Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν τα ταξί θα τα οδηγούν Πακιστανοί




Ταξί, ταξί, φωνάζει ένας κάθιδρος Αθηναίος στο κέντρο της Αθήνας και αμέσως ξεπετάγονται καμιά 30αριά ταξί που προσπαθούν να κερδίσουν τον πελάτη.
Ο Αθηναίος έχει να επιλέξει αφού πρώτα οι ταξιτζήδες λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Ο ένας μιλά πακιστανικά, ο άλλος Αιγύπτιος με σαρίκι, ο τρίτος Αλβανός, ο τέταρτος Νιγηριανός.
Η απελευθέρωση των ταξί πέτυχε. Από τα 14.500 που ήταν στην Αθήνα διπλασιάστηκαν αφού κάθε καρυδιάς καρύδι παίρνει μια άδεια και βγαίνει στο δρόμο. Τον ελέγχει κανείς; Φυσικά όχι, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να εισπράξει παράβολα ανεξάρτητα αν η αγορά έχει γίνει μπάχαλο. Χωρίς κανόνες και κριτήρια το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξιτζήδων μετέτρεψε σε ζούγκλα την Ελλάδα.
Είναι ένα σκηνικό που θα το δούμε σύντομα στις μεγάλες πόλεις αφού ο Γ. Ραγκούσης αδιάλλακτος δεν λαμβάνει υπόψη του τι ισχύει στα άλλα κράτη. Οχυρωμένος πίσω από την αδήριτη ανάγκη να γίνουν αλλαγές στον κλάδο, πιστεύει ότι ως άλλος σούπερμαν θα μεταμορφώσει τα πάντα. Αλλά δεν ακούει κανέναν.
Η κυβέρνηση ξανασηκώνει το θέμα των ταξιτζήδων θέλοντας να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
  • Αφενός να αποδυναμώσει το σωματείο των ταξιτζήδων το οποίο έκανε τα δικά του λάθη, έστρεψε την κοινωνία εναντίον του αλλά τώρα έχει δίκιο. Μπροστά σε έναν αδιάλλακτο υπουργό μόνο με αδιαλλαξία μπορείς να απαντήσεις.
  • Αφετέρου να στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηριστική η αποστροφή της Τρέμη στο Mega όταν ρώτησε τη ρεπόρτερ που καλύπτει την αξιωματική αντιπολίτευση αν η ΝΔ ως φιλελεύθερο κόμμα είναι υπέρ του ανοίγματος ή όχι του επαγγέλματος. Και φυσικά τα σχόλια ότι συνήθως οι σοσιαλιστές βάζουν εμπόδια στην απελευθέρωση της αγοράς κι όχι τα δεξιά κόμματα.
Είναι πράγματι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές στο επάγγελμα των ταξιτζήδων. Ο εκσυγχρονισμός του στόλου, η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών, η δημιουργία ενός κλάδου από πραγματικούς επαγγελματίες κι όχι από.. ταρίφες, όπως λέγονται υποτιμητικά, είναι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Άλλο όμως να κάνει αυτό που πρέπει κι άλλο να κάνεις μπάχαλο, να δημιουργείς χάος, να οδηγείς χιλιάδες οικογένειες στην εξαθλίωση. Οικογένειες που είναι δανεισμένες για να αγοράσουν μια άδεια και τώρα χάνουν την περιουσία τους και είναι και χρεωμένοι.
Από την άλλη, κανείς δε μας λέει τι επιδιώκει η κυβέρνηση. Κανείς δεν μας έχει ξεκαθαρίσει πως εννοεί την απελευθέρωση. Να μπαίνουν στο επάγγελμα όσοι έχουν 2.000 ευρώ για παράβολα;
Να δίνονται οι άδειες, κυρίως σε περιοχές φιλέτα, αφού ο ενδιαφερόμενος προσκυνήσει στο υπουργικό γραφείο;
Να είναι ο κλάδος μπάτε σκύλοι αλέστε;
Μήπως η τρόικα επέβαλε στον Ραγκούση να ανοίξει το επάγγελμα χωρίς όρους και κανόνες; Αμφιβάλλουμε. Τον τσαμπουκά ορισμένων πάει να σπάσει.
Κι επίσης, γιατί θα πρέπει να είναι υπέρ μια απελευθέρωσης που οδηγεί κατευθείαν στο χάος η Νέα Δημοκρατία; Επειδή η κυβέρνηση ποντάρει στο χάος για να επιβιώνει θα πρέπει και οι άλλοι να αυτοκτονήσουν;


www.antinews.gr

Στα αποχετευτικά δίκτυα της χώρας "κυκλοφορούν" άφθονα ναρκωτικά!


Αποβάλλονται από το ανθρώπινο σώμα και καταλήγουν στην αποχέτευση... Επίκουρος καθηγητής έκανε σχετική έρευνα

Ναρκωτικές ουσίες, όπως μέρος των ναρκωτικών, αλλά και των πάσης φύσεως ψυχοτρόπων ουσιών που πίνουν οι άνθρωποι καταλήγουν στα υγρά απόβλητα των.....
αποχετευτικών δικτύων. Σύμφωνα με έρευνα του επίκουρου καθηγητή Κ. Θωμαΐδη, στα υγρά απόβλητα ανιχνεύθηκαν, μεταξύ άλλων, ναρκωτικές και ψυχοτροπες ουσίες,
των οποίων οι συγκεντρώσεις είναι σημαντικές και αφορούν τις πιο γνωστές ναρκωτικές ουσίες. Για παράδειγμα μόνο στην Αθήνα, βάσει των συγκεντρώσεων στα υγρά απόβλητα της ΕΥΔΑΠ (αφορούν το σύνολο του αποχετευτικού της δικτύου), υπολογίσθηκε ότι οι ημερήσιες χρήσεις της κοκαΐνης φτάνουν τα 500 - 600 γραμμάρια, της ηρωίνης το ένα κιλό, της ινδικής κάνναβης τα δύο κιλά και της έκστασης (XTC) τα 20 γραμμάρια! Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συγκεντρώσεις της κοκαΐνης και της έκστασης παρουσιάζουν αύξηση το Σαββατοκύριακο, ενώ η ηρωίνη και η ινδική κάνναβη έχουν σταθερή χρήση όλες τις ημέρες της εβδομάδας!



http://www.katoci.com/

Το 20% των καταστημάτων στην Καβάλα έκλεισε τον τελευταίο χρόνο!!!


Μία στις πέντε επιχειρήσεις στο εμπορικό κέντρο της Καβάλας έχει κλείσει το τελευταίο δωδεκάμηνο (Αύγουστος 2010 - Αύγουστος 2011), όπως καταγράφεται σε έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.
Σύμφωνα με τον ΕΣΚ, «τα αποτελέσματα της καταγραφής δεν είναι ενθαρρυντικά και....
εξακολουθούν να επισημαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Είναι όμως προφανές ότι ορισμένες επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν, επιλέγοντας τη μετακίνησή τους στο "στενό" εμπορικό κέντρο και τους πεζόδρομους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, η οδός Ομονοίας παρουσιάζει εφέτος τον Αύγουστο ποσοστό 19,68% κλειστών επιχειρήσεων καθώς έκλεισαν 41 έναντι 25 τον Αύγουστο του 2010, ποσοστό 11,74%.

Στην οδό Βενιζέλου το ποσοστό αγγίζει το 16,20%, από 5,41% πέρυσι τον Αύγουστο, στην Ι. Δραγούμη το ποσοστό ανήλθε στο 15,81%, από 0% καθώς πέρυσι δεν είχε κλείσει κανένα κατάστημα, στη Φιλελλήνων το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων ανήλθε εφέτος τον Αύγουστο στο 14,30% όπου και παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι. Στις υπόλοιπες οδούς το ποσοστό αναλογικά παρουσιάζεται μικρότερο, λόγω της μεταφοράς εμπορικών επιχειρήσεων και όχι από το άνοιγμα νέων.

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των επιχειρήσεων τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εξακολουθούν να είναι πολλαπλές. Σοβαρότερη είναι η αύξηση της ανεργίας, διότι χάνονται θέσεις εργασίας και επίσης επέρχεται σημαντική μείωση εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Προβλήματα επίσης δημιουργούνται στα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημοσιονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης), ιδιαίτερα στον Δήμο Καβάλας που έχει στην ιδιοκτησία του και αρκετά εμπορικά ακίνητα που μισθώνει σε τρίτους.


http://www.dailynews24.gr/

Aντίποινα Ισραήλ κατά Τουρκίας. Eπαφές με PKK και στηρίζει τους Αρμένιους!


 Αντίποινα από το Ισραήλ;
Η ισραηλινή εφημερίδα “Yedioth Ahronoth” ισχυρίζεται πως το Tελ Αβίβ,  συζητά ήδη το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και ετοιμάζει αντίποινα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν ετοιμάζεται να ξεκινήσει επαφές με το λόμπι των Αρμενίων για να στηρίξει  της προσπάθειες της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
 Επίσης το Ισραήλ ενδέχεται να ζητήσει από τους πολίτες του να αποφύγουν της επισκέψεις τους στην Τουρκία και να μην χρησιμοποιούν τη χώρα αυτή ως ενδιάμεσο σταθμό. Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρεται και σε πιθανές επαφές του Ισραήλ με την ηγεσία του PKK





www.onalert.gr

Σκόπια: Συνάντηση αλβανικού κόμματος DPA με Τούρκο πρέσβη


«Ανώτερα στελέχη του αλβανικού κόμματος DPA –Δημοκρατικό Αλβανικό Κόμμα, συναντήθηκαν σήμερα με το πρέσβη της Τουρκίας στα Σκόπια, την εξοχότητα του κ. Gürol Sökmensüer», γράφει αλβανική εφημερίδα των Σκοπίων. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον γενικό γραμματέα του DPA, Μετίν Ιζέτι και τους βουλευτές Γκαζμέν Αλίου και Μεράλε Φεράτι-Ουζεΐρι. Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν τρέχοντα πολιτικά ζητήματα της χώρας, η δημιουργία ενός πραγματικού πολιτικού διαλόγου, οι ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ των δύο οντοτήτων (Σλάβων και Αλβανών) καθώς και άλλα θέματα πολιτικού χαρακτήρα. Μετά τη συνάντηση ο γ.γ. του αλβανικού κόμματος DPA δήλωσε:

«Είχαμε μια συνάντηση με τον Πρέσβη, Gürol Sökmensüer, με τον οποίο μιλήσαμε για θέματα πολιτικής, ο πρέσβης μας διαβίβασε τους χαιρετισμούς του στον πρόεδρο του κόμματος μας, Μεντούχ Τάτσι. Ο πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή καθώς και την ετοιμότητά του να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Κόμματος στην έδρα του DPA».
--
Πηγή: lajmpress

Αναβιώνει το αρχαίο αγώνισμα “Δράμι”. Παγκό σμιο Πρωτάθλημα “Δραμίων / Kettle Bell” στο Λουτράκι



gallery.citymoto.gr.jpg
Το 2ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα από τοαρχαιοελληνικό άθλημα “Δράμι” ή Kettle Bell όπως είναι γνωστό στο κόσμο και “Gyria” όπως έχει καθιερωθεί στην Ρωσία.
Περισσότεροι από 500 επισκέπτες και αθλητές από όλο το κόσμο θα επισκεφτούν και θα διαμεινουν για 4 ημέρες στο Λουτράκι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα 100 διαφορετικών κατηγοριών, υπό την αιγίδα του Δήμου και του “Προμηθέα” με διοργανωτή την Ελληνική Ομοσπονδία και τον θρύλο του αγωνίσματος Παντελή Φιλικίδη.
Τι είναι το αρχαίο Ελληνικό άθλημα “Δράμι”, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είναι ευρέως διαδεδομένο σε πολλούς διάσημους σταρ του Hollywood, όπως ο Σταλόνε, η Τζένιφερ Λοπέζ , Πενέλοπη Κρουζ, Τομ Κρουζ, και το οποίο είναι πολύ δυσκολότερο από την άρση βαρών;
Μια σιδερένια σφαίρα με μια λαβή. Ένα δράμι / kettle bell είναι ένα μεγάλο κομμάτι σίδηρο που έρχεται σε διάφορα μεγέθη: 4, 8, 12, 16, 24, 32, 40 κιλά και για τους πολύ δυνατούς άνδρες και γυναίκες 48 κιλά!
Στην Ρωσία τα κλασικά μεγέθη είναι 16, 24, 32, 40 και μετριούνται σε πουντ μονάδα μέτρησης 16 κιλών. Δεν είναι ένα καινούργιο εργαλείο. Αντίθετα είναι παρά πολύ παλιό. Πρωτοεμφανίζεται σε Ρωσικό λεξικό το 1703. Η χρήση του όμως μπορεί να προσδιοριστεί πολύ παλαιοτέρα καθώς είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα.
Στις αρχές του 20ου ήταν διαδεδομένα σε πολλές χώρες, αργότερα όμως η χρήση τους περιορίσθηκε κυρίως στην Ρωσία και στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπου διατηρήθηκε και το ομώνυμο άθλημα Gyrevoi Sport.
Το Girevoy Sport είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο άθλημα που σε αντίθεση με την ολυμπιακή άρση βαρών δεν απαιτεί μόνο φοβερή δύναμη αλλά και τρομακτική αντοχή γυμνάζοντας όλο το σώμα και την καρδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει τρομερά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία και στη φυσική κατάσταση.
Σήμερα και μετά την εισαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει γίνει πολύ δημοφιλές παγκόσμια και υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ασχολούνται τόσο σε υψηλό αθλητικό επίπεδο όσο και ερασιτεχνικά.
Πέρα από το ομώνυμο άθλημα, η χρήση του σαν εργαλείο προπόνησης ήταν και παραμένει πολύ διαδεδομένη μεταξύ των όλων των αθλητών και των μονάδων του Ρωσικού Στράτου, και ιδιαίτερα μεταξύ των ειδικών δυνάμεων (Spetznaz).
Μετά την εισαγωγή του στις Ηνωμένες πολιτείες άρχισε και εκεί να χρησιμοποιείτε ευρέως τόσο από τις δυνάμεις του Στρατού (Πεζοναύτες Rangers, Seals κτλ) όσο και από τις μυστικές υπηρεσίες και το FBI για την φυσική εξάσκηση των πρακτόρων τους καθώς θεωρήθηκε το απλούστερο και πιο αποτελεσματικό εργαλείο αύξησης δύναμης και φυσικής κατάστασης
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει γυμναστήριο στην Ρωσία που να μην έχει δράμια μέσα, καθώς χρησιμοποιούνται ευρύτατα από σε όλα τα αθλήματα.
Ειδικά για τα μαχητικά αθλήματα θεωρείται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Για τους αθλητές μαχητικών αθλημάτων και γενικά για όλους όσους έχουν πάθος με την δυνατή προπόνηση, τα δράμια αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο άσκησης. Η εκρηκτική φύση των ασκήσεων και το γεγονός ότι σου μαθαίνουν πως να απορροφάς δυνάμεις είναι πάρα πολύ σημαντικό για αθλήματα όπως η πάλη, η πυγμαχία, το ΜΜΑ και το kickboxing. Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του χώρου αυτού. Πρωταθλητές όπως ο Frank Shamrock, BJ Penn, και ο Fedor, όλοι προπονούνται με δράμια (kettlebells).
Κορυφαίοι Αμερικανοί προπονητές δύναμης όπως οι Ethan Reeve και Louie Simmons τα χρησιμοποιούν με τους αθλητές τους. Μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες όπως η Chelsea και η Liverpool. ομάδες του ΝΒΑ, του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ο στρατός, το FBI και πολλοί άλλοι.
Η χρήση τους όμως δεν περιορίζετε μόνο στους αθλητές. Τα τρομερά αποτελέσματα που δίνουν έχουν κάνει χιλιάδες απλούς ανθρώπους και πολλούς διάσημους σταρ του Hollywood να τα χρησιμοποιήσουν όπως ο Σταλόνε, η Τζένιφερ Λοπέζ , Πενέλοπη Κρουζ, Τομ Κρουζ και άλλοι.
Τα Δράμια τα τελευταία 3-4 χρόνια αποτελούν την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη μέθοδο άσκησης και φυσικά εργαλείο στον χώρο της άθλησης παγκοσμίως. Κι αυτό δεν φαίνεται να είναι αποτέλεσμα κάποιας νέας μόδας, διότι πολύ απλά…. δουλεύει!
Τα Δράμια στην Ελλάδα και το φαινόμενο Φιλικίδης!

Στην χώρα μας έχουμε την τύχη να έχουμε έναν από του μεγαλύτερους προπονητές δύναμης και τον μεγαλύτερο ειδικό στα δράμια παγκοσμίως.
Όπως σε κάθε άθλημα υπάρχει ένας άνθρωπος «μύθος», έτσι και στο άθλημα των Δραμίων, υπάρχει ο Παντελής Φιλικίδης!
Ο Παντελής Φιλικίδης είναι ένας ζωντανός θρύλος για τα Kettlebells κι αυτό είναι αναγνωρίσιμο από όλους τους μαγάλους προπονητές του χώρου αλλά και άλλους πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού γενικότερα και αθλημάτων δύναμης ειδικότερα.
Το σπουδαιότερο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος τα τελευταία 7 χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα και συνεχίζει να κάνει παγκόσμια ρεκόρ και να παράγει παγκόσμιους πρωταθλητές.
Ο Παντελής Φιλικίδης αποτελεί αναμφισβήτητα ένα κόσμημα για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Η πορεία και η ιστορία του αποτελούν φωτεινό φάρο για τις αξίες
και την ηθική του αθλητισμού στην πιο αγνή του μορφή. Σήμερα στα 58 του χρόνια έχει ακόμα την ίδια δίψα για προσφορά και δημιουργία πρωταθλητών όπως όταν ξεκίνησε.
Οι διακρίσεις του αναρίθμητες!
Ο ίδιος αποτελεί ζωντανό θρύλο στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και είναι κρίμα αυτό το κεφάλαιο να παραμείνει ανεκμετάλλευτο και να μην έχει στην ουσία καμία βοήθεια από το Ελληνικό κράτος.
Ο Παντελής Φιλικίδης είναι 13 φορές παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Δράμια. Ο ίδιος έχει σπάσει το προσωπικό του παγκόσμιο ρεκόρ 20 φορές ενώ μια φορά έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες καθώς Ανύψωσε από το πλατό με το ένα του δάκτυλο βάρος 112 κιλών!
Στην Ελλάδα 5 μαθητές του έχουν γίνει παγκόσμιοι πρωταθλητές : Γιώργος Τσαγκουρίδης, Δημήτρης Φιλικίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Ηλιόπουλος και Παύλος Γεωργιάδης.
Στο Καζακστάν που ήταν 15 χρόνια προπονητής των προπονητών, πρόλαβε να βγάλει 20 παγκόσμιους πρωταθλητές που του χάρισαν τον τίτλο του Διακεκριμένου προπονητή (International Master of Sports). Τίτλος που στην πρώην Σοβιετική Ένωση δίνονταν μόνο σε προπονητές που έχουν βγάλει παγκόσμιους πρωταθλητές. Αυτός το έχει κάνει σε 3 αθλήματα (άρση βαρών, χειροπάλη, δράμια).
Είναι Αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο άθλημα στα Δράμια (International Federation Girevoy Sport) με έδρα την Μόσχα.
Μαθητές του όπως ο ValeryFedrenko, που έχει πάει και τα τελευταία χρόνια ζει στις ΗΠΑ και έχει αναδειχθεί 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απο τον Φιλικίδη, απολαμβάνει σήμερα την αναγνώριση του Αμερικανικού κράτους και κατεστημένου και θεωρείτε στις ΗΠΑ ο κορυφαίος προπονητής για τα Δράμια!

olympia.gr

Γέρων Νίκων για την κάρτα του πολίτη

Debkafiles: “Έρχεται πόλεμος. Η Τουρκία, χειρότερη από το Ιράν”!



Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αυτή την εβδομάδα κάνει βήματα προς μια ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ , όχι για το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά επειδή εποφθαλμιά τις πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου, απέναντι από τις ακτές του Ισραήλ.

Την Πέμπτη το βράδυ, ανακοίνωσε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύσουν οποιοδήποτε τουρκικό σκάφος μεταφέρει βοήθεια για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Στην ομιλία του στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχει λάβει μέτρα για “να σταματήσει το Ισραήλ από την μονομερή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο».

Δεν είπε τι μέτρα έχει λάβει.


Αν τουρκικά πλοία παραβιάσουν τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, ο Ερντογάν θα γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης που θα ξεκινήσει στρατιωτική δράση στην παλαιστινιακή υπόθεση… Σ΄ αυτή τη περίπτωση ακόμα και το Ιράν θα τεθεί σε δεύτερη μοίρα αφού ποτέ κανείς δεν τόλμησε να προκαλέσει το Ισραήλ τον τρόπο που η Τουρκία το έχει κάνει.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει την πεποίθηση ότι οι αραβικές δυνάμεις, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες παρακολουθούν τους ελιγμούς του με βαθιά καχυποψία,δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να “παίξουν μπάλα” μαζί του τώρα που έχει αντιμετωπίσει το Ισραήλ.


Ο Ερντογάν σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία του στη περιοχή για δύο αποστολές:


1. Για να διασπάσει το μικρό αριθμητικά ναυτικό του Ισραήλ σε δύο μέτωπα – ένα για τη διατήρηση του εμπάργκο κατά της Γάζας και ένα για τη διαφύλαξη του φυσικού αερίου και τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου απέναντι από τις ακτές του.


2. Για να “τρομάξει” το Ισραήλ με τον πλήρη ή μερικό αποκλεισμό του από την ανοικτή θαλάσσα και την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να το αποκλείσει από την ενέργεια και από σημαντικά οικονομικά οφέλη.


Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βάλει στη γωνία το Ισραήλ ακόμη και με μια αναπόφευκτη στρατιωτική αντιπαράθεση, η οποία θα συμβεί πολύ πιο σύντομα απ΄ όσο πιστεύουν Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί.


Ο χαμένος Ερντογάν


Ο Ερντογάν οδηγείται σ΄ αυτή τη πολιτική υψηλότατου ρίσκου έχοντας ήδη υποστεί ήττα στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα επένδυσε μεγάλα ποσά για την υποστήριξη των ανταρτών. Από την Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρακολουθεί την κατανομή του πετρελαίου της Λιβύης, ανάμεσα στις δυτικές δυνάμεις και το Κατάρ. Η Τουρκία έμεινε πίσω.


Ο στόχος του να βάλει χέρι στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, δεν έχει να κάνει μόνο με το Ισραήλ, αλλά και με την Ελλάδα η οποία έχει πλέον στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Ισραήλ.


Όσο για την Ουάσιγκτον, ο Ερντογάν υπολογίζει για την υποστήριξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είναι λιγότερο βέβαιοι για την υποστήριξη των ΗΠΑ.

 
 
 

Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα




Σε αυτό το σημείο της ιστοσελίδας μου, εκθέτω κάποιες αποδείξεις οι οποίες επιβεβαιώνουν το ότι η Ελληνική Γλώσσα, έχει μία συγκεκριμένη μαθηματική δομή.
Για όλα τα παραδείγματα, χρησιμοποιείται η λεξαριθμική θεωρία με σκοπό την απόδειξη μαθηματικών και φυσικών θεωρημάτων καθώς επίσης για να εξαγάγουμε μαθηματικές σταθερές μέσα από διάφορες λέξεις και φράσεις.

Το αρχαιοελληνικό αλφάβητο

Για όσους δεν πιστεύουν τα παραδείγματα που ακολουθούνε, παραθέτω έναν πίνακα στον οποίο φαίνονται όλα τα γράμματα του αλφαβήτου της αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και τις αντίστοιχες αριθμητικές τιμές, έτσι ώστε να τα επαληθεύσουν.

                   
Α 1 Ι 10 Ρ 100
Β 2 Κ 20 Σ 200
Γ 3 Λ 30 Τ 300
Δ 4 Μ 40 Υ 400
Ε 5 Ν 50 Φ 500
ς (στ) 6 Ξ 60 Χ 600
Ζ 7 Ο 70 Ψ 700
Η 8 Π 80 Ω 800
Θ 9 90 900
 
Σημείωση: Έχει γίνει προσθήκη των τριών γραμμάτων που αφαιρέθηκαν στο πέρασμα των χρόνων, δηλαδή των:
  • "στίγμα" (ς ή στ) ϛ,
  • "κόππα" () ϟ,
  • "σανπί" () ϡ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του κόσμου σήμερα, αγνοεί την ύπαρξή τους, τραγελαφικό όμως είναι το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως χρησιμοποιούμε καθημερινά τη συντομογραφία του "στίγμα", δηλαδή "στ" (εκ του στ-ίγμα), για να απεικονίσουμε τον αριθμό έξι (6) με το Ελληνικό αλφάβητο.
Το στίγμα (ϛ) παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν στη θέση του ζεύγους "στ", για παράδειγμα ϛατός (στρατός), ϛυλός (στυλός) κλπ.
Το κόππα (ϟ) παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν μερικές φορές στη θέση του "κ", και ισοδυναμούσε ηχητικά με το ζεύγος "κχ" (το λατινικό Q αποτελεί μετεξέλιξή του), για παράδειγμα στα αρχαία ελληνικά κείμενα βρίσκουμε τις λέξεις ϟΑϟΟΣ (=κακός, προφέρεται: "κχακχός"), ϟΟΡΗ (=κόρη, προφέρεται: "κχόρη", ϟΟΡΙΝΘΟΣ (=Κόρινθος, προφέρεται: "κχόρινθος"). Η λέξη "ΚΑΛΟΣ" γραφότανε με "Κ" και όχι με "ϟ" και έτσι προφέρεται ακριβώς όπως σήμερα (καλός). Προσέξτε τη διαφορά στην προφορά του "Κ" και του "ϟ" στις λέξεις ϟΑϟΟΣ (κχακχός) και ΚΑΛΟΣ (καλός).
Το σανπί (ϡ) παλαιότερα ισοδυναμούσε με το ζεύγος "σσ", για παράδειγμα το βρίσκουμε στις λέξεις ΤΕϡΕΡΑ (=τέσσερα) ή ΘΑΛΑϡΑ (=θάλασσα). Το σανπί ονομάστηκε έτσι από τη φράση Ὡσὰν πῖ (σαν πι) και απεικονίζεται με τη σημερινή μορφή κεκλιμένου Π (ϡ). Το σανπί στην αρχαία του μορφή γραφότανε (έμοιαζε με το κεφαλαίο γράμμα "Τ"), έτσι σε αρχαία κείμενα (π.χ. Κύρου Ανάβασις) συναντάμε τη λέξη "ΘΑΛΑΑ" (με τη σημερινή μορφή του σανπί: ΘΑΛΑϡΑ), και λανθασμένα σήμερα οι μελετητές των αρχαίων κειμένων (και οι φιλόλογοι στα σχολεία) το προφέρουν "θάλατα" ενώ το σωστό είναι "θάλασσα" (με βαθύ ήχο στα δύο σίγμα).





Αποδείξεις για τη Μαθηματική Κατασκευή της Ελληνικής Γλώσσας

Μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις ότι η Ελληνική Γλώσσα έχει μαθηματική δομή είναι η λεξαριθμική εξαγωγή του αριθμού π=3,141592?, του χρυσού αριθμού φ=1618?, καθώς και της βάσεως των φυσικών λογαρίθμων e=2,718?
Η λεξαριθμική εξαγωγή του π είναι η ακόλουθη:

Η λεξαριθμική εξαγωγή του π


Πιο κάτω είναι η λεξαριθμική εξαγωγή του φ είναι η εξής:

Η λεξαριθμική εξαγωγή του φ


Και εδώ είναι η λεξαριθμική εξαγωγή του φ2 είναι η εξής:

Η λεξαριθμική εξαγωγή του τετραγώνου του φ

Να και κάποιες αποδείξεις, που μας δείχνουν ότι η αρχαία Ελληνική Γλώσσα, ξέρει αρκετά καλά, πολλά πράγματα για την φυσική, τα οποία μόλις τον τελευταίο αιώνα οι επιστήμονες της ανθρωπότητας παιδεύτηκαν αρκετά με πολλά πειράματα για να τα αποδείξουν.
Η ΥΛΗ ΚΡΟΥΕΙ ΑΝΤΙΥΛΗ = ΦΩΤΟΝΙΟΝ = 1850

Η ΟΡΙΑΚΗ ΤΑΧΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ = ΤΑΧΥΤΗΣ ΦΩΤΟΣ = 3679

Ο ΝΟΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ = ΜΑΖΑ ΕΠΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΙΣ = 2000

ΑΝΤΙΥΛΗ = ΘΕΜΕΛΙΟΝ + ΑΝΤΙΘΕΜΕΛΙΟΝ = ΚΥΜΑΤΙΚΗ = 799

ΦΩΤΟΝΙΟΝ = ΚΥΜΑΤΟΙΔΟΣ = 1702

Ένας αξιόλογος επιστήμονας, ονόματι Ελευθέριος Αργυρόπουλος, αναλύει το φαινόμενο της Αναλήψεως του Ιησού Χριστού, προτείνοντας ότι το υλικό σώμα του Ιησού μετετράπη σε φωτόνια υψηλής ενεργείας (φωτόνια γάμα). Η λεξαριθμική θεωρία υποστηρίζει τον ισχυρισμό του:
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ = ΕΣΤΙ Γ? ΦΩΤΟΝΙΟΝ = 2368
Η Ελληνική Γλώσσα, αν μελετηθεί με βάση την λεξαριθμική θεωρία, μπορεί να μας δώσει κάποιες προβλέψεις.
Κοιτάξτε πως η Ελληνική Γλλώσσα, πρόβλεψε το ποιος είναι ο Πρόεδρος της κη? (28ης) Ολυμπιάδος:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ = ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ = 1562
Ορίστε και κάποιες άλλες προβλέψεις:
Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ = ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ = 341 = 1 ευρώ

ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ = ΕΥΡΩ = 1305

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΙΡΑΚ = 2002
(Η χρονολογία έναρξης)

Ο ΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ = 2002

Ο ΤΕΩΣ ΕΣΤΙΝ = 1940
(Η χρονολογία γέννησης του τέως βασιλιά της Ελλάδας)

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ = Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ = 595

Και τέλος, κάποια γενικά παραδείγματα τα οποία έρχονται και αυτά με τη σειρά τους να αποδείξουν το ότι η Ελληνική Γλώσσα έχει μαθηματική κατασκευή.
ΤΟ ΟΝ ΘΕΜΕΛΙΟΝ = ΑΡΧΗ = 709

ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ = ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ = 1111

Ο ΓΑΡ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ = Ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = 699

ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ = ΑΝΘΡΩΠΟΣ = 1310

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙΝ = ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = 629

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ = ΒΕΒΑΙΟΝ = 140

ΤΙΝΑ = ΑΝΤΙ = 361
(κάθε τι έχει και αντίθετο)





www.mistiria.com

Σκάνδαλο ολκής! H Αννούλα διόρισε μόνο τα «δικά της» παιδιά!


Η κυβέρνηση, που μας μίλησε για αξιοκρατία και opengov, εξακολουθεί να προκαλεί με σκανδαλώδεις προσλήψεις… Κατά το γνωστό πλέον «λεφτά υπάρχουν», έτσι και δουλειές υπάρχουν, αλλά μόνο για τα δικά τους, «πράσινα» παιδιά!
Ο λόγος για την προκήρυξη 150 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των θυρίδων επιχειρηματικότητας και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας» για προσλήψεις στο Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας. Σωστά μαντέψατε, μιλάμε για την αγαπημένη μας Αννούλα, εμπνεύστρια του νέου σύγχρονου «κρυφού σχολειού»…
Θέλετε να μάθετε ποιοί προσλήφθηκαν; Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Νομό Κοζάνης (από τον οποίο κατάγεται η υπουργός Παιδείας και στον οποιο διετέλεσε βουλευτής και νομάρχης) από όλους τους υποψηφίους οι επιτυχόντες είναι μόνο τρεις και κοιτάξτε μια τρομερή σύμπτωση, όλοι τους μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και φανατικοί υποστηρικτές της Αννούλας μας!
Πρόκειται, συγκεκριμένα για τους:
ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης – Υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου)
ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ
 (Αναπληρώτρια Γραμμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης – Υποστηρίκτρια της Άννας Διαμαντοπούλου)
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 (Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – Υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου)
Τα ονόματα των επιτυχόντων μπορείτε να τα επιβεβαιώσετε και οι ίδιοι στο site του ινστιτούτου www.ify.gr

Πηγή

Γελάει όλη η Θεσσαλονίκη…


(η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγη ώρα)
Τί να πει κανείς… Οι άνθρωποι θέλουν να ασκήσουν πολιτική με όρους δεκαετίας του ’60!
Ήρθε ο ηγεμόνας στην συμπρωτεύουσα!
Επιτέλους κάτι θα κινηθεί στην καημένη την πόλη!
Αυτήν την στιγμή, τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ σε όλο το μήκος της Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό! Τα μέχρι εχθές ανενεργά έργα είναι τώρα γεμάτα δεκάδες εργάτες στο κάθε ένα, όλη έχουν στα χέρια τους κάποιο εργαλείο και σκαλίζουν το χώμα (μου θύμισε όταν υπηρετούσα την θητεία μου που θέλαμε να φαίνεται ότι ασχολούμαστε με κάτι για να μην μας “χώσουν” σε καμιά αγγαρία), όλα φωταγωγημένα, όλα άψογα! Όσοι περνάνε και τους βλέπουν γελάνε και κουνάνε το κεφάλι για την κατάντια της φτωχομάνας που έγινε ζητιάνα!
Η Θεσσαλονίκη καθαρή. Οι αφισοκολλητές στην φυλακή, όσοι λαθρομετανάστες άπλωναν κουβέρτες στην Τσιμισκή και στην παραλία εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας!
Όλα για την εικόνα, για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα! Ο κόσμος υποφέρει, πεινάει, είναι απελπισμένος κι αυτοί νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν, ότι μοιράζουν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς για να τους ξαναπάρουν την ψήφο!
Άθλιοι και γελοίοι άνθρωποι, άχρηστοι που δεν μπορούν να δημιουργήσουν τίποτα! Απλά να μας ξεπουλάνε!
Πόσο ακόμη θα το ανεχόμαστε;

Επιθετικές κινήσεις τουρκικών τεθωρακισμένων στην κατεχόμενη Κύπρο


Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και σχετικά κοντά στην πράσινη γραμμή, τουρκικά τεθωρακισμένα κινούνται σε μεγάλους σχηματισμούς που “σπάνε” σε ίλες αρμάτων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει επικοινωνία αξιωματικών τεθωρακισμένων (από τις ίλες) με τάγματα που
υποστηρίζει η κάθε ίλη.
Στην ουσία έρχονται σε επαφή το τάγμα μαζί με την ίλη που θα το υποστηρίξει σε περίοδο επιχειρήσεων….

Δεν υπάρχει ακόμη προώθηση εφοδίων και κινητών χειρουργικών μονάδων προς τη γραμμή “αντιπαράθεσης”…
Αυτή προβλέπεται πως θα είναι η αμέσως επόμενη κίνηση στη σκακιέρα και είναι από τις τελευταίες κινήσεις πριν τις επιχειρήσεις (αν αυτές γίνουν)…
Όλα αυτά αποτελούν ψυχολογικές πιέσεις (ψυχολογικός πόλεμος) των τούρκων προς τους ελληνοκύπριους και ίσως να αποτελούν τα κύρια αίτια που οδήγησαν τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια να ζητήσει από την εθνοφρουρά να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό δεν θεωρείται διόλου απίθανο οι Κύπριοι να “τραβήξουν πίσω” στο θέμα των γεωτρήσεων, οπότε και το σκηνικό της ΑΟΖ ενδέχεται να αμφισβητηθεί και να δημιουργηθούν θέματα που θα άπτονται των Ελληνικών συμφερόντων στην γειτνιάζουσα Ελληνική ΑΟΖ που βρίσκεται νοτίως του Καστελλόριζου…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΕΡΙ ΑΟΖ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ Ο ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ "ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΟΖ" ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Συμβουλές για έναν ηθικό βίο - ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ



ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ, ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΝΙΚΟΝ
"Στο έργο αυτό, παρατίθενται διάφορες πρακτικές διδαχές του Ισοκράτη προς κάποιον Δημόνικο για το πως θα πρέπει να είναι ένας ορθός και ηθικός τρόπος ζωής."

Κανένα να μη κάνεις φίλον πρότου εξετάσης πώς έχει συμπεριφερθή προς τους παλαιούς του φίλους· διότι πρέπει να προβλέπης ότι θα συμπεριφερθή και προς σε, όπως συμπεριεφέρθη προς εκείνους. Να γίνεσαι μεν βραδέως φίλος, αφού δε γίνης φίλος να μένης πιστός εις την φιλίαν. Διότι είναι εξ ίσου απρεπές να μη έχης κανένα φίλον και να αλλάζης πολλούς φίλους συχνά. Να μη δοκιμάζης τους φίλους σου κατά τοιούτον τρόπον ώστε εκ της δοκιμής ταύτης να προέρχεται διά σε ζημία, μήτε όμως να θέλης να έχης τους φίλους σου αδοκιμάστους. Τούτο δε θα κατορθώσης, αν προσποιείσαι ενώπιον αυτών ότι έχεις ανάγκας τας οποίας δεν έχεις· [25] να ανακοινώνης εις αυτούς ζητήματα, τα οποία δύνανται να κοινολογηθούν, παρουσιάζων αυτά ως μυστικά· αν διαψευσθής εις τας ελπίδας σου, δεν θα υποστής εκ τούτου καμμίαν ζημίαν, εάν δε αι ελπίδες σου επιβεβαιωθούν, θα έχης ασφαλεστέραν γνώσιν του χαρακτήρος των φίλων σου. Να δοκιμάζης τους φίλους εις τας δυστυχίας και εις τους κοινούς κινδύνους· διότι τον μεν χρυσόν δοκιμάζομεν εις το πυρ, τους δε φίλους διακρίνομεν εις τας ατυχίας. Θα τηρήσης την αρίστην στάσιν απέναντι των φίλων σου, αν δεν περιμένης ούτοι να σου γνωρίσουν τας ανάγκας των, αλλ' αν αυθορμήτως έλθης εις βοήθειάν των, όταν αι περιστάσεις το επιβάλλουν.

[26] Να νομίζης ότι είναι εξ ίσου επαίσχυντον να νικάσαι υπό των εχθρών σου εις το κακόν και να φαίνεσαι κατώτερος των φίλων σου εις τας ευεργεσίας που σου κάμνουν. Να θεωρής ως αληθείς φίλους όχι μόνον εκείνους που λυπούνται διά τας δυστυχίας σου, αλλά και εκείνους οι οποίοι δεν σε φθονούν διά την ευτυχίαν σου· διότι πολλοί λυπούνται μεν μαζί με τους φίλους των διά τας ατυχίας των, αλλά τους φθονούν, όταν ευτυχούν. Να ενθυμήσαι τους απόντας φίλους σου ενώπιον των παρόντων, διά να φαίνεσαι ότι ουδέ τούτους λησμονείς, όταν είναι απόντες.

[27] Να θέλης να είσαι όσον αφορά την ενδυμασίαν σου φιλόκαλος και όχι καλλωπιστής. Είναι δε ίδιον γνώρισμα του μεν φιλοκάλου η μεγαλοπρέπεια, του δε καλλωπιστού το εξεζητημένον (η επίδειξις, ίνα κινηθή η περιέργεια των άλλων). Να αγαπάς ουχί την υπερβολικήν αύξησιν των υπαρχόντων αγαθών, αλλά την μετρίαν απόλαυσιν τούτων. Να καταφρονής τους φιλοχρημάτους, οι οποίοι ζητούν να συσσωρεύουν θησαυρούς και δεν γνωρίζουν να απολαύσουν εκείνους που έχουν· διότι ούτοι πάσχουν κάτι παρόμοιον με εκείνους οι οποίοι αγοράζουν ωραίον ίππον, ενώ γνωρίζουν να ιππεύουν κακώς.

[28] Προσπάθει να καθιστάς τον πλούτον σου προσοδοφόρον και χρήσιμον· είναι δε ο πλούτος χρήσιμος μεν εις τους επιθυμούντας να μεταχειρίζωνται τούτον ελευθερίως, προσοδοφόρος δε εις τους δυναμένους να αποκτούν κτήματα προσοδοφόρα. Να εκτιμάς την υπάρχουσαν περιουσίαν διά δύο λόγους, και διά να δύνασαι να πληρώσης μέγα πρόστιμον και διά να βοηθής χρηστόν φίλον όταν δυστυχή· διά τας άλλας δε ανάγκας της ζωής σου να μη προσκολλάσαι εις αυτήν υπερβολικά, αλλά να την αγαπάς με μέτρον.



Πρωτότυπο Κείμενο

Μηδένα φίλον ποιοῦ, πρὶν ἂν ἐξετάσῃς πῶς κέχρηται τοῖς πρότερον φίλοις· ἔλπιζε γὰρ αὐτὸν καὶ περὶ σὲ γενέσθαι τοιοῦτον, οἷος καὶ περὶ ἐκείνους γέγονε. βραδέως μὲν φίλος γίγνου, γενόμενος δὲ πειρῶ διαμένειν· ὁμοίως γὰρ αἰσχρὸν μηδένα φίλον ἔχειν καὶ πολλοὺς ἑταίρους μεταλλάττειν. μήτε μετὰ βλάβης πειρῶ τῶν φίλων, μήτ’ ἄπειρος εἶναι τῶν ἑταίρων θέλε. τοῦτο δὲ ποιήσεις, ἐὰν μὴ δεόμενος τὸ δεῖσθαι προσποιῇ. [25] περὶ τῶν ῥητῶν ὡς ἀπορρήτων ἀνακοινοῦ· μὴ τυχὼν μὲν γὰρ οὐδὲν βλαβήσει, τυχὼν δὲ μᾶλλον αὐτῶν τὸν τρόπον ἐπιστήσει. δοκίμαζε τοὺς φίλους ἔκ τε τῆς περὶ τὸν βίον ἀτυχίας καὶ τῆς ἐν τοῖς κινδύνοις κοινωνίας· τὸ μὲν γὰρ χρυσίον ἐν τῷ πυρὶ βασανίζομεν, τοὺς δὲ φίλους ἐν ταῖς ἀτυχίαις διαγιγνώσκομεν. οὕτως ἄριστα χρήσει τοῖς φίλοις, ἐὰν μὴ προσμένῃς τὰς παρ’ ἐκείνων δεήσεις, ἀλλ’ αὐτεπάγγελτος αὐτοῖς ἐν τοῖς καιροῖς βοηθῇς.

[26] ὁμοίως αἰσχρὸν εἶναι νόμιζε τῶν ἐχθρῶν νικᾶσθαι ταῖς κακοποιίαις καὶ τῶν φίλων ἡττᾶσθαι ταῖς εὐεργεσίαις. ἀποδέχου τῶν ἑταίρων μὴ μόνον τοὺς ἐπὶ τοῖς κακοῖς δυσχεραίνοντας, ἀλλὰ καὶ τοὺς ἐπὶ τοῖς ἀγαθοῖς μὴ φθονοῦντας· πολλοὶ γὰρ ἀτυχοῦσι μὲν τοῖς φίλοις συνάχθονται, καλῶς δὲ πράττουσι φθονοῦσι. τῶν ἀπόντων φίλων μέμνησο πρὸς τοὺς παρόντας, ἵνα δοκῇς μηδὲ τούτων ἀπόντων ὀλιγωρεῖν.

[27] Εἶναι βούλου τὰ περὶ τὴν ἐσθῆτα φιλόκαλος, ἀλλὰ μὴ καλλωπιστής. ἔστι δὲ φιλοκάλου μὲν τὸ μεγαλοπρεπές, καλλωπιστοῦ δὲ τὸ περίεργον. Ἀγάπα τῶν ὑπαρχόντων ἀγαθῶν μὴ τὴν ὑπερβάλλουσαν κτῆσιν ἀλλὰ τὴν μετρίαν ἀπόλαυσιν. καταφρόνει τῶν περὶ τὸν πλοῦτον σπουδαζόντων μέν, χρῆσθαι δὲ τοῖς ὑπάρχουσι μὴ δυναμένων· παραπλήσιον γὰρ οἱ τοιοῦτοι πάσχουσιν, ὥσπερ ἂν εἴ τις ἵππον κτήσαιτο καλὸν κακῶς ἱππεύειν ἐπιστάμενος.

[28] πειρῶ τὸν πλοῦτον χρήματα καὶ κτήματα κατασκευάζειν. ἔστι δὲ χρήματα μὲν τοῖς ἀπολαύειν ἐπισταμένοις, κτήματα δὲ τοῖς κτᾶσθαι δυναμένοις. τίμα τὴν ὑπάρχουσαν οὐσίαν δυοῖν ἕνεκεν, τοῦ τε ζημίαν μεγάλην ἐκτῖσαι δύνασθαι, καὶ τοῦ φίλῳ σπουδαίῳ δυστυχοῦντι βοηθῆσαι· πρὸς δὲ τὸν ἄλλον βίον μηδὲν ὑπερβαλλόντως ἀλλὰ μετρίως αὐτὴν ἀγάπα.



Μτφρ. Κ.Θ. Αραπόπουλος. 1950. Ισοκράτους Προς Δημόνικον, Προς Νικοκλέα, Νικοκλής ή Κύπριοι.
Αρχαίον κείμενον, εισαγωγή, μετάφρασις, σημειώσεις. Αθήνα: Πάπυρος.

Καμία επίσημη αντίδραση στην πρόταση Γερμανού πολιτικού να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών!



Είναι δυνατό πολιτικός της Ευρωζώνης, να προτείνει μια τέτοια παράλογη πρότασης και οι χώρες να μην αντιδρούν. Είναι δυνατόν Γερμανός πολιτικός να ζητά από τις υπερχρεωμένες χώρες να εξετάζουν το ενδεχόμενο οι σημαίες τους να κυματίζουν μεσίστια στα κτήρια της ΕΕ; Που είναι η κεντρική διοίκηση της ενωμένης Ευρώπης που θέλει ενιαία πολιτική και οικονομία να μην αντιδρά; Ο Γκίντερ Έτινγκερ προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ.

Εμείς πάντως, δεν πρόκειται να βάλουμε ως φωτογραφία που θα συνοδεύει το άρθρο, σημαία μεσίστια.


olympia

Τρέχει η κυβέρνηση να μαζέψει γερμανικές διαρροές για χρεοκοπία της Ελλάδας


Εντείνει τις πιέσεις προς την ελληνική πλευρά η Γερμανία, με τελευταίο επεισόδιο το δημοσίευμα περί στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας. Σε σημερινό του δημοσίευμα, το Bloomberg γράφει ότι η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο έκτακτης στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου σχεδίου και χρεοκοπήσει.


Το πλάνο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης προς τράπεζες και ασφαλιστικές, που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πιθανό “κούρεμα” 50% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, εάν δεν δοθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τρία μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.

Η ύπαρξη ενός Plan B, αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζει τις γερμανικές ανησυχίες ότι η αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος απειλεί τις ευρωπαϊκές προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Την ίδια ώρα,γερμανικά χρηματιστηριακά blogs διακινούσαν φήμες περί κήρυξης χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών στην Ελλάδα στη διάρκεια του σαββατοκυριακου.


Βενιζέλος: Οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ τα σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεωκοπίας της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσε τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά.

Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους.
Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».

Ανάλογες διαψεύσεις εκανε και ο κ.Μόσιαλος μιλώντας πριν από λίγο στο MEGA.

 

antinews

Eρντογάν: "δεν αναγνωρίζουμε την ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, το Ναυτικό μας θα βρεθεί εκεί"


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Ξεκάθαρη απειλή σε Ισραήλ και Κύπρο εξαπέλυσε ο Ερντογάν για την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους δείχνοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ακόμη και το Ναυτικό για να δείξει πως θα εμποδίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες. Ουσιαστικός στόχος της Τουρκίας είναι η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την ΑΟΖ «Το Ισραήλ κατα τη δική του άποψη άρχισε να ανακοινώνει τη δική του ΑΟΖ όμως θα δει πως ποτέ δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα. Διότι και η Τουρκία έχει δικαίωμα στην ΑΟΖ εκεί, ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο.

Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και η Τουρκία χάρη στα βήματα αυτά, θα δείξει την αποφασιστικότητα της στο θέμα αυτό και θα εξασφαλίσει συνέχεια την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.» δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός στη μπερδεμένη αυτή δήλωση του ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο από την ΑΟΖ της Κύπρου και απειλεί με συνεχόμενη παρουσία του τουρκικού Ναυτικού στις περιοχές όπου θα γίνουν οι υποθαλάσσιες έρευνες. Το «θερμό επεισόδιο» στην Ανατολική Μεσόγειεο πλησιάζει όλο και περισσότερο.
 
 
 

Αλβανοί κρατούμενοι παίρνουν άδεια κι όχι μόνο δεν επιστρέφουν, αλλά διαπράττουν σωρεία παρανομιών!


Aυξάνονται τα κρούσματα Αλβανών κρατούμενων φυλακών, οι οποίοι παίρνουν την προβλεπόμενη άδεια, επιδίδονται σε σωρεία εγκληματικών πράξεων και δεν επιστρέφουν στα σωφρονιστικά καταστήματα! Πρόκειται για έναν νεαρό από την Αλβανία ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ηρακλείου και πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει και πήρε την άδεια που προβλέπει ο νόμος. O νεαρός δεν επέστρεψε στη φυλακή της Αλικαρνασσού, ενώ διέπραξε σειρά ληστειών σε περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Αττικής.

 Συνεργός του είναι ένας νεαρός συμπατριώτης του, ο οποίος επίσης δεν είχε επιστρέψει στη φυλακή των Γρεβενών όπου κρατούνταν μετά τη λήξη της άδειας του. Οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί που διαφεύγουν της σύλληψης κατηγορούνται από την αστυνομία για 14 υποθέσεις ένοπλων ληστειών και τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.
Οι δύο νεαροί από την Αλβανία σύμφωνα με την αστυνομία έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με άλλους ομοεθνείς τους, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, διέπραξαν από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι και το Σεπτέμβριο του ίδιου μήνα τις παρακάτω ληστείες:

Επιπλέον τρεις Αλβανοί αναζητούνται από τις Αρχές, καθώς δεν επέστρεψαν στο σωφρονιστικό κατάστημα Αλικαρνασσού με την ολοκλήρωση της άδειας που έλαβαν.

 

defencenet

Φουκουσίμα:Ερευνητές διαπιστώνουν 3πλάσια διαρροή ραδιενέργειας, ακυρώνοντας τα στοιχεία της Tepco





Image
Τεράστιες ποσότητες μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού συγκεντρώθηκαν ενόσω καταβάλλονταν προσπάθειες να ψυχθούν οι αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε. Μεγάλο μέρος του ραδιενεργού υλικού έφτασε στη θάλασσα. Ραδιενέργεια έχει βρεθεί στα ψάρια, στα φυτά και σε άλλους θαλάσσιους οργανισμούς.
Δυστυχώς, το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε στη θάλασσα κατά την κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα είναι περισσότερο από το τριπλάσιο από αυτό που υπολόγιζε η εταιρεία διαχείρισης του σταθμού Tokyo Electric Power Co (Tepco), δήλωσαν Ιάπωνες ερευνητές.
Η Tepco υπολόγιζε ότι περίπου 4.720 τρισ. μπεκερέλ καισίου-137 και ιωδίου-131 διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό μεταξύ της 21ης Μαρτίου και της 30ής Απριλίου, αλλά οι ερευνητές της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (JAEA) υπολόγισαν ότι το ραδιενεργό υλικό που διέρρευσε ανέρχεται σε περίπου 15.000 τρισ. μπεκερέλ! Οι κανονισμοί της ιαπωνικής κυβέρνησης απαγορεύουν την αποστολή εμπορευμάτων τροφίμων που περιέχουν περισσότερα από 500 μπεκερέλ ραδιενεργού υλικού ανά κιλό.
Ο Τακούγια Κομπαγιάσι, ερευνητής της υπηρεσίας, δήλωσε σήμερα ότι η διαφορά αυτή στους αριθμούς οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι η ομάδα του μέτρησε και το ραδιενεργό υλικό που έπεσε από τον αέρα στον ωκεανό μαζί με το ραδιενεργό υλικό από το μολυσμένο νερό που διέρρευσε στη θάλασσα από τον πυρηνικό σταθμό. Ο Κομπαγιάσι πιστεύει ότι η Tepco είχε αποκλείσει στον υπολογισμό της τη ραδιενέργεια που προήλθε από υλικό από τον αέρα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άλωση της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάϊρο ενώ ξεκινά η γεώτρηση! (upd)




Δραματικές εξελίξεις είχαμε πριν λίγο στο Κάϊρο, όταν Αιγύπτιοι διαδηλωτές κατάφεραν αργά το βράδυ να γκρεμίσουν μέρος του τοίχου που είχε αναγερθεί πρόσφατα γύρω από την ισραηλινή προεσβεία και ο οποίος τοίχος είχε εξελιχθεί σε αρνητικό σύμβολο για τον ισλαμικό όχλο και εισέβαλαν στο εσωτερικό της.
Έκαψαν την ισραηλινή σημαία του κτιρίου, πυρπόλησαν το εσωτερικό της και πέταξαν φοριαμούς και έγγραφα από το παράθυρο. Κατά ένα περίεργο τρόπο η αιγυπτιακή αστυνομία που το απόγευμα είχε αναχαιτίσει δύο φορές τους διαδηλωτές, αυτή την φορά απουσίαζε.
Εκατοντάδες αστυνομικοί και δεκάδες άρματα μάχης έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έξω από το κτίριο, ενώ στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές τραυματίστηκαν 235 άτομα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Κατά το υπουργείο Εσωτερικών, στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 450 διαδηλωτές.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο, Γιτζάκ Λεβανόν, εγκατέλειψε το Κάιρο, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι ισραηλινό αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο του Καΐρου για να παραλάβει τον πρεσβευτή, την οικογένειά του και διπλωματικό προσωπικό του Ισραήλ και να τους μεταφέρει στην πατρίδα τους. Ωστόσο, ο πρόξενος και αναπληρωτής του πρεσβευτή Λεβανόν θα παραμείνει στην Αίγυπτο προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία της ισραηλινής πρεσβείας, ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Πηγές του αεροδρομίου αναφέρουν, επίσης, ότι δεκάδες Ισραηλινοί φτάνουν στο αεροδρόμιο για να φύγουν από τη χώρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού και ανέστειλε τις άδειες όλων των αστυνομικών.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε εκτάκτως μία κυβερνητική ομάδα κρίσης.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ζήτησε τη βοήθεια των ΗΠΑ για την προστασία της πρεσβείας του. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της νύχτας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα και τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή, Ντένις Ρος, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν ώστε να προστατευτεί η πρεσβεία από τους διαδηλωτές.

Ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον ανέφερε ότι ο πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κάιρο σε συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να προστατεύσουν την διπλωματική αντιπροσωπεία.
Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στη Κύπρο, όπου αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιϊσραηλινές διαδηλώσεις, αλλά και μόλις δέκε ημέρες πριν από την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Είναι ίσως η πρώτη φορά που καταλαμβάνεται ισραηλινή πρεσβεία και οι Ισραηλινοί δεν αντιδρούν με υπεράσπιση του κτιρίου τους, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαίο το γεγονός ότι λίγες ώρες ενωρίτερα οι ΗΠΑ έδωσαν διαβεβαιώσεις για την υπεράσπιση της πλατφόρμας της Νoble Energy που στις 21 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ και θα ξεκινήσει την γεώτρηση.
Η Άγκυρα χρεώνει πλέον 100% το γεγονός ότι η Κύπρος έχει … αποθρασυνθεί και τολμά να αμφισβητήσει τις αντιρρήσεις της για τις γεωτρήσεις στην Α.Μεσόγειο.
Το Νoble Homer Ferrigton (φωτό πρώτης σελίδας) είναι το εργαλείο που υπόσχεται να δώσει πλούτο και ευημερία στην μαρτυρική Κύπρο. Γύρω από το πλωτό γεωτρύπανο θα σχηματιστεί ένας κλωβός ασφαλείας, ίσως ο μεγαλύτερος που έχει στηθεί ποτέ γύρω από τέτοια κατασκευή, ενώ στο σκάφος θα επιβαίνουν ένοπλοι φρουροί…
Η κυπριακή κυβέρνηση ενεργεί προς διάφορες κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά στις απειλές της Τουρκίας και την ένταση που προσπαθεί να δημιουργήσει η Άγκυρα με αφορμή τις προσπάθειες για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Όλοι οφείλουν να λειτουργούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, όπως λειτουργεί και η Κυπριακή Δημοκρατία για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ομαλότητας στην περιοχή», τόνισε ο κ. Στεφάνου απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας για το θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου.

Ερωτηθείς για αιτήματα που υπάρχουν από κόμματα για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, μετά από τις τελευταίες απειλές της Τουρκίας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι όταν και εφόσον υπάρξει η απόφαση για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου θα ανακοινωθεί.

«Από κει και πέρα, η Κυβέρνηση εργάζεται και ενεργεί προς διάφορες κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά στις απειλές της Τουρκίας και την ένταση που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία με αφορμή την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου», ανέφερε.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...