Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ελληνες καντε κατι...Καταρρεει ολη η Ελλαδα ετσι και στο Βόλο: Λουκέτο σε 220 εμπορικά καταστήματα


Δραματικές συνέπειες από την οικονομική κρίση καταγράφει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Μέσα στο 2011 ο περιορισμός της αγοραστικής κίνησης και η κατακόρυφη μείωση του τζίρου είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβούν ρολά σε 220 καταστήματα, με τις εκτιμήσεις του κλάδου να συνεχίζουν να είναι δυσοίωνες για νέα λουκέτα.
Οι συνθήκες ασφυξίας κάτω από τις οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να παραμείνουν όρθιοι οι έμποροι παρουσιάστηκαν στη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Ν. Ιωνίας, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Έντονη κριτική ασκήθηκε στον....
Δήμο Βόλου σχετικά με κωλυσιεργία για την επίλυση προβλημάτων, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, που δημιουργούν πρόσθετο πονοκέφαλο στην εμπορική αγορά, την ώρα που μετρά ήδη σοβαρές απώλειες από την κρίση.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Ν. Ιωνίας, Κ. Τσέλιος, ενημέρωσε για τις επαφές που έχει κάνει από το καλοκαίρι με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για ζητήματα που καίνε τον κλάδο.

«Παρατηρείται κωλυσιεργία και με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν χρήματα δεν γίνεται τίποτα» είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας για την αναμόρφωση του εμπορικού δρόμου της Ερμού με πράσινο και βελτίωση της εικόνας καθαριότητας, όμως οι διαβεβαιώσεις δεν έγιναν πράξη.

Τα πυρά των εμπόρων συγκέντρωσαν ακόμη και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, που δεν έκανε κάτι για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και η αστυνομία που δεν προέβη σε ενέργειες για το ζήτημα των επαιτών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επεσήμανε ότι εκφράστηκαν οι έντονες αντιρρήσεις στον Δήμο Βόλου για την πεζοδρόμηση της Σπυρίδη και την τοποθέτηση κορυνών στη Δημητριάδος, ενώ χάρη στα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν δεν πραγματοποιήθηκε το Ναπολιτάνικο παζάρι στην πόλη, που στην ουσία είναι προσπάθεια πώλησης ιταλικών προϊόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...