Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

"Θερμό" επεισόδιο με καταιγίδα πυροβολισμών & δύο Τούρκους τραυματίες στον Έβρο





"Θερμό" επεισόδιο με δύο τραυματίες είχαμε τη νύχτα στον Έβρο μεταξύ συνοριοφυλάκων και Τούρκων οι οποίοι μετέφεραν λαθρομετανάστες στην παρέβρια περιοχή Τυχερού Έβρου, στη θέση Βοδολίβαδο.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρες της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης και της FRONTEX, ενισχυμένοι με τμήμα συνοριοφυλάκων, "εγκλώβισαν" τρεις οπλισμένους Τούρκους που μετέφεραν με βάρκα από την Τουρκία τους λαθρομετανάστες. Η τοπική στρατιωτική μονάδα προκάλυψης είχε επίσης μία ομάδα που περιπολούσε στην περιοχή.
Μόλις φωτίστηκαν οι βάρκες και τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στην Τουρκία, οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα(!). Το ελληνικό τμήμα απάντησε με καταιγίδα πυρών προς την κατεύθυνση αυτών που τους πυροβολούσαν.
Τραυματίστηκε ένας Τούρκος ο οποίος συνελήφθη αμέσως και δεύτερος Τούρκος (κατά μία εκδοηχή Πακιστανός, αλλά δεν έχει ξακαθαριστεί αν ήταν ένας από τους διακινητές ή ήταν στην ομάδα των λαθρομεταναστών που διέβαιναν τον ποταμό). Ένας ή δύο Τούρκοι διέφυγαν στην τουρκική όχθη, όπου τους περισυνέλλεξε ομάδα Τούρκων στρατιωτιών. 
Oι ελληνικές μονάδες της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση συνεγερμού, αφού δεν γνώριζαν από που προέρχονταν οι ριπές που ακούστηκαν.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους και παραμένουν φρουρούμενοι. Από τους καθρομενατάστες οι 19 είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές και οι 6 υπήκοοι Πακιστάν. 

 defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...