτημα που δεν θ' αργήσει να απαντηθεί είναι το εξής: "ποιοι Έλληνες, δήθεν "δωδεκαθεϊστές, παίζουν ενεργό ρόλο σε όλη αυτή την υπόθεση;"… Μασονία και δήθεν "δωδεκαθεϊστές". Μία επίσης καυτή πτυχή του ζητήματος, έχει να κάνει με τις σχέσεις ορισμένων "δασκάλων"-δήθεν "δωδεκαθεϊστών"-με την Μασονία. Δεν είναι τυχαία η συχνή ταύτιση ιδεών ή απόψεων με τους "Γουϊκάνους". Οι πραγματικές καταβολές τους, είναι λίγο πολύ οι ίδιες. Κάποιοι τέτοιου είδους δήθεν "δωδεκαθεϊστές" "δάσκαλοι" ήταν είτε μέλη μασονικών στοών και εσωτερικών μυητικών ταγμάτων, είτε "μαθητές" υψηλόβαθμων τεκτόνων "διδασκάλων". Ορισμένες φορές, αυτοί οι δήθεν "δωδεκαθεϊστές" εκμεταλλεύονται τον (νέο)Ορφισμό και (νέο)Πυθαγορισμό, χρησιμοποιώντας αυτά τα αμφιλεγόμενα φιλοσοφικά ρεύματα, ως όχημα διείσδυσης και διάδοσης μασονικών και θεοσοφικών απόψεων και δοξασιών στον ελληνοκεντρικό χώρο. Προκαλεί δε ενδιαφέρον η προσπάθειά τους να πολεμήσουν με ζήλο όποια πρόσωπα ή ομάδες αναβίωσης της Πατρώας Θρησκείας ενδιαφέρονται για τους Πυθαγορείους (κυρίως) και για τους Ορφικούς, δίχως όμως μασονικές επιρροές. Η επιρροή που ασκεί ευρύτερα η τελευταία ομάδα τεκτόνων-δήθεν "δωδεκαθεϊστές", είναι υπολογίσιμη. Ακόμη και σε ελληνοκεντρικά έντυπα που δεν διατηρούν σχέσεις με την ελληνική μασονία και θεοσοφία, συχνά-πυκνά παρουσιάζονται ως ξεχωριστοί "δωδεκαθεϊστές", άτομα που υπήρξαν υψηλόβαθμα μέλη τεκτονικών στοών. Στοιχεία προσδιορισμού των δήθεν "δωδεκαθεϊστών". Οι δύο βασικές ομάδες των δήθεν "δωδεκαθεϊστών" έχουν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ τους, αλλά και με διάφορους "ανεξάρτητους ερευνητές". Τα στοιχεία που ακολουθούν οδηγούν στην αποκάλυψη των αληθινών τους προθέσεων: 1ον) Δίχως την ύπαρξη πραγματικά γόνιμου προβληματισμού, καταφέρονται με ιδιαίτερο ζήλο κατά του Χριστιανισμού και ιδιαίτερα κατά της Ορθοδοξίας. Όμως, δεν ασκούν με τον ίδιο ζήλο την κριτική τους και κατά των υπολοίπων μονοθεϊστικών θρησκειών, όπως του Μωαμεθανισμού και του Ιουδαϊσμού. Δεν μιλάμε βέβαια για τη στάση τους απέναντι σε διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις (Χιλιαστές, Σαϊντεολόγους, κ.λπ.) ή σε δήθεν "γυμνοσοφιστές" (τους γνωστούς "γκουρού"). Αλήθεια τι έχουν να μας πουν για τους πολύχρωμους κήρυκες της αθεΐας, που είναι και της μόδας τελευταία; 2ον) Ενώ καταδικάζουν με κάθε τρόπο οτιδήποτε ονομάζουν αυθαίρετα "φασιστικό" ή "εθνικιστικό"(χαρακτηρίζοντας το ακόμη και "χριστιανικό"), αποφεύγουν να καταδικάσουν οποιοδήποτε άλλο μαζικό ιδεολογικό ρεύμα. Αποφεύγουν να καταδικάσουν δηλαδή τον Κομμουνισμό, τον Αναρχισμό, τον Σιωνισμό, την Παγκοσμιοποίηση κλπ. Συν τοις άλλοις φαίνεται πως εσκεμμένα αγνοούν την συμβολή προσώπων, όπως του Πλήθωνα του Γεμιστού ή μεταγενέστερων ελληνολατρών, όπως του Περικλή Γιαννόπουλου στην ανάπτυξη του ελληνικού εθνικισμού… 3ον) Ούτε λόγος να γίνεται βέβαια για την άσκηση κριτικής ρεύματα και απόψεις που κινούνται στο χώρο του εσωτερισμού. Αποφεύγουν μιλήσουν για την Μασονία, την Θεοσοφίας, την εσωτερική Ιουδαϊκή Παράδοση (Καβαλισμός) ή ακόμα και κατά των λεγομένων "εσωτερικών χριστιανικών παραδόσεων" (Γνωστικισμός). 4ον) Αν και από την μία πλευρά δείχνουν πως δεν έχουν σχέσεις με τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, την ίδια στιγμή υποστηρίζουν το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο ή ακόμα και "προοδευτικές" ή "αντιεξουσιαστικές" προεκτάσεις του… Κατόπιν πληροφοριών, κάποιοι εξ αυτών αυτές τις ημέρες εκμυστηρεύονται στον στενό τους κύκλο πως θα ψηφίσουν το… "νέο" ΠΑΣΟΚ και θα στηρίξουν τον νέο ηγέτη του, Γιώργο Παπανδρέου. Μία σημαντική επισήμανση. Τα όσα αναφέρθηκαν και στις δύο συνέχειες του ρεπορτάζ του "Ελευθέρου Κόσμου", δεν σκοπεύουν ασφαλώς στην αδιάκριτη και κατά μέτωπο επίθεση εναντίον συνελλήνων δωδεκαθεϊστών. Μοναδικός στόχος μας είναι η αλλοτρίωση που τείνει να επέλθει σ' ένα υγιές κατά τ' άλλα ρεύμα των ημερών μας. Το ζήτημα ασφαλώς και έχει σημαντικές εθνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Οφείλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας για την πραγματικά πολύτιμη προσφορά τους. Εις το επανιδείν…



Πηγή: http://www.meandros.net/portal/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=664&mode=thread&order=0&thold=0

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ INDYMEDIA ΑΠΟ ΤΟ 2002 Ο "ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗΣ" ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ!





Μετά τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που παρουσιάσαμε σχετικά με την παρουσία των "διακεκριμένων Αρχαιολατρών" Τζάνη και Ιατρόπουλου ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ,φέρνουμε στο φως κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν:ΤΗΝ ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥ......
INDYMEDIA!

Προκαλεί εντύπωση (ή μήπως όχι;) το γεγονός πως ο συγκεκριμένος ποιητής-συγγραφέας γράφει εκεί ΑΠΟ ΤΟ 2002,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΑΙΤ!!!

Δείτε λοιπόν δύο κείμενά του,που πέρασαν την αυστηρότατη λογοκρισία της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ιστοσελίδας και δημοσιεύθηκαν:

-Το ένα,με τίτλο "Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΩΣ ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ"!

-Και το δεύτερο,ένα ισλαμολάγνο και άκρως αριστερίστικο κείμενο με τίτλο "ΜΕ ΛΕΓΑΝΕ ΜΩΧΑΜΕΤ"!

Τελικά,φαίνεται πως έχουν δίκιο όσοι φωνάζουν πως ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ,οι Δωδεκαθειστές ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ!

Για να το πούμε καλύτερα:ΤΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ,ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ!

Κι όλοι μαζί,έχουν στόχο τη διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας μέσω του διχασμού της για θρησκείες!

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ "ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ" ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ,ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ ΚΛΠ!

Σιγά-σιγά,το κουβάρι ξετυλίγεται και οι "υπερπατριώτες" ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ:Όσο και να λυσσάνε ορισμένοι υβρίζοντάς μας,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!





http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΞΑΝΤΑΣ) ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΤ;

Το συγκεκριμενο βιντεο ειναι απο την εκπομπη ΕΞΑΝΤΑ της ΝΕΤ. Στο site της ΝΕΤ το διαγραψανε. Δεν συμφερει βλεπεις κανεναν αφου το προπαγανδιστικο συστημα του ΔΝΤ ειναι παντου.
Λοιπον σε αυτο το βιντεο διχνει την Γουατεμαλα οπου το ΔΝΤ καταφερε να μπει το 1984 και καταφερε να παει την οικονομια σε υψηλα επιπεδα. Μικρο πληθωρισμο , εξαγωγες και ευημερια μακροοικονομικων. Ομως ΜΕ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ. Το χρημα το διακινουν 10-20 οικογενειες. Ολοι οι κατοικοι υποσυτιζονται και τα παιδια μεγαλωνουν αγραμματα. Πως θα ξεσηκωθουν ? Το μονο που κανουν ειναι να δινουν μαχη να ειναι ζωντανοι.
 



Αυτο ειναι ενα μικρο δειγμα του ΔΝΤ απο το εγκυρο ντοκυμαντερ ΕΞΑΝΤΑΣ. Το βιντεο δεν ξερω ποσο καιρο θα μεινει ακομα επανω στο youtube.
Απο το 1984 μεχρι τωρα περασαν χοντρα χοντρα 30 χρονια . Αυτο ηταν το προγραμμα των νεοταξικων που εφαρμοστηκε σε χωρες που δεν ανηκαν σε αυτο που αποκαλουσαμε αναπτυγμενες χωρες της δυσης τοτε.
Το τωρινο νεοταξικο προγραμμα που βλεπουμε οτι ξεκινα το 2010 απο την Ελλαδα , την χωρα που δημιουργησε τον πολιτισμο πριν χιλιαδες χρονια , θα εχει τουλαχιστον 30 χρονια εφαρμογη με την συμμετοχη βεβαια και αλλων χωρων με “ασθενη οικονομια” την οικονομια βεβαια που ιδιοι προκαλεσαν και ανηκουν στον αναπτηγμενο πλεον δυτικο κοσμο.
Η χωρα που ξεκινησε τον πολιτισμο την δημοκρατια πριν χιλιαδες χρονια θα ειναι η αφορμη και το μοντελο να υποδουλωσει και αλλα κρατη στην νεα μορφη πολιτισμου. Τον “πολιτισμο” των ΜΚΟ οπου καθε ομαδα ανθρωπων  θα μπορει να εχει φωνη προς την μοναδικη κυβερνηση του κοσμου. Ετσι ΜΚΟ (μη κυβερνητικες οργανωσεις) θα παιζουν το ρολο τους στο αυριανο πολιτικο συστημα αφου τον σημερινο ρολο τους τον εχουν πετυχει. Δηλαδη τον ρολο της αποσταθεροποιησης. Ετσι θρησκειες , ιδεες κλπ θα εχουν την σταμπα των ΜΚΟ. ΟΙ ΜΚΟ θα ειναι οι αντιπρωσωποι μας σαν “πολιτες”.
Ο κοσμος αλλαζει το σχεδιο εφαρμοζετε . Καθεστωτα πεφτουν με σχεδιο (λιβυη, αφρικη, κλπ ).αφου πλεον δεν τα χρειαζονται,  εχουν ετοιμο καινουρια μορφη καθεστωτως. Γιατι δεν τα χρειαζονται τωρα ? Μηπως δουμε και καποιο παρακλαδι του ΔΝΤ και εκει ?
Παντως στο μελλον αυτοι που βοηθουν τον μηχανισμο τουΔΝΤ (δημοσιογραφοι πουλημενοι πολιτικοι μεγαλοοικογενειες εφοπλιστων εργολαβων κλπ) θα εχουν ενα κεραμμυδι στο κεφαλι τους εμεις οι υπολοιποι θα εχουμε μερικα email να θυμομαστε.
Η τωρινη μεταναστευτικη πολιτικη (δεν υπαρχει) μπατε σκυλοι αλεστε ειναι και αυτο με σχεδιο . Αλοιωση βιωτικου επιπεδου, παιδειας κλπ. Αυτοι δεν εκπαιδευονται . Το μονο που κανουν ειναι να παλευουν να ζησουν και να γεννανε. Δινοντας τους δικαιωμα αυριο μεθαυριο να ψηφιζουν τοτε τελιωσαμε. ΟΧΙ επειδη θα ψηφιζουν αλλα επειδη δεν θα ειναι μωρφωμενοι και δεν θα εχουν κριση. Το κανανε με τις δημοτικες εκλογες.
Οποιος πιστευει οτι ολα αυτα ειναι απλα “θεωριες συνομωσιας” τοτε ας το λαβει σαν ενα καλο μυθιστορημα……..!!!! Καλο ειναι και αυτο.
 
 
 

Γερμανία: Η ‘δημοκρατία’ νίκησε! Έβαλαν μητέρα 12 παιδιών φυλακή, επειδή δεν δέχθηκε τα παιδιά της να παρακολουθήσουν μαθήματα σεξουαλικής αγωγής



ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 23 Φεβρουαρίου 2011 (LifeSiteNews.com) - Μια μητέρα δώδεκα παιδιών καταδικάστηκε σε 43 ημέρες φυλάκιση στη γερμανική πόλη του Salzkotten επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει στα παιδιά της να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ‘σεξουαλικής αγωγής’ σε ένα τοπικό δημοτικό σχολείο, σύμφωνα με δύο γερμανικά (καθολικά) ειδησεογραφικά sites τα Kath.net και Katholishes.info.
Η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύπτεται στα άρθρα, φέρεται να ανήκει στο δόγμα των Βαπτιστών, και της οποίας οι θρησκευτικές της πεποιθήσεις είναι αντίθετες με το συγκεκριμένο μάθημα. Το ζευγάρι λέει ότι τα δικαιώματά τους βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην οποία έχει προσχωρήσει η Γερμανία, αγνοήθηκαν εντελώς.
Επικαλούνται το άρθρο 2 του πρώτου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης, η οποία αναφέρει: «Το κράτος σέβεται το δικαίωμα των γονέων να εξασφαλίζουν αυτή την εκπαίδευση και τη διδασκαλία, σύμφωνα με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις τους». Το τοπικό δημοτικό σχολείο έχει αγνοήσει αυτό το δικαίωμα από το 2005 , και τώρα δέχθηκε υποστήριξη από το δικαστικό σώμα.
Ο σύζυγος της γυναίκας λέει ότι «στην γυναίκα του της λείπει η οικογένειά της, αλλά βρίσκει παρηγοριά στο Θεό», σύμφωνα με το Kath.net, το οποία επίσης αναφέρει ότι στα μικρότερα παιδιά «τους λείπει η μητέρα τους», αλλά ότι αυτά τα άδικα παθήματα είναι μέρος της εμπειρίας του να είσαι Χριστιανός.
Η δίωξη των Γερμανών που εφαρμόζουν το homeschoolingή απορρίπτουν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση της κυβέρνησης είναι ένα συνεχές φαινόμενο (Το ‘homeschooling’ είναι δικαίωμα εκπαίδευσης στο σπίτι, από γονείς που δεν εμπιστεύονται το εκπαιδευτικό σύστημα του κράτους – πρακτική που βρίσκει απήχηση σε πολλούς χριστιανούς. Ιδιαίτερα όσον αφορά το συγκεκριμένο μάθημα ‘σεξουαλικής αγωγής’, τα δημόσια σχολεία μαθαίνουν στα παιδιά – από μικρή ηλικία - ότι η ομοφυλοφιλία είναι απολύτως ‘φυσιολογική’. Η πρακτική αυτή - ισχύει και στις ΗΠΑ, αλλά και εκεί πολεμείται). Τον Απρίλιο του περασμένου έτους στον δικτυακό τόπο Kopp Online Κοπ Online αναφέρθηκαν αρκετές περιπτώσεις γερμανίδων μητέρων που κατοικούν στο Salzkotten και έκατσαν μέχρι και μια εβδομάδα στη φυλακή για την άρνησή τους να στείλουν τα παιδιά τους στο μάθημα σεξουαλικής αγωγής. Παρόμοιες διώξεις αναφέρθηκαν στην ίδια πόλη, που βρίσκεται στην περιοχή του Paderborn, το Δεκέμβριο του 2009.
Τον Ιανουάριο του 2010 σε μια οικογένεια Γερμανών χορηγήθηκε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από χρόνια παρενόχληση που δέχονταν από τη γερμανική κυβέρνηση για την κατ 'οίκον εκπαίδευση των παιδιών τους (homeschooling).



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

STOP και πάλι από τον Νικολά Σαρκοζί στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.


Μεγαλοπρεπές "Όχι" εισέπραξε για άλλη μια φορά η Τουρκία από την Γαλλία για είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα από τον πολέμιο της τουρκικής ένταξης Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και μάλιστα επί τουρκικού εδάφους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νικολά Σαρκοζί ως προεδρεύοντα των G20 και όχι ως προέδρου της χώρας του, ο γάλλος πρόεδρος και ο τούρκος ομόλογός του είχαν συζητήσεις για τις… διαφωνίες τους επί του θέματος των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.
Ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα «στα οποία δε συμφωνούμε», εννοώντας τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας. «Προσπαθούμε να κατανοήσουμε, ο ένας τις κόκκινες γραμμές του άλλου και να χαράξουμε ένα δρόμο για το μέλλον. Μπορεί να έχουμε διαφωνίες, αλλά ταυτόχρονα μπορούμε να έχουν στενές σχέσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι ενώ η Γαλλία είχε υπογράψει την απόφαση για την ένταξη της Τουρκίας, ο ίδιος μετά την εκλογή του το 2007 δήλωσε πως η Τουρκία δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα και δε θα έπρεπε να ενταχθεί, ο Σαρκοζί είπε: «Η απόφαση της Ε.Ε. ήταν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχει κάποια απόφαση για την ένταξη». Είπε πως ο ίδιος δε θεωρεί σωστή την ένταξη, αλλά τόνισε πως πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι χρήσιμες.

Ο γάλλος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας «αν προσέξατε δεν έκανα κάποια δήλωση για το Κυπριακό, το οποίο έχει και αυτό κάποιο ρόλο στην όλη διαδικασία. Θα πρέπει να αναζητούμε συμβιβασμό και όχι αδιέξοδα».

«Ανέφερα στον κ. Πρόεδρο ότι από το 1992 έχει να επισκεφθεί πρόεδρος της Γαλλίας την Τουρκία και όχι θα θέλαμε να τον φιλοξενήσουμε και ως Πρόεδρο της χώρας του» είπε ο Γκιουλ και τόνισε ότι ο Σαρκοζί εξέφρασε σχετική επιθυμία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-16 ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ - ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Με επιβατηγά καράβια που συνοδεύονται από φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού και με μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 υπό την κάλυψη οπλισμένων F-16 από την Κρήτη, επιχηρούν τον απεγκλωβισμό ξένων πολιτών από την Λιβύη, συμπεριλαμβανομένων και Ελλήνων. Τα επιβατηγά MINERVA-ANTONIA, Hellenic Spirit και Olympic Champion έχουν ήδη πάρει το δρόμο της επιστροφής μετά την επιτυχή και χωρίς απρόοπτα επιβίβαση 4000 και πλέον ξένων πολιτών από το λιμάνι της Βεγγάζης και συνοδεύονται από την φρεγάτα "ΨΑΡΑ"...

Τα ελληνικά F-16 που πετάνε από εχθές οπλισμένα, καλύπτουν την όλη επιχείρηση με τους πιλότους μας να βρίσκονται με το δάκτυλο στην σκανδάλη, αφού η Λιβυκή πολεμική αεροπορία επιδεικνύει τις τελευταίες μέρες απρόβλεπτη και ανορθόδοξη συμπεριφορά, μιά βομβαρδίζοντας και πολυβολόντας εξεγερμένους άοπλους πολίτες και μιά προσγειώνοντας αεροσκάφη της στην Μάλτα με τους πιλότους της να αιτούνται άσυλο, προφανώς αρνούμενοι να εκτελέσουν διαταγές σφαγής άμαχου πληθυσμού.
Η ελληνική πολεμική αεροπορία έχει από εχθές στον έλεγχο της -συνεπικουρούμενη κι από άλλα μαχητικά δυνάμεων του ΝΑΤΟ- ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αυτήν την κρίση...


stoxos
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΛΗ ΕΔΩ  - ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

Κραυγή αγωνίας από τους δημότες του Δήμου Ορεστιάδας: Όχι σε άλλα κέντρα παράνομων μεταναστών


ImageΟι δημότες του νέου Δήμου Ορεστιάδας, κάτοικοι του Βορείου Έβρου, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας και με μόνο κίνητρο την αγάπη μας γι’ αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1. Ο Έβρος ήδη σηκώνει μεγάλο μέρος από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης της χώρας και η ικανότητα της περιοχής να.....αποσβέσει τμήμα του εθνικού προβλήματος έχει ήδη εξαντληθεί με τη λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης στο Φυλάκιο.
2. Το τεράστιο έλλειμμα αναπτυξιακού σχεδιασμού σε συνδυασμό με την ίδρυση νέων κέντρων παράνομων μεταναστών θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση της περιοχής...»
3. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεδρίασή του στις 17/2/11, οι κομματικές παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΔΗ.ΣΥ), βουλευτές, αλλά και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, καταδίκασαν ομόφωνα κάθε σχεδιασμό για ίδρυση κέντρου παράνομων μεταναστών στην περιοχή (όπως κι αν αυτό ονομαστεί).
4. Κάθε νόμος - απόφαση της πολιτικής εξουσίας που εκφράζει συμφέροντα, προθέσεις και προγράμματα πολιτικών ομάδων και κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών δεν δικαιούται να θίγει τα συνταγματικά δικαιώματα και στο πλαίσιο αυτό οποιοσδήποτε νόμος ή απόφαση για ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου (ή κέντρου κράτησης, φύλαξης, 1ης υποδοχής ή όπως αλλιώς «βαπτιστεί») σε λύση «πακέτο» στον νομό Έβρου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα χωρίς καν αυτή να ζητηθεί, θα είναι παράνομη,
Ζητούμε
την άμεση άρση κάθε σκέψης, απόφασης και σχεδιασμού νέων κέντρων παράνομων μεταναστών και λύσεων «πακέτο» στον Νομό Έβρου και δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις εγκληματικές αυτές επιλογές που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας.
Καλούμε
τους πολίτες να υπογράψουν το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας που εκδόθηκε και να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των κέντρων παράνομων μεταναστών στο Βόρειο Έβρο, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011, ώρα 1:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ορεστιάδας.
Οι πολίτες φωνάζουμε δυνατά δεν πάει άλλο!!!
Πρωτοβουλία Πολιτών κατά των Κέντρων Παράνομων Μεταναστών στον Έβρο



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γιορτάζουν οι "Ευρωπαίοι" Γιαννιώτες την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους

ImageΤην 98η επέτειο της απελευθέρωσης γιορτάζουν αύριο, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, οι σύλλογοι Ηπειρωτών στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών «Δωδώνη» στο Ντίσελντορφ, της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου, του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κολονίας και περιχώρων και του Ηπειρωτικού Συλλόγου «Δωδώνη» της Νυρεμβέργης.

Επίσης, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αμβούργου, παρουσία των ελληνικών προξενικών αρχών, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ηπειρωτών της πόλης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1912/1913.

Η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων θα εορταστεί με μία ηπειρωτική βραδιά, στις 5 Μαρτίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αμβούργου. Την ίδια ημέρα, εκδήλωση διοργανώνει και η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ανοβέρου και περιχώρων, όπως και η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοκχόλμης. 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έτοιμο το ΝΑΤΟ για απόβαση στην Λιβύη! - Σε επιφυλακή η 82η και η 101η Μεραρχίες στις ΗΠΑ

ImageΤο ΝΑΤΟ "ζεσταίνει τις μηχανές του" για επέμβαση στην Λιβύη και όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την έδρα της Συμμαχίας: "Είναι θέμα ημερών να ληφθεί απόφαση επέμβασης προς την κατεύθυνση πρώτον του απεγκλωβισμού των ξένων υπηκόων και δεύτερον για την προστασία του άμαχου πληθυσμού" Υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας που δεν εξομολογείται δημοσίως, αλλά είναι κρίσιμος: Η ανάγκη να επανέλθει η η αγορά πετρελαίου σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να εξαφανιστεί το +45% στην τιμή του που διαμορφώθηκε σε μερικές ημέρες και έχει φέρει σε τεράστια αναστάτωση τις αγορές.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα, έκτακτη σύνοδο των συμμάχων για να συζητηθεί το θέμα της σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη πολλά σκάφη του 6ου αμερικανικού Στόλου βρίσκονται στην περιοχή, όπως και ρωσικά, γαλλικά, βρετανικά και ιταλικά σκάφη. Στις ΗΠΑ η 82η και 101η αερομεταφερόμενες Μεραρχίες έχουν εισέλθει σε κατάσταση μερικής επιφυλακής.
"Η κατάσταση στη Λιβύη αποτελεί πηγή μεγάλης ανησυχίας. Αυτή η κρίση στη γειτονική μας περιοχή επηρεάζει Λίβυους πολίτες και πολλούς πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ μπορεί να αναλάβει δράση για να διευκολύνει και να συντονίσει κάθε ενέργεια των χωρών μελών, εάν και όταν αποφασίσουν να ενεργήσουν. Άρα επιστρέφω εντός λίγων ωρών στις Βρυξέλλες", πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Tweeter (!) ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, λίγο πριν παραστεί στην σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Γκέντελε, κοντά στη Βουδαπέστη.
"Πριν από αυτό, θα συναντηθώ με τους υπουργούς Άμυνας και θα συζητήσω μαζί τους με ποιό ρεαλιστικό τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των γεγονότων αυτών", αναφέρει ο Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην απομάκρυνση των ξένων πολιτών και στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.
"Είναι λίγο πρόωρο να μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ έχει στη διάθεσή του μέσα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιστάσεις και το ΝΑΤΟ μπορεί να ενεργήσει ως πάροχος μέσων και συντονιστής, όταν και εάν τα κράτη μέλη θελήσουν να ενεργήσουν", είπε.
Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι εξετάζονται όλες οι επιλογές, μεταξύ των οποίων και η εγκαθίδρυση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης.
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ δήλωσε ότι η Βρετανία συζητά με την ηγεσία του ΝΑΤΟ για τον συντονισμό των προσπαθειών για την απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Λιβύη τις επόμενες ημέρες.
Στις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν ευρύ φάσμα επιλογών για την απομάκρυνση 5.000-6.000 Ευρωπαίων πολιτών που βρίσκονται ακόμη στη Λιβύη.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ-ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 Βαρέθηκα πραγματικά βαρέθηκα τη εξιδανίκευση προσώπων που το "παίζουν" ειδήμονες της κοσμοθεώρησης των ημών προγόνων........και τελικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία κάστα διασάλευσης του νου μας με δόλιους σκοπούς.
  Στο παρακάτω βίντεο ο Ιωάννης Φουράκης δίνει πληροφορίες σχετικά με τις πιο γνωστές αρχαιοελληνοκεντρικές οργανώσεις.



παρακάτω είναι ένα άρθρο με φωτογραφικό υλικό ντοκουμέντο. 
 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ" ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ "ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!
Στις φωτογραφίες εικονίζονται η κυρία Μαρία Τζάνη (μαζί με τον Νικόλαο Βουργίδη,ΜΕΓΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ" που φοράει την παραδοσιακή τεκτονική ποδιά) πανεπιστημιακός - γνωστή Χριστιανομάχος και ο ποιητής- συγγραφέας Δημήτρης Ιατρόπουλος γνωστός και αυτός για την Αντιχριστιανική του στάση σε ποικίλα θέματα:Οι φωτογραφίες ελήφθησαν εντός του Τεκτονικού Μεγάρου κατά την διάρκεια Εκδηλώσεων κι έχουν δημοσιευθεί από την Μεγάλη Στοά.
 Άλλη μία (προσέξτε το μασωνικό σύμβολο στην πόρτα):
ΠΛΕΟΝ,ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!

ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ!

Έχουν το θράσος και μιλάνε οι εν λόγω "Δωδεκαθειστές" για "εβραιοχριστιανούς",ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ-ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ"!


Σκοπός τους,η κατασυκοφάντηση της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και ο διχασμός του ελληνικού λαού:Γι'αυτό άλλωστε και διατίθεται πακτωλός χρημάτων ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,όπως και συνεχείς εμφανίσεις σε εκπομπές (κυρίως του Χαρδαβέλα)!


ολόκληρο το άρθρο από εδώ πηγή

-------------------------------------------------------
Όταν θα πέσουν οι μάσκες(που θα είναι σύντομα)θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
 και για να μην ξεχνιόμαστε ,οι μάσκες αυτές φοριούνται και από κάτι θεούσες υπέρμαχοι του χριστιανισμού και πίσω από την πλάτη του Έλληνα πάνε σε "στοούλες" και παίζουν με σπαθάκια και μυστικούς όρκους.

Υπερελληνάρες και super χριστιανοί που καπηλεύονται τα κεκτημένα του Ελληνισμού και της ελληνικής ιστορίας ατοιμάζοντας την απόλυτη διάλυση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΈΘΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΙΑ .

Tι ακριβώς έγινε στο Βερολίνο – Επιστολή ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ (ΜΟΝΤΑΡΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ, στην πατρίδα μάλιστα του δασκάλου τους.)


Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές εναντίον του Παπανδρέου


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ
Μπορεί εδω να ειδαμε τον ΓΑΠ να ζητάει κάποιον εκπροσωπο των φοιτητων να μιλήσει.
Η αλήθεια όμως ειναι οτι οταν η εκπρόσωπος των φοιτητριών βάδισε
προς το βημα κάποια στιβαρά χέρια την σταμάτησαν!Την ιδια στιγμή ο
κ.Παπανδρέου συνέχιζε να ζητα κάποιον εκπρόσωπο…

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ.
Mια μαρτυρία από πρώτο χέρι για την αντίληψη περί δημοκρατίας του πρωθυπουργού μας.
ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ
πολύ ενδιαφέρον προς το τέλος , η κουβέντα της κοπέλας
με τη κάμερα με έναν Έλληνα δημοσιογράφο, από τη φωνή υποθέτω το
Χασαπόπουλο του mega όπου τον ρωτά να όλα αυτά θα τα δείξουν στα δελτία
τους και αυτός προσβλήθηκε, φυσικά τίποτα δε δείξανε παρά μόνο
μονταρισμένα βίντεο και ανέφεραν τους Έλληνες φοιτητές ως αναρχικούς.
Βλέπω το Παπανδρέου να ακολουθεί το δρόμο των φίλων του απο της
Σοσιαλιστική Διεθνούς, από την Αίγυπτο

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ
Κανένας Έλληνας δημοσιογράφος (από τους
πολλούς που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, μεταξύ των οποίων και ο
Χασαπόπουλος) δεν ενδιαφέρθηκε να μας μιλήσει, σε αντίθεση με ξένους
συναδέλφους τους. Μας άκουσαν με προσοχή δημοσιογράφοι της Deutsche
Welle, των London Financial Times και άλλων εντύπων……….
ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ AΠΟ ΤΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ
Μ.Τσαμαλίκος
ΤΜΣ/ΑΠΘ
ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ
“Έλαβα το παρακάτω mail, σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη του Γ Παππανδρέου στο Βερολίνο. Βοηθάει να καταλάβουμε πως κατασκευάζεται μια είδηση και γιατί ακόμα και το βιντεο ή το διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσουν ενιοτε παραπλανητικά

Συνάδελφοι, γράφω αυτό το μήνυμα
συγκλονισμένος. Πριν λίγο επέστρεψα από το πανεπιστήμιο Humboldt του
Βερολίνου, όπου μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Είμαι συγκλονισμένος από την βιαιότητα
των οπαδών του ΠαΣοΚ, την υποκρισία του προέδρου του και την
παραπληροφόρηση των ελληνικών ΜΜΕ.
Όπως καταλαβαίνετε, το μήνυμα θα είναι πολιτικό, οπότε ισχύουν τα γνωστά. Όποιος δεν ενδιαφέρεται, ας προσπεράσει.
Την περασμένη Πέμπτη κυκλοφόρησε η
είδηση ότι θα έρθει ο Παπανδρέου να μιλήσει με θέμα:  Addressing the
Financial Crisis. An Opportunity for Europe.
Το Σάββατο το απόγευμα
συναντήθηκαν οκτώ ελληνίδες (ή ελληνικής καταγωγής) φοιτήτριες, μέλη της
παλιάς Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Βερολίνου του 2008 (που θυμίζω δεν είχε
καμία κομματική ταυτότητα ή συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό).
Συζήτησαν για μορφές ενδεχόμενης δράσης – έκφρασης δυσαρέσκειας και
κατέληξαν στα εξής:
- να τυπώσουν φυλλάδιο, το οποίο θα αναλάμβαναν οι δύο να μοιράζουν έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου
- να βγάλουν τρεις διαφορετικές αφίσες και να τις κολλήσουν στις εισόδους και τους διαδρόμους που οδηγούν στην αίθουσα
- να φτιάξουν τρία πανό και να τα σηκώσουν ανά δύο στην διάρκεια της ομιλίας.
Σήμερα το πρωί συναντήθηκαν ξανά για τα πανό και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Τα πανό έγραφαν (στα γερμανικά) τα εξής:
- Παπανδρέου: 20 χρόνια στην εξουσία. Αυτός που προκάλεσε την κρίση, τώρα θα μας σώσει απ’ αυτήν
- Η κρίση ως ευκαιρία (ήταν ο τίτλος της ομιλίας του): μείωση της φορολογίας κερδών από 24 σε 20% και κατάργηση των συμβάσεων
- Ανεργία νέων: Τυνισία 30% – Ελλάδα 30%. Η εξέγερση έρχεται
Εγώ ήμουν ενήμερος για όλα αυτά, όμως
δεν συμμετείχα στις συναντήσεις. Πρόθεσή μας ήταν να μην εμπλακώ στην
δράση τους, αλλά να προσπαθήσω να πάρω τον λόγο, αν στο τέλος ο
Παπανδρέου δεχόταν ερωτήσεις. Φυσικά είχαμε την βεβαιότητα ότι θα
δραστηριοποιηθούν κι άλλες ομάδες του Βερολίνου.
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και λίγο πριν
ξεκινήσει η εκδήλωση η αστυνομία έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε
τσάντες νέων που βρίσκονταν στο βάθος της αίθουσας. Όταν μπήκε ο
Παπανδρέου, το μισό ακροατήριο χειροκροτούσε όρθιο. Δίπλα μου είχα κάτι
γεροντάκια, έτοιμα να λιποθυμήσουν από την συγκίνηση που θα ακούσουν τον
ηγέτη – κι ας μην καταλάβαιναν γρι αγγλικά.
Ο Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του
μιλώντας για την Δημοκρατία – αυτό ήταν τελικά το βασικό θέμα της
ομιλίας του και μάλιστα στην αρχή έκανε αναφορά στην χούντα, η οποία,
όπως είπε, περιόρισε την δημοκρατία με την πρόφαση ότι έτσι την έσωζε
(την δημοκρατία) από τον κίνδυνο του κομμουνισμού. Περίπου δέκα λεπτά
μετά την έναρξη της ομιλίας του, κι ενώ έλεγε κάποιο από τα γνωστά ψεύδη
για το πώς η κυβέρνησή του εμβαθύνει την έννοια της Δημοκρατίας στην
Ελλάδα, από το βάθος της αίθουσας ακούστηκε στα ελληνικά ένα “ψεύτη!”
και αμέσως πετάχτηκε μια ομάδα 5-6 ατόμων (αγνώστων σε μας) που σήκωσε
ένα πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα. Η αντίδραση ήταν ακαριαία,
Έλληνες μπράβοι έπεσαν πάνω στους “ταραξίες” και τους μπουζούριασαν. Εδώ
πρέπει να πω ότι δεν μου είναι ξεκάθαρη η ταυτότητα αυτών που αποκαλώ
μπράβους, υποθέτω ότι ήταν η φρουρά του Παπανδρέου. Όπως τους τραβούσαν
λοιπόν έξω από την αίθουσα, ένας από αυτούς (γερμανός) φώναξε malaka και
fuck you, γεγονός που πλήγωσε βαθύτατα τα γεροντάκια κι εξόργισε τα
κομματόσκυλα του ΠαΣοΚ. Αυτοί που πολύ βίαια απομακρύνθηκαν από την
αίθουσα χτύπησαν δυο-τρεις φορές δυνατά την πόρτα, φώναξαν απ’ έξω
μερικά συνθήματα και σταμάτησαν. Μέσα σε 2-3 λεπτά η κατάσταση ηρέμησε
πλήρως και η ομιλία συνεχίστηκε.
Περίπου δέκα λεπτά μετά, σηκώθηκαν τα
κορίτσια της δικιάς μας ομάδας. Οι δυο πρώτες άνοιξαν το πανό τους και
το κρατούσαν στην μέση της αίθουσας εντελώς σιωπηλές. Μόλις τους πήραν
είδηση, μέλη του ΠαΣοΚ έπεσαν πάνω τους και τους τράβηξαν το πανό βίαια.
Οι μπράβοι έσπευσαν πάλι και απωθούσαν τις κοπέλες, ενώ άλλες δύο
προσπάθησαν να ανοίξουν το δικό τους πανό, χωρίς επιτυχία. Τα υπόλοιπα
(κατά κανόνα γηραιά) μέλη του ΠαΣοΚ που βρίσκονταν στην αίθουσα
εξοργίστηκαν με την ασέβεια των νέων στο πρόσωπο του ηγέτη (οι
περισσότεροι είχαν σηκωθοί όρθιοι) και επιτέθηκαν λεκτικά στις τέσσερις
φοιτήτριες, οι οποίες με την σειρά τους άρχισαν να φωνάζουν κι αυτές
συνθήματα. Πάνω στην αναμπουμπούλα οι τελευταίες δύο κατάφεραν να
ανοίξουν το δικό τους πανό, ενώ εγώ ασυναίσθητα διέσχισα απαρατήρητος
την αίθουσα και βρέθηκα σε απόσταση δύο μέτρων από τον Παπανδρέου. Τον
ρώτησα αν έτσι αντιλαμβάνεται την δημοκρατία κι αν εγκρίνει την βίαιη
αντίδραση των μπράβων του (τότε δεν είχα ακόμα συνειδητοποιήσει ότι
δρούσαν και απλά μέλη του κόμματος) απέναντι σε μια ειρηνική
διαμαρτυρία. Ο Παπανδρέου με ρώτησε αν εκπροσωπώ τους διαμαρτυρόμενους,
του απάντησα αρνητικά και σ’ αυτό το σημείο πρότεινε από το μικρόφωνο να
βγει κάποιος εκπρόσωπος και να ανέβει στο πάνελ, όμως μέσα στην αίθουσα
επικρατούσε τέτοιος πανικός που κανείς δεν μπορούσε να τον ακούσει.
Κινήθηκα πάλι προς τα πίσω, να πω στα κορίτσια ότι ζητάει εκπρόσωπο και
όταν επιστρέφαμε με μία από αυτές προς το βήμα, με ακινητοποίησε ένας
μπράβος πιάνοντάς με από τους καρπούς (μου ήταν αδύνατο να κουνηθώ έστω
κι ένα χιλιοστό), ενώ ΠαΣοΚοι μας έφραξαν τον δρόμο. Τους φώναζα ότι
είναι η εκπρόσωπος που ζήτησε ο Παπανδρέου, του φώναζα κι εκείνου, αλλά
με άκουγε χωρίς να αντιδρά. Τελικά ξανάρχισαν να μας σμπρώχνουν βίαια,
με απείλησαν ότι θα μου πάρουν την φωτογραφική (όλη αυτήν την ώρα τους
φωτογράφιζα) και ότι θα με δείρουν (!), εγώ γαντζώθηκα σε μια καρέκλα
και την ώρα που πετούσαν τις κοπέλες έξω από την αίθουσα, ο Παπανδρέου
ξανάρχισε την έκκληση για εκπρόσωπο.
Λίγα λεπτά μετά με πλησίασε μια κοπέλα
από την διοργάνωση της εκδήλωσης και με ρώτησε αν μπορώ να μιλήσω εκ
μέρους αυτών που έφυγαν. Απάντησα αρνητικά και της είπα ότι δεν έφυγαν,
αλλά τους πέταξαν έξω. Της είπα να ανοίξει την πόρτα και να τους
μιλήσει. Βγήκε πράγματι έξω και ξαναγύρισε λέγοντάς μου ότι οι άλλοι
είχαν φύγει (στην πραγματικότητα η αστυνομία τους έβγαλε από το κτίριο).
Μου ζήτησε να βγω έξω να μιλήσουμε και μου εγγυήθηκε ότι θα μπορέσω να
ξαναμπώ.
Έξω από την αίθουσα με περίμενε ο
κοσμήτορας της σχολής. Μου ζήτησε συγνώμη και τον ρώτησα ποιοι ήταν
αυτοί που απομάκρυναν τους φοιητητές από τον χώρο του πανεπιστημίου. Μου
απάντησε “η αστυνομία” και όταν του είπα ότι μιλούσαν ελληνικά,
παραδέχτηκε ότι ήταν ελληνική αστυνομία, αλλά ότι στην αίθουσα
βρίσκονταν και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Με ρώτησε πολύ ευγενικά
αν θα μπορούσα να μείνω μέχρι το τέλος και να πάρω τον λόγο, να θέσω
μία ερώτηση στον Παπανδρέου και του εξήγησα ότι γι’ αυτόν τον λόγο
βρέθηκα εκεί. Στην συνέχεια με συνόδευσαν στην θέση μου. Εν τω μεταξύ ο
Παπανδρέου συνέχιζε να μιλάει για την Δημοκρατία κι εγώ να δέχομαι τις
επιθέσεις των γύρω μου για την αναίδεια της γενιάς μας.
Το πιο σουρεαλιστικό στοιχείο της
εκδήλωσής ήταν ότι μέχρι το τέλος στεκόντουσαν όρθιοι, στην μέση και το
βάθος του διαδρόμου, δυο μπράβοι που επέβλεπαν την τήρηση της τάξης σε
μια ομιλία με θέμα την δημοκρατία (βλ. λινκ στο τέλος).
Πράγματι ο κοσμήτορας, ο οποίος
συντόνιζε τις ερωτήσεις, μου έδωσε τον λόγο κι έθεσα την εξής ερώτηση
(συγχωρέστε τα αγγλικά μου):
I’m afraid, that the question that I
have prepared will sound silly. So allow me to ask the question and then
add a sort comment.
Government proceedings in Greece are
becoming less and less democratic. You were elected one and a half year
ago with a program completely different to what you apply, your members
of the Parliament are not free to vote at will, Parliament itself does
not need to approve Minister’s of Finance decisions, Justice cannot
touch members of the ruling political parties. Is this your personal
vision for the future of Europe?
Well, you spoke too much about democracy
today. It is obvious that your environment does not understand
democracy in the same way. Do you approve this violent reaction to the
non violent demonstrating students? Are you interested in listening to
the voice of the new generation and the opposition, or all you want is
the applause of your party members?
Απάντησε και στα δυο σκέλη. Στο δεύτερο
είπε ότι η αντίδραση για την αντίδραση δεν βγάζει πουθενά και ότι θα
ήθελε να καθίσουμε να συζητήσουμε. Κι αυτός, είπε, αν ήταν νέος, θα
ήθελε να διαδηλώσει, αλλά αυτό δεν έχει νόημα. Να πάμε με τις ιδέες μας
και τις προτάσεις μας, να συζητήσουμε [sic].
Για το πρώτο σκέλος είπε ότι η χώρα
έφτασε εδώ που έφτασε επειδή δεν λειτουργούσε δημοκρατικά. Επειδή οι
πολίτες δεν έλεγχαν τους πολιτικούς. Και κατέληξε – ναι, δεν κάνω πλάκα –
ότι στο σημείο που βρέθηκε η χώρα ήταν απαραίτητο να κάνουμε ένα βήμα
πίσω στην Δημοκρατία μας, για να την διαφυλάξουμε και να μπορέσουμε στο
μέλλον να την εμβαθύνουμε. Κι έτσι, ο ανεκδιήγητος, κατάφερε να
επιστρέψει εκεί απ’ όπου άρχισε: στον Παπαδόπουλο.
Τον λόγο πήραν συνολικά δώδεκα ακροατές,
όλοι δημοσιογράφοι ξένων εντύπων, εκτός από έναν γερμανό φοιτητή και
μια ελληνίδα ΠαΣοΚα, η οποία ρώτησε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τον
δύσκολο δρόμο να περικόψει τα εισοδήματα των μισθωτών, αντί να
φορολογήσει τις τράπεζες. Ο Παπανδρέου απάντησε ότι το κάνανε
υπολογίζοντας τις συνέπειες που θα είχε κάθε κίνηση. Αν είχαν επιτεθεί
στο κεφάλαιο, είπε, θα χάναμε για πάντα την αξιοπιστία μας στις αγορές,
ενώ όλοι οι καταθέτες θα απέσυραν τα χρήματά τους από τις τράπεζες,
οδηγώντας τες σε πτώχευση. Ομολόγησε δηλαδή ξετσίπωτα ότι η απόφαση να
πλήξει τους μικρομεσαίους ήταν συνειδητή επιλογή.
Κανένας Έλληνας δημοσιογράφος (από τους
πολλούς που συνόδευαν τον πρωθυπουργό, μεταξύ των οποίων και ο
Χασαπόπουλος) δεν ενδιαφέρθηκε να μας μιλήσει, σε αντίθεση με ξένους
συναδέλφους τους. Μας άκουσαν με προσοχή δημοσιογράφοι της Deutsche
Welle, των London Financial Times και άλλων εντύπων. Η είδηση έπαιξε
αμέσως στην Ελλάδα, φυσικά διαστρεβλωμένη. Στην αρχή τα ελληνικά μέσα
μιλούσαν για μία ομάδα νεαρών αναρχικών που επιτέθηκε φραστηκά στον
Παπανδρέου και με βίαιο τρόπο διέκοψε την ομιλία του. Αργότερα το
άλλαξαν σε “προσπάθησε να διακόψει”, ενώ τελικά κάποια μέσα μίλησαν για
δύο διακριτές ομάδες και άλλαξαν το “αναρχικών” σε “φοιτητών”.
Για όλα τα παραπάνω έχουμε – ευτυχώς –
ντοκουμέντα. Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης το βιντεοσκοπήσαμε ή το
μαγνητοφωνήσαμε. Μέρος από το υλικό έχει ήδη ανέβει στο ίντερνετ και
σύντομα θα ανεβούν και τα υπόλοιπα.
Ενδεικτικά:



Μ.Τσαμαλίκος
ΤΜΣ/ΑΠΘ
ΥΓ: Όλο αυτό οργανώθηκε σε δυο μέρες από μια ομάδα 12 ανθρώπων,
ερασιτεχνών του συνδικαλισμού μέσα σε δύο μέρες (δεν υπολογίζω την πρώτη
ομάδα, για τους οποίους δεν έχω ιδέα πόσοι και ποιοι ήταν).
 
 
 


Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...