Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Όλοι τους έχουν μια τρύπα στον κρόταφο, από σφαίρα 9 χιλιοστών



Τι γίνεται με τους 38 σκελετούς στην τουρκική φυλακή Diyarbakir;
Όπως δήλωσε στη «Σ» ο ταγματάρχης εν αποστρατεία Σάββας Πέτρου, ο οποίος είναι καλός γνώστης του αντικειμένου, «η δική μας πλευρά έμεινε απαθής και δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να αποτρέψει τα ψέματα των Τούρκων σε ...
σχέση με τους αγνοούμενους». Πιο συγκεκριμένα, είπε, είναι γνωστό από τις αρχές του 2012 ότι έχουν, μέχρι σήμερα, ανευρεθεί εντός των τουρκικών φυλακών Diyarbakir 38 ανθρώπινοι σκελετοί,
που χρονολογούνται περίπου από το 1980. Μέχρι σήμερα το DNA τους δεν έχει ταυτοποιηθεί με τους αγνοούμενους Κούρδους και Τούρκους αριστερούς της εποχής.
Όλοι τους έχουν μια τρύπα στον κρόταφο, από σφαίρα 9 χιλιοστών. Πρόκειται για μέθοδο εκτέλεσης, πολύ παρόμοια με αυτήν που έστειλε στον θάνατο αρκετούς Ε/κ αγνοουμένους, που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και τα λείψανά τους έχουν παραδοθεί στους συγγενείς.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, εκτιμάται ότι οι Τούρκοι, από τους 2000 Ε/κ που συνέλαβαν, έστειλαν στην Τουρκία περίπου 1700, αφού έσφαξαν 320 στο Πέντεμιλι, όπως ομολόγησε στην «Αφρίκα» αυτόπτης μάρτυρας. Υπό μορφή ανταλλαγής αιχμαλώτων, επέστρεψαν 1300. Μαρτυρίες καταδεικνύουν ότι περίπου 400 Ε/κ (συμπεριλαμβανομένων και 50 Ελλαδιτών) ουδέποτε επέστρεψαν στην Κύπρο αλλά παρέμειναν, αντιθέτως, στις φυλακές του Bolu, του Erzerum και του Diyarbakir.
Ο κ. Πέτρου επισήμανε ότι θα έπρεπε, με συντονισμένες ενέργειες, η Κυπριακή Δημοκρατία να θέσει το θέμα στα ανώτερα επίπεδα της ΕΕ, ώστε να απαιτηθεί ο έλεγχος DNA των οστών, για να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτά ανήκουν σε Κύπριους αιχμάλωτους, που θεωρούνται αγνοούμενοι, έστω και αν οι πιθανότητες να ανήκουν σε αυτούς είναι λίγες. Αν μη τι άλλο, τόνισε, «θα γίνει γνωστό στον κόσμο το δράμα που έζησε και ζει ο κυπριακός λαός, από το βάρβαρο και απάνθρωπο τουρκικό κράτος, και θα μπει το Κυπριακό στις πραγματικές του διαστάσεις».


 anti-ntp.blogspot.com

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...