Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πλήγμα με 110 πυραύλους από ΗΠΑ στη Λιβύη


Χτύπησαν συστήματα αεράμυνας και ραντάρ

Με 110 πυραύλους κρουζ τύπου Τόμαχοκ έπληξαν οι ΗΠΑ 20 λιβυκούς αντιαεροπορικούς στόχους για να διευκολύνουν την δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού από τις δυνάμεις της συμμαχίας, δήλωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου.

«Τα περισσότερα από τα πρώτα κτυπήματά μας ήταν εκεί όπου βρίσκονται τα αντιαεροπορικά συστήματα του Καντάφι και θα τα συνεχίσουμε κατά στόχων στην Τρίπολη και την Μισράτα» ανέφερε ο εκπρόσωπος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία .

«Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά και τρία υποβρύχια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο και πλησιάζουν τη Λιβύη εξοπλισμένα με πυραύλους κρούζ τύπου Τομαχοκ» είπε.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πέραν των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει δράση οι αεροπορικές δυνάμεις της Βρετανίας, της Γαλλίας, του Καναδά και της Ιταλίας που εκτός των πολεμικών αεροσκαφών τους μετέχουν και με περίπου 25 πλοία.

πηγή

Και ο Άραξος ορμητήριο για βομβαρδισμό του Καντάφι!




Πλήρης επιβεβαίωση του defencenet.gr για την χρήση της βάσης του Αράξου ως ορμητήριου ("Τέσσερα αεροδρόμια δίνουν στο ΝΑΤΟ") για τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη, πανηγυρική διάψευση της κυβέρνησης για άλλη μιά φορά (μόλις χθες ο ΑΝΥΠΕΘΑ Π.Μπεγλίτης έλεγε ότι "Μόνο η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί, αλλά όχι για βομβαρδισμούς") και εν τέλει όλη η δυτική Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο αεροδρόμιο βομβαρδισμού της Λιβύης!

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΑ, τα οκτώ βελγικά μαχητικά F-16 MLU (επτά μονοθέσια και ένα διθέσιο) που βρίσκονται στον Άραξο θα χρησιμοποιηθούν στις επιδρομές κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη. Εδώ δημιουργούνται μεγάλα ζητήματα που πέρα από οτιδήποτε άλλο ακούν στο όνομα "ανταλλάγματα". Τι έχει να κερδίσει η χώρα από την μετατροπή της σε βάση βομβαρδισμού βεδουίνων;


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η συνεργασία Ροκφέλερ με τους Ναζί για τη δημιουργία του "κινήματος της ευγονικής" [βίντεο]


Σ'αυτή την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του, ο Δρ. Μπλέιλοκ αποκαλύπτει ότι τα προγράμματα αποπληθυσμού που δημιούργησε το Ιδρυμα Ροκφέλερ σε συνεργασία με τους Ναζί, ήταν η βάση των σύγχρονων πρακτικών «ευγονικής», όπως η δηλητηρίαση με το φθόριο και τα εμβόλια.
Ο Μπλέιλοκ εξηγεί πώς ξεκίνησε το κίνημα της ευγονικής στην Αμερική μέσω των χρηματοδοτήσεων Ροκφέλερ, Φορντ και Κάρνεγκι, και ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρόγραμμα «Επιστήμη του Ανθρώπου», ήταν μια προσπάθεια κοινωνικής μηχανικής στην ανθρωπότητα για να εξοντωθούν όσοι θεωρούνταν «ανεπιθύμητοι» για την ελίτ...

Οι επιχορηγήσεις των πανεπιστημίων από τον Ροκφέλερ, δίδονταν για προγράμματα ευγονικής. Ανταλλάσσονταν στοιχεία και πληροφορίες με τη Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Όταν προσκολλήθηκαν στον όρο «ευγονική» αρνητικά συναφή περί φυλετικής ανωτερότητας και γενοκτονίας, η ψευδο-επιστήμη ξαναγεννήθηκε κάτω από την ομπρέλα της μοριακής βιολογίας και του DNA.

Στόχος τους είναι να αλλάξει η συμπεριφορά του ανθρώπου και ο τρόπος που σκέφτεται, αλλάζοντας με χημικούς τρόπους τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος. Μια από τις πρωταρχικές μεθόδους μέσα απ'την οποία επιτυγχάνεται αυτό, είναι η φθορίωση του νερού και των τροφίμων. Ο Μπλέιλοκ εξηγεί πώς άρπαξαν οι καιροσκόποι την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι η μείωση των οδοντικών κοιλοτήτων οφείλεται στη φθορίωση του νερού, ενώ αυτή προέκυπτε φυσιολογικά μέσα από την αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου, την οδοντική υγιεινή και την καλή διατροφή στη δύση. Ταυτόχρονα «έθαψαν» τις μελέτες που αποδείκνυαν ότι η φθορίωση του νερού δεν μείωνε τις οδοντικές κοιλότητες, απεναντίας, σε αρκετές περιπτώσεις τις αύξανε, όπως αύξανε και τα κρούσματα καρκίνων...

Στη συνέντευξη δεν περιορίζεται μόνο στην ανάλυση για το φθόριο, αλλά προχωράει στις επιδράσεις του λιθίου (που κι αυτό ρίπτεται στην υδροδότηση πολλών πόλεων) των εμβολίων, και άλλων παραγόντων στην καθημερινότητά μας που πλήττουν την υγεία μας.















http://blogpress-gr.blogspot.com/

Οι …τριακόσιοι του Δημαρά, υπό βροχή, απέκλεισαν τα διόδια του Ρίου


 
Γράφει ο Μαγια

Περίπου τριακόσιοι πατρινοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και απέκλεισαν επί δίωρο τα διόδια του Ρίου, διεκδικώντας την επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων από την κυβέρνηση. Δηλαδή, να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, που ήταν.....
προεκλογική δέσμευση του εκλεγμένου Δημάρχου Ι. Δημαρά και τα σκουπίδια να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ του Φλόκα.
Ανάμεσά τους και απορριμματοφόρα με μαυροκόκκινα πανό, στα οποία είχε γραφτεί «η Ξερόλακκα δεν αντέχει άλλο. Λύση τώρα για να μη μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους».
Η κινητοποίηση έγινε υπό βροχή και ο Δήμαρχος στην ομιλία του έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, να κατεβαίνει στους δρόμους κάθε φορά που συναντά την κρατική αδιαφορία.
Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και Νίκος Τσούκαλης, εκπρόσωποι του ΣΥΝ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και άλλων φορέων.
Η μικρή συμμετοχή των πατρινών στη κινητοποίηση (απείχε σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση), δεν ήταν αναμενόμενη. Και μάλλον πρέπει να έβαλε σε μαύρες σκέψεις τη δημοτική αρχή της Πάτρας, όσον αφορά τη δυνατότητά της (παρά την πανάκριβη καμπάνια…) να πείσει, πως είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα της πόλης.


ksipnistere.blogspot.com

Γιαουρτο...ανάλυση από τον Γιώργο Τράγκα

Στην ιδιοκτησία του Βγενόπουλου η zougla.gr



Σε εξαγορά του zougla.gr προχώρησε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος έναντι 50 εκ ευρώ, αφήνοντας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο την επιμέλεια και την διεύθυνση του site που είναι πλέον στην 13η θέση στην Ελλάδα και έχει τα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις από όλα τα άλλα sites. Τα έξοδα του είναι πολύ λίγα και έχει θετικό ισοζύγιο την ώρα που άλλα sites αδυνατούν να συντηρήσουν ακόμα και τα γραφεία τους.
Στις προθέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου είναι να προχωρήσει το web tv της zougla.gr και να έχει εκπομπές λόγου , αθλητικές και να έχει δελτίο ειδήσεων μιας ώρας!!!
Η συμφωνία κλείστηκε πριν από λίγες ημέρες και ο Μάκης για ακόμη μια φορά πέτυχε να βγάλει χρήματα μετά την αποτυχημένη απόπειρα με την εφημερίδα veto αλλά και την επικερδέστατη πώληση του μεριδίου του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ακούγεται μάλιστα ότι ετοιμάζουν μαζί με τον Βγενόπουλο και μια free press εφημερίδα που θα βγαίνει κάθε Κυριακή. 
 
 
 
enimerosimeapopci.blogspot.com

Ελληνική αρμάδα στη Λιβύη: Συμμετοχή σε ληστεία!


Μια επιχείρηση που σε τακτικό επίπεδο είναι χωρίς ΑΝΣΚ -Αντικειμενικό Σκοπό (και μετά τους βομβαρδισμούς, τι;), ενώ σε πολιτικό επίπεδο θυμίζει περισσότερο ... ληστεία, παρά «ανθρωπιστική επιχείρηση» είναι αυτή που χθες αποφάσισε η κυβέρνηση δια του ΚΥΣΕΑ να εμπλέξει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μία εβδομάδα πριν, το Σάββατο 12/03 δεν υπήρχε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να εμποδίσει την νηοψία-πειρατεία της τουρκικής κορβέτας κατά του ιταλικού σκάφους που δημιούργησε ένα γεωπολιτικό προηγούμενο ανάλογο με αυτό των Ιμίων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την δυνητική ΑΟΖ και χθες η κυβέρνηση, ελαφρά τη καρδία, αποφάσισε να στείλει ολόκληρη αεροναυτική δύναμη στην Λιβύη για να κάνουν, τι; Να υπερασπιστούν  τα ιερά και τα όσια κάποιων φυλάρχων-βεδουίνων της βορειοαφρικανικής χώρας! Και να πολεμήσει εναντίον κάποιων άλλων φυλάρχων-βεδουίνων που υπερασπίζουν έναν ηγέτη τον οποίο μέχρι πριν ένα μήνα όλοι στην Δύση «έγλυφαν», παρά τα δεδομένα εγκλήματά του (Λόκερμπι κλπ).
Πόσο ηθικό είναι να ληστεύεις έναν δολοφόνο με τον οποίο μέχρι χθες συνεργαζόσουν, ενώ είχες πλήρη γνώση ότι επρόκειτο περί δολοφόνου;
Και σε ότι αφορά την ελληνική συμμετοχή για να μιλήσουμε και εντελώς ψυχρά, πόσο έξυπνο είναι να συμμετέχεις σε μία ληστεία, χωρίς να έχεις κανένα όφελος από την λεία; Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι θα υπάρξει όφελος για την Ελλάδα αν καταρρίψουν τα ελληνικά μαχητικά π.χ. έστω ένα MiG-23; Το πιθανότερο είναι κάποιος τρελός μουσουλμάνος αύριο να μας σκάσει κάποια βόμβα στην πλατεία Συντάγματος για αντεκδίκηση.
Χθες έμαθαν οι δυτικοί και ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου για τον Καντάφι, περί τίνος επρόκειτο; H φωτό που δημοσιεύουμε είναι από την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου πριν μερικούς μήνες στην Λιβύη με δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες. Όλοι μαζί παρακαλούσαν έναν, εν γνώση τους, δολοφόνο, να τους δώσει κανένα ψιλοσυμβόλαιο.
Δεν ήξεραν ότι είχε βάλει βόμβες και είχε σκοτώσει κόσμο στην ντισκοτέκ στο Βερολίνο το 1986; Ότι είχε δώσει εντολή και είχαν πυροβολήσει μια γυναίκα αστυνομικό στο Λονδίνο, μέσα από την πρεσβεία; Ότι είχε δώσει την εντολή να μπει η βόμβα στο αεροπλάνο στο Λόκερμπι, σκοτώνοντας τόσους αθώους; Και όμως, για να πάρουν κάποια συμβόλαια έκαναν τα "στραβά μάτια".
Μέχρι και τον βομβιστή του Λόκερμπι παρέδωσε η Βρετανία, τάχαμου ότι είχε καρκίνο, για να πάρει η BP ένα συμβόλαιο σε πετρελαιοπηγή της νότιας Λιβύης. Και ξαφνικά αποφάσισαν να πάρουν όλο το πετρέλαιο, για να μην ... πληρώνουν μεσιτικά στον Καντάφι. Και επικαλούνται «ανθρωπιστικούς» λόγους.
Στη Ρουάντα που σκοτώθηκαν 1,5 εκατ. άνθρωποι μέσα σε 40 μέρες δεν υπήρχαν «ανθρωπιστικοί λόγοι».
Το φοβερό είναι ότι οι υπερασπιστές της ελληνικής πολεμικής εμπλοκής μιλάνε για «συμμαχικές υποχρεώσεις». Δέχθηκε επίθεση καμια χώρα του ΝΑΤΟ; Κτυπήθηκαν συμμαχικά στρατεύματα; Εν πάση περιπτώσει πάμε να απελευθερώσουμε καμιά χώρα όπως έγινε με το Κουβέϊτ το 1991; Εισέβαλε κάποιο κράτος με ολοκληρωτικό καθεστώς σε δημοκρατική χώρα, όπως έγινε το 1950 στη Κορέα και πρέπει να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο κόσμο; Όχι βέβαια!
Απλά διαθέτουμε όπλα, ανθρώπους, εγκαταστάσεις και πόρους για να πάρουν οι άλλοι τα συμβόλαια των πετρελαίων.
Εκεί έχει φτάσει η αλλοτριώση της εξωτερικής μας πολιτικής: Να μην υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δικαιώματα, αλλά να πολεμάμε ως αποικιακά στρατεύματα. Αλλά αυτό είναι ύβρις με την αρχαία έννοια. Και η ύβρις τιμωρείται από τον Θεό...




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ξεκίνησε! - Κτύπησαν τα Rafale και τα Mirage 2000D - (Συνεχής ροή - βίντεο)


(Ανανέωση 18.58): Γαλλικά μαχητικά Rafale και Mirage 2000D προσέβαλαν τους πρώτους στόχους στο έδαφος, κοντά στην Βεγγάζη. Κτύπησαν άρματα μάχης. Τέσσερα άρματα καταστράφηκαν, μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα. Συνολικά 20 Rafale, επιχειρούν στο εναέριο χώρο της Λιβύης προερχόμενα από την νοτιοανατολική Γαλλία, μετά από διαδοχικούς εναέριους ανεφοδιασμούς. Η Γαλλία ανακοίνωσε μέσω του ΓΕΕΘΑ ότι εξαπέλυσε την πρώτη αεροπορική επίθεση κατά της Λιβύης σήμερα Σάββατο στις 18.45 (ώρα Ελλάδας).
Γαλλικό αεροσκάφος κατέστρεψε έναν πρώτο στόχο στη Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού στρατού. Ο πρώτος στόχος ήταν δύο άρματα μάχης  Τ-72 και ένα αντιαεροπορικό SHORAD ZSU-23-4 στα προάστεια της Βεγγάζης. Το SHORAD καταστράφηκε, αλλά φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί κατάφεραν και μετακίνησαν τα Τ-72.
Ειναι σαφής η στρατηγική των δυτικών: Προσπαθούν να αποσυμπιέσουν αρχικά την Βεγγάζη και να αποτρέψουν την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Μ.Καντάφι. Αν πέσει η Βεγγάζη, μετά τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Πρώτα κτυπούν σε τακτικό επίπεδο τα αντιαεροπορικά, όπως φάνηκε καθαρά (πρώτα SHORAD) και μετά τα άρματα μάχης.
Επίσης η Γαλλία ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές για προσγείωση στη Σούδα 6 Mirage 2000-5 από το Κατάρ ειδικειμένων σε αποστολές κρούσης. Είναι από τα Mirage που υπήρξε πρόταση πώλησής τους στην Ελλάδα.
Την Δευτέρα θα έχει φτάσει στην Σύρτη και το αεροπλανοφόρο R61 "Ντε Γκολ".
Στην βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο προσγειώθηκε μία Μοίρα Tornado GR4 και ένα μεταγωγικό C-130, καθώς και δύο πολιτικά αεροπλάνα.

"Αρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν ήδη πάνω από την αφρικανική χώρα και παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη" ανακοίνωσε ο Ν.Σαρκοζί.


Σε δηλώσεις του μετά από την έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο Σαρκοζί είπε ακόμη ότι ο Λίβυος ηγέτης περιφρόνησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό.
«Πρέπει να δράσουμε», πρόσθεσε, «σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη».
Καταλήγοντας, ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «ο Καντάφι μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή, αφού όμως τερματιστεί η βία».


www.defencenet.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ Illuminati NWO Game Card 'Combined Disasters

O Nigel Farage για τη Λιβύη

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ( JAPAN MARCH 19 2011 )

Για υποκλοπές κατηγορείται ο Γιώργος Καρατζαφέρης !

Karatzaferis-Liaskos_19-03-2011Για παράνομη μαγνητοφωνήση συνομιλιών κατηγορείται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης!
Την καταγγελία σε βάρος του έκανε το Σάββατο το μεσημέρι, ο πρώην βουλευτής Ευβοίας και στέλεχος της ΝΔ, Αναστάσιος Λιάσκος.
Ολόκληρο το κείμενο των δηλώσεων του κ. Λιάσκου έχει ως εξής:
«Η δήλωση του κ. Καρατζαφέρη με την οποία με καλεί να παραλάβω το ηχητικό ντοκουμέντο της μεταξύ μας τηλεφωνικής συνομιλίας, συνιστά δημόσια ομολογία ποινικού αδικήματος.
Συνιστά αθλιότητα κατά της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή των ατομικών μου δικαιωμάτων και θίγει την προσωπική μου ελευθερία.
Είναι προφανές ότι το αδίκημα αυτό θα είχε, ήδη, προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, εάν ο κ. Καρατζαφέρης δεν εκαλύπτετο από τη βουλευτική ασυλία».
Το ιστορικό
kaseta_ypoklopi_19-03-2011Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Λιάσκος είχε συνάντηση με τον κ. Καρατζαφέρη ενώ, την Παρασκευή το πρωί, ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι ο πρώην νεοδημοκράτης βουλευτής προσχώρησε στο κόμμα του και μάλιστα, πρόκειται να αναλάβει ρόλο στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Λιάσκος με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε τη συνάντησή του με τον κ. Καρατζαφέρη αλλά πρόσθεσε: «… παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία».
Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής, εκδόθηκε από το ΛΑ.Ο.Σ η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Λιάσκος υπαναχώρησε. Ανιλαμβανόμαστε  τους εκβιασμούς που εδέχθη. Λυπούμεθα για την αδυναμία του αυτή και τον καλούμε να παραλάβει την ηχογραφημένη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος, όπως και τις φωτογραφίες της προσχώρησης με τα πλατιά χαμόγελα».
Η συνέχεια αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον…



Γιατί εμπλέκεται η Ελλάδα στον πόλεμο κατά της Λιβύης;



  • Τεράστιος ο κίνδυνος που δημιουργείται για τη νομιμοποίηση μελλοντικών στρατιωτικών επιθέσεων κατά χωρών που έχουν να προσφέρουν πολλά στους πλούσιους και στους στρατοκράτες του πλανήτη

Ο τίτλος του κειμένου αποτελεί και την κατ’ ουσίαν απορία του κάθε Έλληνα πολίτη. Και είναι απορία, επειδή δεν έχει τοποθετηθεί –απευθυνόμενος προς τους Έλληνες πολίτες- ο πρωθυπουργός της χώρας, που φαίνεται πως έπραξε κατά συνείδηση και προς το συμφέρον της πατρίδας του… αλλά όχι της δικής μας πατρίδας.
Είναι γνωστό σε όλους πως όταν μία χώρα –όπως η Ελλάδα- εμπλέκεται σε πόλεμο, το πράττει λόγω μεγάλων εθνικών συμφερόντων της που διακυβεύονται ή λόγω στρατιωτικής απειλής από κάποια γειτονική χώρα.
Ποια συμφέροντα της Ελλάδας οδηγούν τον Γιώργο Παπανδρέου να δώσει εντολή πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας; Δυστυχώς, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Ελλάδα δεν έχει συμφέροντα από μία τέτοια εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, αφού είναι σχεδόν βέβαιο πως οι αλλαγές που θα επιφέρει η συμμετοχή της Ελλάδας σε έναν πόλεμο κατά γειτονικής χώρας, ίσως να επηρρεάσουν το γενικότερο γεωπολιτικό τοπίο εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων ή ακόμη αυτή η στρατιωτική συμμετοχή γίνει δημιουργία ενός ανθελληνικού πυρήνα στον αραβικό κόσμο.
Τι αποτελέσματα θα επιφέρει μία τέτοια εμπλοκή, αφού η χώρα μας χρησιμοποιείται ως αναλώσιμος στρατιώτης, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται από το Διεθνές Δίκαιο; Και η επίθεση κατά της Λιβύης δεν νομιμοποιείται από καμία απόφαση του ΟΗΕ, αφού κανείς δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης (τουλάχιστον επίσημης) στα εσωτερικά ενός κράτους. Και, είτε μας αρέσει, είτε όχι, όλα τα τραγικά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της Λιβύης, αποτελούν εσωτερική υπόθεση της Λιβύης. Δεδομένου, μάλιστα, των συλλήψεων ανδρών ειδικών επιχειρήσεων (Άγγλοι και Ολλανδοί) στο έδαφος της Λιβύης, ενισχύεται και η «πληροφορία» περί έντεχνης δημιουργίας μίας «επανάστασης» από αγανακτισμένους πολίτες (ερώτηση συντάκτη: πόσοι από αυτούς τους αγανακτισμένους πολίτες έχουν εκπαιδευθεί σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μέσα στις ΗΠΑ;) Δεδομένων των πολύ μεγάλων συμφερόντων ισχυρών κρατών, όπως είναι η Γαλλία και η Αγγλία (χωρίς φυσικά να υπολείπονται ενδιαφέροντος η Γερμανία, ακόμη και η Ρωσία) που θέλουν να επανακτήσουν πρόσβαση στον φυσικό πλούτο (βλ. πετρέλαιο) της Λιβύης, μήπως θα πρέπει να εξαναγκάσουμε (κατά κάποιον τρόπο) τον Γιώργο Παπανδρέου, να μας πει γιατί στέλνει Έλληνες στρατιωτικούς να σκοτωθούν σε έναν πόλεμο που είναι βέβαιο ότι πέρα από μη νόμιμος (με βάση το Διεθνές Δίκαιο) είναι και εξοντωτικός σε βάθος χρόνου για τον λαό της Λιβύης, αφού έχει στοχευθεί προς καταλήστευση ο πλούτος της χώρας; Τι γυρεύει, λοιπόν, η Ελλάδα ανάμεσα σε χώρες που ιστορικά λειτουργούν ως ύαινες που καταληστεύουν κράτη αφού πρώτα τα διαλύσουν παντοιοτρόπως; Με ποια λογική συμμετέχει η Ελλάδα στο να ανοίξει «το κουτί της Πανδώρας» με την στρατιωτική επίθεση σε μία χώρα και με προφανή στόχο την μεταβολή των εσωτερικών της συσχετισμών; Δεν καταλαβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου πως έτσι «ανοίγει» την πιθανότητα μελλοντικής στρατιωτικής επέμβασης ακόμη και εναντίον της Ελλάδας, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα τρίτων χωρών εις βάρος της ίδιας της Ελλάδας;
Αν και η δεύτερη περίπτωση (της στρατιωτικής παρέμβασης λόγω απειλής από γειτονική χώρα) είναι λογική, στην περίπτωση της Λιβύης δεν υφίσταται, αφού η Ελλάδα δεν απειλείται από τις δραστηριότητες του Μουαμάρ Καντάφι, με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ –αλλά και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου- έχει ιστορικά πολύ καλές σχέσεις. Δεδομένου του γεγονότος πως η χώρα μας δεν συμμετέχει σε επιθετικούς πολέμους (εκτός από την περίπτωση της Κορέας), με ποιο αιτιολογικό μεταβαλλόμαστε από φιλειρηνική σε φιλοπόλεμη χώρα; Γιατί, φιλοπόλεμος είναι όποιος επιτίθεται. Όταν μάλιστα επιτίθεται κάποιος χωρίς ορατά οφέλη, τότε χαρακτηρίζεται ως μισθοφόρος. Και μισθοφόρος των ΗΠΑ και των υπολοίπων δανειστών μας, γινόμαστε εν μία νυκτί και ελέω του τραγικού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει την συμμετοχή της Ελλάδας σε έναν πόλεμο, χωρίς να αιτιολογήσει αυτή του την απόφαση.
Μπορεί, λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός να αιτιολογήσει την απόφασή του να παρέμβει στρατιωτικά η Ελλάδα κατά της Λιβύης;
Μπορεί ο κύριος Παπανδρέου να αιτιολογήσει πως βρίσκει χρήματα για να πετάξουν Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιχειρώντας κατά της Λιβύης, την στιγμή που έχει μειώσει στο ελάχιστο τις πτήσεις στον Ελληνικό εναέριο χώρο του Αιγαίου, με πρόφαση την… εξοικονόμηση χρημάτων;
Μπορεί, τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου να μας ξεκαθαρίσει τίνος τα συμφέροντα προωθεί ή εξυπηρετεί με την στρατιωτική συμμετοχή της Ελλάδας σε μία επίθεση κατά της Λιβύης; Μήπως εξυπηρετεί τα συμφέροντα μίας πατρίδας, που όμως δεν είναι η Ελλάδα και η οποία δεν ενδιαφέρεται για την επόμενη ημέρα (the day after) της Ελλάδας;
Ως συμπέρασμα -επειδή τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι ρητορικά- καταλήγουμε στο ότι η σημερινή κυβέρνηση
δηλώνει αναίτια παρούσα στην μεταβολή των γεωπολιτικών συσχετισμών της Μεσογείου,
ανοίγει την κερκόπορτα για επανάληψη παρόμοιων στρατιωτικών επιχειρήσεων σε άλλες χώρες προκειμένου να επιβάλλονται τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη και όχι των λαών και
λειτουργεί με ιδιαίτερη θέρμη σε ένα ζήτημα που δεν ενδιαφέρει την Ελλάδα ενώ την ίδια στιγμή αγνοεί επιδεικτικά, απεμπολώντας, με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της τα Ελληνικά συμφέροντα (έχοντας φροντίσει μάλιστα να εξαλείψει και την φράση «εθνικά») που απειλούνται ή καταπατούνται.
Με την απόφασή του για στρατιωτική συμμετοχή της Ελλάδας στην επίθεση κατά της Λιβύης, ο κύριος Παπανδρέου μεταβάλλει την χώρα μας ξεκάθαρα και χωρίς κομπασμούς, σε μία αποικία που συμπληρώνει με στρατιώτες και όπλα όποτε της ζητηθεί, τους στρατοκράτες του πλανήτη… Η εγκληματική αυτή συμμετοχή, μεταβάλει την φιλειρηνική Ελλάδα, σε χώρο άντλησης μισθοφόρων (ιστορικά δεν είναι η πρώτη φορά, αφού και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έπαιρνε για τις αρένες «διασκέδασης» των Ρωμαίων πολιτών, Έλληνες μονομάχους π.χ. Σπάρτακος από την Ελλάδα), αλλά η χώρα μας κινδυνεύει –κυρίως- να χάσει την ηθική της ανωτερότητα και την διεθνή της νομιμοφροσύνη έναντι των λαών, ελέω αποφάσεων του αμερικανοτραφούς Γεωργίου Παπανδρέου…
Και ίσως θα έπρεπε να σταθούμε στο γεγονός πως ο Γιώργος Παπανδρέου, που δήλωνε πολύ καλός φίλος του Μουαμάρ Καντάφι, ξεχνά τόσο εύκολα την... "φιλία" του και διατάσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του μέχρι προχθές φίλου... Μήπως, ο Γιώργος Παπανδρέου μας δείχνει και την ηθική του αστάθεια, την ποιότητα των αξιών που πιστεύει, αλλά και πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, ακόμη και σε φίλους του; (αξίζει άραγε να αναρωτηθούμε μήπως μπορεί να γίνει επικίνδυνος -με οποιαδήποτε μεταβολή στάσης και απόψεων- και εις βάρος των Ελλήνων;)
Ο παραλογισμός της συμμετοχής σε έναν πόλεμο για να επέλθει η ειρήνη, σαφέστατα δεν ανήκει στον Ελληνικό ορθολογικό τρόπο σκέψης, ούτε φυσικά καλύπτεται από την Ελληνική ηθική αντίληψη περί πολέμου. Η Ελλάδα μπαίνει επισήμως, πλέον, στη Νέα Τάξη ως πιστός στρατιώτης και πιθανότατα με αυτή την άφρονα συμμετοχή της, ανοίγει τον δρόμο για την μείωση της δικής της γεωγραφικής κυριαρχίας…
Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Εντολή ΚΥΣΕΑ προς Π.Α.: "Καταρρίψτε τα λιβυκά μαχητικά"!


(Ανανέωση 18.16): Πλήρη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση προσβολής της Λιβύης με 4 F-16, 1 ΑΣΕΠΕ Εrieye και 2 ελικόπτερα AS-332 Super Puma σε αποστολές  SAR αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Τα ελληνικά μαχητικά, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr ("Ελληνικά μαχητικά στη ΖΑΠ της Λιβύης") θα υποστηρίζουν τα αεροσκάφη κρούσης της Συμμαχίας ή του συνασπισμού κρατών που θα επιχειρούν στην Λιβύη και θα έχουν ως αποστολή να καταρρίπτουν τα λιβυκά μαχητικά σε περίπτωση που αυτά επιτεθούν στα συμμαχικά αεροσκάφη κρούσης.
Είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει σε τέτοιου είδους πολεμική αποστολή όπως η Zώνη Απαγόρευσης Πτήσεων και ειδικότερα είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που ελληνικά μαχητικά θα πετάξουν οπλισμένα προς συνάντηση εχθρού!
Π.χ. στο Ιράκ, μέχρι να "πειστεί" ο Σαντάμ Χουσεϊν να πειθαρχήσει στη ΖΑΠ, έχασε αρκετά μαχητικά από την δράση των αμερικανικών αεροσκαφών που είχαν αναλάβει την αποστολή επιβολής της ΖΑΠ.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της  συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:
- Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.
- Αεροσκάφη της ΠΑ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης και μόνο των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης. Δηλαδή θα έχει ως αποστολή την επιβολή της ΖΑΠ, αφού οι τυχόν βομβαρδισμοί θα είναι απόρροια της ΖΑΠ και η αποστολή επιβολής πρωτεύουσα επιλογή.
- Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.
- Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.
Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι ψς βάση αεροσκαφών κρούσης, όπως υπογράμμισε ο ΑΝΥΠΕΘΑ, Π.Μπεγλίτης "αφού υπάρχουν βάσεις πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια", συμπλήρωσε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για να καθοριστεί και να εγκριθεί το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής στην πολεμική κρίση της Λιβύης, υπό το πρίσμα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για επιβολή Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων, όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr.
Το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις διαθεσιμότητες μαχητικών αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων, ΑΣΕΠΕ EMB-145 Erieye, δυνατότητες υποστήριξης των συμμαχικών δυνάμεων που θα επιχειρήσουν στην Λιβύη και τα τέσσερα Επιτελεία έχουν ήδη έτοιμες τις αναφορές τους
Γενικά υπάρχει σύμπνοια στο τι πρέπει να γίνει, αλλά από πλευράς υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου, τονίζεται σε όλους τους τόνους ότι "Η ελληνική εμπλοκή δεν πρέπει να υπερβάλει"...
Στις Πτέρυγες Μάχης της Δυτικής Ελλάδας, επικρατεί αναβρασμός, όπως και στην Κρήτη.
Η απόφαση των ΗΠΑ να μην συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, αλλά και η ταυτόχρονη απόφαση της λιβυκής κυβέρνησης για κατάπαυση του πυρός, σίγουρα διαφοροποιεί την επιχείρηση από άλλες ανάλογες, όπως στο Κόσοβο ή το Ιράκ.
Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (25 μαχητικά του θα σταθμεύσουν στην Μάλτα) και την Αίγυπτο. Στόχος των δυτικών είναι να μην φανεί ότι πρόκειται για «χριστιανική» επέμβαση, κάτι που όμως είναι «δίκοπο μαχαίρι».
Πόση είναι η μαχητική αξία των πιλότων αυτών των χωρών; Ενώ ταυτοχρόνως εκφράζονται και αμφιβολίες για το κατά πόσο, αν πάμε σε επιχειρήσεις οι Αγγλογάλλοι είναι ικανοί από άποψη μέσων να διεξάγουν μια τόσο σύνθετη επιχείρηση; Η πληροφορία ότι θα χρησιμοποιήσουν Tornado GR4, προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα στο ΓΕΑ: «Πάλι καλά που έχουν να αντιμετωπίσουν καμηλιέρηδες» σχολίαζε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός του ΓΕΑ σήμερα. 




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 βίντεο κατάρριψης του μαχητικού των ... επαναστατών!(βιντεο)

Κλασική επιχείρηση ψυχολογικής προπαρασκευής της δυτικής κοινής γνώμης με δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών στα μεγαλύτερα δυτικά ΜΜΕ με ένα πληγέν αεροσκάφος (Mig 23BN των επαναστατών) που εμφανίστηκε ως μαχητικό της λιβυκής Αεροπορίας (το έγκυρο Sky News αναφέρει ότι ήταν σίγουρα των επαναστατών) ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Ενώ επί ένα μήνα που μαίνονται οι συγκρούσεις ποτέ δεν είχε δημοσιοποιηθεί κάτι ανάλογο, πριν λίγο δημοσιεύθηκε πλούσιο οπτικό υλικό για να "πείσουν" οι Δυτικοί ότι παραβιάζεται η εκεχειρία από τις δυνάμεις του Καντάφι. Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης.
Ο Χαλίντ αλ-Σάγεχ, εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε στο Reuters:"Εισήλθαν στη Βεγγάζη από τα δυτικά. Πού είναι οι δυτικές δυνάμεις; Είπαν ότι θα εξαπέλυσαν επίθεση εντός ωρών".

Επίσης δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, μετέδωσαν ότι μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε σήμερα το πρωί περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης.
Πάντως το Sky Newσ μεταδίδει ότι το μαχητικό δεν ήταν των κυβερνητικών δυνάμεων, αλλά είχε πέσει στα χέρια των επαναστατών και καταρρίφθηκε από τους κανταφικούς. Δεν αποκλείεται να έχει στηθεί και προβοκάτσια κατά των κυβερνητικών από τους αντικαθεστωτικούς με "στημένη" κατάρριψη για να φανεί ότι οι κυβερνητικοί παραβιάζουν τη No Fly Zone!
 Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης.

Ανταποκριτές του Reuters μετέδωσαν ότι αντικυβερνητικές δυνάμεις έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν την προσέγγιση στο κτίριο στο οποίο έχει τη βάση του το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο.










www.defencenet.gr

Ξεκίνησε η επιχείρηση - Βρετανικά υποβρύχια και γαλλικά μαχητικά παίρνουν θέση


ImageΔύο βρετανικά πυρηνικά υποβρύχια έχουν αναπτυχθεί στον Κόλπο της Σύρτης για να συμμετέχουν στο πρώτο κύμα της επίθεσης κατά της Λιβύης, ενώ μαχητικά Rafale F.3 της γαλλικής Αεροποράις ξεκίνησαν αναγνωριστικές πτήσεις στοχοποίησης στην λιβυκή ενδοχώρα.
Τα βρετανικά υποβρυχια είναι εξοπλισμένα με βλήματα cruise. Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση κατάληψης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λιβύης έχει ξεκινήσει...





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Έτοιμα τα αεροσκάφη»-«Θα απαντήσουμε στο κάλεσμα του Λιβυκού λαού» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί




Συνέντευξη τύπου έδωσε πριν από λίγα λεπτά ο Γάλλος πρόεδρος στο πλαίσιο της Συνόδου των Παρισίων. «Θα εμποδίσουμε τις επιθέσεις με γαλλικά αεροσκάφη που είναι έτοιμα να επέμβουν σε τεθωρακισμένα που θα επιτεθούν κατά των πολιτών» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί. Προειδοποίησε τον Καντάφι ότι αν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, θα υπάρξει απάντηση με στρατιωτικό χτύπημα.

Ο Σαρκοζί έκανε αναφορά και στο γεγονός ότι ο Καντάφι αγνόησε τις προηγούμενες προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας.

«Το μέλλον της Λιβύης ανήκει στους πολίτες της Λιβύης» είπε ο Νικολά Σαρκοζί.

«Αν σταματήσουν οι επιθέσεις και ανοίξει η πόρτα της διπλωματίας, ο Καντάφι θα αποφύγει τα χειρότερα» κατέληξε ο Νικολά Σαρκοζί.



πηγή

ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Πολλοί ειδικοί περιμένουν να υπάρξει κρίση επάρκειας φαγητού στις επόμενες τέσσερις δεκαετίες λόγο της αύξησης του πληθυσμού από 6,9 δισεκατομμύρια σε 9.1.
 Είδη πολλές οργανώσεις έχουν "χτυπήσει" τον κώδωνα του κινδύνου προς αυτή την κατεύθυνση,και ο λόγος είναι η αύξηση του κόστους απόκτησης της τροφής.

Κατά πόσο όμως είναι αληθινό αυτό.
κατάρτιση εικόνες από την πείνα
Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των πολυεθνικών στον τομέα της καλλιέργειας της τροφής αλλά και του νερού.Οι πολυεθνικές με περίεργες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι σε χώρες με νερό και μεγάλες χέρσαις εκτάσεις καλλιέργειας αποκτούν το μονοπώλιο και στο βωμό του κέρδους αυξάνουν το κόστος απόκτησης των βασικών αγαθών για τον "μέσο" άνθρωπο.
  Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η Χιλή όπου το νερό αυτής της χώρας έχει μπει στο χρηματιστήριο και ο κόσμος έχει πει το νερό νεράκι.

 Συντελείτε μία τεχνητή κρίση υποσιτισμού σε βασικά αγαθά από τις μεγάλες πολυεθνικές οι οποίες εάν κάνουμε μία έρευνα όλες τους είναι θυγατρικές και ανήκουν σε 5-6 "μεγάλους" του πλανήτη Ροκφέλλερ,Ρότσιλντ κ.τ.λ.

Είναι ολοφάνερο αυτό που συμβαίνει με την λεγόμενη "εκμετάλλευση" της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού κράτους,ουσιαστικά μιλάμε για τον απεμπολισμό του ελέγχου των φυσικών πόρων του ελληνικού κράτους.
 Το νερό θα ακριβύνει σταδιακά και θα ισοσκελιστεί με την αξία του ρεύματος(κόστος παραγωγής ανά κιλοβάτ) εφόσον η ΕΥΔΑΠ ιδιωτικοποιηθεί και εξαγοραστεί  από ξένες εταιρείες.

 Δεν είναι τυχαίο ότι με νομοθεσίες ανά τον κόσμο απαγορεύουν την ιδιωτική καλλιέργεια και αποθήκευση βρόχινου νερού. 

 Σε πολλές περιοχές του πλανήτη συντελείτε αυτό το σχέδιο με αποτελέσματα απτά,εξαθλίωση υποσιτισμός ,πείνα και αρρώστιες.

 Το ανάλογο πρόκειται σύντομα να συμβεί στην ελληνική επικράτεια  με την παιδεία,η συγχώνευση των σχολείων δεν είναι τίποτα άλλο από την υποβάθμιση της ελληνικής παιδείας και το άνοιγμα προς την ιδιωτική παιδεία.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_ojn9w_maX8WnFmB1SxXXHjebli0ZuAiNQjvk9pcRKpeTqlXSr5xO_05LN9j3kxdxAnftzHvPWWOErgoFtXrGMv2ygDtBzdq3Az4a_YuluJKjFvvzO5veAYHarYPfJwaVjH2VeEihdjM/s1600/2009091600986-preview+%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE.jpg  Μόνο όσοι μπορούν οικονομικά θα έχουν την δυνατότητα να μορφώνουν τα παιδιά τους και αυτό φυσικά μέχρι ένα όριο,διότι για να αποκτήσουν μία πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωση θα ανεβαίνει το κόστος.
  Φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο λειτουργούν ως πολυεθνικές εταιρείες ανοίγοντας παραρτήματα σε πολλές χώρες.


  Ερευνώντας το παρελθόν πολλών εκ των στελεχών ,προέδρων οικονομοτεχνικών συμβούλων γραμματέων σε διεθνής οργανισμούς  αλλά και εταιρείες όλοι έχουν ένα κοινό,έχουν φοιτήσει ή έστω έχουν τελειώσει μεταπτυχιακό στα πιο διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου μάλιστα οι περισσότεροι έχουν "συμαθυτεύσει" μαζί για κάπιο διάστημα.
  Επίσης υπάρχει τεράστια σχέση πολυεθνικών και διάσημων πανεπιστημίων αφού τα στελέχη των πολυεθνικών εταιρειών "αντλούνται" μέσα από αυτά τα "ιδιωτικά" πανεπιστήμια φυσικά γίνονται και οι ανάλογες δωρεές προς αυτά τα πανεπιστήμια .

 Πέρα από τον έλεγχο των βασικών αγαθών προς τον βωμό του κέρδους υπάρχει και ο έλεγχος ενός από τα πιο βασικά αγαθά για την ανθρωπότητα ,φυσικά αυτό το αγαθό δεν πίνετε σαν το νερό ούτε πάει στο στομάχι σαν την τροφή αλλά τρέφει το μυαλό και ενισχύει το ανθρώπινο πνεύμα και διαμορφώνει την συνειδησιακή ύπαρξη του ανθρώπου.



Ιωάννης Λ



eothetis.blogspot.com

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ HELLAS-ORTHODOXY!


Αξίζει να την παρακολουθήσετε (ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση στη δημοσίευση,αλλά είναι γνωστές οι...ταχύτητες στο ελληνικό ίντερνετ).ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:



Μερικές χαρακτηριστικές δηλώσεις του Προέδρου του Λαος:

" Ο Σαμαράς φοβάται τον Φαήλο Κρανιδιώτη.Εκείνος έχει κακιά γλώσσα και ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,με θέση μεγαλύτερη των Αβραμόπουλου και Δήμα.Πάει να κάνει το ίδιο που έκανε με τον Οτσαλάν".

"Χάρη σε όσα είπα για τον Αλαφούζο πριν από ένα μήνα,βγήκε στο κανάλι του και δικαιολογήθηκε για το <1821>".


"Η Νίκη Τζαβέλλα είναι πάλλευκη".


"Θα πήγαινα να μιλήσω σε μασονική στοά,όπως ο Γούδης".

"ΔΕΝ ΔΙΑΔΗΛΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ".


"Ψήφισα το Μνημόνιο για να μην κερδίσουν οι κερδοσκόποι που είχαν στοιχηματίσει σε βάρος της Ελλάδας".


"Δεν είχα την πολυτέλεια να το διαβάσω αναλυτικά,γιατί χανόταν η Ελλάδα".



"Για το Βατοπαίδι <γηράσκω αεί διδασκόμενος>".


"Τα blogs να είναι επώνυμα,αλλιώς πρόκειται για κουκουλοφόρους".

"ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ".


"Δεν θα συγκυβερνήσω με κάποιον,αλλά θα κυβερνήσω μόνος μου".


Και κάτι ακόμα,που έχει να κάνει μ'εμάς προσωπικά:Καθ'όλη τη διάρκεια της συνέντευξης,ο Καρατζαφέρης μας αποκαλούσε "στρατευμένους".Όταν πολύ εύλογα απαντήσαμε πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ γι'αυτή τη συκοφαντία,εκείνος απάντησε πως "δεν έχω ασχοληθεί μαζί σας,αλλά αν το κάνω θα βρω τα πάντα"!Τα συμπεράσματα,δικά σας.


Επίσης,σε αρκετές ερωτήσεις προσπάθησε να μας βγάλει...τρελούς,λέγοντας πως αποσπάσματα από δηλώσεις του για τις οποίες ζητάγαμε εξηγήσεις,"δεν υπάρχουν":Εμείς λοιπόν,μιας και του το...υποσχεθήκαμε,ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΒΙΝΤΕΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ".


Γενικά,ήταν μια συνέντευξη γεμάτη ένταση,που συνεχίστηκε σε όσα ειπώθηκαν off the record.Παρόλα αυτά,νομίζουμε πως βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για τον καθένα.


hellas-orthodoxy.blogspot.com

ΙLLUMINATI Να γιατί σκότωσαν τον Μάικλ Τζακσον

ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ - ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ - ΑΤΙΑ

ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ-PHIL SCHNIEDER-ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ





ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ.
( 6ος αιώνας μ.χ )


"...Εν εκείνω γαρ τω καιρώ αποφράξει Κύριος ο Θεός τας πύλας τας εν Ινδαλία (εν άλλω Ινδία), ας έκλεισεν Αλέξανδρος ο των Μακεδόνων βασιλεύς, και εξελεύσονται οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς μετά του λαού αυτών, τα λεγόμενα ρυπαρά έθνη, τα βδελυρώτατα πάσης συγχασίας και δυσωδίας, και διασκορπισθήσονται εν ταις χώραις ταις υπ' ουρανόν, σάρκας ζώντων ανθρώπων εσθίοντες και το αίμα πίνοντες, κύνας και μυίας και βατράχους νεμόμενοι και πάσαν ρυπαρίαν.

Ουαί δε τη οικουμένη πάση εν η πορεύσονται από προσώπου αυτών. Τας μεν ουν ημέρας εκείνας, μη έστω χριστιανός Κύριε, ει δυνατόν ην. Αλλ' οίδα ότι έσονται. ..."

Μετάφραση:

"...Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους. Θα καταβροχθίζουν επίσης με μεγάλη ηδονή μύγες, βατράχους, σκυλιά και κάθε ακαθαρσία. Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν. ..."



Μια συγκλονιστική μαρτυρία από τον PHIL SCHNIEDER....


...πρώην κυβερνητικού στις Η.Π.Α γεωλόγος και μηχανικός . Δούλεψε στις μυστικές εργασίες για τις υπόγεις βάσεις στην περιοχή 51, S-4 και Los Alamos και μαρτυρεί τα όσα έζησε κατά την διάρκεια αυτών των εργασιών.

Εργάστηκε επί 17 χρόνια σαν γεωλόγος, μηχανικός, δομικός μηχανικός σε αεροδιαστημικές εφαρμογές στα μυστικά προγράμματα .

Στην παρακάτω φωτογραφία ο Phil Schnieder με συνεργάτες του στις υπόγειες εργασίες.....





και κάποιο από τα σχέδια που είχε κάνει ο ίδιος για το πως είναι οι υπόγειες εγκαταστάσεις.......

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ......


ΕΠΙΠΕΔΟ 1 - ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΠΕΔΟ 2 - ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΙΠΕΔΟ 3 - ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΠΕΔΟ 4 - ΤΜΗΜΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ

ΕΠΙΠΕΔΟ 5 - ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ "ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ" ΓΚΡΙΖΩΝ ( ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ )

ΕΠΙΠΕΔΟ 6 - ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΠΕΔΟ 7 - ΤΜΗΜΑ ΚΡΥΟΓΕΝΙΚΗΣ ΚΡΥΟΘΑΛΑΜΟΙ



Ήτανε ένας από τους τρείς επιζώντες από τον κρυφό πόλεμο μεταξύ “εξωγήινων” και ανθρώπων στο Dulce στο New Mexico, όπου 66 κυβερνητικοί πράκτορες και εργάτες σκοτώθηκαν τον Αύγουστο του 1979 με βάση τα όσα ο ίδιος λέει.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί ο Phil Schnieder δείχνη το τραύμα που του προκλήθηκε στο στήθος του από έναν "εξωγήινο" που τον χτύπησε με κάποια ακτίνα, με αποτέλεσμα να χασει τον έναν πνευμονά του , τρία δάχτυλα από το χέρι του ,να υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι του, και όλα αυτά κάτω από την Γή........


O Phil Schnieder δολοφονήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1996 , λίγο μετά από τις αποκαλύψεις που έκανε, και μετά από αρκετες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του και απειλές ακόμα και για την οικογενοιά του.....


Μεγάλη ψυχη ο Phil Schnieder που πραγματικά θυσιάστηκε για να έχει μέλλον η ανθρωπότητα......


 
Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΟΥ PHIL SCHNIEDER......

ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ.

Η ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΝ ΩΜΟ.......

Η ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ SCHNIEDER ΜΕ ΕΝΑΝ ΓΚΡΙΖΟ , ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΥΠΑΡΑ ΕΘΝΗ.....


Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός (6ος αιώνας μ.Χ) - Περί του τέλους του κόσμου.

Εν εκείνω γαρ τω καιρώ αποφράξει Κύριος ο Θεός τας πύλας τας εν Ινδαλία (εν.άλλω Ινδία), ας έκλεισεν Αλέξανδρος ο των Μακεδόνων βασιλεύς (δια προσευχής και συμβολικής θύρας*), και εξελεύσονται οι εβδομήκοντα δύο** βασιλείς μετά του λαού αυτών, τα λεγόμενα ρυπαρά έθνη, τα βδελυρώτατα πάσης συγχασίας και δυσωδίας, και διασκορπισθήσονται εν ταις χώραις ταις υπ' ουρανόν, σάρκας ζώντων ανθρώπων εσθίοντεςκαι το αίμα πίνοντες, κύνας και μυίας και βατράχους νεμόμενοι και πάσαν ρυπαρίαν.

Ουαί δε τη οικουμένη πάση εν η πορεύσονται από προσώπου αυτών. Τας μεν ουν ημέρας εκείνας,μη έστω χριστιανός Κύριε, ει δυνατόν ην. Αλλ' οίδα ότι έσονται.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.....

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ" ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.....

ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ......

IQ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 1200 , Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 490 ΧΡΟΝΙΑ , ΕΧΕΙ ΕΞΙ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΥΠΕΡΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ,ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ......ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ......

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΤΩΝ .Η.Π.Α ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.....

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ VALIANT FORD.


ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

PHIL SCHNIEDER : Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ "ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ" (*ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ) ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ 5/6 Η ΤΩΝ 7/8 ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΩΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2029 , Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

PHIL SCHNIEDER : ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΚΡΙΕΝΤΑ ΤΟ 1954 ΟΠΟΥ Ο ΑΙΝΖΕΝΧΑΟΥΕΡ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΙΔΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ( ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΡΙΑ ΤΟΤΕ.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ........

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ......




ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ Ο PHIL SCHNIEDER ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΥΡΗΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ " ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ" .

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 1995 ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ 6 ΜΕ 7 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.......


ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΑΝ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ "ΕΞΩΓΙΗΝΩΝ" ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΣΜΟΙΟΠΟΙΗΤΩΝ Ο SCHNIEDER ΑΠΑΝΤΑΕΙ.......

- ΝΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΓΟΥΝΤΑΙ.















http://neataksi.blogspot.com/

Δεν ελέγχουμε καμία από τις πηγές ενέργειας του πλανήτη…



Η πολύ επικίνδυνη κρίση της Ιαπωνίας ξεκίνησε με έναν σεισμό, ακολούθησε ένα τσουνάμι, και τώρα εξελίχθηκε σε μείζον ενεργειακό ζήτημα.
Πρόκειται για μια καταστροφή που οφείλεται σε παλαιότερες αποφάσεις για το πώς θα τροφοδοτηθεί με ενέργεια η τρίτη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, και πως θα συντηρηθεί μια από τις πλουσιότερες κοινωνίες στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Μετά από μια περίοδο αναμονής, οι χρηματιστές πανικοβλήθηκαν και άρχισαν χθες να πουλάνε, ρίχνοντας τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei κατά 11%, ενώ ο αντίστοιχος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έπεσε κατά 250 μονάδες, ή 2.4%. Η αγορά αρχίζει να δείχνει τα δόντια της σε οτιδήποτε συνδέεται με την πυρηνική ενέργεια, με τους επενδυτές να ρίχνουν κατακόρυφα τις μετοχές ουρανίου, και τις μετοχές των πυρηνικών εργοστασίων, όπως είναι αυτές της Exelon και της Entergy.
Αυτό που βλέπουμε είναι ένας οικονομικός φόβος, αλλά παράλληλα είναι και ένα παγκόσμιο σύστημα ενέργειας σε συνθήκες στρες.
Τους τελευταίους μήνες, μάθαμε μέσα από διάφορες συμπτώσεις, πως στη πραγματικότητα δεν ελέγχουμε καμία από τις πηγές ενέργειας του πλανήτη.
Η άντληση πετρελαίου από τον ωκεανό μπορεί να είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο, αν η υπεύθυνη εταιρία κάνει περικοπές.
Δεν μπορούμε να βασιστούμε ούτε και στον OPEC, οι χώρες μέλη του οποίου υποφέρουν από χρόνιες δυσλειτουργίες διακυβέρνησης.
Η άντληση αερίου από τον σχιστόλιθο μπορεί να προκαλέσει ραδιενεργή μόλυνση του νερού, πλην όμως οι εμπλεκόμενες εταιρίες δεν κάνουν κάτι για να διορθώσουν το πρόβλημα.
Όσον αφορά στην ιδιαίτερα προβεβλημένη πυρηνική ενέργεια, βλέπουμε σήμερα το τι μπορεί να συμβεί εξαιτίας κάποιας φυσικής καταστροφής.
Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό. Στο Μπαχρέιν κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος, και υπάρχουν φήμες ότι σκοτώθηκε ένας Σαουδάραβας στρατιώτης από τους χίλιους που έστειλε η χώρα του για να βοηθήσουν στη καταστολή των διαδηλώσεων. Η Σαουδική Αραβία ανησυχεί επειδή το Μπαχρέιν συνορεύει με τη δική του πλούσια σε πετρέλαιο και με Σιίτικη πλειοψηφία ανατολική περιοχή.
Στη Λιβύη ο Καντάφι έχει βάλει στη γωνία τους επαναστάτες, και αναμένεται η τελική αιματηρή σύγκρουση που θα καθορίσει την εξέλιξη του εμφύλιου πολέμου.
Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι αγορές δεν έχουν πανικοβληθεί ακόμη περισσότερο. Εντάξει με το πετρέλαιο. Υπάρχει τόση πολύ προσφορά, που οι χρηματιστές δεν μπορούν να το παρακάνουν. Εξάλλου, υπάρχουν και κάποιες ψύχραιμες φωνές που βοηθάνε.
Στην εφημερίδα Financial Times, κάποιοι Βρετανοί ειδικοί μίλησαν με ψυχραιμία για τα γεγονότα της Ιαπωνίας, μιλώντας για πολύ χαμηλές πιθανότητες του να δούμε ένα νέο Τσερνομπίλ. Όπως λέει και ο ειδικός πυρηνικός επιστήμονας Robert Kelley, η Fukushima δεν είναι Τσερνομπίλ, το οποίο δεν διέθετε ειδικό περίβλημα, με αποτέλεσμα όταν ο πυρήνας του πήρε φωτιά, όλα τα στοιχεία απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα.
Η Κίνα, ενώ παρακολουθεί με αγωνία τα τεκταινόμενα στην Ιαπωνία, συνεχίζει με πλήρη ανάπτυξη της δικής της πυρηνικής βιομηχανίας.
Στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, η παρούσα είναι μια περίοδος αναμονής, κατά την οποία το κοινό αλλά και οι κυβερνήσεις απαιτούν την εισαγωγή πολλαπλών μέτρων ασφαλείας στις υπάρχουσες πυρηνικές βιομηχανικές μονάδες.
Η Γερμανία ήδη αποφάσισε να κλείσει όλα τα πυρηνικά της εργοστάσια που κατασκευάσθηκαν πριν από το 1980, ενώ ακόμη και η Ινδία αναθεωρεί την πυρηνική της ανάπτυξη αξίας $175 δισεκατομμυρίων.
S.A.-Foreign Policy
 
 
 

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...