Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πύρρειος νίκη για τους "μνημονιακούς" - Έχασε την δεδηλωμένη το ΠΑΣΟΚ! - Όλα αλλάζουν


Μια νέα πολιτική σκηνή αναδείχθηκε από την σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή, όπου εγκρίθηκε το νέο Μνημόνιο μαζί με το PSI και την δανειακή σύμβαση. Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, όπως αναμενόταν με 199 ψήφους  αλλά τίποτε δεν είναι πλέον ίδιο στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την δεδηλωμένη με την διαγραφή όλων των βουλευτών του που ψήφισαν κατά του Μνημονίου (αριθμός 20), αλλά και της ΝΔ (21) και του ΛΑΟΣ που διέγραψε, τουλάχιστον "στα χαρτιά" του Γεωργιάδη-Βορίδη!
Η αντίσταση στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας από πολλούς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η άρνησή τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα, αναγκάζουν τις ηγεσίες των αποκαλούμενων μεγάλων κομμάτων να διαγράψουν τους αμφισβητίες από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Ερώτημα είναι τι θα πράξουν τα κόμματα με όσους βουλευτές ψήφισαν παρόντες, ή "ναι επί της αρχής" ωστόσο καταψήφισαν επιμέρους άρθρα της νέας δανειακής σύμβασης όπως συνέβη με αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Μεγάλο είναι το πλήγμα για τον Αντώνη Σαμαρά που άκουσε βουλευτές της ΝΔ όπως ο Χρήστος Ζώης, η Μαρία Κόλλια, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Παναγιώτης Μελάς να καταψηφίζουν παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία προειδοποιώντας τους αντάρτες ότι οι δρόμοι τους με το κόμμα της ΝΔ θα χωρίσουν. Δεν ψήφισε επίσης το μνημόνιο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας. Καταψήφισε και ο Ζήσης Τζηγκαλάγιας της ΝΔ. Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Βέβαια, αίσθηση έκανε το "Ναι σε όλα" του Κώστα Καραμανλή. Πολλοί περίμεναν από τον πρώην πρωθυπουργό ότι τουλάχιστον θα απείχε από την ψηφοφορία. Σύμφωνα με τα αποτελεσματα η σύμβαση υπερψηφίστηκε με περίπου 40 απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και το ΝΔ και την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι».
«Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».
Επίσης οι υπουργοί του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδη και Άδωνης Γεωργιάδης, είπαν "ναι σε όλα" και διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Περισσότερο ενδιαφέρον (αφού θεωρείται στημένη η όλη διαφοροποίηση για να παραμείνουν υπουργοί, το τι θα κάνει αύριο ο Λ.Παπαδήμος σε ότι αφορά τους άλλους δύο, τον Γ.Γεωργίου αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και Α.Ροντούλη υφυπουργό Ανάπτυξης. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...