Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Ουγγρική κυβέρνηση τους έγραψε κανονικά!


Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν ηΕ.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δε ξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».
Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.
«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!
Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».
ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.
«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση… αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».
Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:
«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.
«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την “εθνική συνοχή”».
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα… «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!
Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε… 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.
Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.
Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.
Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
`
Αμ’ έπος αμ’ έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!
Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί – η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.
Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να ‘τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος!
«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.
Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό – δηλαδή στο 10% – τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.
Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»
`
Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι… δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».
Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών – μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.
«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.
Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.
Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από… ξένες τράπεζες – πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!
Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι… Ευρωπαίοι!
Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!
Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης…
`
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

`

Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.
Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο… πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.
Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά… 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η… Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».
Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης…
Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει ο Όρμπαν αν θα τους παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να τον καταδικάσει..
Άρθρο του Γ.Δελαστίκ 
 
 
ypotheto.blogspot.com/2011/04/blog-post

H ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΧΟΠΙ


Η επιλογή ως δυνατότητα αναφέρεται σε πολλές κουλτούρες-θρησκείες που σε αφήνουν να πορευτείς με δική σου βούληση και να κριθείς κατόπιν απ'τις πράξεις σου.  Η επιλογή είναι αυτή που σηματοδοτεί το μέλλον και την έξελιξη στην ζωή και ούτω καθεξής.. 
Οι ινδιάνοι Χόπι δεν... πίστευαν μόνο λόγω παραδόσεων στο δυνατότητα της επιλογής, αλλά και χάρη στην μεγάλη προφητεία, ενώ επιπλέον  οι απόγονοι αυτών των ινδιάνων θα αντιμετώπιζαν την επιλογή ως δίλημμα την κρίσημη στιγμή στο κοντινό μέλλον.  Οι επιλογές που θα έκαναν στην ζωή τους θα ήταν υπαίτειες ώστε όταν γινόταν η κάθαρση να οδηγόντουσαν σε άλλο...
ανώτερο επίπεδο.

Οι Χόπι πίστευαν πως λίγο πριν το τέλος του κόσμου θα υπάρχει μια περιοδος αναταραχών, αγωνίας, αβεβαιότητας, μίσους, πολέμου και κακίας ενώ θα σηματοδοτείται από θεομηνίες και καταστροφές. Σήμερα μπορούμε να πούμε πως όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα βιώνουμε καθημερινά, υπάρχει διαφθορά των κοινωνικών αξιών, των ανθρώπινων ζωών, υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον εξόντωνοντας χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας, οδεύοντας σε μια άτραπο που ουδεμία σχέση έχει με επιλογή αλλά με απροσδιόριστη προσταγή για καταστροφή... Αυτά είναι τα σημεία των καιρών.

Οι Χόπι αν και ερυθρόδερμοι πίστευαν πως οι  θεοί τους ήταν Λευκοί...τους ονόμαζαν μάλιστα ΠΑΧΑΝΑ.
Σύμφωνα με την παράδοση των Χοπι, οι γέροντες μίλησαν πως κάποτε  θα εμφανιστούν λευκοί άνθρωποι σαν τους Παχάνα αλλά δεν θα είναι οι Παχανα.  Μερικές απο τις προφητείες τους παρακάτω (όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι) επαληθεύτηκαν με απόλυτη ακρίβεια, κάνοντας λόγο για πυροβόλα όπλα, γι'αυτοκίνητα, σιδηροδρομικές γραμμές και  τρένα, τους αυτοκινητόδρομους, τα ηλεκτρικά δίκτυα ακόμα και το πετρέλαιο!

"Θα τους διώξουν απ'την γή τους και θα σκοτώνουν τους εχθρούς τους με κεραυνούς".
"Στην γη μας θα τρέχουν οχήματα που θα κάνουν θόρυβο"
"Ένα περίεργο τέρας σαν τον βούβαλο με μακρυά κέρατα θα κυριαρχήσει στην γή και σε μεγάλες ποσότητες"
"Η γη μας θα καλυφθεί απο σιδερένια φίδια κατά μήκος και πλάτος"
"Η γη μας θα καλυφθεί  απο τεράστιους ιστους σαν της αράχνης" (!)
"Η γη μας θα καλυφθει απο πετρινα ποτάμια που θα αντικατοπτρίζουν τον ήλιο"  (!)
"Θα δείτε την θάλασσα να γίνεται μαύρη και να σκοτώνει οτιδήποτε ζει μέσα της"  (!)
"Θα δείτε πολλούς νέους που θα ντύνονται και θα μαθαίνουν τον τρόπο ζωής μας και την κουλτούρα μας.."

Όμως η σημαντικότερη προφητεία ή καλύτερα το
ένατο και τελευταίο σημάδι μιλούσε για κάτι που θα σηματοδοτούσε όχι μόνο την φυλή των Χοπι, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο! "Θα ακούσετε για μια κατοικία στους ουρανούς ψηλά πάνω απ΄την γη..Η οποία θα πέσει και θα κάνει μεγάλη συντριβή..Θα εμφανιστεί ως ΜΠΛΕ ΑΣΤΡΟ..Ύστερα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι τελετές των απογόνων μας θα σταματήσουν να υπάρχουν.."

Σύμφωνα με την προφητεία όταν θα γίνει αυτό, θα ακολουθήσει η ΚΑΘΑΡΣΗ.  Μεταξύ άλλων προτού έρθει η στιγμή αναφέρουν πως
"θα ξυπνήσουμε ένα πρωινό και ο ουρανός θα είναι κόκκινος σαν το αίμα" ο 4ος κόσμος θα τελειώσει και θα περάσουμε στον 5ο κόσμο και σε άλλο επίπεδο..

Στην Αριζόνα μέσα στα σπήλαια υπάρχουν ζωγραφισμένες αναπαραστάσεις ανθρώπων. Τους δείχνουν να πορεύονται επάνω σε έναν δρόμο μέχρι ένα σημείο που θα χρειαστεί να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κόσμους.  Ο πρώτος κόσμος δείχνει κάποιον υπερήλικα άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται σε έναν κόσμο με σπαρτά να μεγαλώνουν. Και ο άλλος κόσμος δείχνει πως οι άνθρωποι χάνονται αλλά το πνεύμα τους παραμένει και υπάρχει κατά κάποιο τρόπο εξέλιξη και μετάβαση σε άλλο επίπεδο..

-Γιατί πολλοί συνδέουν την προφητεία των Χόπι  με τις πυραμίδες στην ΑΙΓΥΠΤΟ την ΚΙΝΑ την ΚΑΜΠΟΤΖΗ;

-Εξαιτίας του Μπλε αστεριού που στην γλώσσα των Χοπι λέγεται Μπλε Καχίνα και αντιστοιχεί στον ΣΕΙΡΙΟ! 
Μια παρόμοια εκδοχή της προφητείας είναι η ακόλουθη:
Όταν το μεγάλο μπλε αστέρι χορέψει στην πλατεία και βγάλει την μάσκα του, θα φανερωθεί το πραγματικό του πρόσωπο..Τότε τις τελευταίες μέρες ψηλά στους ουρανούς θα αντικρύσουμε την επιστροφή των δύο αδερφών, αυτών που βοήθησαν στην δημιουργία του κόσμου στην αρχή.
Ο Πογκανγκογια που είναι ο φύλακας του Βόρειου και ο αδερφός του που είναι ο Παλονγκαχογια φύλακας του Νότιου πόλου θα επιστρέψουν την γη στην φυσιολογική της τροχιά η οποία θα είναι ανάστροφη. Τότε θα πρέπει όλοι να θυμηθούμε τις διδαχές των προγόνων μας. Ύστερα θα έρθει ο κόκκινος Καχινα και θα αρχίσει η μεγαλη Κάθαρση αλλάζοντας τα πάντα επάνω στον κόσμο.

Αν δούμε τα σημάδια που επαληθεύτηκαν απ'τις αρχικές προφητείες, θα δούμε πως οι Χοπι περιέγραφαν την κατάσταση σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Οπότε τα σιδερένια φίδια που θα καλύπτουν κατά μήκος και πλάτος την γή δεν είναι άλλα απο τα τρένα και τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Άραγε τι θα μπορούσε να είναι αυτή η ουράνια κατοικία ψηλά πάνω απ'την γη;
Μήπως θα μπορούσε να είναι κάποιος διαστημικός σταθμός ;
Θα μπορούσε να είναι κάτι απροσδόκητο, όπως η εμφάνιση ενός μητρικού εξωγήινου σκάφους που θα συντριβεί στον πλανήτη μας;
Η μήπως θα ήταν κάποιος κομήτης;

Πολλοί ερευνητές μιλάνε πως υπάρχει ταύτιση στην προφητεία των Χοπι με την έλευση των 2 κομητών.
- Ο πρώτος κομήτης  που ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 1948 από τον Μινόρου Χόντα και φέρει το όνομα του, έχει τροχιά ελλειπτική και χρονική περίοδο 5252 ετων, ενώ η διάμετρος του είναι 1.6χλμ.  Και θα περάσει πολύ κοντά απ'την γή στις 15 Αυγούστου του 2011.





- Ο δεύτερος κομήτης ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 από τον Ρώσσο αστρονόμο Λεωνίδα Ελενίν και φέρει το όνομα του.  Η τροχιά του είναι μακρά περιοδική, ενώ η διάμετρος του είναι περίπου 3-4χλμ και τον Σεπτέμβριο του 2011 θα περάσει δίπλα απο τον Ήλιο 72.000.000χλμ περίπου όσο η μισή απόσταση μεταξύ του πλανήτη μας και του Ήλιου.  Ενώ όταν περάσει απ΄την γη στις 16 Οκτωβρίου του 2011 θα είναι μόλις 34.000.000χλμ.













Είναι δυνατόν αυτοί οι
2 κομήτες να είναι τα 2 αδέρφια που αναφέρονται στην προφητεία των Χοπι;
Υποθετικά αν δεχόμασταν πως είναι, τότε θα περιμένουμε την εμφάνιση του Μπλε Άστρου και την συντριβή της Ουράνιας πολιτείας στην Γη.. Με ότι συνεπάγεται.

Οι προφητείες των αρχαίων Ινδιάνων:

1η Προφητεία
έλεγε πως,«θα έρθει η Ημέρα που λευκοί άνθρωποι θα έρθουν να πάρουν τα μέρη μας» και πράγματι,το 15ο αιώνα άρχισε ο αποικισμός της Αμερικής από τους Ευρωπαίους.
Η 2η Προφητεία έλεγε πως,«θα έρθει η Ημέρα που μεγάλοι τροχοί θα καλύψουν τον τόπο και θα τους ακολουθούν φωνές διαφορετικές» και πράγματι,η Αμερική είχε καλυφτεί από κάρα ταξιδευτών και μετανάστες από κάθε γωνιά του παλιού κόσμου.
Η 3η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η Ημέρα που ο τόπος μας θα γεμίσει με βουβάλια που δεν θα είναι βουβάλια και θα έχουν μεγάλα λευκά κερατά» και πράγματι,οι αποικιστές έφεραν μαζί τουςνέα είδη αγελάδας που γέμισαν την αμερικάνικη ύπαιθρο.
Η 4η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η Ημέρα που τον τόπο μας θα γεμίσουν από μεγάλα μεταλλικά φίδια» και πράγματι,
οι αποικιστές άπλωσαν κατά μήκος της ηπείρου
εκατοντάδες σιδηροδρομικές γραμμές!
Η 5η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η Ημέρα που τον τόπο μας θα καλύψουν γιγάντιοι ιστοί αράχνης» και πράγματι ,σήμερα η Αμερική καλύπτεται από χιλιάδες χιλιόμετρα καλώδια ρεύματος!
Η 6η Προφητεία έλεγε πως, «θα έρθει η Ημέρα που στον τόπο μας θα υπάρχουν μονοπάτια από γυαλιστερή πέτρα που αντανακλά τον ήλιο » και πράγματι, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι
ενώνουν την Αμερική από άκρη σε άκρη!
Τέλος,η 7η Προφητεία έλεγε πως,«θα έρθει η Ημέρα που η θάλασσα θα γίνει μαύρη και ό,τι κρύβει ζωντανό θα πεθάνει» και πράγματι ο Κόλπος του Μεξικού μαύρισε από το χυμένο πετρέλαιο,
σκοτώνοντας όλη την πανίδα της περιοχής.
Μένει τώρα να επιβεβαιωθεί και η 8η και η 9η Προφητεία...
ποιες είναι αυτές;
«Θα έρθει η Ημέρα που οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στις Παραδόσεις τους, όμως μετά, ένας μεγάλος κατοικήσιμος οίκος από το διάστημα θα πέσει στη Γη.
Και τότε, όλοι οι τρόποι των παλαιών θα πάψουν».
Αν οι Hopi είχαν 7 φορές δίκιο μέχρι σήμερα,
τότε τι είναι αυτό που μπορεί να πέσει από ψηλά; 
 
 

ΠΗΓΗ

KGB και τηλεπάθεια-Βίντεο

Παρακολούθηση με κάμερες παντού,......ακόμη και στα σχολεία


"Όποιος ανταλλάσσει την ελευθερία για την ασφάλεια, στο τέλος χάνει και τα δύο" Β. Φραγκλίνος
Τη βιντεοεπιτήρηση ακόμη και σχολικών συγκροτημάτων μεγάλης έκτασης κατά τις ώρες λειτουργίας τους νομιμοποιεί, υπό όρους, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Ακροβατώντας ανάμεσα στην προστασία της ιδιωτικότητας και την.... ασφάλεια προσώπων και αγαθών, η Αρχή δίνει, κατ' εξαίρεση, το δικαίωμα στις διοικήσεις των σχολείων, όπου δεν είναι πρακτικός ο έλεγχος των απομακρυσμένων εγκαταστάσεων, να λειτουργούν κάμερες που εστιάζουν σε απομακρυσμένα σημεία, αφού ληφθεί υπόψη η γνώμη του διδακτικού προσωπικού, του συλλόγου γονέων και των μαθητικών συλλόγων, όπου υπάρχουν.
Καταρχήν προτείνει τη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος ώστε να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και της ιδιωτικής ζωής των μαθητών, ενώ παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία που συλλέγονται.
Με πολυσέλιδη οδηγία της, που καταργεί προηγούμενη του 2000, επιχειρεί να καθορίσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για τη χρήση καμερών από δημόσιους φορείς ή ιδιώτες για την παρακολούθηση χώρων προσβάσιμων στο κοινό ή ιδιωτικών χώρων. Επισημαίνει ότι τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης πρέπει να υπακούουν στην αρχή της αναλογικότητας, να εγκαθίστανται, δηλαδή, μόνον όταν έχουν αποκλειστεί άλλα ηπιότερα μέσα, όπως είναι οι έλεγχοι από προσωπικό ασφαλείας, συστήματα συναγερμού, καλύτερος φωτισμός.
Τα δεδομένα πρέπει να καταστρέφονται το αργότερο μέσα σε 15 ημέρες και υπό προϋποθέσεις για 3 μήνες, ενώ εμφανείς πινακίδες πρέπει να ενημερώνουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται. Οι πολίτες για να ασκήσουν δικαίωμα αντίρρησης καταβάλλουν χρηματικό ποσόν, το οποίο επιστρέφεται σε περίπτωση που το αίτημά τους κριθεί βάσιμο. Ειδικότερα προβλέπεται για τη βιντεοεπιτήρηση:
Πολυκατοικίες ή γραφεία. Η εγκατάσταση γίνεται σε κοινόχρηστο χώρο με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του συγκροτήματος (π.χ.της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας) σύμφωνα με τον Κανονισμό. Αν δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό απαιτείται συναπόφαση των 2/3 των ενοίκων, ενώ απαγορεύεται να ελέγχεται η πρόσβαση στα κατ' ιδίαν διαμερίσματα. Επιτρέπεται, υπό όρους, η εγκατάσταση κάμερας από μεμονωμένο ιδιοκτήτη ή ένοικο για την επιτήρηση οχήματος.
Τράπεζες. Επιτρέπεται σε όλους τους χώρους, εκτός από τις τουαλέτες, και τα δεδομένα διατηρούνται το πολύ ώς 90 μέρες.
Ξενοδοχεία, πανσιόν κ.λπ. Πρέπει να περιορίζεται σε χώρους για τον έλεγχο εισερχομένων - εξερχομένων. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών στους χώρους εστίασης και στους διαδρόμους που οδηγούν στα δωμάτια του ξενοδοχείου, στις τουαλέτες και στους χώρους που πραγματοποιούνται δραστηριότητες αναψυχής όπως πισίνες, γυμναστήρια, χώρους άθλησης, αποδυτήρια.
Εμπορικά κέντρα και καταστήματα. Επιτρέπεται στα σημεία εισόδου-εξόδου, στα ταμεία, στους χώρους φύλαξης χρημάτων, στις αποθήκες εμπορευμάτων και στάθμευσης. Κατ' εξαίρεση μπορεί να επιτραπεί σε χώρους που κυκλοφορούν οι πελάτες και συγκεκριμένα σε εμπορικά κέντρα ή σε καταστήματα που διακινούνται εμπορεύματα μεγάλης αξίας, όπως κοσμηματοπωλεία. Στις περιπτώσεις αυτές οι κάμερες πρέπει να εστιάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο στα πρόσωπα των πελατών και των υπαλλήλων.
Νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα. Πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά στη σημεία εισόδου, εξόδου, στους χώρους ταμείων ή κρίσιμων εγκαταστάσεων (αποθήκες ιατροφαρμακευτικού υλικού κ.λπ.). Οι κάμερες απαγορεύεται να ελέγχουν την κίνηση σε αίθουσες αναμονής, κυλικεία, χώρους εστίασης, σε διαδρόμους νοσοκομείου, θαλάμους ασθενών, εξέτασης, σε τουαλέτες, λουτρά, γραφεία γιατρών. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργούν για την επιτήρηση βαριά ασθενών ή ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Επιτρέπεται και όταν είναι ανοικτοί για το κοινό.
Δημόσιους χώρους στάθμευσης. Ναι στη λειτουργία για την αποφυγή κλοπής, διάρρηξης κ.λπ.
Πρατήρια υγρών καυσίμων. Επιτρέπεται την ημέρα και κατά τις νυχτερινές ώρες (20.00 ώς 08.00) στους χώρους που βρίσκονται οι αντλίες βενζίνης και οι αποθήκες καυσίμων.
Εκκλησίες, νεκροταφεία. Μόνον όταν οι χώροι είναι κλειστοί για το κοινό. Τι απαγορεύεται
Η λήψη εικόνας από παράπλευρες οδούς και πεζοδρόμια. Εξαιρούνται χώροι με αυξημένες ανάγκες ασφαλείας (κρατικά κτίρια, μεγάλα ξενοδοχεία) και χώροι όπου έχουν προηγηθεί επικίνδυνες επιθέσεις (μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής τραπεζών).
Η βιντεοεπιτήρηση εισόδων ή εσωτερικού γειτονικών κατοικιών, κτιρίων ή άλλων χώρων.
Η λήψη εικόνας από χώρους και προθαλάμους τουαλετών, αποδυτήρια και λουτρά προσωπικού ή πελατών.
Η λήψη εικόνας από χώρους εργασίας για την επιτήρηση των εργαζομένων. Εξαιρούνται κρίσιμοι χώροι εργασίας, όπως στρατιωτικά εργοστάσια, τράπεζες, χώροι με χρηματοκιβώτια και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
Η βιντεοεπιτήρηση πρέπει να αποφεύγεται για παραβάσεις ήσσονος σημασίας, όπως για την αντιμετώπιση του καπνίσματος στα σχολεία ή τη ρίψη απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους.
Κάμερες με δυνατότητα στρέψης και εστίασης. Επιτρέπονται μόνον για την παρακολούθηση προσώπων σε πραγματικό χρόνο. π.χ. για τη νυχτερινή ασφάλεια σε εργοστάσια, αποθήκες κ.λπ.

katohika.blogspot.com

Στο φως εγκλήματα του τουρκικού Κράτους


ImageΗ ανεύρεση ομαδικών  τάφων στην Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα σχεδόν καθημερινό γεγονός το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ανεύρεση των εκατοντάδων πτωμάτων των Κούρδων μαχητών του PKK καθώς και Τούρκων που αντιδρούσαν ή δεν συνεργάζονταν με τις αρχές ασφαλείας αποτελεί μία τραυματική εμπειρία που δοκιμάζει την τουρκική κοινωνία. Πρόσφατα ανακαλύφτηκε ομαδικός τάφος στο χωριό Ντοκμετάς στο Τσατάκ, πλησίον της πόλης Βάν, όπου πριν από 12 χρόνια ενταφιάστηκαν 41 Κούρδοι μαχητές.
Όπως αποκαλύφτηκε αργότερα μετά από έρευνα στα αρχεία του PKK μεταξύ των 41 νεκρών πρέπει να είναι και η γερμανίδα σοσιαλίστρια και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αντρέα Βολφ. Η γερμανίδα κοινωνιολόγος είχε ενταχθεί στο ΠΚΚ για να γράψει ένα βιβλίο.
Κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του τουρκικού Στρατού στην περιοχή Τσατάκ της πόλης Βαν στα τέλη Οκτωβρίου του 1998, συνελήφθη σώα και σύμφωνα με πληροφορίες με κουρδικές πηγές, εκτελέστηκε από τον τουρκικό Στρατό μαζί με άλλους οκτώ μαχητές του PKK.
Συνολικά τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι η γερμανίδα ουσιαστικά δολοφονήθηκε αφού πριν σκοτωθεί είχε διάλογο με τους Τούρκους στρατιωτικούς. Πιο συγκεκριμένα η Αντρέα Βολφ δήλωσε την ταυτότητα της στους Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι αντιλήφθησαν ότι δεν ήταν κουρδικής καταγωγής αφού είχε βορειοευρωπαικά χαρακτηριστικά και είχε ξανθά μαλλιά.
Όπως αποκαλύφτηκε μετά την εκτέλεση της το πτώμα της γερμανίδας κοινωνιολόγου κείτονταν το γυμνό στο έδαφος και την είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και στα γεννητικά της όργανα.
Το τουρκικό κράτος ισχυρίστηκε ότι δεν διαθέτει κάποιας πληροφορία για την Αντρέα Βόλφ και αρνείται την παρουσία της Βόλφ στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή στα τέλη του 1998. Ο μαζικός τάφος όμως που αποκαλύφτηκε πρόσφατα μπορεί να ρίξει φως σε αυτή τραγική ιστορία.
Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι τα γεγονότα αυτά συνέβησαν σε γειτονική μας χώρα το περιστατικό αυτό είναι εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα αφού οι κατά τα άλλα ευαίσθητες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύουν και λειτουργούν στη  χώρα μας έχουν να ασχοληθούν με άλλα πιο σπουδαία θέματα.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έλληνες μουσουλμάνοι με σήματα των Γκρίζων Λύκων συνελήφθησαν με φωτογραφίες στρατοπέδων


ImageΔύο νεαροί μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν υπηρετήσει την  θητεία τους στην Αλεξανδρούπολη και την Χαλκιδική συνελήφθησαν σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» από την Αστυνομία, διότι στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες από τα στρατόπεδα στα οποία είχαν υπηρετήσει. Αυτό όμως που προκαλεί  ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι συλληφθέντες βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους το σήμα των γκρίζων λύκων και τη …σημαία την Δυτικής Θράκης. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν μετά από έλεγχο της αστυνομίας και συγκεκριμένα του σώματος δίωξης ναρκωτικών,  καθώς κρατούσαν ένοχη στάση.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας από οι αστυνομικοί είδαν τα κινητά και το περιεχόμενο τους. Πάντως πέρα από το γεγονός ότι τα άτομα αυτά βρέθηκαν να κατέχουν φωτογραφίες από στρατόπεδα είναι εντυπωσιακή η διείσδυση των τουρκικών ακροδεξιών οργανώσεων στην νεολαία της Θράκης με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον για την συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων.
Και αυτό διότι όλα αυτά τα χρόνια αυτό που κυρίως ενδιέφερε την ελληνική πολιτεία και τα κόμματα ήταν η παρουσία των ελληνικών ακροδεξιών οργανώσεων. Δυστυχώς όπως αποδεικνύεται από τη σύλληψη αλλά και από το γεγονός ότι στην αγορά της Κομοτηνής μπορεί κανείς να βρει υλικό των Γκρίζων Λύκων πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ελληνική ακροδεξιά αλλά η τουρκική.
Επομένως τόσα χρόνια αλλού περιμέναμε το πρόβλημα και από αλλού μας προέκυψε. Η σύλληψη αυτή σε συνδυασμό με την πρόσφατη αναγραφή προβοκατόρικων τουρκικών εθνικιστικών συνθημάτων στην Θράκη θα πρέπει να αποτελέσει μήνυμα προς τις ελληνικές Αρχές, αλλά πρωτίστως προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που νομίζουν ότι μπορούν να χειριστούν με βάση την ελληνική πολιτική πραγματικότητα τον τουρκικό εθνικισμό και το τουρκικό παρακράτος το οποιο σημειωτέον ειδικεύεται σε ειδικού τύπου αποστολές, βλ. διώξεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955.

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αν φύγουν οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, τι θα αλλάξει στην ζωή μας....



1. Πτώση κατά 70% της βαριάς εγκληματικότητας
2. Πτώση κατά 90% των ληστειών, τσαντάκιδων, μικροκλοπών, βιασμών, κ.λπ
3. Αύξηση του τζίρου της αγοράς καθώς το συνάλλαγμα που σήμερα φεύγει με τους λαθρομετανάστες σε άλλες χώρες θα μείνει εδώ.
4. Αύξηση θέσεων εργασίας κατά 90%
5. Αύξηση του εισοδήματος του εργαζομένου κατά 40% καθώς αυτό βασίζεται στην προσφορά και ζήτηση της εργασίας, και οι λαθρομετανάστες σήμερα είναι πάνω από το 60 % του εργατικού δυναμικού κάτι που δημιουργεί περίσσιο εργατικό δυναμικό στην χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι άνεργοι οι Έλληνες και να υπάρχει...

μεγαλύτερη προσφορά εργατών και λιγότεροι θέσεων .
6. Μείωση κατά 40% δαπανών στην υγεία, καθώς οι περισσότεροι λαθρομετανάστες είναι ανασφάλιστοι ενώ κάνουν χρήση υπηρεσιών υγείας όντας ασφαλισμένοι σε κοινωνικά ταμεία όπως η Πρόνοια .
7. Μείωση του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου κατά 90%. Οι λαθρομετανάστες σήμερα ανενόχλητοι πωλούν λαθραία προϊόντα από τα οποία το κράτος δεν εισπράττει ούτε ΦΠΑ, ούτε Φόρους και τα χρήματα στο τέλος καταλήγουν στο εξωτερικό.
8. Μείωση άστεγων κατά 90%
9. Μείωση χρηστών ναρκωτικών κατά 50%
10. Μείωση εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%
11. Μείωση μελλοντικών θυμάτων εμπόρων ναρκωτικών κατά 90%
12. Μείωση διαφόρων παρανομιών, πλαστογραφίες κ.λπ κατά 90%
13. Μείωση εμπρηστών κατά 85% καθώς από πυρκαγιές διαπιστώθηκε ότι το 85% των εμπρηστών ήταν οι Αλλοδαποί
14. Μείωση του κινδύνου για την χώρα μας από μειονότητες που μπορεί να έχει διαμελιστικό χαρακτήρα
15. Μείωση πολυπολιτισμικών συγκρούσεων στην χώρα μας.
16. Μείωση θρησκευτικών μειονοτήτων που μπορεί να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις.
17. Μείωση της ακρίβειας, λιγότεροι κατανάλωση και περισσότερα προϊόντα ανά καταναλωτή, δημιουργούν ανταγωνισμό και μείωση των τιμών.
18. Πολιτιστικοί αναβάθμιση της χώρας μας καθώς οι τριτοκοσμικοί λαθρομετανάστες υποβιβάζουν το κύρος της χώρας διεθνώς.
19. Αύξηση του τουρισμού, και ιδιαίτερα καλών τουριστών, λόγο των λιγότερων κλοπών και εγκλημάτων που δέχονται και οι τουρίστες από τους λαθρομετανάστες.
20. Μείωση φόρων καθώς μειώνονται ανάγκες των πολιτών και αυξάνεται η ποιότητα ζωής.
21. Μείωση των Δημοτικών τελών, και άλλων εισπράξεων υπέρ του δημοσίου που οφείλονται στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.
22. Καλύτερη παιδεία, με τα τον ίδιο προϋπολογισμό θα αυξηθεί τα επίπεδο της παιδείας στην χώρα μας, καθώς θα έχουμε λιγότερους μαθητές και περισσότεροι δαπάνη ανά μαθητή.
23. Μείωση κατά 20% του Προβλήματος της λειψυδρίας, καθώς θα χρησιμοποιούμε λιγότερο νερό ανά κάτοικο.
24. Μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας.
25. Μείωση κοινωνικών προβλημάτων, μείωση του ρατσισμού διότι αυτό οφείλεται στις παρανομίες και εγκλήματα των λαθρομεταναστών.
26. Μείωση της κίνησης στους δρόμους και μείωση των προβλημάτων πάρκινγκ.
27. Μείωση της ρύπανσης διότι περισσότεροι λαθρομετανάστες έχουν αυτοκίνητα παλαιά με μεγαλύτερη ρύπανση.
28. Αύξηση και καλύτερη ασφάλεια για την χώρα, όντας ένα εθνικό κράτος κινδυνεύουμε από έξω αλλά ΌΧΙ εσωτερικά.
29. Καλύτερη ελευθερία κίνησης, διότι είναι αδύνατον να κινείσαι ελεύθερα σήμερα, σε σημεία που συχνάζουν οι λαθρομετανάστες και όταν ξέρεις ότι πιθανόν να σε επιτεθούν.
30. Λιγότεροι φτωχοί στην χώρα μας και περισσότεροι ευκατάστατοι, διότι περισσότεροι φτωχοί είναι εξ ανατολών λαθρομετανάστες.
31. Λιγότερες δαπάνες από επιχειρήσεις σε θέματα ασφαλείας της επιχείρησης και φτηνότερα προϊόντα , διότι σήμερα έχουμε τους εγκληματίες λαθρομετανάστες που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων λόγο των δαπανών από την μεριά των επιχειρήσεων στην ασφάλεια, αυτές δαπάνες όμως χρεώνονται από την επιχείρηση εν συνεχεία στο προϊόντα τα οποία πληρώνει ο καταναλωτής.
32. Περισσότερα χρήματα στους πολύτεκνους, καθώς περισσότεροι σήμερα είναι οι λαθρομετανάστες πολύτεκνοι που πληρώνονται από το Ελληνικό δημόσιο.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα δεινά μας οφείλονται στους λαθρομετανάστες, οι Αμερικανό κυβερνώμενοι πολιτικοί από την Άκρα Αριστερά έως και την Άκρα δεξιά δυστυχώς υπηρετούν συμφέροντα που οδηγούν μελλοντικά σε διαμελισμό της Ελλάδος όπως αυτό που έγινε με την Γιουγοσλαβία Οι πολιτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά και απ ότι φαίνεται ξεκάθαρα δεν σέβονται την Πατρίδα τους εκτός και αν θεωρούν άλλη χώρα για Πατρίδα τους ;

Δεν έχουν αξίες και αρχές, στερούνται του εθνικού φρονήματος καθώς όλες οι πράξεις τους έως τώρα ζημιώνουν την Πατρίδα μας. Εσύ θα αφήσεις στα παιδιά σου μια χώρα διαλυμένη, αν το παιδί σου είναι σήμερα 5 ή 6 ετών αγγελούδι, σκέψου πώς σε 15 χρόνια θα είναι 20 ετών. Και σε 15 χρόνια όπως πάμε θα έχουμε 15 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που θα θεωρούνται ώς ομάδες μειονοτήτων, και μπορεί να αναγνωριστεί ένα μέρος της Ελληνικής γης ως ανεξάρτητο κράτος από άλλο ισχυρότερο κράτος όπως Αμερική, Ρωσία, κ.λπ

Τότε το παιδί σου θα κληθεί να υπερασπιστεί την Πατρίδα του από ξένους διεκδικητές, αυτούς δηλαδή που σήμερα εσύ δέχεσαι ως φτωχούς λαθρομετανάστες.
Αν θέλεις να βοηθήσεις στους λαθρομετανάστες να ξέρεις ότι τροφοδοτείς τους αυριανούς δολοφόνους του παιδιού σου.

Από το Venteta.

Πηγή

Πόλεμος με ... χαρακώματα στην Κερατέα!


Eμπόλεμη κατάσταση με ... σκάψιμο χαρακωμάτων, μολότοφ, ρίψη καπνογόνων κλπ και σήμερα στην Κερατές για το θέμα του ΧΥΤΑ. Μέχρι τώρα συνεχίζονταν οι συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στην Κερατέα, που αντιδρούν στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή. Αρκετοί έχουν τραυματιστεί, ενώ άλλοι έχουν υποστεί λιποθυμικά επεισόδια λόγω της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και μεταξύ τους βρίσκονται και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401. Οι συμπλοκές, ξεκίνησαν περίπου στις 3 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Λαυρίου, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μέσα στην πόλη - από την 2η είσοδο και πίσω, κατά μήκος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών (παράλληλος δρόμος μεταξύ της Λ. Λαυρίου και του κεντρικού δρόμου της πόλης).
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν συνεργεία με σκαπτικά μηχανήματα, συνοδευόμενα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρουσία εισαγγελέα, έφτασαν στη Λεωφόρο Λαυρίου με σκοπό να ξεκινήσουν εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Τα ξημερώματα, άγνωστοι είχαν σκάψει δύο τάφρους αρκετού βάθους και στα δύο ρεύματα της Λ. Λαυρίου με αποτέλεσμα να παραμένει αποκλεισμένη από το 39ο έως το 54ο χλμ.
Με την άφιξη στων αστυνομικών δυνάμεων το μεσημέρι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα, πάνω από το σημείο του ορύγματος, και επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, πίσω από το γήπεδο της πόλης.
Στη συνέχεια άρχισαν σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με πέτρες, ξύλα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πολλά καπνογόνα και δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛΑΣ βοηθούσε την επιχείρηση της αστυνομίας από αέρος.
Νωρίς το βράδυ τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα, αλλά οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων συνεχίστηκαν εντός της πόλης.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ F.B.I.


FBI:"2.000.000
οι Εβραίοι της Ευρώπης
κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"

Ένα υπόμνημα του "Σιωνιστικού Οργανισμού της Αμερικής" απο το 1943 με τον δρ. Heller να είναι Πρόεδρος του Σιωνιστικού Οργανισμού, αναφέρει οτι σύμφωνα με υπολογισμούς οι Εβραίοι στην Ευρώπη κατα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν.... 2.000.000.
Πως γίνεται λοιπόν να μας λένε οι Εβραίοι ότι πέθαναν 6.000.000 Εβραίοι στο Ολοκαύτωμα την στιγμή που ένας Εβραϊκός οργανισμός λέει πως οι Εβραίοι κατα τον Β' Παγκόσμιο στην Ευρώπη ήταν μόνον 2.000.000;;;;
Ακολουθεί το απόσπασμα απο τα αρχεία του FBI.

Όλα τα σχετικά αρχεία μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα του FBI.

 
ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ




mystikos-planitis.blogspot.com

Δεν το λένε "συνωμοσιολόγοι" αλλά επιστήμονες-Μίνι Εποχή των παγετώνων το 2014


Μία δυσοίωνη πρόβλεψη για το κλίμα της γης, ανακοίνωσαν 75 εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν πριν από λίγους μήνες, στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Σικάγο!
Κόντρα στις απόψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπή του ΟΗΕ (IPCC), περί υπερθέρμανσης, οι παραπάνω επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η πολυσυζητημένη κλιματική αλλαγή, δεν θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας όπως περιμένουμε, αλλά σε μια νέα εποχή παγετώνων!
Ο πλανήτης, υποστηρίζουν,....
έχει σταματήσει να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή παρατεταμένου ψύχους. Η διάρκειά της υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει και στα τριάντα χρόνια ενώ θα είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα! Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τεράστιο αριθμό νεκρών και εξάπλωση του υποσιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο!
Πώς έφτασαν στο δυσοίωνο σενάριο των παγετώνων!
O Αμερικανός γεωλόγος Ντον Ιστερμπρουκ, καθηγητής στο Western University της Ουάσιγκτον, μελέτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους πάγους της Γροιλανδίας, οι οποίοι θεωρούνται ως "βαρόμετρο" των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη.
Χρησιμοποιώντας ισότοπα οξυγόνου, υπολόγισε τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν στη Γη πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ετσι, διαπίστωσε πως το κλίμα του πλανήτη μας χαρακτηρίζεται από μια αδιάκοπη εναλλαγή ψυχρών και θερμών εποχών!
Τα τελευταία 500 χρόνια παρατηρείται μια κανονικότητα στην εναλλαγή αυτών των εποχών, με την καθεμία να διαρκεί περίπου 27 χρόνια. Το ίδιο φαινόμενο φαίνεται να έχει επαναληφθεί τέσσερις φορές μέσα στον 20ο αιώνα.
Αναλυτικά, από το 1880 μέχρι το 1915 είχαμε κρύο, 1915 με 1945 ζέστη, από το 1945 μέχρι το 1977 κρύο, 1977 με 1999 ζέστη. Από το 1999 μέχρι σήμερα παρατηρείται μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας,άρα έχουμε εισέλθει στην περίοδο ψύχους.
"Δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα!"
Ο καθηγητής όμως, αμφισβητεί ευθέως και τη θεωρία περί σύνδεσης της ανόδου της θερμοκρασίας με την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι εναλλαγές εποχών ζάστης- ψύχους στον πλανήτη, σχετίζονται άμεσα με την ηλιακή δραστηριότητα. Και σημειώνει ότι, όποτε η ηλιακή δραστηριότητα παρουσίαζε ύφεση, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε στη Γη είχαμε πάντοτε περιόδους παγετώνων!
Και οι Ρώσοι συμφωνούν με τη θεωρία των παγετώνων!
Σε αντίστοιχα συμπεράσματαέχουν καταλήξει και οι έρευνες του ρώσου αστροφυσικού Χαμπιλούλο Αμπντουσαμάτοφ, επικεφαλής του ρωσο- ουκρανικού ερευνητικού προγράμματοςAstrometria. "Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν οφείλεται στις εκπομπές αερίων, αλλά στην ηλιακή ακτινοβολία" λέει και εκείνος.
Και προσθέτει ότι η μείωση των ηλιακών κηλίδων που συμβαίνει σήμερα, φανερώνει ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο ελάχιστό της, γεγονός που θα οδηγήσει σε δραματική πτώση της θερμοκρασίας και παγκόσμια ψύξη! Μάλιστα δηλώνει σχεδόν βέβαιος πως τα πρώτα σημάδια της εποχής των παγετώνων θα είναι αισθητά στη Γη, το 2014!



mystikos-planitis.blogspot.com

Ακόμα μεγαλύτερο το υπερηφαίστειο που κοιμάται στο Γέλοουστοουν



Σολτ Λέικ Σίτι
Ο θάλαμος μάγματος που κρύβεται κάτω από το διάσημο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ ίσως είναι εκατοντάδες χιλιόμετρα πλατύτερος από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα, υποδεικνύει νέα τεχνική απεικόνισης του υπεδάφους.
Οι θερμοπηγές που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες στα παγωμένo υψίπεδο της Μοντάνα (ένθετη αριστερά) είναι σήμερα το μόνο ορατό σημάδι του λεγόμενου «υπερηφαιστείου».
Το γεωλογικό τέρας έχει δώσει όμως τρεις εξαιρετικά ισχυρές εκρήξεις τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια -μάλιστα οι δύο από αυτές κάλυψαν με στάχτη τη μισή Βόρεια Αμερική, απελευθερώνοντας έως και 2.500 φορές περισσότερο υλικό από ό,τι η έκρηξη του Όρους της Αγίας Ελένης το 1980.
Το 2009, ο Ρόμπερτ Σμιθ του Πανεπιστημίου της Γιούτα υπολόγισε το μέγεθος του υπερηφαιστείου χρησιμοποιώντας την τεχνική της ανάλυσης σεισμικών κυμάτων. Η μελέτη έδειχνε ότι ο θάλαμος μάγματος έχει μήκος τουλάχιστον 240 χιλιόμετρα και ξεπερνά σε βάθος τα 300 χιλιόμετρα.
Τώρα, η ομάδα του Σμιθ υπολογίζει εκ νέου το μέγεθος του θαλάμου χρησιμοποιώντας μια διαφορετική τεχνική, η οποία βασίζεται σε μετρήσεις της ηλεκτρικής αγωγιμότητας του υπεδάφους. Οι ερευνητές ουσιαστικά μέτρησαν την ένταση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης σε 100 σημεία γύρω από το εθνικό πάρκο.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων επιτρέπει την απεικόνιση του υπερηφαιστείου, δεδομένου ότι τα ρευστά πετρώματα είναι καλύτεροι αγωγοί του ηλεκτρικού ρεύματος -σχεδόν εξίσου καλοί με το θαλασσινό νερό.
Σύμφωνα με τις νέες εικόνες, ο θάλαμος μάγματος έχει μήκος πάνω από 600 χιλιόμετρα στον άξονα ανατολής-δύσης και εκτείνεται δυτικά της λεκάνης του Γέλοουστοουν, κάτω από τα σύνορα Μοντάνας-Άινταχο. Όσον αφορά το μέγεθος του θαλάμου, η νέα μέθοδος δεν έδωσε ικανοποιητική απάντηση, καθώς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εξετάστηκαν φτάνουν σε βάθος μόνο τα 300 χιλιόμετρα.
Γιατί όμως οι δύο μέθοδοι δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα. «Επειδή απεικονίζουμε ελαφρώς διαφορετικά πράγματα» εξηγεί ο Δρ Σμιθ σε ανακοίνωσή του. Οι σεισμικές μελέτες απεικονίζουν πλήρως ή μερικώς λιωμένα πετρώματα, τα οποία επιβραδύνουν τα σεισμικά κύματα, ενώ η γεωηλεκτρική μέθοδος είναι ευαίσθητη σε ρευστά πετρώματα που περιέχουν άλατα και άγουν το ηλεκτρικό ρεύμα.
Από τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα αποτελέσματα των δύο μεθόδων «μπορούμε να συμπεράνουμε ότι υπάρχουν περισσότερα ρευστά από ό,τι δείχνουν οι σεισμικές εικόνες» αναφέρει ο ερευνητής.
Με άλλα λόγια, κάτω από το Γέλοουστοουν κρύβεται περισσότερο μάγμα.
Πάντως η έρευνα, που έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση στο Geophysical Research Letters, δεν λέει τίποτα για το πότε θα συμβεί μια νέα έκρηξη στο Γέλοοουστοουν, η οποία θα εξαφάνιζε το μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ.


Διάβασε σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Αναδιάρθρωση και εθνική ασφάλεια: Πανικός και εξέγερση...


O κύβος της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους έχει ριφθεί. Αλλά μοιάζει με "βουτιά σε μαύρα νερά": Κανείς δεν ξέρει από κάτω μας τι βρίσκεται και ο φόβος πρόκλησης ανεξέλεγκτων καταστάσεων στο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα έντονος. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το επόμενο χρονικό διάστημα, από αύριο που ανακοινώνονται τα νέα μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κριθεί τα πάντα σε ότι αφορά το εγχείρημα της ελεγχόμενης πτώχευσης (δηλαδή της, κατόπιν συνεννόησης με τους πιστωτές, αναδιάρθρωσης), της ... μη ελεγχόμενης πτώχευσης, αλλά και της ευρείας κοινωνικής-εθνικής αναταραχής.
Διότι πλέον το ενδεχόμενο μιας λαϊκής εξέγερσης που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει, είναι ένα υπαρκτό ενδεχόμενο. Π.χ. όταν ρίχθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων το μέτρο του περιορισμού αναλήψεων από τις τράπεζες μέχρι ένα ποσό ημερησίως προκειμένου να ανασχεθεί ο πανικός που θα μπορούσε να προκαλέσει μια αναδιάρθρωση στις μάζες, αμέσως τέθηκε το θέμα της ασφάλειας: Ποιος θα μπορούσε να εμποδίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να πάρουν αυτό που τους ανήκει με μία μαζική έφοδο στις τράπεζες;
Η αστυνομία; Δεν επαρκεί η δύναμή της. Αλλά και ποιος λέει ότι το πρόβλημα του αστυνομικού θα είναι μικρότερο από το πρόβλημα π.χ. του εμπόρου.
Ο Στρατός; Επειδή έχει συζητηθεί και πάλι πρόσφατα το θέμα, ανώτατοι στρατιωτικοί έχουν ξεκαθαρίσει εμμέσως πλην σαφώς, ότι η αποστολή τους είναι η προστασία αποκλειστικά και μόνο των εξωτερικών συνόρων και όχι των τραπεζών ή των κυβερνητικών κτιρίων. Όπως βλέπουμε συζητούνται πλέον ΟΛΑ τα ενδεχόμενα.
Πρακτικά αυτή την στιγμή υπάρχει το καλό και το κακό σενάριο. Το καλό σενάριο λέει ότι πάμε σε μία ελεγχόμενη και προσυμφωνημένη αναδιάρθρωση χρέους. Αυτό είναι το σφόδρα πιθανό. Ένα «κούρεμα» του χρέους από 35-50% και μία χαμηλότοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά το μοναδικό που μπορεί να δώσει βιώσιμη λύση. Για το αν θα γίνει αναδιάρθρωση δεν συζητείται: Οι ίδιοι που μας έχουν δανείσει ποντάρουν σήμερα στην πτώχευσή μας!
Αιωρείται το ενδεχόμενο δέσμευσης των καταθέσεων για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να μην υπάρξει πανικός αναλήψεων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί οι τράπεζες και η απληστία τους να ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την τραγική εξέλιξη της κατάστασης, αλλά μια κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, του σκελετού αλλά και μόνου σχετικά υγιούς τομέα της ελληνικής οικονομίας θα είχε ολέθριες επιπτώσεις.
Ο Ζ.Ρουμπινί πρότεινε στην κυβέρνηση να μην μπεί κανένα πλαφόν αναλήψεων, να αφεθούν ελεύθερες όπως συμβαίνει σήμερα. Το σκεπτικό του είναι ότι ήδη οι μεγαλοκαταθέτες έχουν τραβήξει τα λεφτά εκτός Ελλάδος (κάπου 80 δις. ευρώ έχουν φύγει τα τελέυταία 2,5 χρόνια στο εξωτερικό) άρα έχουν μείνει τα 230 δις. των μικροκαταθετών κυρίως.
Ο Ρουμπινί πρότεινε να χρησιμοποιηθούν τα 30 δις. ευρώ των εγγυήσεων που θα δοθούν στις τράπεζες ως ένα «μαξιλάρι» που θα απορροφήσει τον πανικό των πρώτων ημερών των καταθετών, οι οποίοι όσο περνάνε οι ημέρες θα αντιληφθούν ότι «Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου» και η κατάσταση ομαλοποιείται. Το κακό σενάριο στην περίπτωση είναι αυτό που προαναφέραμε. Να υπάρξει έφοδος των καταθετών στις τράπεζες και παράλυση της οικονομίας. Εδώ πλέον ακόμα και το ενδεχόμενο (αναγκαστικής) εξόδου από το ευρώ είναι υπαρκτό.
Αυτό που μας κρατάει αυτή την στιγμή «μέσα στο παιχνίδι» είναι το τραπεζικό μας σύστημα και τα 230 δις. καταθέσεων κάτι που έχει αναφέρει πολλάκις στις ομιλίες του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Από εκεί και πέρα υπάρχει η εξέλιξη μετά το «κούρεμα» που επίσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρενέργειες που θα έθεταν θέμα εσωτερικής ασφάλειας και συνακόλουθα και εξωτερικής: Είναι ιστορικά διακριβωμένο και ειδικά στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πολλάκις επιβεβαιωμένο, ότι η εσωτερική αιμορραγία φέρνει «σκυλόψαρα» - στην περίπτωσή μας από τα ανατολικά.
Οι πιστωτές μας δεν θα δεχθούν το «κούρεμα» αν δεν λάβουν «εν τη παλάμη» σημαντικό μερίδιο από τον εθνικό πλούτο της χώρας. Αυτά τα 50 δις. ευρώ θα πρέπει να έχουν πραγματική αξία 200-300 ή 500 δις. για να δεχθούν να γίνει η ανταλλαγή χρέους με υποδομές. Και δεν μιλάμε για ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Αναφερόμαστε σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛΤΑ, συμμετοχές σε τράπεζες, ακίνητη περιουσία, δίκτυα διανομής κλπ.
Εδώ το καλό σενάριο μιλάει για σταδική εγγραφή υπεραξιών στους ξένους ομίλους στην κατοχή των οποίων θα περιέλθει η εθνική περιουσία, οπότε αυτό θα προκαλέσει επενδύσεις και σταδικά από το 2013 και μετά θα ξεκινήσει η ανάκαμψη. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα κανείς δεν θέλει να επενδύσει από το εξωτερικό στην Ελλάδα. Θεωρούν ότι σε λίγο το επενδυτικό περιβάλλον θα είναι πολύ πιο ευνοϊκό. Αυτό, όσο και αν φαίνεται παράδοξο είναι το ... καλό σενάριο.
Το κακό σενάριο ξεκινάει από έναν πανικός αναλήψεων, ένα κυβερνητικό πλαφόν, μία λαϊκή εξέγερση που θα μπορούσε να καταστεί ανεξέλεγκτη. Μια εξέγερση με θύματα από την οποία θα έχαναν όλοι: Οι πιστωτές μας τα χρήματά τους, οι πολίτες τα δικά τους, η κυβέρνηση την εξουσία (αν και κανείς στην κυβέρνηση δεν ορκίζεται ότι του χρόνου τέοια εποχή θα είναι στην εξουσία το υπάρχον σχήμα), η χώρα την σταθερότητα που έχει κερδίσει μετά το 1974. Ακόμα χειρότερο μια μη ελεγχόμενη πτώχευση, κάτι που όπως δεν θα συμβεί πριν τις αρχές του 2013, οπότε τελειώνει το πακέτο των 110 δις. Ούτε ρισκάρει κανείς από την Ευρώπη να έχει μια Ελλάδα σε ημιεμπόλεμη κατάσταση...
Αυτή είναι η πραγματικότητα για το τι διακυβεύεται αυτή την στιγμή. Και αυτό που «πονάει» περισσότερο απ’όλα είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2009 παρουσιάστηκαν τουλάχιστον δύο ευκαιρίες να τα γλιτώσουμε όλα αυτά: Αν η νυν κυβέρνηση είχε λάβει άμεσα μέτρα το πρώτο τετράμηνο (ο Βόλφανγκ Σόϊμπλε έχει να λέει για την πρώτη του συνάντηση με τον νεόκοπο τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπακωνσταντίνου και τις απόψεις του περί της ανάγκης λήψης μέτρων) ή αν πέρσι τέτοια εποχή αντί για το δάνειο πηγαίναμε κα’ευθείαν σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση. Αλλά τότε δεν θα έπαιρναν «ζεστά» τα 110 δις. οι ξένοι πιστωτές...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η κυρά των Μαρασίων 105 ετών

Γαλλία: Η πλειοψηφία των πολιτών, θέλει την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση



Γαλλία: Η πλειοψηφία των πολιτών,  θέλει την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση 
Η πλειοψηφία των Γάλλων θέλει να απαλλαγεί η χώρα τους από την πυρηνική ενέργεια, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνουν τον αντίκτυπο που είχε η καταστροφής της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία στην κοινή γνώμη ανά τον κόσμο    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το OpinionWay, το 57% των ερωτηθέντων τάχθηκε εν γένει υπέρ της εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας και μόνον ένα 20% τάχθηκε θερμά υπέρ της.    Επίσης η δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνον το 27% των ερωτηθέντων ήταν προετοιμασμένο να αποδεχθεί την αντίστοιχη αύξηση των τιμολογίων της υπηρεσίας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αν εγκαταλειφθεί η πυρηνική ενέργεια σε σύγκριση με ένα ποσοστό 72% που δήλωσε ότι τάσσεται κατά της αύξησης αυτής.    Η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται μέχρι στιγμής αυστηρά υπέρ της διατήρησης της πυρηνικής της βιομηχανίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία καλύπτει το 75% των αναγκών της Γαλλίας σε ενέργεια και διασφαλίζει χαμηλότερους από τον μέσο όρο λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τους γάλλους καταναλωτές   Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.035 ατόμων μεταξύ της 30ής και της 31ης Μαρτίου, μετά τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία, που προκάλεσαν την κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, βόρεια του Τόκιο.   "Η Φουκουσίμα είχε αναμφισβήτητα έναν σημαντικό συναισθηματικό αντίκτυπο στον πληθυσμό", δήλωσε ο Ματιέ Κουρτκιίς, επικεφαλής του συμβουλίου της SIA, της εταιρείας συμβούλων που ανέθεσε μαζί με το γαλλικό έντυπο L'Express την έρευνα αυτή στο OpinionWay.    Η καταστροφή στο σταθμό της Φουκουσίμα έχει πυροδοτήσει μια πολύ έντονη δημόσια συζήτηση όσον αφορά την ασφάλεια της πυρηνικής ενέργειας και υπάρχουν αιτήματα για να σταματήσουν τα σχέδια επέκτασης της πυρηνικής βιομηχανίας και να κλείσουν οι υπάρχοντες σταθμοί.
 
e-typos.com

Ζουν στους δρόμους και τρέφονται με σκουπίδια - Δραματική η κατάσταση και στην Πάτρα

Η φτώχια επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς στην χώρα μας



Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι περικοπές και οι μειώσεις συντάξεων, η Τρόικα, το Μνημόνιο και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης όσων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην εποχή του ΔΝΤ στην πενία και στην αναζήτηση των κάδων σκουπιδιών για τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Κάνοντας κανείς μια βόλτα στις γειτονιές της πρωτεύουσας και όχι μόνο, θα καταλάβει αμέσως την αθλιότητα των ημερών μας, η οποία έχει αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να αφήσουν κατά μέρη την αξιοπρέπειά τους και να αναζητήσουν, απλώνοντας το χέρι, βοήθεια λίγων μόλις ευρώ, ώστε να μπορέσουν να «μπαλώσουν» καμιά τρύπα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
Στο παρόν θέμα τίθεται, βεβαίως, και το ζήτημα των αστέγων, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους, αλλά και οι πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σχετικά με την φιλοξενία και τη σίτισή τους.

Φιλοξενία, συσσίτια και ψυχολογική υποστήριξη

Στο δήμο Αθηναίων, τον μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας, με πληθυσμό 745.514 κατοίκους (απογραφή 2001) συναντάμε το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), στο οποίο υπάγεται το Ίδρυμα Αστέγων του δήμου και διαθέτει δύο ξενώνες, όπου παρέχεται βραχεία φιλοξενία από τρεις έως έξι μήνες σε 180 άτομα, καθώς και συμβουλευτική-ψυχολογική στήριξη του φιλοξενούμενου, όπως και κινητοποίηση για την αποκατάσταση και την επανένταξή του στο κοινωνικό σύνολο.
Το ΚΥΑΔΑ, επίσης, προσφέρει καθημερινά 3.500 μερίδες φαγητού σε άπορους και άστεγους, Έλληνες και αλλοδαπούς, από το Κέντρο Σίτισης του Ιδρύματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ, Ιωάννη Σφακιανάκη, το τελευταίο τρίμηνο του 2011 έχει σημειωθεί αύξηση της τάξεως 25% στα συσσίτια του δήμου, 20% στα αιτήματα για στέγαση και 35% για συμμετοχή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο μεριμνά για την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών.
Αξίζει, επίσης να αναφέρουμε ότι τον Ιούνιο του 2010 οι αιτήσεις για στέγαση ανέρχονταν περίπου στις 1.000 και το Δεκέμβριο στις 1.500, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.000 αιτήσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2011, ήτοι να σημειώσουν αύξηση της τάξεως 100% μέσα σε μόλις ένα χρόνο! Ξενώνας «Ανακούφιση» στον Πειραιά
Στον δήμο Πειραιά, από την άλλη, με πληθυσμό 175.697 κατοίκους, υπάρχει ο ξενώνας «Ανακούφιση» με χωρητικότητα 40 αστέγων και ο οποίος την παρούσα στιγμή είναι κλειστός λόγω… έργων και, όπως υποστήριξαν οι αρμόδιοι φορείς θα επαναλειτουργήσει σε ένα μήνα, ενώ οι άστεγοι που διέμεναν εκεί έχουν μετακινηθεί προσωρινά σε άλλους δήμους.
Δραματική η κατάσταση και στην Πάτρα
Ο Δήμος Πατρέων, όπως προέκυψε από το πρόγραμμα Καλλικράτης, έχει πληθυσμό 202.757 κατοίκους και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Στο δήμο υπάρχει έντονη αύξηση στα ποσοστά των άπορων οικογενειών και των ανέργων. Ακόμη, περίπου 20 υπερήλικες που δεν έχουν τους πόρους λαμβάνουν δωρεάν φαγητό στο σπίτι σε καθημερινή βάση, ενώ οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αυτό έχουν αυξηθεί.
Στην Πάτρα δεν υπάρχει κάποιος ξενώνας για αστέγους, εντούτοις σε ορισμένες περιπτώσεις παρέχεται διαμονή σε ξενοδοχείο με έξοδα του δήμου, έως ότου βρεθεί ένα κέντρο αποκατάστασης αστέγων.
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι πολλοί είναι οι νέοι άνθρωποι, δημότες Πατρέων, οι οποίοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Για το Φεβρουάριο, οι οικογένειες που ζούσαν κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Πάτρα και είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά οικονομικά προβλήματα ανέρχονταν στις 600 και αναμένεται το Πάσχα να ξεπεράσουν τις 850.
Πάνω από 11.000 οι άστεγοι στην Αθήνα

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τζανέτο Αντύπα, τον πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Πράξις Ένταξις» οι άστεγοι στην Αθήνα ανέρχονται σε περισσότερους από 11.000 (Έλληνες και μετανάστες).
Τα προγράμματα της PRAKSIS, με βάση τα δύο πολυϊατρεία που διαθέτει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθημερινά προσφέρουν άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική, στέγαση και εργασιακή συμβουλευτική σε άπορους και αστέγους.
Τα αιτήματα για στέγαση στην PRAKSIS έχουν αυξηθεί σημαντικά και αναμένεται να πάρουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο προσεχές μέλλον. Κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα σημειώνονται περίπου 18 με 20 νέα αιτήματα, ενώ πάνω από το 50% αυτών αφορά οικογένειες, οι οποίες κατά μέσο όρο αποτελούνται από τέσσερα μέλη η καθεμία.

Επαιτεία και «ξεψάχνισμα» των κάδων

Η επαιτεία, βέβαια, δεν είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που πρωτοεμφανίστηκε τώρα, εντούτοις, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε έχει οξυνθεί και αναμένεται μέχρι το 2021, -όπου (πρώτα ο Θεός και ο Στρος Καν) ολοκληρώνεται η αποπληρωμή του δανείου που έχουμε λάβει από την Τρόικα-, να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, όπως και το «ξεψάχνισμα» των κάδων από ανθρώπους οι οποίοι είναι ένα βήμα πριν τη ζητιανιά. Από «τα λεφτά υπάρχουν» στην ανάγκη του ΔΝΤ
Πως, όμως, φτάσαμε σε αυτό το σημείο; «Ζητούμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του πρωθυπουργού της χώρας, Γιώργου Παπανδρέου, με τα οποία ανακοινώθηκε σε όλους μας η προσφυγή στο ΔΝΤ σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 23 Απριλίου 2010.
Πρόκειται για μια δήλωση που αν και «Λεφτά υπάρχουν» σίγουρα δεν έμοιαζε τόσο εκφοβιστική, όταν ειδικά το τηλεοπτικό φόντο κοσμούσε το πανέμορφο Καστελόριζο και όταν μια ημέρα μετά από αυτήν την ανακοίνωση είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες, -που εξασφάλισε το «Πρώτο Θέμα»-, με τον πρώην «τιμονιέρη» της χώρας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, να… τσαλαβουτά αμέριμνος στα νερά της Ραφήνας. Βέβαια, και ο τέως πρωθυπουργός με ξεθωριασμένο μαγιό κολύμπησε. Η αρχή του τέλους για χιλιάδες Ελληνες
Αυτή ήταν και η αρχή του… τέλους για πολλούς Έλληνες, τους οποίους λύγισαν τα αλλεπάλληλα μέτρα, οι φόροι και οι περικοπές μισθών και συντάξεων. Όταν οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και η ανεργία αγγίζει το 15% με τις τελευταίες προβλέψεις να τη θέλουν να φτάνει έως και το 16,5% για το 2011(πάνω από 16.000 εμπορικές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2011 είναι απογοητευτικές.
Σύμφωνα με έρευνες των μικρομεσαίων επαγγελματιών, έως το τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει περίπου 60.000 επιχειρήσεις, και περισσότεροι από 110.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους), όταν οι νέοι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μέλλον με μόνο τους εφόδιο το πτυχίο… ανεργίας που με τόσο κόπο απέκτησαν, όταν ο συνταξιούχος βλέπει ότι τόσα χρόνια εργασίας είχαν σαν αποτέλεσμα τα 400 ευρώ ή και λιγότερα, λογικό είναι η… πενία να κατεργάζεται τέχνας. «Χτυπούν κάρτα» στα πεζοδρόμια
Γιατί και η ζητιανιά θέλει την τέχνη της. Το πιο σοκαριστικό όλων είναι το γεγονός ότι ακόμη και ανάπηροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και «χτυπούν κάρτα» σε πεζοδρόμια, προκειμένου να λάβουν μερικά ψίχουλα της συμπόνιας ελάχιστων ανθρώπων που θα τους «πετάξουν» μια δεκάρα, αφού, για παράδειγμα, η κατώτατη αναπηρική σύνταξη του ΙΚΑ με 4.500 ένσημα για παλιούς ασφαλισμένους και χωρίς προστατευόμενα μέλη αγγίζει το ποσό των 486,84 και 495,74 για νέους ασφαλισμένους, ενώ η μέση σύνταξη κοινών ασφαλισμένων το αντίστοιχο των 604,41 ευρώ.
Από την άλλη, οι ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει η φτώχεια στην Ελλάδα είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που πολλοί άνθρωποι, παρακινούμενοι από το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης ψάχνουν μέσα σε σκουπίδια την τροφή τους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 21% των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 25%. Στήνουν καρτέρι στους πάγκους των λαϊκών αγορών
Η εικόνα ενός κάδου με… ανθρώπινα πόδια είναι πραγματικά συγκλονιστική. Γιατί μπροστά στην είδηση ότι άνθρωποι στήνουν καρτέρι στους πάγκους της λαϊκής για να πάρουν τα χαλασμένα και πεταμένα φρούτα και λαχανικά, η είδηση ότι άνθρωποι γίνονται ένα με τους κάδους σκουπιδιών για να γεμίσουν το ψυγείο τους με ληγμένα προϊόντα σούπερ μάρκετ ή για να βρουν άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα ρούχα, είναι πολύ πιο σοβαρή και δείχνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ακόμη περισσότερο για τον Έλληνα.
Το λυπητερό όλων είναι ότι στις θέσεις αυτές συναντάμε ως επί το πλείστον ανθρώπους που οι ρυτίδες στο πρόσωπό τους δείχνουν τα πόσα βάσανα έχουν περάσει στη ζωή τους. Πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους που το γήρας έχει χτυπήσει από καιρό την πόρτα τους και που αντί να περνούν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και λέγοντας παραμύθια στα εγγονάκια τους, απλώνουν το χέρι για λίγα ευρώ, γίνονται πλανόδιοι μικροπωλητές ή ψάχνουν στα σκουπίδια τα προς το ζην.
Ίσως ο ζητιάνος και ο ρακοσυλλέκτης γίνουν τα ανερχόμενα, «περιζήτητα» και μερικής απασχόλησης επαγγέλματα για τον Έλληνα που θα επιφέρουν ένα πρόσθετο «bonus» στο μηνιαίο του εισόδημα. Γιατί τελικά, αυτό είναι το κράτος δικαίου μέσα στο οποίο ζούμε και η χώρα την οποία κυβερνά ο Γιώργος δεν πρόκειται για μια χώρα διεφθαρμένων, αλλά για μια χώρα πεινασμένων και κρατικώς κατατρεγμένων.
 
 
 
thebest.gr

Ποιος φταίει για την πανάκριβη βενζίνη;



Για βενζίνη πληρώνετε 50 λεπτά
Για το ΠΑΣΟΚ πληρώνετε 1,06
Για τον βενζινά που ακούει και τα μπινελίκια σας μόνο 9-11 λεπτά!!!
Μήπως πρέπει λοιπόν να τα ρίχνετε αλλού;

antinews.gr

Αφόρητη η κατάσταση στην Ηγουμενίτσα με τους λαθρομετανάστες



Περίπου χίλιοι λαθρομετανάστες να περιφέρονται στην πόλη ρακένδυτοι, απελπισμένοι, ψάχνοντας στα σκουπίδια για φαγητό, καταφεύγοντας σε κλοπές, σε απειλές και συγκρούσεις με τους ντόπιους, σε μεταξύ τους άγριες συμπλοκές, δεν είναι σίγουρα μικρό πρόβλημα για μια κοινωνία. Ετσι, χθες, κάτοικοι της Ηγουμενίτσας απέκλεισαν το λιμάνι διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή των μεταναστών στην περιοχή τους και ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα. Από τις 7 έως τις 11 π.μ. δεν έφυγε κανένα πλοίο για την Ιταλία, και επιβάτες και οχήματα έμειναν εγκλωβισμένοι στην προκυμαία.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...