Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Βουλγαρία στους μισθούς,Αίγυπτος στη κυβέρνηση;Ποιοι και γιατί επιμένουν στο "πραξικόπημα" στην Ελλάδα;

Βουλγαρία στους μισθούς,Αίγυπτος στη κυβέρνηση;Ποιοι και γιατί επιμένουν στο "πραξικόπημα" στην Ελλάδα;


Δεν είναι πλέον σύμπτωση.Και έπαψε να είναι και αστείο,έστω και κακόγουστο. Η προοπτική να βρεθεί η Ελλάδα,χώρα-μέλος της ΕΕ υπό καθεστώς…στρατιωτικού πραξικοπήματος έχει γίνει “καραμέλα” στο στόμα πολλών Ευρωπαίων,που δεν λέει να “λιώσει”.Μια καραμέλα που μην ξεχνάμε βέβαια ,πρώτος …τη κέρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του!

Χθες ήταν η σειρά του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ να επαναφέρει το σενάριο στρατιωτικού καθεστώτος στην Ελλάδα.Προοπτική που την παρουσίασε σχεδόν ως αναπόφευκτη.Προφανώς ο κ.Ροκάρ κάπου ,κάτι έχει ακούσει,κάτι του ‘χουν πει,κάτι έχει διαβάσει. Τελικά τι μπορεί να συμβαίνει;

Αναζητώντας λογική σ΄ ένα παράλογο σενάριο σ΄ ένα μόνο μπορούμε να καταλήξουμε:

•Αφού μας έκαναν Βουλγαρία στους μισθούς,ίσως κάποιοι να εξυπηρετούνται να μας κάνουν …Αίγυπτο στο πολίτευμα και στη διακυβέρνησή μας!

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πολύ δημοκρατικότερες από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.Αυτό είναι σαφές και δεν σηκώνει συζήτηση παρά τις παθιασμένες προσπάθειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για να πειστούμε για το αντίθετο.

Όμως το σενάριο που παρουσίασε και ο κ.Ροκάρ μιλά ουσιαστικά για μια εμπλοκή των ΕΔ που θα έρθει αναγκαστικά μετά από μεγάλη κοινωνική αναταραχή.Γι΄ αυτό αναφέραμε το παράδειγμα της Αιγύπτου,όπου ο στρατός που έχαιρε της λαϊκής εκτίμησης κλήθηκε να σταθεροποιήσει τη χώρα ,μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών.

Ακόμη κι έτσι μοιάζει τελείως εξωπραγματικό να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Η επιμονή όμως κυρίως από το εξωτερικό,να μείνουν “ζωντανά” τέτοια σενάρια,μόνο καχυποψία μπορεί να μας προκαλέσει. Έτσι κι αλλιώς έχουν γίνει τόσα εξωπραγματικά τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα που κανείς δεν μπορεί παρά να είναι καχύποπτος.

Μένει να δούμε αν θα το ζήσουμε κι αυτό. Μένει να δούμε αν θα ζήσουμε καταστάσεις “Ταχρίρ”,όπως φαίνεται να επιθυμούν πολλοί...


www.onalert.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...