Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ποιό ήταν το πραγματικό όνομα του Τσάρλι Τσάπλιν;


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Φανταστείτε για να υπάρχει τέτοια έλλειψη στοιχείων για την πραγματική καταγωγή του Τσάρλι Τσάπλιν που είναι ένας απο τους διασημότερους ηθοποιούς όλων των εποχών, τι απόκρυψη υπάρχει για όσους κυβερνούν την Ελλάδα. 


Μέσα στα ελληνικά υπουργεία είναι σίγουρο οτι υπάρχουν πολλοί "Τσάρλι Τσάπλιν", Εβραίοι δηλαδή που αποκρύπτουν την καταγωγή τους και που καμιά μυστική υπηρεσία δεν μπορεί να την ανακαλύψει.



Θυμηθείτε τις περιπτώσεις του Ραγκούση, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Saragousi, του Μόσσιαλου που είναι Mossia και του Χρήστου Ροζάκη που είναι Ροζενστέϊν. 

Και μετά απορρούμε γιατί φτάσαμε εδω που φτάσαμε..



Εμείς κάναμε μια σύντομη μετάφραση των επίμαχων σημείων του άρθρου που δημοσίευσε για το θέμα η Telegraph 



Ποιός ήταν λοιπόν ο διάσημος Τσάπλιν;



Σκηνή απο την διάσημη ταινία του Τσάπλιν "Ο Μεγάλος Δικτάτορας"



Αξιωματικοί των Υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατάφεραν να βρούν καθόλου ίχνη απο την γέννηση του ηθοποιού στην Βρετανία παρόλο που ο Τσάπλιν πάντοτε ισχυριζόταν οτι γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1889. 



Το μυστήριο γύρω απο την καταγωγή του προέκυψε όταν οι Αμερικανικές αρχές ζήτησαν απο την MI5 να ερευνήσει το παρελθόν του κωμικού όταν αυτός άφησε την Αμερική το 1952 κάτω απο ένα σύννεφο καχυποψίας για τις κομμουνιστικές συνδέσεις του. 



Αλλά οι Βρετανοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να βρούν κανένα πιστοποιητικό γεννήσεως του ηθοποιού και η πρώτη επίσημη καταγραφή του ήταν ένα διαβατήριο που εκδόθηκε το 1920. Οι μυστικές υπηρεσίες τότε ερεύνησαν την πιθανότητα να γεννήθηκε στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι, ή κοντά στο Melun, ενω οι Αμερικανοί ισχυρίζοταν οτι το πραγματικό του όνομα ήταν Ισραελ Θορνστάϊν(Israel Thornstein) και ήταν Εβραίος εκ Ρωσίας. 



Παρόλα αυτά οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες απέρριψαν τους ισχυρισμούς των Αμερικανών για την καταγωγή του Τσάπλιν και πως ήταν ένας υψηλού κινδύνου Κομμουνιστής και τον χαρακτήρισαν ως "προοδευτικό". 



Μετά το ενδελεχές ψάξιμο των στοιχείων για την καταγωγή του Τσάπλιν η MI5 κατέληξε στο συμπέρασμα οτι: "Ο Τσάπλιν δεν γεννήθηκε στην Βρετανία όπως ο ίδιος αναφέρει και το όνομά του δεν ήταν το πραγματικό του"


Επισημαίνει ακόμη η Βρετανική Μυστική Υπηρεσία ότι ο Τσάπλιν είναι πολύ πιθανό να γεννήθηκε στην Γαλλία. 


antipliroforisi.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...